Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Eturauhassyöpä

eturauhassyöpä syöpä

  • Kirjaudu vastataksesi
1 vastaus aiheeseen

#1 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 04 heinäkuu 2013 - 20:38

Miesten yleisin syöpä länsimaissa ja toiseksi yleisin koko maailmassa. Tappavuudeltaan miesten syövistä ykkönen Briteissä ja kakkonen Yhdysvalloissa.

 


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#2 Panu

Panu
  • Members
  • 696 Viestit

Lähetetty 05 heinäkuu 2014 - 20:18

Olin yksityisellä yleislääkärin vastaanotolla ja pyysin samalla, että voitaisiin ottaa PSA-verikoe. Hän oli sitä mieltä, että eturauhassyöpä ei usein PSA-testissä näy ja suositteli rektaalikuvausta sen sijaan. Itselläni on täysin päinvastainen käsitys eli PSA:ta ei aina suosita siksi, että se on monesti koholla ilman syöpää ja johtaa turhiin v-mäisiin rektaalitutkimuksiin ja ainakin iäkkäämmillä mahdollisesti hoitoihin, joista on enemmän haittaa kuin hyötyä.

 

Olikos lääkärin jutuissa mitään perää?

 

EDIT: Täällä on juttua aiheesta ja tosiaan kaikki on mahdollista eli eturauhassyöpä voi löytyä muilla keinoin vaikka PSA ei ole koholla. En sitten tiedä kuinka usein noita muita keinoja kannattaa käyttää ihan pelkästään screenaukseen. Verikoe on siihen kuitenkin aika helppo.myös merkitty yhdellä tai useammalla näistä avainsanoista: eturauhassyöpä, syöpä

0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää