Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva
- - - - -

Kokemuksia ja tietoa kurkumasta

kurkuma

 • Kirjaudu vastataksesi
10 vastausta aiheeseen

#1 Takoja

Takoja
 • Members
 • 35 Viestit

Lähetetty 19 marraskuu 2012 - 12:26

Polvissani on lievää artroosia, joka ei juuri haittaa arkista menoa muuten kuin että autoillessa alkaa jo muutaman kymmenen km:n ajon jälkeen ikävä särky. Otin alkusyksystä muutamaan otteeseen Ibumax 600mg ennaltaehkäisevästi pidemmille ajomatkoille lähtiessä ja siitä oli selvä apu. Huomasin myös että särky pysyi poissa usemman päivän, josta vedin johtopäätöksen, että särkylääkevaikutuksen loputtua, vähensi ibuprofeiini tulehdusta nivelissä ja piti sitä kautta kivun poissa.
Samoihin aikoihin törmäsin netissä muutamaan mainintaan kurkuman tulehdusta ehkäisevästä vaikutuksesta ja vaikken juuri ole lisäravinteita harrastanut, päätin kokeilla. Tilasin Justvitamins.nimisestä puljusta Protek Turmeric-nimisiä tableteja, joita olen nyt syönyt n 6 viikkoa. Muutaman päivän käytön jälkeen ei kipua ole ollut ajaessa, ei myöskään talvirenkaiden kanssa kyykkiessä, ainoastaan kahvakuulatreenin yhteydessä on muutamaan otteeseen ollut kiputuntemuksia, jolloin olen heti lopettanut kyykkimisliikkeet.

Kaiken kaikkiaan siis hyvin positiivinen yllätys.

Tässä muutamia linkkejä, joista löytyy lisätietoa kurkuman väitetyistä moninaisista hyödyistä.
Wikipedia
Bioteekki pdf
Diabetes-tutkimus pdf
"Spicing up" of the immune system by curcumin
 • Blueteam tykkää tästä

#2 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 19 marraskuu 2012 - 19:12

Eipä taida tavallisella curry-mausteella päästä kovin helposti vastaaviin kurkumiinipitoisuuksiin (Wikipedia-linkistä):

Turmeric contains up to 5% essential oils and up to 5% curcumin, a polyphenol. Curcumin is the active substance of turmeric and curcumin is known as C.I. 75300, or Natural Yellow 3.


Heh, saisi maustaa vähän rankemman kaavan mukaan, jos haluaisi päästä noiden kapseleiden sisältöjä vastaaviin tuloksiin... Curry kuitenkin kuuluu suosikkimausteisiin, ja ainakin suosimissani merkeissä kurkuma on melko korkealla ainesosaluettelossa, joten voisi olettaa vähän kertyvän kohtalaisen säännöllisesti.

#3 Takoja

Takoja
 • Members
 • 35 Viestit

Lähetetty 23 marraskuu 2012 - 00:50

Cittarin maustehyllystä eksyi mukaan purkki kurkumaa ja sitä on nyt tullut kokeiltua ruoanlaitossa. Sellaisenaanhan ei kurkuma paljoa maistu, mutta lämmitettäessä maku vahvistuu huomattavasti ja ilmeisesti myös imeytyminen paranee. Heikko imeytyminen suolistosta verenkiertoon on nimenomaan ongelma käytettäessä kurkumaa rohtona. Kuumentamisen lisäksi "bioavailabilityä" parantaa tunnetusti pippurin piperiini ja ilmeisesti tällä foorumilla tällä foorumilla mainittu chilin capsaisiini. Ruoanlaitossa olen siis hauduttanut mausteita jonkin aikaa ennen muiden ruoka-ainesten lisäämistä.
Laitoin kokeilumielessä kurkumaa myös viimeisimpään hapankaalierääni ja siinä yhteydessä sain vahvistuksen lämmön vaikutuksesta. Kävi nimittäin niin, että hapankaalin teon jälkeen menin saunaan ja lämpö sai aikaan melkoisen kuumotuksen oranssin värisessä kädessäni! Voisi ehkä kokeilla paikallisiin tulehduksiin?
Muutkin ovat todenneet kuumentamisen vaikutuksen:
http://www.ncbi.nlm....pubmed/20146265

#4 cgs

cgs
 • Members
 • 611 Viestit

Lähetetty 23 marraskuu 2012 - 01:39

kyllähän tuota tulee käytettyä varsinkin curry-ruuissa ja myös riisiin saa kivan lisävärin. Muistelen kuitenkin että runsaalla käytöllä olisi ollut joku haittavaikutus, mutten muista mikä. Curry-maustesekoitushan lienee brittiläinen keksintö, eikä sitä resepteissä yleensä mainita.

#5 Takoja

Takoja
 • Members
 • 35 Viestit

Lähetetty 23 marraskuu 2012 - 14:34

Potential Therapeutic Effects of Curcumin, the Anti-inflammatory Agent, Against Neurodegenerative, Cardiovascular, Pulmonary, Metabolic, Autoimmune and Neoplastic Diseases

http://www.ncbi.nlm....les/PMC2637808/

Yksi lääke kaikkiin vaivoihin?

cgs, muistaakseni jossain mainittiin että 8gr/vrk on todettu turvalliseksi. Aika paljon saat kurkumaa ripotella, jos haluat enemmän käyttää!

#6 Toni Rissanen

Toni Rissanen
 • Members
 • 133 Viestit

Lähetetty 27 marraskuu 2012 - 16:42

http://www.ncbi.nlm..../pubmed/1731625

Tuossa taitaa olla yksi hyvä syy miksi ei kannata käyttää kurkumiini-lisäravinteita, vaan itse maustetta. Paha sanoa, turmeriinista ei kuitenkaan löydy paljoa tietoa interneteistä.

#7 Takoja

Takoja
 • Members
 • 35 Viestit

Lähetetty 12 joulukuu 2012 - 15:22

Okinawalla käytetään runsaasti turmericia/kurkumaa teenä tai tabletteina, löytyy kohdasta "Ucchin (Curcuma longa)" :
http://www.jacn.org/...ent_1/500S.long

Yhtenä käyttösyynä mainitaan krapulan ehkäisy! "Many drink it as a tea and others take it in tablet form to “strengthen the liver,” especially when drinking alcohol (for hangover prevention)" Kohtuukäyttäjätkin näköjään sortuvat välillä juomaan liikaa :D

Löytyisikö täältä näin viikonlopun edellä vapaaehtoisia ihmiskokeeseen. Pari pulloa punkkua ilman edeltävää kurkumateetä ja seuraavana iltana (tai jos kunto ei kestä, niin seuraavana viikonloppuna) sama teen kanssa :)

#8 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 12 joulukuu 2012 - 23:34

Löytyisikö täältä näin viikonlopun edellä vapaaehtoisia ihmiskokeeseen. Pari pulloa punkkua ilman edeltävää kurkumateetä ja seuraavana iltana (tai jos kunto ei kestä, niin seuraavana viikonloppuna) sama teen kanssa :)


Heh, ehkäpä sitä voisi uhrautua "tieteen" nimissä... Tosin ei välttämättä tulevana viikonloppuna.

#9 Chike

Chike
 • Members
 • 79 Viestit

Lähetetty 19 joulukuu 2012 - 15:15

Ite oon vähän joka ruokaan roiskinut tuota kurkumajauhetta, mutta ongelmaksi on muodostunut että se värjää tosi helposti valkoiset lautaset keltaisiksi -.-
Vielä kun kaiken käsin joutuu tiskaamaan niin no nice.

Kerran tein vielä jonkun naistenlehden mukaan naamion tästä kurkumasta ja voitte kuvitella olinko keltainen sen jälkeen...

#10 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 20 joulukuu 2012 - 21:03

Muutkin ovat todenneet kuumentamisen vaikutuksen:
http://www.ncbi.nlm....pubmed/20146265


Tässä oli myös juttua vaikutuksista kolesteroliin, mutta lähinnä eläinkokeisiin perustuen. Tuollainen lyhyt tiivistelmä tuli vastaan, jossa kokeiltiin vaikutuksia pienellä joukolla terveitä ihmisiä:

The effect of curcumin administration in reducing the serum levels of cholesterol and lipid peroxides was studied in ten healthy human volunteers, receiving 500 mg of curcumin per day for 7 days. A significant decrease in the level of serum lipid peroxides (33%), increase in HDL Cholesterol (29%), and a decrease in total serum cholesterol (11.63%) were noted. As curcumin reduced serum lipid peroxides and serum cholesterol, the study of curcumin as a chemopreventive substance against arterial diseases is suggested.


Effect of oral curcumin administration on serum peroxides and cholesterol levels in human volunteers.

#11 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 20 joulukuu 2012 - 21:30

Toinen teksti aiheesta, jossa vähän enemmän porukkaa ja pitempi kesto:

The present study shows that a daily oral administration of the extract decreases significantly the LDL and apo B and increases the HDL and apo A of healthy subjects. This and recent data on the increased anti-atherogenic action of the physiological antioxidant tocopherol in the presence of phenolic co-antioxidants (which eliminate the tocopheroxyl radical), justifies planned clinical research to test the usefulness of the curcuma extract as a co-antioxidant complement to standard treatments to prevent or retard atherosclerosis.


Curcuma.jpg

An hydroalcoholic extract of Curcuma longa lowers the apo B:apo A ratio Implications for atherogenesis prevention

Summausta ihmisillä tehtyjen tutkimusten tuloksista toisessa tekstissä:

Curcuma2.jpg

Curcuma3.jpg

Spice Up Your Lipids: The Effects of Curcumin on Lipids in Humans

Kuten taulukoista näkyy (ja tekstissäkin mainitaan) vanhempien tutkimusten (kummatkin mainittu/linkitetty aiemmin) lupaavat tulokset saattavat mennä enemmän heikomman toteutuksen piikkiin...
0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää