Hyppää sisältöön



Tervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Women's Health Initiative Dietary Modification Trial

syöpäsokeri LDL low-fat WHI-trial

  • Kirjaudu vastataksesi
Aiheessa ei ole vastauksia

#1 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 26 elokuu 2013 - 15:16

Low-fat dietary pattern and lipoprotein risk factors: the Women's Health Initiative Dietary Modification Trial

http://ajcn.nutritio...t/91/4/860.full

 

Kyseessä iso 50-79 vuotiaista naisista koostuva satunnaistettu ruokavaliotutkimus, josta liikkuu paljon väärinkäsityksiä netissä. Kasaan tähän muutamia huomioita; käytössäni on tutkimuksesta julkaistu yhteenveto riskimarkkereiden osalta. 

 

-Kyseinen tutkimus oli suunniteltu osoittamaan rasvan merkitys rintasyöpään, ja hypoteesina oli, että vähärasvaiselle ruokavaliollla olisi suotuisa vaikutus. 

 

-Kontrolliryhmien välillä ei ole ollut eroja LDL tai non-HDL kolesterolissa. Sydäntaudeissa ei merkitsevää eroa: ne alaryhmät, jotka vähensivät tyydyttyneitä- ja transrasvoja tai lisäsivät hedelmien kulutusta osoittivat pienempää sydäntautikuolleisuutta. 

 

"The intervention was designed to focus on lowering rates of breast and colorectal cancer by reducing total dietary fat. DM-I women reported saturated fat and cholesterol intakes that were <10% of total energy and <300 mg/d, respectively. However, the declines in saturated and trans fat intakes were small, and intakes of polyunsaturated fat also declined. These are the primary dietary determinants of LDL cholesterol. When the equation of Mensink and Katan (29) was applied, the observed changes in LDL cholesterol were as predicted. The subgroup analyses (Table 5) verified greater decreases in LDL cholesterol and non-HDL cholesterol with greater declines in saturated or trans fat".

 

"A recent publication showed no reduction of cardiovascular disease (CVD); trends toward greater reductions in LDL cholesterol and coronary heart disease risk were observed only in those who reported lower intakes of saturated fat or trans fat or higher intakes of vegetables and fruit (18). Despite the increased carbohydrate intake in the intervention group, no end-of-trial changes in triglycerides or HDL cholesterol were observed (18)".

 

-Interventioryhmässä huomattavasti suurempi sokerin kulutus ja samaan aikaan suotuisa trendi ylipainon ja diabeteksen osalta. Eli "vähärasvaisessa ryhmässä" tavattiin vähemmän niitä, vaikka sokerin kulutus suurempaa. 

 

"Differences in sugar intake and GL were 4.0% and 6.7 units at year 6, respectively. Vegetable/fruit intake was higher in the intervention group by 1.3 servings/d throughout the trial. Fiber intake in the DM-I group was 3.6 g/d higher at year 1 and 2.6 g/d higher at year 6, compared with the DM-C group"

 

-Interventioryhmässä tilastollisesti ei-merkitsevä trendi rinta-ja kohdunkaulan syövän osalta. Eli, rintasyöpää 9% vähemmän interventioryhmässä, mutta havainto ei täyttänyt tilastollisen merkitsevyyden kriteereitä. 

 

"There was a nonsignificant trend toward lower rates of breast cancer [relative risk (RR): 0.91; 95% CI: 0.83, 1.01] (30), and lower rates of ovarian cancer (RR: 0.83; 95% CI: 0.60, 1.11) (31), but no overall effects on coronary heart disease or stroke (18)".


Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html





myös merkitty yhdellä tai useammalla näistä avainsanoista: syöpäsokeri, LDL, low-fat, WHI-trial

1 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 1 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää