Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Jano?


  • Kirjaudu vastataksesi
3 vastausta aiheeseen

#1 cgs

cgs
  • Members
  • 611 Viestit

Lähetetty 16 heinäkuu 2014 - 00:25

Moni tuntuu pitävän jatkuvaa veden juomista tärkeänä. Esim. Mette Mannonen toteaa Ilta-Pulussa: http://www.iltasanom...8711436135.html

- Mutta tykkään leivoksista niin paljon, että niitä syön silloin tällöin. Vettä minun pitäisi juoda enemmän, Mannonen sanoo.

Susanna Laine taas: http://www.iltalehti...462573_vi.shtml

- Pidän hyvinvoinnistani huolta ihan perinteisillä tavoilla: urheilemalla, syömällä terveellisesti ja juomalla paljon vettä.

Tuossa joku Vilma P blogailee: http://www.lily.fi/b...-veden-juontiin

Monet naiset sanovat haastatteluissa vannovansa kauneusrutiineissa riittävään veden juontiin. Voisin yhtyä tähän. Erityisesti vesi vaikuttaa ihon kirkkauteen, kimmoisuuteen, väriin ja kuulauteen.

Eikö ihmisen janon tunne riitä kertomaan, milloin nestettä tarvitaan lisää? Jotenkin surettaa, että tähänkin pitäisi itseänsä erikseen psyykata ja muistuttaa.

#2 cgs

cgs
  • Members
  • 611 Viestit

Lähetetty 16 heinäkuu 2014 - 11:54

Tim Noakes selvittää janon fysiologiaa:
http://www.runnerswo...rst?page=single

hänen mielestään riittää hyvin, jos juo vasta kun tulee jano. Siis juostessa.

#3 cgs

cgs
  • Members
  • 611 Viestit

Lähetetty 16 heinäkuu 2014 - 12:54

aivot säätelevät paitsi janon tunnetta, myös nielemisrefleksiä: http://www.abc.net.a.../25/3970308.htm

MRI scans show the brain clamps down on the swallowing reflex once we've had enough to drink, so we actually have to force ourselves to drink more than we need#4 Panu

Panu
  • Members
  • 696 Viestit

Lähetetty 16 heinäkuu 2014 - 14:39

Eräässä kestyvyysurheilukirjassa sanotaan, että harjoituksen jälkeen pitää puntarin kanssa seurata, että juo tarpeeksi. Eli painon pitää juomalla palautua treeniä edeltävälle tasolle. Ainakin yhden kaverini olen kuullut tätä tekevänkin.

 

Itse olen cgs:n kanssa samoilla linjoilla. Juominen muuten vähenee aika paljon kun vähentää suolaa. Jos vähäsuolaisella ruokavaliolla erehtyy juomaan liikaa niin tulee pää kipeäksi. Kyseessä on ilmeisesti ensimmäinen oire alkavasta hyponatremiasta.


0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää