Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Kärsitkö kuidun puutteesta?

viljat kuitu vatsavaivat

 • Kirjaudu vastataksesi
7 vastausta aiheeseen

#1 Tarjuska

Tarjuska
 • Members
 • 1 Viestit

Lähetetty 15 marraskuu 2013 - 09:57

Hei,

 

Nykyisin moni muotidieetti rajoittaa tai kieltää viljojen käyttöä. Ne ovat kuitenkin merkittävä kuidun lähde (huomattavasti tärkeämpi kuin vihannekset) ja usein jos jättää viljat pois, tuloksena on ummetus tms. vatsavaivoja.

Onko sinulla kokemusta tästä? Miten olet ratkaissut asian?

Teen asiasta juttu iltapäivälehteen, ja haluaisin haastatella Sinua!

Ota yhteyttä täällä tai tarja@vireakivi.com#2 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 15 marraskuu 2013 - 10:09

Tuossa faktaa kuidusta. Vähintään 14 grammaa per 1000 kilokaloria olisi hyvä saada monipuolista kuitua, missä on sekä liukenevaa että liukenematonta kuitua. Liukenematon kuitu on hyväksi etenkin ruoansulatukselle ja liukeneva verisuoniterveydelle.

 

http://www.puhdasruo...7-ravintokuitu/

 


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#3 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 17 marraskuu 2013 - 13:08

Tiedä sitten, löytyyköhän tältä palstalta montaakaan turhan vähän kuitua saavaa kirjoittajaa. Mitä olen omia syömisiä seuraillut, niin määrät vaihtelevat kuidun suhteen kohtalaisesti. Haarukka jossakin 60 ja 150 gramman välillä vuorokautta kohden. Selailin noita Cron-o-Meteriin naputtelemiani päiviä, ja niiden perusteella 80 grammaa voisi heittää keskimääräiseksi arvoksi päivälle. Saantisuositus ainakin ylittyy reippaasti.#4 banaani

banaani
 • Members
 • 30 Viestit

Lähetetty 17 marraskuu 2013 - 13:19

150g, kuulostaa aika paljolta :hyper:  Viittitkö listata jotain ruokia mitä noina päivinä syöt?#5 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 17 marraskuu 2013 - 13:43

150g, kuulostaa aika paljolta :hyper:  Viittitkö listata jotain ruokia mitä noina päivinä syöt?

 

Kyse lienee enemmän siitä, että miten paljon on syönyt. Selailujen perusteella nuo ovat olleet enimmäkseen 3000-4000 kalorin päiviä, kun kulutus on viime aikoina ollut melko kovaa. Jos nyt joitakin mainitsisi kuitenkin: tölkkipapuja, bataattia, pellavansiemeniä, ruisleipää, porkkanaa, banaania ja hampunsiemeniä (kuorimattomia) näyttäisi löytyvän niiltä päiviltä usein, kun on kuitua kertynyt enemmän. Varmaan tuota saantia pystyisi tehostamaan pienemmilläkin kalorimäärillä, mutta en oikein näe tarvetta sellaiseen, kun suunnilleen 2000 kalorin päivilläkin kertyy ilman suurempia suunnitteluja noin 80 grammaa. Kun sitten syö enemmän energiaa vaativina päivinä samansuuntaisesti, mutta tuplasti, niin siinähän sitä kertyy. Joel Fuhrmanin opeilla on käsittääkseni päästy myös melko hurjiin kuitumääriin.#6 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 17 marraskuu 2013 - 14:25

Jos kokee, että kuitua voisi saada enemmänkin, niin Finelin listaa voi käyttää yhtenä työkaluna. Monet listan parhaista lähteistä ovat jokseenkin epäkäytännöllisiä, sillä harvempi niitä käyttää sellaisissa määrin, että oikeasti niiden kautta kuitua enemmän pääsisi kertymään.

 

Eniten kuitua (Top-100)

 

Selailin tuota lähinnä mielenkiinnosta, että miten omat parhaat kuitulähteet sinne sijoittuvat. Eivät ne kovin korkealle päässeet. Mausteita toki kuluu, mutta määrät jäävät yleensä muutamiin grammoihin. Hampun- ja pellavansiemen ovat omalla kohdalla parhaita suhteellisen säännöllisessä käytössä olevia ruokia, joita kerralla sitten syö vähän enemmän kuin hyppysellisen. Kun listaa kahlaa alaspäin, niin alkaakin löytyä enemmän tuttuja.

 

Itse kuitenkin olen tyytyväinen nykyiseen kuidunsaantiini. Useina päivinä se ylittää suositukset moninkertaisesti ilman mitään erityistä yritystä.#7 banaani

banaani
 • Members
 • 30 Viestit

Lähetetty 17 marraskuu 2013 - 20:46

Kyse lienee enemmän siitä, että miten paljon on syönyt. Selailujen perusteella nuo ovat olleet enimmäkseen 3000-4000 kalorin päiviä, kun kulutus on viime aikoina ollut melko kovaa. Jos nyt joitakin mainitsisi kuitenkin: tölkkipapuja, bataattia, pellavansiemeniä, ruisleipää, porkkanaa, banaania ja hampunsiemeniä (kuorimattomia) näyttäisi löytyvän niiltä päiviltä usein, kun on kuitua kertynyt enemmän. Varmaan tuota saantia pystyisi tehostamaan pienemmilläkin kalorimäärillä, mutta en oikein näe tarvetta sellaiseen, kun suunnilleen 2000 kalorin päivilläkin kertyy ilman suurempia suunnitteluja noin 80 grammaa. Kun sitten syö enemmän energiaa vaativina päivinä samansuuntaisesti, mutta tuplasti, niin siinähän sitä kertyy. Joel Fuhrmanin opeilla on käsittääkseni päästy myös melko hurjiin kuitumääriin.

Ok, kyllä noihin kaloreihin tuon saa mahtumaan melko helpostikin.#8 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 27 huhtikuu 2017 - 12:01

Vadelma on yksi hyvä kuitulähde. Puolikin kiloa vadelmaa on helppo ja mukava syödä ja hyvin tulee kuitua. :)

 

 

Tällä tavalla kuitua on helppo syödä vaikka kuinka paljon. Kuitulisä ei kuitenkaan ole sama asia kuin kuiturikas ravinto, mutta auttaa varmasti ummetukseen tai vatsavaivoihin, jos kuitujen saanti on niukkaa:

 

 

Metsästäjä-keräilijöiden kuidun saanti on ylittänyt 100g:

 


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

myös merkitty yhdellä tai useammalla näistä avainsanoista: viljat, kuitu, vatsavaivat

0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää