Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Vinkkejä pitkäikäisiltä ihmisiltä

Ruokavalio Elämäntavat Pitkäikäisyys

 • Kirjaudu vastataksesi
37 vastausta aiheeseen

#1 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 20 huhtikuu 2013 - 19:28

Kun usein pitkäikäisyysgurut vaikuttavat olevan reippaasti alle 50-vuotiaita, niin ehkäpä tähän ketjuun voidaan kerätä juttuja sellaisilta, jotka ovat onnistuneet tällaisen iän itse käytännössä saavuttamaan.

 

Tuossa haastatellaan lyhyesti 98-vuotiasta Ellsworth Warehamia:

 

 

Eli hän siis harjoitti ammattiaan 95-vuotiaaksi asti, mutta katsoo edelleen kolme vuotta myöhemmin olevansa täysin työkykyinen. Nyt eläkkeellä ollessaan hän pyrkii pysymään fyysisesti aktiivisena esimerkiksi pihatöiden parissa. Noin puolet elämästään Wareham on ollut vegaani, mutta kertoo, ettei nuorempanakaan käyttänyt paljoakaan eläinperäisiä ruokia, sillä oli jo silloin vahvasti kallellaan kasvispainotteiseen ruokavalioon. Vegaaniksi hän ei alkanut aiemmin, koska ei silloin vielä ollut täysin varma siitä, miten toimivia kasvisruokavaliot ovat ravitsemuksellisessa mielessä. Hän myös suositteli potilailleen kasvispohjaista ruokavaliota, mutta usein se oli varsin haastava omaksuttava.

 

Videolla Wareham painottaa alhaisen kolesterolin merkitystä hyvälle sydänterveydelle. Kokonaiskolesterolille hän antaa yläarvon 140, ja kertoo, että oma on 117. Minulle ei täysin selvinnyt, noudattaako hän itse vähärasvaista kasvisruokavaliota, mutta ainakin videon loppupuolella hän sellaisen puolesta puhuu. Kertoo myös tyydyttyneen rasvan välttelyn hyödyllisyydestä.

 

Muista elämäntavoista hän mainitsee, että pyrkii välttelemään asioiden turhaa murehtimista ja että yrittää nukkua riittävät yöunet.

 

Maailman vanhin elossa oleva ihminen täytti eilen 116 vuotta. Tuossa Jiroemon Kimura kertoo lyhyesti myös ruokavalionsa perustasta:

 

 


Kimura is living with his 60-year-old granddaughter-in-law and has a three-meal-a-day diet of rice, pumpkins and sweet potatoes, according to local media.

 

World's oldest person celebrates his 116th birthday in Japan

 

Tuonne taas on kerätty maailman kymmenen tällä hetkellä vanhinta ihmistä:

 

Top 10 Living Supercentenarians

 

Joidenkin kohdalla on lyhyesti myös mainittu elintavoista:

 

Jiroemon Kimura:

 

 


He chalks up his long life to a healthy diet. Having retired from his 40-year stint as a postman, Japan's oldest person now spends his time watching televised sumo wrestling matches.

 

 


Kimura is health conscious and active, having worked for the post office for 40 years and after retiring he turned to farming until age 90. He wakes up early in the morning and reads newspapers with a magnifying glass. Also, he enjoys talking to guests and follows live parliamentary debates on television.

 

According to him, small portions of food are the key to a long and healthy life.

 

Misao Okawa

 

 


Her secret to living a long life? "Watch out for one's health," she told a reporter after receiving her Guinness certificate. For Okawa that means eating whatever she likes as long it's made in Japan.

 

Jeralean Talley:

 

 


She attributes her extreme longevity to her belief in God. While her hearing is failing, her memory is sound. She has no problem recounting what it was like to grow up on a Georgia farm.

 

Susannah Jones:

 

 


Born four years before the Wright brothers made their first flight, Jones credited her longevity to God and clean living.

 

 


Surrounded by family, friends and local dignitaries, Jones, who has never touched booze or cigarettes, partied for an hour before needing to rest.

 

Bernice Madigan:

 

 


The couple never had any children, which Madigan says saved her a lot of stress in life, potentially contributing to her longevity. After her husband died in 1976, she stayed active with a group of friends near her home in Silver Spring, Maryland.

 

Soledad Mexia:

 

 


Mexia's nurse, Rona Pascual, says she remains alert, eats without assistance and speaks to the staff in her native Spanish. Most important? She is always smiling, says Pascual.

 

Emma Morano-Martinuzzi:

 

 


Born on 29 November 1899, Emma Morano-Martinuzzi lives in her apartment today without any sort of medical assistance or nursing. As an Italian, she says part of what has kept her alive this long is a daily bit of chocolate and Mediterranean wine.

 

Grace Jones:

 

 


She attributes her longevity to "good, English food, never anything frozen".

 

Vähän vaihteleville jutuille siis annetaan painoarvoa.


 • Blueteam, Richard ja Jea! pitää tästä

#2 Toni Rissanen

Toni Rissanen
 • Members
 • 133 Viestit

Lähetetty 20 huhtikuu 2013 - 22:39

http://artdevanyonline.com/index.html

 

Vasta 75, mutta suht hyvässä kunnossa ottaen huomioon ikä ja se ettei omien puheidensa mukaan piikitä mitään. Tainnut olla jonkinlaisella paleo-setillä vajaat 30v.

 

Selasin tuon hänen kirjan ja osan nettisaitista tänään, mielenkiintoisia juttuja.#3 Petteri

Petteri
 • Members
 • 87 Viestit

Lähetetty 20 huhtikuu 2013 - 23:26

Täytyy olla jokin virhe tossa viimeisimmässä: eihän paleo-setillä voi vegaanien mielestä elää edes 30-vuotiaaksi! ;)#4 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 20 huhtikuu 2013 - 23:29

Paleo on muutenkin vähän erikoinen juttu, kun kukaan ei tarkkaan tiedä, mitä ihminen on noin keskimäärin syönyt kehityshistoriansa aikana.

 

Paleota voisi kuvitella olevan myös terveellistä mallia, niin kuin on karppaustakin.


 • Petteri tykkää tästä
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#5 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 20 huhtikuu 2013 - 23:35

Täytyy olla jokin virhe tossa viimeisimmässä: eihän paleo-setillä voi vegaanien mielestä elää edes 30-vuotiaaksi! ;)

 

Heh, tuskinpa nyt näinkään... Itse katselin tuossa hetki sitten aiheeseen liittyvän dokumentin, jossa tutkija kertoo, miten yllättyivät selvitellessään yli satavuotiaiden ruokailutottumuksia. Bataattien ja viljojen lisäksi listalta löytyi kanaa, täysmaitoa, makkaraa, pekonia...#6 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 20 huhtikuu 2013 - 23:38

Eihän se sydänkohtausriski tosiaan 100% ole korkeillakaan kolesteroleilla.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#7 Petteri

Petteri
 • Members
 • 87 Viestit

Lähetetty 20 huhtikuu 2013 - 23:47

No, mun mielestä paleo tosiaan on aika laaja käsite, ja jokainen voi koostaa siitä melkein minkälaisen haluaa. Yhteistä varmaan eri variaatioille on se, että viljaa, maitoa ja palkokasveja ei päivittäisessä ruokavaliossa ole. Makroravinnesuhteet, lihan määrän (voi myös olla 0), kalan määrän ym. suhteen voi sitten säätää miten tahtoo. Mun mielestä on ihan paleo-settiä syödä vaikka 6 päivänä viikossa hedelmiä ja 7. päivänä muikkua. Tai 6 päivänä muikkua ja 7. päivänä banaanin. :)

Jostain syystä varsinkin vegaaniyhteisöissä paleo linkittyy nopeasti Atkinseihin ym. vhh-setteihin: rasvalla läträämistä, pekonia, kananmunia. Lueskelin joskus huvikseni Durianriderin blogia, josta kävi ainakin silloin ilmi, että kaveri ei ollut tajunnut paleosta yhtään mitään, vaikka käytti ties kuin paljon aikaansa Robb Wolfien ja muiden dissaamiseen. Durianriderin mukaan mm. hampurilainen kuului paleoon. Että terve vaan. :)

Tällä viikolla tuli joku BBC:n dokkari, jossa oli jotain metsästäjä-keräilijä-asiaa. En sitte tiedä kuin tieteellisesti vakuuttavaa näyttöä se on, mutta heidän mukaansa metsästäjä-keräilijä on ehdottomasti syönyt lihaa, koska ihmisellä on jokin sama loinen, joka löytyy joltain isoilta nisäkkäiltä. Tosin siinä myös seurattiin yhä perinteisellä metsästäjä-keräilijä-meiningillä elävää kansaa, jolloin arkipäivää oli sellainen että mies palasi kotiin ilman saalista. Naiset olivat keränneet juurimukuloita ym. ruuaksi. Mutta vaikka saaliin todennäköisyys oli aika heikko, niin silti miehet lähtivät aina metsälle, ja metsästystä ja lihaa pidettiin korkeassa arvossa. Ainakin siinä yhteisössä.#8 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 20 huhtikuu 2013 - 23:48

Eihän se sydänkohtausriski tosiaan 100% ole korkeillakaan kolesteroleilla.

 

Niinpä. Vähän tällaisilla linjoilla kyseinen tutkijakin dokumentissa tuntui olevan. Pohti, että mainittu ruokavalio oli sellainen, jota silloin Yhdysvaltojen eteläisemmissä osissa noudatettiin. Kaikki eivät sitten kärsi sen haitoista samoissa määrin. Tutkija ei kuitenkaan ollut halukas suosittelemaan sitä kellekään pitkäikäisyysdieetiksi... Dokumentti on siis tuo:

 

http://www.youtube.com/watch?v=nUEP8se3oUs
 

Tämä ruokakyselyjuttu tuli esille suunnilleen 37 minuutin kohdalla.

 

Vähän muita huomioita videosta... Siinä siis esitellään Georgia Centenarian Studya, joka alkoi vuonna 1988. Dokumentti kuvattiin 20 vuotta myöhemmin. Mukana vertailussa oli myös 60- ja 80-vuotiaiden ryhmät. Eniten videolla ovat äänessä tutkijat, mutta myös tutkittavat ja heidän läheisensä pääsevät esittämään näkemyksiään. Tässä ei keskitytä niinkään ruokavalioon ja liikuntaan. Enemmän tulee esille sosiaalinen elämä sekä tietynlainen yleinen positiivisuus elämänasenteissa.

 

Tuolta voi lähteä tutustumaan aineistoon:

 

The Georgia Centenarian Study


 • Blueteam tykkää tästä

#9 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 20 huhtikuu 2013 - 23:53

Jostain syystä varsinkin vegaaniyhteisöissä paleo linkittyy nopeasti Atkinseihin ym. vhh-setteihin: rasvalla läträämistä, pekonia, kananmunia. Lueskelin joskus huvikseni Durianriderin blogia, josta kävi ainakin silloin ilmi, että kaveri ei ollut tajunnut paleosta yhtään mitään, vaikka käytti ties kuin paljon aikaansa Robb Wolfien ja muiden dissaamiseen. Durianriderin mukaan mm. hampurilainen kuului paleoon. Että terve vaan. :)

Tällä viikolla tuli joku BBC:n dokkari, jossa oli jotain metsästäjä-keräilijä-asiaa. En sitte tiedä kuin tieteellisesti vakuuttavaa näyttöä se on, mutta heidän mukaansa metsästäjä-keräilijä on ehdottomasti syönyt lihaa, koska ihmisellä on jokin sama loinen, joka löytyy joltain isoilta nisäkkäiltä. Tosin siinä myös seurattiin yhä perinteisellä metsästäjä-keräilijä-meiningillä elävää kansaa, jolloin arkipäivää oli sellainen että mies palasi kotiin ilman saalista. Naiset olivat keränneet juurimukuloita ym. ruuaksi. Mutta vaikka saaliin todennäköisyys oli aika heikko, niin silti miehet lähtivät aina metsälle, ja metsästystä ja lihaa pidettiin korkeassa arvossa. Ainakin siinä yhteisössä.

 

Harleyn kohdalla kyse saattaa olla enemmän tahallisesta väärinymmärtämisestä ja kärjistämisestä. Heh, onhan hän itse väittänyt myös olleensa pitkään kyseisellä ruokavaliolla... Mitä tulee tuohon yleisemmin, niin ei se nyt mikään vegaaniyhteisön oma väärinkäsitys ainakaan ole, sillä eivätköhän nuo kaksi linkity myös monien muidenkin kohdalla yhteen.

 

Et satu muistamaan tuon dokumentin nimeä? Tuollaiset kyllä kiinnostavat, joten katseluvinkit ovat tervetulleita.#10 Petteri

Petteri
 • Members
 • 87 Viestit

Lähetetty 21 huhtikuu 2013 - 00:03

Areenasta löytyy:

http://areena.yle.fi/tv/1857121

 #11 Jea!

Jea!
 • Members
 • 162 Viestit

Lähetetty 21 huhtikuu 2013 - 08:01


Jostain syystä varsinkin vegaaniyhteisöissä paleo linkittyy nopeasti Atkinseihin ym. vhh-setteihin: rasvalla läträämistä, pekonia, kananmunia. Lueskelin joskus huvikseni Durianriderin blogia, josta kävi ainakin silloin ilmi, että kaveri ei ollut tajunnut paleosta yhtään mitään, vaikka käytti ties kuin paljon aikaansa Robb Wolfien ja muiden dissaamiseen. Durianriderin mukaan mm. hampurilainen kuului paleoon. Että terve vaan. :)

Tällä viikolla tuli joku BBC:n dokkari, jossa oli jotain metsästäjä-keräilijä-asiaa.

 

Eikös tuo hampurilaistrollaus tullut siitä, että kun heittää ne hampurilaisesta leivät helvettiin, niin jää terveellinen paleo/karppausateria, lihaa, hieman kasviksia ja majoneesia :) Tuo on varmaan lähtenyt siitä Fathead-dokumentista, jossa Tom McNaughton söi McDonaldsissa karpaten ja laihtui. Kuten Mikkokin sanoi, ei kannata vetää yhtäkuin merkkiä tavallisen vegaanin ja Durianriderin välille :)

 

Kiitos tuosta Areena-linkistä, pistetään katseluun.#12 Jea!

Jea!
 • Members
 • 162 Viestit

Lähetetty 21 huhtikuu 2013 - 08:56

http://artdevanyonline.com/index.html

 

Vasta 75, mutta suht hyvässä kunnossa ottaen huomioon ikä ja se ettei omien puheidensa mukaan piikitä mitään. Tainnut olla jonkinlaisella paleo-setillä vajaat 30v.

 

Selasin tuon hänen kirjan ja osan nettisaitista tänään, mielenkiintoisia juttuja.

Amazonissa joku arvosteli hänen kirjaansa:

http://www.amazon.co...#wasThisHelpful

 

Melkoisen ristiriitaiselta teokselta vaikuttaa arvostelun perusteella.#13 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 21 huhtikuu 2013 - 09:08

Ellsworth Warehamia taidettiin haastatella myös Blue Zones-kirjassa, on Loma Lindalaisia ja silloin vielä osallistui sydänleikkauksiin. Hyvässä kunnossa on äijä edelleen, eikä mitenkään erityisen laihan näköinen! Muistettakoon, että uskonnollisuus ja siihen liittyvä yhteisöllisyys on liitetty pitkään ikään.

 

Pisimpään elänyt Jeanne Calment ei ollut kasvissyöjä ja poltti tupakkaakin (ilmeisesti 1-2 päivässä) 100 vuotta. Toisaalta köyhissä maissa, joissa ollaan vegaaneita olosuhteiden pakosta kuollaan muihin kuin elintasosairauksiin. Lisäksi luotettavat syntymätodistukset 1800-luvulta taitavat löytyä vain teollisuusmaista.

 

Hypokolesterolemiaa (hyvin alhainen kolesteroli) "sairastavat" ihmiset elävät 8-10 vuotta keskimääräistä pitempään. Kai sekin jotain kertoo.#14 Richard

Richard
 • Authors
 • 1 745 Viestit

Lähetetty 21 huhtikuu 2013 - 09:16

Sama ruokavalio johtaa tosi isoihin eroihin kolesterolissa ihmisten välillä. Ihmisellä, joka noudattaa esim. McDougall ruokavaliota on keskimäärin kolesterolit 130, mutta ne voivat olla mitä tahansa aina 85:stä 160:neen (mg/dl), geneettiset ääriesimerkit poislukien. Suomalaisella ruokavaliolla mediaani on vain korkeampi. Sama pätee myös elinikään, joku yksilö elää aina pitkänä ja terveenä suomalaisellakin ruokavaliolla. 


Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#15 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 21 huhtikuu 2013 - 14:34

Ellsworth Warehamia taidettiin haastatella myös Blue Zones-kirjassa, on Loma Lindalaisia ja silloin vielä osallistui sydänleikkauksiin. Hyvässä kunnossa on äijä edelleen, eikä mitenkään erityisen laihan näköinen! Muistettakoon, että uskonnollisuus ja siihen liittyvä yhteisöllisyys on liitetty pitkään ikään.

 

Niinpä olikin. Tuossa vaiheessa mies taisi olla lähinnä "avustajana" leikkauksissa, mutta kuitenkin... Voisi kyllä lukaista tuon Loma Linda -osion uudelleen kyseisestä kirjasta. Etenkin tuo yhteisöllisyys on sellainen juttu, jota en lähtisi lainkaan ylenkatsomaan. Ehkäpä joillekin erakkomainen elämä sopii paremmin, mutta suuremmalle osalle aktiivinen lähipiiri lienee positiivisempi juttu.#16 Petteri

Petteri
 • Members
 • 87 Viestit

Lähetetty 21 huhtikuu 2013 - 15:16

Eikös tuo hampurilaistrollaus tullut siitä, että kun heittää ne hampurilaisesta leivät helvettiin, niin jää terveellinen paleo/karppausateria, lihaa, hieman kasviksia ja majoneesia :) Tuo on varmaan lähtenyt siitä Fathead-dokumentista, jossa Tom McNaughton söi McDonaldsissa karpaten ja laihtui. Kuten Mikkokin sanoi, ei kannata vetää yhtäkuin merkkiä tavallisen vegaanin ja Durianriderin välille :)

 

Kiitos tuosta Areena-linkistä, pistetään katseluun.


No niinno, tossa on tosiaan perusasiat ihan pielessä. Toivottavasti kukaan ruokavalionsa paleoksi mieltävä ei ajattele, että hampurilainen ilman pullaa olisi jotenkin terveellistä paleo-safkaa: tehotuotettu viljalla ja soijalla lihotettu/tulehdutettu liha härskiintyneessä kasviöljyssä paistettuna + majoneesi lisäaineineen on ainakin erittäin kaukana siitä, mitä itse ajattelen paleoksi.

Tuo dokkarihan muuten poistuu aika pian Areenasta, eli kandee katsoa pian!#17 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 21 huhtikuu 2013 - 16:13

Mielestäni hampurilaisen pääasialliset ongelmat on korkea energiatiheys, suuri rasvamäärä, kolesteroli ja mahdollisesti myös paistamisessa syntyvät yhdisteet. Lisäaineillakin on varmaan omat vaikutuksensa, jos altistuu suurille määrille.

 

Joo, suolaahan on myös reilusti.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#18 Petteri

Petteri
 • Members
 • 87 Viestit

Lähetetty 21 huhtikuu 2013 - 16:36

+ korkea suolamäärä ja ravinneköyhyys (vitaminit, mineraalit, hivenaineet, antioksidantit ynnä muut). Varsinkin kalorimäärään nähden ravinteita on vähän. Esim. rasvainen pulla on ihmisen ravitsemuksen kannalta aika turhaa höttöä.#19 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 21 huhtikuu 2013 - 22:59


Tuo dokkarihan muuten poistuu aika pian Areenasta, eli kandee katsoa pian!

 

Katseluoikeus rajoitettu jälleen valitettavasti Suomeen, mutta kyseessä lienee siis tämä jakso Origins of Us -sarjasta?

 

http://www.youtube.com/watch?v=OrjM47L_hnE#20 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 08 toukokuu 2013 - 06:22

 

 

Ei vielä kovin pitkäikäinen, mutta aika hyvässä kunnossa 70-vuotiaaksi:

 


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#21 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 19 lokakuu 2013 - 11:20


 
Ed Whitlock on juossut maratonin 2:54:48 73-vuotiaana, 2:58:40 74v, 3:04:54 75v ja 3:15:54 80v.

 

Hän on aloittanut juoksemisen 40-vuotiaana.


 • Jea! tykkää tästä
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#22 topstar

topstar
 • Members
 • 27 Viestit

Lähetetty 22 lokakuu 2013 - 00:16

Tilasin Amazonista John Robbinsin audiokirjan Healthy at 100. Onko kukaan lukenut sitä?

 

From Abkhasia in the Caucasus south of Russia, where age is beauty, and Vilcabamba in the Andes of South America, where laughter is the greatest medicine, to Hunza in Central Asia, where dance is ageless, and finally the southern Japanese islands of Okinawa, the modern Shangri-la, where people regularly live beyond a century, Robbins examines how the unique lifestyles of these peoples can influence and improve our own.

 #23 okz86

okz86
 • Members
 • 17 Viestit

Lähetetty 14 marraskuu 2013 - 20:47

Walter Breuning joka oli aikanaan maailman vanhin mies kuoli 114 vuotiaana söi ainoastaan ison aamiasen ja ison lounaan ja paastosi lopun päivän. ( kuin monet munkit)

 

http://en.wikipedia....Walter_Breuning

 

 

Maailman kaikkien aikojen vanhin ihminen http://en.wikipedia..../Jeanne_calment

 

söi viikossa jopa kilon suklaata paljon oliiviöljyä ja nautti port viiniä.#24 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 14 marraskuu 2013 - 21:47

Walter Breuning joka oli aikanaan maailman vanhin mies kuoli 114 vuotiaana söi ainoastaan ison aamiasen ja ison lounaan ja paastosi lopun päivän. ( kuin monet munkit)

 

http://en.wikipedia....Walter_Breuning

 

 

Lisää kiinnostavia kohtia wikipediasta:

 

- sairastui 64-vuotiaana paksusuolen syöpään, joka hoidettiin pois

- söi illalla kuitenkin hedelmiä

- 173cm ja 57-59kg viimeiset 50 vuotta eli erittäin hoikka kaveri

- otti miniaspiriinin päivittäin (kuinka pitkään?) mutta lopetti jossain vaiheessa

- teki manager/secretary -hommia 99-vuotiaaksi

- poltti sikareita suunnilleen koko ikänsä #25 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 14 marraskuu 2013 - 22:07

Otti varmaan miniaspiriinia tuon suolisyövän jälkeen. Haastattelussa, jossa sanoo lopettaneensa aspiriinin, oli jo 114-vuotias, joten ei ehkä ollut enää tarpeellista yrittää ehkäistä syöpää.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

myös merkitty yhdellä tai useammalla näistä avainsanoista: Ruokavalio, Elämäntavat, Pitkäikäisyys

0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää