Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva
- - - - -

Suomessa myytävät D-vitamiinivalmisteet testissä

D-vitamiini lisäravinne

 • Kirjaudu vastataksesi
85 vastausta aiheeseen

#51 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 09 marraskuu 2012 - 15:47

Anssi poliisin huomaan?

Yliopiston henkilökunta ilmoitti poliisille internetissä olevasta pommiuhkauksesta, jossa uhattiin Kuopion kampusta. Pohjois-Savon poliisi tarkasti yliopiston tiloja, mikä osoitti uhkauksen perättömäksi.
Poliisi on ottanut kiinni uhkauksesta epäillyn noin 40-vuotiaan miehen. Poliisin mukaan uhkauksen motiivi liittyy Itä-Suomen yliopiston julkaisemaan D-vitamiinitutkimukseen.


http://www.mtv3.fi/u...en-yliopistolle


D-liittouma vastasi roiskaisuun nakkaamalla ajastimella varustetun ydinpommin Kuopion kampukseen. Ajastin lopettaa tikityksen perjantaina 9.11. klo 16:00.


http://www.manninen.info/blog/?p=1218

#52 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 09 marraskuu 2012 - 17:07

Kyllä, Anssilla vitsailu lähtenyt vähän lapasesta. En sitten tiedä odottivatko löytävänsä ydinpommin sieltä. :)

Blogissa ilmoitettiin tarkka päivämäärä ja kellonaika, milloin "kampuksella tapahtuu". Blogissa oli myös kolme kuvaa erilaisista aseista, kertoo Kuopion kampuksen hallintojohtaja Tuomo Meriläinen.
"Kyseessä on ilmeisesti erään oululaisen yrittäjän blogi", Meriläinen kertoo.#53 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 09 marraskuu 2012 - 22:17

Itä-Suomen yliopistossa pommiuhka – motiivina D-vitamiinitutkimus


:vastis:
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#54 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 10 marraskuu 2012 - 11:19

Eihän tämä ole edes todellista.

Itä-Suomen yliopiston pommiuhkauksesta epäilty mies otettu kiinni Oulussa

Itä-Suomen yliopiston pommiuhkauksesta epäilty mies otettiin kiinni Oulussa perjantaina. Oulun poliisilaitokselta kerrottiin lauantaina aamupäivällä, että mies on edelleen kuulusteltavana.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#55 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 10 marraskuu 2012 - 12:42

Anssi vapaalla jalalla:

...pari mustamaijaa ajoi firman pihaan. Minut päästettiin tänään pois pidätyssellistä. Oulun poliisin tutkijan mukaan “D-liittouma” ei selvästikään ole todellinen taho tai henkilö, ja ei ole uskottavaa, että suomalainen henkilö saisi hankittua ydinpommin.


http://www.manninen.info/blog/?p=1259

#56 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 10 marraskuu 2012 - 16:41

Anssi sanoo tuossa, että yliopiston ilmoitusta poliisille tutkitaan perättömänä ilmiantona. Tutkinta näyttäisi kuitenkin kallistuvan Anssin touhuihin:

Laittoman uhkauksen lisäksi miestä epäillään perättömästä vaarailmoituksesta.


http://www.ts.fi/uut... paasi vapaaksi

Saattaapi tulla lasku pommiryhmän duunista!

#57 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 11 marraskuu 2012 - 14:23

http://www.manninen.info/blog/?p=1292
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#58 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 11 marraskuu 2012 - 16:47

Kummasti muuttunut ääni kellossa. Telkkarissa Anssi oli vahvasti sitä mieltä, että tapaus on käsitelty eikä oikeusjuttuja tule.

#59 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 13 marraskuu 2012 - 12:05

Tiede-foorumin tarkkaavainen kirjoittaja oli huomannut, että Mannisen tabuissa on käytetty halvempaa "Food grade" raaka-ainetta kun pillereissä pitäisi käyttää "Pharmaceutical Grade".


Anssi kommentoi:

Vielä pari sanaa Mega D3 125 -valmisteesta. Suomen nopeimmin kasvavan urheiluravinneyhtiön vastustajat ovat nyt keksineet, että meidän D-vitamiinivalmiste sisältäisi jotain heikompi laatuista D3-vitamiinia kuin muut valmisteet. Väite on täysin virheellinen. Mega D3 125 -valmisteeseen käytettävä D3-vitamiini eli kolekalsiferoli on LÄÄKELAATUISTA. Se täyttää kaikki European Pharmacopoeia (lyh. Ph. Eur. tai EP) ja United States Pharmacopeial (lyh. USP) vaatimukset. Raaka-aineen valmistaa Euroopan johtava vitamiinivalmistaja SternVitamin.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#60 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 13 marraskuu 2012 - 18:30

Varmaan Anssi on oikeassa, että raaka-aine täyttää vaatimukset. Mutta tuolle lääkelaatuisuudelle hänen pitää esittää jotain kättää pitempää. SternVitaminin lapussa lukee selvästi, että tavara on tarkoitettu ruoan rikastamiseen. Tiede-palstan hepun mukaan "Pharmaceutical Grade" ei sisällä täyteaineita ja kolekalsiferoli on siinä hienojakoisempaa. Anssin tuotteen raaka-aine on siis rakeisempaa ja siinä on täyteaineita (rakeisuus mahdollisesti selittää miksi Yliopiston pieneen näytteeseen ei osunut yhtäkään raetta). Tiede-palstan kirjoittajan (Daneelione) mukaan tuo rakeinen kolekalsiferoli myös imeytyy huonommin.

Veikkaan, että yliopisto tulee seuraavassa raportissaan piikittelemään Anssin tuotetta juuri tästä "Food Grade":sta.

Poliisia ei odotetusti hirveästi kiinnosta Anssin tehtailemat rikosilmoitukset:

http://www.savonsano...alaamme/1269556

Aluksi Anssin toiminta näytti ihan fiksulta mutta myöhemmin tässä sotkussa hän on antanut itsestään varsin omituisen kuvan. Itselleni ainakin tulee fiilis, että ei huvita ostaa hänen putiikistaan mitään. Ehkäpä hän seuraavaksi alkaa tehdä rikosilmoituksia asiakkaistaan.

#61 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 13 marraskuu 2012 - 19:11

SternVitamin "fortification for a healthy life" näyttäisi tekevän nimenomaan ja ainoastaan ruoan rikastamiseen tarkoitettuja valmisteita:

Micronutrients for fortifying foods and beverages combine health aspects with convenience.


SternVitamin is a member of the Stern-Wywiol Gruppe and draws on the know-how of its sister company Mühlenchemie, that has been a significant global player in the field of flour fortification with vitamins and minerals for many years.


http://www.sternvitamin.de/english/

En tiedä onko joku väittänyt food grade-tavaran olevan "heikompi laatuista" kuten Anssi sanoo. Se vain sopii paremmin ruokien rikastamiseen kuin pillereihin laitettavaksi. Täyteaineita sisältävää suurirakeista raaka-ainetta on esimerkiksi vaikeampi saada oikea määrä jokaiseen pilleriin.

#62 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 14 marraskuu 2012 - 00:53

Tuo väite, että imeytyy huonommin, on kyllä väite, että laatu olisi heikompaa.

Ainakin pillerissä näyttäisi olevan testien mukaan oikea määrä.

Veikkaan, että yliopisto tulee seuraavassa raportissaan piikittelemään Anssin tuotetta juuri tästä "Food Grade":sta.


Tuolla yliopistolla on kyllä aika vähän varaa piikitellä ketään tässä asiassa. :)
Eivät ilmeisesti vieläkään suostu edes myöntämään virhettään.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#63 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 14 marraskuu 2012 - 12:12

Heikommin imeytyminen (jos pitää paikkansa) liittyy ymmärtääkseni juuri tuohon raekokoon. Jos raaka-aine sekoitetaan esim. maitoon kuten on tarkoitus, rakeet liukenevat eikä raekoolla ole enää merkitystä. Sama lopputulos saataisiin tekemällä öljypohjaisia softgel-pillereitä. Laatu ei ole heikompi vaan eri käyttötarkoitukseen sopiva. Toki tämä kaikki on spekulaatiota eikä faktaa, faktaa on kuitenkin se mitä SternVitaminin todistuksessa lukee.

Pisteet kuitenkin Anssille raaka-ainetodistuksen julkaisemisesta, en ole huomannut muiden valmistajien tekevän samoin.

Tän verran yliopisto on toistaiseksi "myöntänyt":

Tutkijat pahoittelevat sitä, ettei yliopiston tutkimuksessa käytetyn analyysimenetelmän ero teollisuudessa käytettyihin akkreditoituihin menetelmiin ole tullut uutisoinnissa kyllin selkeästi esille. Analyysit tehtiin kromatografisella HPLC -menetelmällä käyttäen sähkökemiallista detektiota.
– Omat analyysimme tehtiin taustatietojen hankkimiseksi tutkimustarkoituksiin. Tuloksilla ei ole tarkoitus haastaa virallisia analyysitodistuksia. Osasta tuotteita käyttämämme menetelmä antaa samat tulokset kuin akkreditoitujen laboratorioiden menetelmät, mutta ei kaikista. Syytä selvitetään, biokemisti, filosofian tohtori Tarja Nurmi toteaa.


http://www.uef.fi/ue...ct=/uef/uutiset

Aina voi piikitellä ainakin rivien välistä, pieni kostonhimo Anssin överiksi menneestä kettuilusta voi vielä itää vaikka järjestivät miehen jo yhdeksi yöksi putkaan :-)

#64 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 14 marraskuu 2012 - 13:03


Jos ne liukenee maitoon, niin eiköhän ne liukene myös ihmisen ruoansulatuksessa. Aika järjetöntä lähteä esittämään tuollaista spekulaatiota ihan mutupohjalta. :)
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#65 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 14 marraskuu 2012 - 13:19

Voi olla, lainasin tosiaan toista kirjoittajaa, joka esitti tuon imeytymisasian ei spekuloiden vaan sanoen, että se on näin. Ehkä kaveri ei tiedäkään mistään mitään. Spekulointia(kin) varten nää palstat kuitenkin on olemassa! Toivottavasti saadaan todellisen asiantuntijan näkemys jossain vaiheessa. Yliopisto ainakin raportoi tällä viikolla lisää (tosin he ovat osoittaneet, että eivät ole asiantuntijoita).

Huhujen mukaan yliopisto alkoi selvittää valmisteiden D-vitamiinipitoisuuksia siksi, että 25(OH)D-vasteet vaihtelivat eri tuotteiden välillä paljon. Siellähän on joku pitempikestoinen D-vit tutkimus menossa.

#66 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 14 marraskuu 2012 - 13:23

D-vasteethan vaihtelee paljon ihmisillä, vaikka ottaisivat saman määrän D-vitamiinia.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#67 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 14 marraskuu 2012 - 13:30

D-vasteethan vaihtelee paljon ihmisillä, vaikka ottaisivat saman määrän D-vitamiinia.


Näin on ja nähdyn jälkeen ei tietysti olisi yllätys, jos eivät olisi yliopistolla edes tätä ymmärtäneet.

#68 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 16 marraskuu 2012 - 11:39

Lisää kuraa tulossa Anssin niskaan tänään klo 13:

On täysin käsittämätöntä, että Itä-Suomen yliopiston tutkijoiden teettämien Eurofins-analyysien tulokset ovat joidenkin tuotteiden osalta täysin erilaisia kuin valmistajien ja markkinoijien teettämien Eurofins-analyysien.


http://www.manninen.info/blog/?p=1395

Ehkä tosiaan on käynyt niin, että yliopistolle on sattunut Anssin tuotteesta maanantaikappale. Samaa purkkia analysoivat siis näissä jatkotutkimuksissa.

#69 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 16 marraskuu 2012 - 11:43

Minusta näyttää siltä, että Itä-Suomen yliopisto ei halua myöntää olleensa väärässä. Siis oliko kummatkin nollatuotteet sattumalta maanantaikappaleita? Entä muut huonosti pärjänneet tuotteet? Tuossahan lukee, että yliopisto ei ole edes suostunut julkaisemaan teetättämiään Eurofins-analyysejä.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#70 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 16 marraskuu 2012 - 11:49

Katsotaan mitä yliopisto kertoo klo 13. Toistaiseksi "tiedot" perustuvat Anssin blogiin.

Minä olin ymmärtänyt, että eivät analysoisi Eurofinsillä vaan käyttäisivät tällä kertaa itse samanlaista menetelmää kuin akkreditoidut labrat. Sen nyt melkein tietää mitä siitä tulee...

#71 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 16 marraskuu 2012 - 13:34

Nonniin, nyt Eurofinsin mukaan molemmissa 125mcg valmisteissa alle 0,5mcg D-vitamiinia!

http://www.uef.fi/c/...28&p_l_id=74798

Voi olla, että tuolta tehtaalta on lähtenyt isompi erä maanantaikappaleita.

#72 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 16 marraskuu 2012 - 14:12

Nonniin, nyt Eurofinsin mukaan molemmissa 125mcg valmisteissa alle 0,5mcg D-vitamiinia!

http://www.uef.fi/c/...28&p_l_id=74798

Voi olla, että tuolta tehtaalta on lähtenyt isompi erä maanantaikappaleita.


Evira mittasi samasta erästä ja totesi, että laatu on kunnossa molemmissa 125µg tuotteissa.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#73 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 16 marraskuu 2012 - 14:24

Mikäs tuo Eviran mittaus on? Siihen ei edes Anssi vetoa puolustuksessaan:

http://www.manninen.info/blog/?p=1395

#74 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 16 marraskuu 2012 - 14:37

Tässä Eviran raportti:
http://www.evira.fi/...lyysitiedot.pdf
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#75 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 16 marraskuu 2012 - 15:11

TÄRKEÄ TIEDOTE: Eurofins, Mega D3 125 ja Itä-Suomen Yliopisto
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.
0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää