Hyppää sisältöön



Tervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Olli Sovijärvi - Kolesteroli

olli sovijärvi kolesteroli denialismi Chris Masterjohn Paleo Integral Life by OlliS

  • Kirjaudu vastataksesi
107 vastausta aiheeseen

#51 Takoja

Takoja
  • Members
  • 35 Viestit

Lähetetty 10 joulukuu 2012 - 15:40

Kyllä vegaanit ovat saaneet länsimaissa niin paljon roskaa niskaansa, että ihan oikeutettua Richardin mesoaminen.


Enpä lähtisi puolustelemaan Richardin mesoamista missään olosuhteissa. Otetanpa esimerkiksi nuo Denise Mingerin vegaaneille antamat neuvot hänen "For Vegans" -postauksessaan. Mielestäni vilpittömän kuuloisia ohjeita, eikö sinusta Jea!? Richard palkitsi Denisen 105:n kommentin spämmäyksellä. Jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä! En tiedä minkä porukan käsikirjasta Richardin toimintatavat ovat peräisin.

Taktiikkana on kymmenien linkkien ja lainausten sumuverho, jotta varsinainen kevyt sisältö jäisi huomaamatta

Tälläkin hetkellä hänellä on käynnissä spam-kampanioita useilla eri sivustoilla. Meille uskotuillehan Richard esim kertoi hiljattain laittavansa vähän showta pystyyn Stephanin blogissa nimimerkillä Peter.

Tässä meillä on vegaani, jolle purkkilihasta on tullut elämäntapa!

Sitten Strandbergin tutkimukseen.
En halua yhtään vähätellä miehen saavutuksia, on varmaan saanut paljon aikaiseksi. Kuten cgs mainitsi, on linkittämäni paperi tosiaankin yritys selittää korkeampaa kokonaiskuolleisuutta ja jos se on ainoa yritys, on se mielestäni melkoisen laimea. Richardin suojeleva suhtautuminen kuitenkin ihmetyttää, ei kai mikään "nettivelho" pysty yo-pohjalta mitätöimään miehen uraa.


Selailin noita Richardin ensimmäisessä viestissä olleita linkkejä ja hyvin vakuuttavilta ne vaikuttivat, eikun statiineja kehiin vaan kaikille. Toisaalta "puhdas ruoka"- sivustolle sopisi mielestäni, paremmin kuin lääkkeiden ylistys, ohjeet ja kokemukset omista ruokavaliokokeiluista ja niiden vaikutuksista mieluiten terveyteen, mutta miksei myös terveysmarkkereihin!

Edellisestä huolimatta en pidä "mitä alempi, sitä parempi"-mantraa omana tavoitteenani, nykyinen n 5mmol/l tai vähän alle on ihan hyvä. Jos oma kolesterolini olisi, sanotaan vaikka 6mmol/l, tai enemmän, eikä ruokavalio auttaisi tilannetta, niin harkitsisin varmaan tosissani statiinien käyttöä. Tekisi mieli perustella näitä mielipiteitä pelkästään terveellä talonpoikaisjärjellä, mutta tiedeuskovaisia kun täällä ollaan, niin täytyy kai jotain lisätä.

MRFIF on näköjään proffien suosikki, joten katsotaan jotain siihen perustuvaa. Jotkin syövät näyttävät lisääntyvän, jotkin vähenevän:
http://www.ncbi.nlm..../pubmed/1627030
"... A serum cholesterol level less than 4.14 mmol/L (less than 160 mg/dL) was also associated with a significantly increased risk of death from cancer of the liver and pancreas; digestive diseases, particularly hepatic cirrhosis; suicide; and alcohol dependence syndrome. In addition, significant inverse graded associations were found between serum cholesterol level and cancers of the lung, lymphatic, and hematopoietic systems, and chronic obstructive pulmonary disease."

Väkivaltainen käytös ja kuolemat putkahtelevat esiin monesta tutkimuksesta, muualtakin kuin Strandbergin johtajatutkimuksesta.
Tässä on tutkittu suomalaisia nuorisorikollisia:
http://www.ncbi.nlm....pubmed/12056583

Täältä löytyy vielä lisää:
http://www.ncbi.nlm....les/PMC2629061/
Aina voi tietysti spekuloida mikä aiheuttaa minkä: "Therefore, low cholesterol may be a risk factor for delinquency and suicidality or a risk marker for genotypes that predispose to such behaviors.".


Cholesterol and mental disorder
http://bjp.rcpsych.o...169/6/682.short

Tässä siten se mielestäni loogisin selitys väkivaltaisuuteen ja käytöshäiriöihin. Kuulostaa hyvin loogiselta: Matala kolesteroli vaikuttaa serotoninireceptoroihin!
Low membrane cholesterol decreases the number of serotonin receptors. Since membrane cholesterol exchanges freely with cholesterol in the surrounding medium, a lowered serum cholesterol concentration may contribute to a decrease in brain serotonin, with poorer suppression of aggressive behaviour".
http://bjp.rcpsych.o...162/6/818.short
  • Kultasuu tykkää tästä

#52 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 10 joulukuu 2012 - 16:47

Richardin tapa esittää asiat ei ole kovin asiallinen, mutta mielestäni sisältö on kaikkea muuta kuin kevyttä.

Skeptikkojen jumiutuminen yksittäisiin tutkimuksiin on mielestäni todella hämmentävää. Monien tutkimusten luonne on sellainen, että ne eivät voi edes tarjota varmoja tuloksia, mutta silti skeptikot vaativat kovaan äänen jokaisen tällaisen yksittäisen tutkimuksen tarkkaa ruotimista.

Richard on tuonut esille todella vakuuttavaa ja laajaa näytön kokonaisuutta ja kasapäin tutkimuksia. Skeptikko taas hirttäytyy aina yksittäisiin epävarmoihin tuloksiin ja tietynlaisiin epäluotettaviin tutkimustyyppeihin. Valtaosan näytöstä hän yksinkertaisesti vaan sivuuttaa.

Takojan linkittämästä paperista lainaus: (johtajatutkimuksen analyysi)

Taking
into account that both blood pressure and
cholesterol predicted mortality in the background
population, the significant decrease of
these risk factors during the intervention
should have improved prognosis in the intervention
group. As this was not the case, a
chance finding-such as the low mortality
caused by violence in the control group
or more likely something in the intervention
methods needs to be considered as a possible
explanation for the unexpected result.' The
present findings may offer an additional
potential clue. As shown in table 3, 1 h glucose
significantly predicted mortality in the
intervention group but not in the control
group, despite similar baseline glucose concentrations
and significant weight reduction
in the intervention group during the intervention
period. The fact that the effect of group
on total and coronary heart disease mortality
was no longer significant when the group by 1
h glucose interaction term was added to the
model suggests that factors related to glucose
tolerance explain a part of the excess mortality
in the intervention group compared with the
control group.
Aspects of the intervention
methods-possibly mental stress induced by
intense health education in the dominant
executives, or blood pressure medications

may have made individuals with impaired
glucose tolerance especially vulnerable.

In conclusion, this study shows that the
traditional cardiovascular risk factors" are
also important predictors of mortality among
men of the highest social class. Cholesterol
was specifically associated with cardiac deaths
and its impact on total mortality seemed to be
determined by the proportion of coronary
deaths to total deaths. In this population,
where confounding factors (initial diseases,
different life styles, or social class) were minimised,
no evidence was found for an association
between low cholesterol and
non-vascular or non-illness deaths.
The value
of studying homogeneous populations to
enhance internal validity has also recently
been discussed in the context of body weight
and mortality. However, the important questions
remain: what is the optimal treatment to
lower the risk factors in primary prevention
and what are the target levels for intervention?
Apparently the intervention methods were not
optimal in the Helsinki Businessmen Study.
Consequently, the unconventional results of
this trial should-rather than calling for pessimism-
stimulate more research to find better
intervention methods for the primary
prevention of cardiovascular diseases.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#53 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 10 joulukuu 2012 - 17:15

Selailin noita Richardin ensimmäisessä viestissä olleita linkkejä ja hyvin vakuuttavilta ne vaikuttivat, eikun statiineja kehiin vaan kaikille. Toisaalta "puhdas ruoka"- sivustolle sopisi mielestäni, paremmin kuin lääkkeiden ylistys, ohjeet ja kokemukset omista ruokavaliokokeiluista ja niiden vaikutuksista mieluiten terveyteen, mutta miksei myös terveysmarkkereihin!


Ruokavalio on ensisijainen keino kolesterolin laskemiseen – ei lääke. Toisaalta lääkkeiden ja lääketeollisuuden demonisointi on mielestäni lapsellista. Puhdasruoka-sivusto pyrkii pysymään asialinjalla salaliittoteorioiden ja ihmisiä pelottelevan pseudotieteen sijaan.


Tekisi mieli perustella näitä mielipiteitä pelkästään terveellä talonpoikaisjärjellä, mutta tiedeuskovaisia kun täällä ollaan, niin täytyy kai jotain lisätä.


Täällä ei olla uskovaisia. :) Talonpoikaisjärki ei myöskään mene sellaisenaan suoraan läpi. :)


MRFIF on näköjään proffien suosikki, joten katsotaan jotain siihen perustuvaa. Jotkin syövät näyttävät lisääntyvän, jotkin vähenevän:
http://www.ncbi.nlm..../pubmed/1627030
"... A serum cholesterol level less than 4.14 mmol/L (less than 160 mg/dL) was also associated with a significantly increased risk of death from cancer of the liver and pancreas; digestive diseases, particularly hepatic cirrhosis; suicide; and alcohol dependence syndrome. In addition, significant inverse graded associations were found between serum cholesterol level and cancers of the lung, lymphatic, and hematopoietic systems, and chronic obstructive pulmonary disease."

Väkivaltainen käytös ja kuolemat putkahtelevat esiin monesta tutkimuksesta, muualtakin kuin Strandbergin johtajatutkimuksesta.
Tässä on tutkittu suomalaisia nuorisorikollisia:
http://www.ncbi.nlm....pubmed/12056583

Täältä löytyy vielä lisää:
http://www.ncbi.nlm....les/PMC2629061/
Aina voi tietysti spekuloida mikä aiheuttaa minkä: "Therefore, low cholesterol may be a risk factor for delinquency and suicidality or a risk marker for genotypes that predispose to such behaviors.".


Cholesterol and mental disorder
http://bjp.rcpsych.o...169/6/682.short

Tässä siten se mielestäni loogisin selitys väkivaltaisuuteen ja käytöshäiriöihin. Kuulostaa hyvin loogiselta: Matala kolesteroli vaikuttaa serotoninireceptoroihin!
Low membrane cholesterol decreases the number of serotonin receptors. Since membrane cholesterol exchanges freely with cholesterol in the surrounding medium, a lowered serum cholesterol concentration may contribute to a decrease in brain serotonin, with poorer suppression of aggressive behaviour".
http://bjp.rcpsych.o...162/6/818.short


Epämääräistä spekulointia mielestäni. Tuollaisten tutkimusten luonne on sellainen, että pakostikin kaikenlaista korrelaatiota putkahtelee. Matala kolesteroli on ihmiselle luontainen kolesterolitaso. Korkea kolesteroli on epäluonnollinen ja johtaa ongelmiin.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#54 Takoja

Takoja
  • Members
  • 35 Viestit

Lähetetty 10 joulukuu 2012 - 18:46

Richardin tapa esittää asiat ei ole kovin asiallinen, mutta mielestäni sisältö on kaikkea muuta kuin kevyttä.


Tuon kevyttä sanan voisin ottaa pois jos voisin vielä muokata viestiä. Kaikki sisältö jää sumuverhon taakse yhtä tehokkaasti!

#55 cgs

cgs
  • Members
  • 611 Viestit

Lähetetty 10 joulukuu 2012 - 19:01

Sitten Strandbergin tutkimukseen.
En halua yhtään vähätellä miehen saavutuksia, on varmaan saanut paljon aikaiseksi. Kuten cgs mainitsi, on linkittämäni paperi tosiaankin yritys selittää korkeampaa kokonaiskuolleisuutta ja jos se on ainoa yritys, on se mielestäni melkoisen laimea.


tutkijat harvoin yrittavat julkaista kahta paperia samasta kysymyksesta vain siksi, etta ensimmainen paperi tuntui "laimealta". Tavallisempaa on julkaista uusia papereita aiheen tiimoilta, mutta eri nakokulmasta. Siitahan siina Richardin linkittamassa uudemmassa paperissakin oli kysymys, kun siina muistaakseni tarkasteltiin samojen ihmisten selviamista vanhemmalla ialla.

#56 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 10 joulukuu 2012 - 22:15

Enpä lähtisi puolustelemaan Richardin mesoamista missään olosuhteissa. Otetanpa esimerkiksi nuo Denise Mingerin vegaaneille antamat neuvot hänen "For Vegans" -postauksessaan. Mielestäni vilpittömän kuuloisia ohjeita, eikö sinusta Jea!? Richard palkitsi Denisen 105:n kommentin spämmäyksellä. Jokainen voi vetää omat johtopäätöksensä! En tiedä minkä porukan käsikirjasta Richardin toimintatavat ovat peräisin.


Jos jotain kiinnostaa,

olen saanut paljon kehuja ja risuja niin Suomesta kuin ulkomailta. Taktiikkani on ollut ladata denialistille luu kurkkaan todella aggressiivisesti. Olen päätynyt kuitenkin siihen tulokseen, että tämä huono taktiikka. Hyvin harvalle ihmiselle uppoaa mikään, ellei ole luottamusta ole taustalla. Eikä luottamus synny rieuhumalla. Toki on aina fiksuja tyyppejä, jotka bongaavat kokonaiskuvan oli sen esittäjä miten huono tai hyvä tahansa, mutta näitä tyyppejä on hyvin vähän. Ihmiset tarvitset luottamuksen, jopa silloin kuin kyse ns. kovasta tieteestä. En enää pidä "management by perkele" tyylistä, ja vaihdan kokonaan deliver mekanismia. Enemmän empatiaa kehiin; moni lukijoista on oikeasti todella pahasti aivopestyjä ja elää jossain kupla-maailmassa. Tarkoituksena on tosin lopettaa koko ravintokirjoittelu. Voi olla kohta kirjoitan ainoastaan tänne, ja silloinkin harvakseltaan. .

Blueteamilla hyviä pointteja. Alhoholisteilla viina/elämäntyyli aiheuttaa maksan toimintahäiriöitä, ja voi heijastua kolesterolimetabolismiin. Kokonaiskuva on se, kuten Blueteam sanoi: länsimaiden normitasoihin nähden hyvin alhaiset kolesterolitasot ovat ihmisen "luonnollinen" tila, joka on vallinnut miljoonia vuosia koko ihmisevoluution. Korkeasta kolesterolista seuraa ongelmia, aivan kuten korkeasta verenpaineesta tai BMI:stä. Väitettyjä alhaisesta kolesterolista seuraavia mielenterveysongelmia ei havaittu niillä, joilla syntymästä alhainen kolesteroli, niitä ei ole myöskään havaittu laajoissa statiinitutkimuksissa. Toisin sanoa, evidenssi alhaisen kolesterolin kausaalisesta vaikutuksesta vaikkapa maksakirroosiin tai mielenterveysongelmiin on täysin nolla tasoa. Ruokavaliotutkimukset, jotka laskeneet kolesterolia interventioryhmällä complex carbyhydraattien avulla osoittaneet mielialan paranemista, stressitasojen alentumista, jne. Yritin tekstissäni korostaa, että kolesterolin itsenäinen rooli vaikkapa kokonaiskuolleisuuten tulee parhaiten esiin tutkimalla niitä, kenellä kolesterolitasot alhaiset jo nuorena. Tämä ei oikein mennyt perille, ja esim. Takoja haluaa yhä uskotella meille, että esim. Okinawalaisten parissa oli paljon masennusta, mielenterveysongelmia, väkivaltaa, jne. Okinawalaisilla oli perinteisesti hyvin alhaiset kolesterolitasot.

Denise Mingerin ohjeet vegaaneille olivat täyttä nonsenseä. Paljon tyydyttynyttä rasvaa palmuöljyn ja kookosöljyn muodossa, täysjyväviljiojen minimointia, gluteiini sekoilua, exception fallacy, etc. Silkaa denialismia. Halusin viesteillä osoittaa lukijoille, että kyseessä todella patologinen denialisti. Denise Minger "unohti" mainita esimerkiksi, että vehnän gluteiini laskee kolesterolia ja onkin loistava proteiini vaikkapa niille joilla päällä hyperkolesterolemia.

Differences in all-cause, cardiovascular and cancer mortality between Hong Kong and Singapore: role of nutrition.

"There are striking differences in all-cause and cardiovascular mortality between Hong Kong and Singapore. These differences can be most reasonably and plausibly explained by their differences in dietary habits, for example, a higher consumption of coconut and palm oil, mainly containing saturated fat, in Singapore".

http://www.ncbi.nlm....pubmed/11855581
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#57 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 11 joulukuu 2012 - 00:42

Enemmän empatiaa kehiin; moni lukijoista on oikeasti todella pahasti aivopestyjä ja elää jossain kupla-maailmassa. Tarkoituksena on tosin lopettaa koko ravintokirjoittelu. Voi olla kohta kirjoitan ainoastaan tänne, ja silloinkin harvakseltaan. .


Tiedä sitten, johtaako lukijoiden aliarvioiminen paljon parempiin lopputuloksiin...

Denise Mingerin ohjeet vegaaneille olivat täyttä nonsenseä.


No, eivät ne nyt mitään täyttä sekoilua kuitenkaan ole...

#58 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 12 joulukuu 2012 - 18:05

Timppa S:

"Kolesterolin ”laskutalkoissa” on hyvä muistaa, etteivät lukemat voi laskea liian alas. Ihmisen luonnollinen kolesterolipitoisuus on noin 3, kun nykysuosituksen mukaan tavoitellaan alle 5:n lukemaa. Vähemmälläkin siis tulee toimeen!"

"Valtimoiden ahtautuminen on uhka myös aivoille, jaloille ja jopa sukupuolielimille. Aivoissa rasvaplakit voivat laukaista aivohalvauksen, joka tappaa vuodessa 5 000 suomalaista. Hengissä selvinneille jää usein muisti- ja puhehäiriöitä sekä ongelmia liikkumisessa.

– Joka viides aivohalvaus olisi estettävissä, jos kolesterolilukemat saataisiin tavoitetasolle, Strandberg laskee. Korkeaa kolesteroliarvoa keski-iässä pidetään myös yhtenä Alzheimerin taudin taustatekijänä.


"Miesten on syytä muistaa, että korkea kolesteroli voi olla syynä myös seksiongelmiin. Jos verenkierto penikseen vaikeutuu, seurauksena on erektiohäiriöitä, Strandberg toteaa".

http://hyvaterveys.f...li-laskuun/507/
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#59 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 12 joulukuu 2012 - 19:00

Ero LDL-C:n ja HDL-C:n välillä (mukana satoja tuhansia genotyyppejä):

1) Effect of Long-Term Exposure to Lower Low-Density Lipoprotein Cholesterol Beginning Early in Life on the Risk of Coronary Heart Disease: A mendelian Randomization Analysis

“Background: LDL-C is causally related to the risk of CHD. However, the association between long-term exposure to lower LDL-C beginning early in life and the risk of CHD has not been reliably quantified”

Conclusions: Prolonged exposure to lower LDL-C beginning early in life is associated with a substantially greater reduction in the risk of CHD than the current practice of lowering LDL-C beginning later in life.
http://content.onlin...ticleid=1379036

2) Plasma HDL cholesterol and risk of myocardial infarction: a mendelian randomisation study

Background: High plasma HDL cholesterol is associated with reduced risk of myocardial infarction, but whether this association is causal is unclear. Exploiting the fact that genotypes are randomly assigned at meiosis, are independent of non-genetic confounding, and are unmodified by disease processes, mendelian randomisation can be used to test the hypothesis that the association of a plasma biomarker with disease is causal .

Interpretation: Some genetic mechanisms that raise plasma HDL cholesterol do not seem to lower risk of myocardial infarction. These data challenge the concept that raising of plasma HDL cholesterol will uniformly translate into reductions in risk of myocardial infarction.
http://www.thelancet...0312-2/abstract

3) Prevention of heart disease: LDL reduction is the outcome of choice? Absolutely yes.

"There is only one well-established relationship between blood cholesterol lipid fraction and coronary artery disease (CAD) That meets all the Heiss and Tyroler criteria of causality. While there are a number of blood lipid fraction, only LDL cholesterol satisfies These criteria”

http://www.ncbi.nlm....pubmed/16674358

4) Doubt Cast on the ‘Good’ in ‘Good Cholesterol’ (May, 2012)

"For purposes of comparison, the researchers also examined inherited variations in 13 genes that determine levels of LDL, the so-called bad cholesterol. It is well known and widely accepted that lowering LDL levels by any means — diet and exercise, statin drugs — reduces risk. Clinical trials with statins established with certainty that reducing LDL levels is protective. So, the researchers asked, did people who inherited gene variations that affected their LDL levels, have correspondingly higher or lower heart disease risk?

The study found, as expected, that gene variations that raise LDL increase risk and those that lower LDL decrease risk. The gene effects often were tiny, altering LDL levels by only a few percent. But the data, involving tens of thousands of people, clearly showed effects on risk.

That speaks to how powerful LDL is,” Dr. Kathiresan said.

But the HDL story was very different” .

http://www.nytimes.c...-risk.html?_r=0

5) Clinical utility of inflammatory markers and advanced lipoprotein testing: Advice from an expert panel of lipid specialists (2011)

“All lipoprotein particles in the LDL fraction are atherogenic, independent of size”

http://www.lipid.org...Panel Paper.pdf
  • Blueteam tykkää tästä
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#60 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 12 joulukuu 2012 - 22:16

Pritikin kylpylän sivuilla hyvää juttua HDL:stä, UCLA:n tutkijan suusta:

HDL – Quality May Matter More Than Quantity

"For starters, epidemiological data do not match up." Studying populations throughout the world where heart disease is rare, scientists have found that LDL levels are indeed very low, but so are HDL levels – often 20 to 30 mg/dL.

Moreover, recent research has found that the quality of HDL in our blood can change. A saturated-fat-rich diet can foul up the ability of HDL to protect against damage to arteries, turning HDL from "good" (anti-inflammatory) to "bad" (pro-inflammatory) cholesterol.
Dr. Barnard and colleagues have made similar discoveries in their laboratories at UCLA.

"Our research from men attending the Pritikin Longevity Center revealed that pre-Pritikin, the men had HDL levels that were quantitatively normal, but their HDL was pro-inflammatory.

"Post-Pritikin, the men’s HDL had converted to anti-inflammatory despite the fact that total HDL had gone down a little."
"Our work indicates that the Pritikin lifestyle improves the quality of HDL while dramatically lowering the bad LDL cholesterol," sums up Dr. Barnard".

"Focus on lowering your LDL bad cholesterol, "and don’t worry about the HDL," advises Dr. Barnard".
http://www.pritikin....n-quantity.html

LDL-C erittäin simppeli konsepti, HDL-C ei niinkään. Miten mahtaa olla Atkins-Paleo diettaajien HDL:n laadun kanssa?
  • Blueteam tykkää tästä
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#61 Takoja

Takoja
  • Members
  • 35 Viestit

Lähetetty 14 joulukuu 2012 - 09:51

Silmäilin vielä tätä Richardin lähettämää linkkiä Strandberg et.al. pitkän aikavälin seurantaan:
http://content.onlin...35904&issueno=5

Ei nyt ihan suoralta kädeltä vaikuttaisi tukevan "the lower, the better" käsitystä:
Splitting the lowest cholesterol group in half (<4.7 mmol/l, n = 114, and 4.7 to 5.0 mmol/l, n = 110) did not show further reduction of mortality risk (mortality 27.2% vs. 24.5%, respectively; p = 0.76 between the lowest groups), but the numbers were small.

#62 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 14 joulukuu 2012 - 11:32

"Alempi, parempi" on todistettu satunnaistetuissa, lumekontrolloiduissa, kaksoissokkotutkimuksissa sekä satunnaistetuissa mendeliaanisissa tutkimuksissa. Ei tätä kovempaa näyttöä voida lääketieteessä enää hankkia. Mielestäni käänteinen kausaatio on kolesterolidatan osalta jo aika hyvin perattu tässä(kin) threadissä.

Denialistit yrittävät teeskennellä ettei mendeliaanisia satunnaistettuja tutkimuksia ole olemassa ja keksivät, että statiinit toimivat jonkun muun kuin niiden lipideja laskevien ominaisuuksien perusteella. Tämäkin on umpikuja, ja kirjoitin näin Denise Mingerin blogiin:

"The biomedical community including American Heart Association was in large convinced that the relationship between serum cholesterol and CHD was causal already in the 1970′s long before statin industry became existent. However, the double-blinded, placebo controlled large-scale statin trials provide the most staggering evidence for lipid theory. The denialists such as Chris Masterjohn tries to use every imaginable argument to sabotage the truth and confuse the laypeople before the preponderance of evidence. One of these arguments are that statins lower CHD risk due to mechanism other than lipid lowering. This is dead alley, because:

a) There exist ridiculously linear relationship between LDL-C lowering and the decrease of cardiovascular events observed in 5-year statin therapy initiated at mean age of 63. 15% reduction in LDL-C = 15% reduction in events, 45% reduction in LDL-C = 45% reduction in events, and so forth.

b ) A meta-analysis on mendelian randomized controlled trials with over 1,000,000 genotypes have shown that people with inherited LDL-C lowering mutations in the statin targeted HMG-CoA gene showed no heterogeneity between other studied SNPs with regard to the decrease in CHD risk per unit of LDL reduction, which suggests that the effects of statin to the risk of CHD is mediated largely or entirely through effect on circulating levels of LDL, rather than through some other pleiotropic effect.

It appears that the effects often denoted as pleitrophic are mostly related to LDL lowering itself and would accrue independent of the mechanism used. A meta-regression curve accumulated from 108 randomized controlled trials of various medical and dietary based lipid modifying interventions has established that lowering LDL cholesterol significantly decreases the risk of coronary heart disease and all-cause mortality, independent of changes to HDL cholesterol and triglycerides, and non-lipid effects of specific drugs
http://www.ncbi.nlm....les/PMC2645847/

1) Low-density lipoprotein cholesterol reduction and prevention of cardiovascular disease

“There was little question after the first major statin trials that the reduction in CVD was related to lipid lowering and was totally consistent and supportive of the lipid hypothesis. However, stimulated by funding from the pharmaceutical industry, in which competition was fierce for market share and was driven mainly by the efficacy of lowering LDL-C levels, manufacturers of less-effective agents for lowering LDL-C levels helped propagate “beyond LDL-C” theories; these theories were that statins reduced CVD events by means other than lipid reduction, often termed pleotropic effects, usually shown in in vitro laboratory studies or small, poorly standardized surrogate marker trials. This belief culminated in an RCT by a pharmaceutical company that was designed to show that more LDL-C reduction with a competitor’s statin achieved no greater benefit.13 However, the results of that study clearly and convincingly showed otherwise, with additional reduction in CVD events with the drug that lowered LDL-C levels more. Even with this evidence, and perhaps with an even more powerful statin about to be approved, the investigators suggested that the reduced events were due to pleotropic effects of the more efficacious statin. However, the trial was soon followed up with results from another head-to-head RCT, with the same drug at different LDL-C lowering doses,14 which eliminated the pleotropic potential and rein-forced that lower is better”
http://www.ncbi.nlm....les/PMC2665973/

2) A meta-analysis of 19 studies (81,859 participants in all) that lowered LDL and measured clinical disease or death, including 5 diet trials, 3 bile sequestrant trials, 1 surgery trial and 10 statin trials concluded that: “The pleiotropic effects [effects apparently unrelated to lowering LDL] of statins do not seem to contribute an additional cardiovascular risk reduction benefit beyond that expected from the degree of LDL-C lowering observed in other trials that primarily lowered LDL-C.

The statins have helped the biomedical community to redefine what is normal. In other words, having a “normal” cholesterol in a society where saturated fats and dietary cholesterol are ingested at every meal may not be optimal. Normal is culturally related and does necessarily imply that something biologically normal. The president of SUNY Downstate Medical Center and author of several large-scale statin trials sums up the evidence of statin trials in regards to dietary recommendations:

More evidence for lowering LDL to below 70 (2011)

“LaRosa, who wrote an editorial [3] accompanying Lee’s study, expanded on his views to heartwire: “I used to be skeptical about the idea of trying to achieve very low cholesterol levels, but now I am more accommodating. As cholesterol levels are coming down, we are seeing much lower rates of bypass surgery and elective angioplasty. I think elective angioplasty will eventually disappear altogether.”

“Chimpanzees eat very little fat. They have LDL levels in the range of 40 to 70, and they don’t get atherosclerosis.He noted that levels of LDL below 70 are on a par with those of nonhuman primates who don’t develop atherosclerosis, adding that, like these primates, humans were designed to be vegetarians. “Our dental anatomy suggests that we are not meant to be meat eaters. Animals that eat meat have sharp tearing teeth, while we have flatter teeth more similar to vegetarian animals. I believe humans are not anatomically or metabolically designed to be meat eaters, and because we do consume animal fat that’s why we get atherosclerosis. Chimpanzees don’t eat meat; they eat very little fat. They have LDL levels in the range of 40 to 70, and they don’t get atherosclerosis. Maybe we wouldn’t get atherosclerosis either if we had levels this low.”
http://www.theheart....icle/1290061.do

*Interesting statin studies published this year (2012):

1) Cholesterol Treatment Trialists’ (CTT) Collaborators. The effects of lowering LDL cholesterol with statin therapy in people at low risk of vascular disease: meta-analysis of individual data from 27 randomised trials. Lancet 2012;380:581–90.

2) Statins reduce cardiovascular events and all-cause mortality in women: Meta-analysis
http://www.theheart....icle/1347045.do
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#63 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 14 joulukuu 2012 - 11:38

Mielestäni Takojan tulisi tutustua Diethelmin (2009) paperiin denialismista:

"The third characteristic is selectivity, drawing on isolated papers that challenge the dominant consensus or highlighting the flaws in the weakest papers among those that support it as a means of discrediting the entire field. An example of the former is the much-cited Lancet paper describing intestinal abnormalities in 12 children with autism, which merely suggested a possible link with immunization against measles, mumps and rubella.19 This has been used extensively by campaigners against immunization, even though 10 of the paper's 13 authors subsequently retracted the suggestion of an association.20 Fortunately, the work of the Cochrane Collaboration in promoting systematic reviews has made selective citation easier to detect.

Another is a paper published by the British Medical Journal in 2003,21 later shown to suffer from major flaws, including a failure to report competing interests,22 that concluded that exposure to tobacco smoke does not increase the risk of lung cancer and heart disease. This paper has been cited extensively by those who deny that passive smoking has any health effects, with the company Japan Tobacco International still quoting it as justification for rejecting ‘the claim that ETS is a cause of lung cancer, heart disease and chronic pulmonary diseases in non-smokers’ as late as the end of 2008.23

Denialists are usually not deterred by the extreme isolation of their theories, but rather see it as the indication of their intellectual courage against the dominant orthodoxy and the accompanying political correctness, often comparing themselves to Galileo".
http://eurpub.oxford...ent/19/1/2.full

"The lower the LDL cholesterol the better, and this principle has been established repeatedly despite the voices of the anticholesterol, antistatin fallacy mongers! It's the cholesterol, stupid"
http://www.ncbi.nlm....les/PMC3012294/
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#64 Takoja

Takoja
  • Members
  • 35 Viestit

Lähetetty 15 joulukuu 2012 - 09:09

No nyt menit taas pahoittamaan mielesi, kun lainasin Strandbergin tekstiä. :(

Eiköhän tämä saa riittää minun osaltani. Sääli että sorrut niin helposti toisten haukkumiseen ja vähättelyyn, kai ymmärrät, että niin kauan kuin osallistut nettikeskusteluihin nimimerkillä, ei mielipiteilläsi ole yhtään sen enempää painoarvoa kuin meidän muidenkaan. Lisäksi tuo toisten sättiminen ja vähättely on todella vastemielistä ja kääntyy itseäsi vastaan. Flat earth society- jutut toimivat kuin Godwinin laki!

Viimeinen postauksesi Peterinä Stephanin blogissa oli hyvä, kiitos!
  • Kultasuu tykkää tästä

#65 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 15 joulukuu 2012 - 10:01

Kyllä, vähän pahoitin mieleni. Mitä oikein kuvittelet? Jos "alempi, parempi" olisi väärä periaate, niin miksi tutkijalääkäri Timo Strandberg olisi tiukasti periaatteen puolesta ja söisi vielä itsekin statiineita. Statiineiden patentitkin jo loppu, eikä valmistajilla mitään insentiiviä laajentaa markkinoita. Sättimistä on tapahtunut ja pari tyyppiä ehkä ikävästi ajettu pois, en toimi enää näin. Mutta kerro ihmeessä missä kohtaa olen sättinyt sinua tässä ketjussa?
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#66 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 15 joulukuu 2012 - 11:57

The molecular basis for the effects of dietary saturated fat on plasma LDL cholesterol levels is well understood. Saturated fat influences the LDL receptor activity of liver cells as described by Brown and Goldstein, dietary saturated fat suppresses messanger RNA synthesis for the LDL receptor. This decreases hepatic LDL receptor activity and slows the removal of LDL from the blood, thus increasing the concentration of LDL cholesterol in the blood. Dietary cholesterol augments the effects of saturated fat further suppressing the hepatic LDL receptor activity and raising the plasma LDL cholesterol levels”.

–Heart Disease, Environment, Stress and Gender [proceedings of the NATO Advanced Research Workshop on Increase in Coronary Heart Disease in Central and Western Europe: Stress and Gender Related Factors, 20-24 May, 2000, Budapest, Hungary]
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#67 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 17 joulukuu 2012 - 08:54

Reiskan blogin lukijakunta on ottanut omakseen Olli Sovijärven kolesterolikirjoituksen, ja foliopäät ovat innoissaan "uuden" kolesterolitietämyksen ääressä.

Postaukseni meni esimoderointiin eikä Reiska julkaise kirjoituksiani:

J-käyrä, joka havaitaan kuolleisuuden ja kolesterolin ympärillä tavataan myös esim. verenpaineen ja BMI:n osalta. Nämä selittyvät sekoittavilla tekijöillä. Vanhuus on kuin krooninen sairaus, joka heikentää elintoimintoja. Vanhuuteen liittyy luonnollisesti ohutsuolen toiminnan heikkeneminen, joka johtaa heikentyneeseen kolesterolin imeytymiseen ja synteesiin. Kolesterolin osalta, alhaisiin tasoihin assosioituu myös esim. asunnottomuus, alkoholismi, maksan toimintahäiriöt ja opiaattiriippuvuus, jotka itsessään lisäävät huomattavasti kuolleisuuden riskiä. Myös moniin kroonisiin sairauksiin liittyy heikentynyttä kolesterolisynteesiä, alhaista verenpainetta ja BMI:tä. Ilmiön nimi on käänteinen kausaatio.

Kolesterolin itsenäinen vaikutus tulee parhaiten ilmi tarkastelemalla niitä kenellä korkea tai alhainen kolesteroli nuoresta pitäen. Esim. niillä kenellä harvinainen synnynnäinen anomalia kolesteroliregulaatiossa, ja syntymästä lähtien LDL-C < 0,4mmol/l elävät 9-12 vuotta muita pidempään. Väestötasolla lukuisat prospektiiviset kohortit, jotka korjanneet regression laimentumisen tuoman systemaattisen virheen ovat havainneet voimakkaan, jatkuvan, itsenäinen ja log-lineaarisen assosiaation kokonaiskolesterolin ja sv-tautien välillä, n. 3mmol/l tasoilta lähtien.

Norwegian Hunt tutkimus ei vakinoinut aineistosta esim. statiinien käyttöä lainkaan. Tutkijat totesivat, ettei Norjassa käytettä statiineita primääri preventiossa, vaikka statiinien käyttö Norjassa primääri preventiossa on Euroopan laajamittaisinta. Kolesterolissa ovat aika-trendien ohella tärkeää myös tupakka epidemiologiasta havaittu sick-quitter effect, joka heikentää aineistossa tupakoimattomuuden tuomia etuja. Ateroskleroosi alkaa kehittymään jo lapsuudessa, ne kolesterolitasot, jotka tavataan elinkaaren viimeisinä vuosina ovat vähemmän merkityksellisiä.

Aivan kuten ilmasto- ja rokotodenialistit, netin kolesteroliskeptikot yleensä hämmentävät keskustelua, jotta kokonaiskuva sumuttuisi. Ristiriita LDL-P ja LDL-C tasojen välillä havaitaan lähes ainoastaan diabeetikoilla. Kaikki partikkelikoot LDL fraktiossa ovat yhtä aterogeenisiä; aiempi käsitys pienten partikkeleiden suuremmasta riskistä selittyy sekoittavilla tekijöillä (2007, MESA-tutkimus).

Kulttuureissa, joissa tyydyttyneitä rasvoja ja ravinnon kolesterolia syödään runsaasti lähes joka aterialla, LDL-C tasot ovat n. +200% korkeammat kuin mitä tavataan luonnossa vapaana elävillä nisäkkäillä, terveillä lapsilla ja niiden ihmisten parissa, jotka elävät kulttuureissa, joissa kroonisia sairauksia ei tavata. Ihmisen luonnollinen, fysiologinen kokonaiskolesteroli taso on n. +-3mmol/l. Tämä selvitettiin soluviljelmien avulla jo 1980-luvulla (Brown & Goldstein). Toisin sanoen, evoluutio on mukauttanut ihmisen LDL-reseptorit toimimaan parhaiten vastaavilla, hyvin alhaisilla LDL-C tasoilla, jotka tavataan niiden luonnossa elävien nisäkäs yksilöiden parissa, jotka eivät kehitä itselleen ateroskleroosia.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#68 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 17 joulukuu 2012 - 10:25

Tässä loistava kirjoitus adaptioista paleoveganology blogissa: kyseessä siis oikea Phd. tason paleo-tutkija, joka väitöskirjavaiheessa.

Eli take-home-message: adaptiot biologiassa ei tarkoita yhtään mitään silloin kuin on kyse pitkän-ajan terveydestä. Terveys ja adaptiot menevät appeal-no-nature leirissä sekaisin. Evoluutiota kiinnostaa ainoastaan lisääntyminen, ei se mitä tapahtuu terveydelle sen jälkeen kun taulussa on >19 vuotta ikää. Kaikki adaptiot luonnossa hyvin konservatiivisia, ja "päämääränä" ainoastaan lisääntymisen varmistaminen. Lihan tehokas metabolismi on voinut olla ihmiselle merkittävä etu varmistaa kalorien saanti savannille, mutta mitä hyötyä piirteestä on pitkän ajan terveys mielessä pitänyt hyvin erilaisessa eco-nichessä, jossa kaloritiheistä ruuista ei ole pulaa? Kaikesta adaptiosta huolimatta, ihmiselle (inuiitti fossiilit mukaanlukien) on yhä ominaista verisuonisairaudet, joita tavataan luonnossa lähtökohtaisesta ainoastaan kasvissyöjälajeilla (apinat, kanit, etc). Evoluutiolla ei ole mitään suunnitelmaa ihmisen ruokavaliolle, kaikki kortit ovat kiinni lisääntymisen varmistamisessa tietyssä ekosysteemissä. Kuten neuvostoliittolaiset tutkijat huomasivat jo 1920-luvulla, kirgiisipaimentolaisilla pakkautuivat kolesterolit silmiin jopa 20-kymppisillä, lihavuus yleistä ja sepelvaltimotaudit yleisiä jopa nuorilla, tämä siitä huolimatta, että ruokavalio oli 100% luomua (paljon grass fed lihaa, ja ihanaa täysimaitoa). Kun tietty ympäristön aiheuttama paine häviää, voivat biologiset adaptiot muuttua jopa vaaralliseksi, kuten sickle-cell anemia esimerkki osoittaa. Olli Sovijärvi joutuu hyödyntämään verenpaineen, BMI:n ja kolesterolin osalta yleistä J-käyrää puolustaakseen omaa pseudotiedettään ja käsityksiään kroonisten sairauksien ja kolesterolin yhteydestä. Mikä tahansa käy appeal-to-nature jengille, jotka ovat kuin narkomaaneja, jotka tarinoivat jopa omalle äidilleen, jotta saisivat rahaa addiktionsa rahoittamiseen. Hieman ilkeä ja groteski kielikuva, mutta mielestä kuvaava esimerkki siitä henkisestä rappiosta, joka paleo-lääkäreiden parissa vallitsee.

Paleoveganology esittää kaksi väitettä, jotka eivät ole lainkaan ristiriidassa keskeneen, ja käyttää hyväkseen hyvin kuvaavia esimerkkejä:

1) Homo sapiens are more adapted to meat-eating than other primates.
2) Meat-eating is unhealthy, at least in large amounts.

http://paleovegan.bl...aleoVeganology)

Kirjoitus auttaa purkamaan niitä loogisia kuperkeikkoja, joita käytetään appeal-to-nature jengissä. Tämä ei koske pelkästään paleo-jengiä, vaan myös fruitaristi henkisiä vegaaneja: "ihminen on frugivoori". Oma ajatukseni oli jossain vaiheessa myös hieman appeal-to-nature henkinen, enkä aina itsekään ymmärtänyt, että yllä esitetyt väitteet eivät ole lainkaan ristiriidassa. Appeal-to-nature on tärkeä tunnistaa, aivan kuten denialismin muutkin muodot, koska kyseessä on hyvin dogmaattinen vankila-kehys, joka vie paleo-leiriä kolesterolidenialismiin, kokonaisnäytön kieltämiseen, sekä suoranaiseen militantismiin. Esim. Mikael Fogelholmia on uhkailtu väkivallalla, koska mies suosittelee "luonnotonta" margariinia "luonnollisen" voin sijaan.

Blogikirjoituksessa esitettyjä esimerkkejä biologisista adaptaatioista, jotka eivät optimaalisia pitkän ajan terveys mielessä pitäen:
  • The unique human voice box, the anatomical source of our ability to use complex language, also makes it impossible for us to breathe and swallow at the same time... which means we're much more likely to choke to death on our food than other animals are. Language comes with the inherent risk of death by choking.
  • Chronic lower back pain is a direct consequence of our upright posture; hominoid primates have a transverse lumbar process that is serially homologous with the spinous process (rather than with the styloid process, as it is in other mammals), allowing us to assume more upright postures. But this mutation puts a lot of mechanical stress on the lower vertebrae, often leading to herniated discs. This is a risk few other mammals run, because the weight of their upper bodies is distributed along a longer axis.
  • Sickle cell anemia and the various forms of thalassemia are preserved in the human genome because they provide heterozygotes with greater resistance to malaria... despite the fact that heterozygotes suffer debilitating long-term health consequences from these adaptations, and recessive homozygotes die from them. For humans no longer living in malaria-prone areas of the world, these adaptations are now useless, and have become burdens rather than boons.

Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#69 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 17 joulukuu 2012 - 11:19

Oho....Reijo julkaisi kirjoitukseni....anteeksipyyntö ennakkoluuloista ^_^

Reijo ilmoittanut kirjoittavansa threadin kolesterolista. Odotellaan innokkaasti mitäköhän tulee. Reijolla mielessä Lancetissä julkaistu uusi tutkimus globaaleista riskitejijöistä, listaan kun ei mahtunut kolesteroli.
http://www.thelancet...1766-8/abstract
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#70 cgs

cgs
  • Members
  • 611 Viestit

Lähetetty 17 joulukuu 2012 - 13:25

Reijo ilmoittanut kirjoittavansa threadin kolesterolista. Odotellaan innokkaasti mitäköhän tulee. Reijolla mielessä Lancetissä julkaistu uusi tutkimus globaaleista riskitejijöistä, listaan kun ei mahtunut kolesteroli.
http://www.thelancet...1766-8/abstract


onhan siellä kolesterolikin mainittu:

For these reasons we have not computed the joint effects for physiological risk factors or air pollution. However, the combined effects of physiological risk factors are probably large, with high blood pressure the leading single risk factor globally, accounting for 9·4 million (95% UI 8·6 million to 10·1 million) deaths and 7·0% (6·2—7·7) of global DALYs in 2010, followed by high body-mass index (3·4 million [2·8 million to 4·0 million deaths] and 3·8% [3·1—4·4] of global DALYs in 2010), high fasting plasma glucose (3·4 million [2·9 million to 3·7 million] deaths and 3·6% [3·1—4·0] of DALYs), high total cholesterol (2·0 million [1·6 million to 2·5 million] deaths and 1·6% [1·3—2·0] of DALYs), and low bone mineral density (0·2 million [0·1 million to 0·2 million] deaths and 0·21% [0·17—0·25] of DALYs).


korkea kolesteroli lienee isompi riski lähinnä rikkaissa maissa

#71 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 17 joulukuu 2012 - 13:47

Non-HDL tai LDL olisi varmasti parempi kuin tuo total kolesterolin suhteen. :)
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#72 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 17 joulukuu 2012 - 14:00

http://en.wikipedia....ed_by_frequency

Verisuonitauti tappaa eniten.

korkea kolesteroli lienee isompi riski lähinnä rikkaissa maissa


Rikkaissa maissa uhkaa lähinnä verisuonitaudit, syöpä ja erilaiset onnettomuudet, joista liikenne iso osa.

Syöpä on kyllä noista mielestäni arvaamattomin. Verisuonitautien ja onnettomuuksien riskiin on helpompi vaikuttaa.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#73 cgs

cgs
  • Members
  • 611 Viestit

Lähetetty 17 joulukuu 2012 - 14:13

Rikkaissa maissa uhkaa lähinnä verisuonitaudit, syöpä ja erilaiset onnettomuudet, joista liikenne iso osa.


Lancet-artikkelissa ei nyt ollut puhe taudeista, vaan terveysriskeistä jotka altistavat erilaisille sairauksille

#74 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 17 joulukuu 2012 - 15:00

^Jep, sydäntauti muodostaa verisuonitautikuolemista kuitenkin yli 50%. Alentamalla LDL-kolesterolia nuorena saa jokaista 1 mmol/l -alennusta kohden sydänkuolemien ja sydärien riskistä pois 55%.

http://intranet.card...tion Slides.pdf

Lisäksi saa vielä huomattavan määrän pois aivohalvausriskistä, joka muodostaa 33% verisuonitautikuolemista.

http://www.ncbi.nlm....pubmed/21816453

Toimimalla vasta vanhalla iällä tarvitset kolminkertaisen pudotuksen LDL-kolesteroliin nuoreen henkilöön verrattuna saadaksesi saman hyödyn.
  • Richard tykkää tästä
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#75 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 17 joulukuu 2012 - 15:42

Skeptikoilta haluaisin kysyä, että kannattaako tuollaisen näytön jälkeen vielä elää korkeilla kolesteroleilla, koska joissain epäluotettavissa tutkimuksissa tutkimusten metodologiaan liittyvät epätarkkuudet peittävät alleen todellisia lainalaisuuksia?
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.





myös merkitty yhdellä tai useammalla näistä avainsanoista: olli sovijärvi, kolesteroli, denialismi, Chris Masterjohn, Paleo, Integral Life by OlliS

0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää