Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Sokerin poistaminen ruokavaliosta kannattavaa?


 • Kirjaudu vastataksesi
7 vastausta aiheeseen

#1 Aschenisto

Aschenisto
 • Members
 • 191 Viestit

Lähetetty 17 helmikuu 2014 - 20:37

Luin äsken Ilta-Sanomista kiinnostavan artikkelin sokerin poistamisesta ruokavaliosta, ja aikaisemminkin kyseinen asia on käynnyt mielessäni. Sokerihan on iholle kuin myrkkyä ja erityisesti fruktoosi on haitallista ihmiselle pitemmällä tähtäimellä - ja sanotaan, että sokeri voi olla syynä lihavuusepimediaan ja vastaaviin.

 

Mutta ongelma ei ole siinä, että tajuaa olla ostamatta sen suklaapatukan mennessä kauppaan, vaan siinä, mitä tehdä ns. piilosokereiden kanssa:

 

1) Maustamattomasta jugurtista sanotaan, että se on terveellistä, mutta Finelin tilastojen mukaan tämä sisältää 5 grammaa sokeria per 100 grammaa. Ja kun nautin Lidlin maustamatonta jugurttia puoli kiloa, se tarkottaisi, että saan sokeria 25 grammaa elimistööni. Maustamaton jugurtti sisältää mm: galaktoosia (laktoosin ja glukoosin sekoitus) glukoosia ja hieman laktoosia.

2) Täysmaito sisältää laktoosia, jota tosin bakteerit pystyvät hajottamaan.

3) Hedelmät, sanotaan, että niiden syöminen on terveellistä, mutta en voi olla varma siitä, koska sadassa grammassa banaania on noin: 13.6 grammaa sokeria; sakkaroosia, glukoosia ja fruktoosia. Myös omenissa on paljon fruktoosia ja sakkaroosia (8.1 grammaa sadassa grammassa) Ja kun minä syön pari banaania ja pari omenaa blendattuna, niin saan ihan helvetisti sokeria elimistööni.

 

Entäs tärkkelys`? Sehän muuttuu elimistössä glukoosiksi näin vaurioittaen elimistöäni? Pitääkö minun jättää tumma riisi pois ruokavaliosta hedelmineen ja korvata ne vaikka jauhelihalla ja pähkinöillä? Ja kun käyn salilla, niin en tykkkää olla karppaajana?#2 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 17 helmikuu 2014 - 20:51

Luin tuon lööpin kaupassa. Myrkkyä on se, että verensokeri on koholla pidempiä aikoja. Tämä tarkoittaa esidiabetesta tai diabetesta. Sen saa ylensyömällä ja myös ylensyömällä rasvaa. Pitäisi ymmärtää ero pitkäaikaisen kohonneen verensokerin ja ravinnon sokerin välillä. Raffinoimattomat tärkkelykset ja hedelmät on terveellistä ruokaa. Puhdistettua sokeria kannattaa syödä vain rajoitetusti, mutta ei sekään ole mitään syanidia, mikä rypistää ihon kohtuullisella kulutuksella. Ihon lisääntyneet rypyt syntyy, kun verensokerit on pitkiä aikoja koholla esidiabeettisella tai diabeettisella henkilöllä. Lisäksi syntyy paljon muutakin tuhoa. Hoitamaton diabetes on kammottava sairaus. Terveellä ihmisellä verensokeri nousee aterian jälkeen ja tulee nopeasti takaisin alas. Se ei ole mikään terveysongelma vaan normaalia ihmisen fysiologiaa.

 

Näissä median sokerikirjoituksissa ei usein oikein ymmärretä tuota ravinnon sokerin ja (esi)diabeteksen eroa. Verensokeriarvot kohoaa ihmisen lihoessa. Rasva lihottaa myös jopa hiilareita tehokkaammin. Terveysasioita kannattaa lukea muualta kuin massamediasta. Tosin en osaa sanoa tarkemmin tuosta nimenomaisesta kirjoituksesta, kun en ole sitä lukenut. Lööppi kuitenkin näytti aika hassulta.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#3 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 20 helmikuu 2014 - 17:52

Jeff Novick laittoi tuollaisen lukuvinkkipaketin, joka näihin aiheisiin liittyy:
 
 

1) High Fructose Corn Syrup & The Lustig Effect - A great article on how the media distorted the science & created a national epidemic of misinformation & fear. (Stay tuned, Wheat, Gluten & The Perlmutter Effect will be next!)

 

http://www.forbes.co...econd-thoughts/

 
 
2) Fructose, Sugar, Obesity and You!
 
 
 
3) Toxic Effects of Sugar: Should We Be Afraid of Fructose.
 
 
 
4) Fate of fructose: Interview with Dr. John Sievenpiper
 
 
 
5) Fruit Juice: Just Another Sugar?
 
 
 
6) Is Fruit Juice Healthy?
 
 
In Health

Jeff 

 
 

 

 


 • Blueteam tykkää tästä

#4 Richard

Richard
 • Authors
 • 1 745 Viestit

Lähetetty 20 helmikuu 2014 - 21:41

Yep, 

 

normaalikulutuksessa sokerin suurin synti on se, että se pilaa hampaat at most, muuten aika harmitonta tavaraa. Ei kannata syödä suuria määriä, mutta ei kannata stressata jos kahviin kaataa sokeria mukaan tai juo cokista silloin tällöin juhlissa/baarissa rommicolan yhteydessä. Todella hyvä juttu tuo Forbes lehden kirjoitus fruktoosista. Kerrankin asiallista terveysjournalismia. Toimittaja lanseeraa myös uuden termin, Lustig-effect. Lukekaahan.


Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#5 Petteri

Petteri
 • Members
 • 87 Viestit

Lähetetty 22 marraskuu 2014 - 02:24

"muuten aika harmitonta tavaraa." No onhan se rasvamaksa tietysti suht harmiton. ;) http://www.iltalehti...855375_el.shtml

#6 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 22 marraskuu 2014 - 04:25

^Täytyykö sitä syödä noin suuri määrä? Toi jätkä lihoi reilusti.


 • Richard tykkää tästä
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#7 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 12 joulukuu 2014 - 12:16

Sokeri ei näyttäisi nostavan verenpainetta.

http://advances.nutr...nt/4/6/677.full

Research in our laboratory compared 8, 18, or 30% of calories from HFCS or sucrose during a 10-wk, free-living period in 352 normotensive individuals and found no increase in blood pressure (75) (Fig. 3).  A subsequent research study by our group showed that HFCS consumed at  18% of calories compared with sucrose at 18% of calories, fructose at 9% of calories, or glucose at 9% of  calories consumed during a 10-wk period in a free-living cohort of 123  individuals did not raise either systolic or diastolic blood  pressure.                  


Ha et al. (90)  conducted a systematic review and meta-analysis of studies evaluating  the effect of fructose on blood pressure. They reported  that when fructose was isocalorically substituted  for other carbohydrates, no increase in blood pressure occurred.  Moreover, the same research group found that there was no  correlation in published studies between fructose consumption and uric  acid even at amounts higher than normal human  consumption (91). Thus, the hypothesized relation between fructose-containing sugars and increase in blood pressure is not supported by recent RCTs or meta-analyses in studies involving humans.                  


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#8 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 12 joulukuu 2014 - 14:17

http://openheart.bmj.../1/e000167.full

 

Tässä taas sanotaan, että vaikutusta verenpaineeseen saattaisi olla.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.
0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää