Hyppää sisältöön



Tervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Richardin Lipidipaneeli

LDL kolesteroli vegaani

  • Kirjaudu vastataksesi
43 vastausta aiheeseen

#1 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 12:20

Tuli tulokset tänään.

Kokonaiskolesteroli 3,2mmol/l
LDL: 1,8mmol/l
HDL: 1,07mmol/l
Trig: 0,7mmol/l

Verensokeri 5,2mmol/l.

Lääkäri oli iloinen, mutta aina löytyy huomautettavaa, anemia päällä, hemoglobiina alhainen, ei kuitenkaan heijastu oloon millään lailla, eli tod. näk, mennyt alas aika vastikään. Lääkäri halusi laittaa rautakuurille, mutta sovittiin, että lisään itse pinaattia ja brokkolia ja kaalia, joita olen vetänyt liian vähän kesän aikana. Marraskuussa uudet mittaukset. Kaikki muut mineraalit viite-arvojen sisällä. D-vitamiinit 92 nmol (ilman supplementointia).

Tämä vähärasvaisen, tärkkelyspohjaisen vegaaniruokavalion kontekstissa.
  • Blueteam tykkää tästä
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#2 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 13:10

Paljon hemoglobiini oli? Missä mittasit ja paljon maksoi?
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#3 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 13:36

^YTHS.

En kehtaisi edes kertoa. Oli 128, en puhelinkeskustelussa ymmärtänyt missä yksikössä tämä mitataan. Baseline vuodelta 2007, oli tuolloin OK, mutta silloinkin alhainen,vähän päälle 140. Mitään "erityisruokavalioita" ei tuolloin ollut vaan vedin eläimiä ja niiden eritteitä joka aterialla kuten muutkin (maitoa en juonut). Eli, pelkästään ruokavalion piikkin tätä ei voi laittaa, vaikka sillä varmaan osuutta asiaan. No, nyt tulee mielenkiintoiseksi saanko luvut ylös marraskuuksi quinoalla ja brokkolilla. Eli nyt menee kokkailut lähipäivinä quinoa/brokkoli/pinaatti teemojen kanssa.

Mitään oireita ei tuosta "anemiasta" ole ollut, eli varmaan aika tuore juttu.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#4 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 13:44

Lääkäriltä juuri mailia. Oli aika valistunut tyyppi. Sisätautien erikoislääkäri. Kysyi ruokavaliostani, eikä tullut mitään sekoilua kalsiumista tai eläinproteiinin taivaallisuudesta. Sanoi mailissa, että tee ja muu yrttijuomat estävät raudan imeytymistä. Nyt loppuu niiden juonti aterioiden aikana. Laittoi oheen kaikki arvoni. Tosiaan, kaikki muu kunnossa.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#5 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 14:11

128 ei ole erityisen alhainen vielä käsittääkseni. Mulla oli joskus vähän yli 120 sekaruokavaliolla. Kestävyyspainotteinen treeni alentaa tuota arvoa. 140 ainakin on jo täysin riittävä. Monilla kilpaurheilijoilla tietysti arvot taivaissa kovasta treenistä huolimatta. :)
  • Richard tykkää tästä
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#6 Panu

Panu
  • Members
  • 696 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 15:05

Tuli tulokset tänään.

Kokonaiskolesteroli 3,2mmol/l
LDL: 1,8mmol/l
HDL: 1,07mmol/l
Trig: 0,7mmol/l

Verensokeri 5,2mmol/l.

Lääkäri oli iloinen, mutta aina löytyy huomautettavaa, anemia päällä, hemoglobiina alhainen, ei kuitenkaan heijastu oloon millään lailla, eli tod. näk, mennyt alas aika vastikään. Lääkäri halusi laittaa rautakuurille, mutta sovittiin, että lisään itse pinaattia ja brokkolia ja kaalia, joita olen vetänyt liian vähän kesän aikana. Marraskuussa uudet mittaukset. Kaikki muut mineraalit viite-arvojen sisällä. D-vitamiinit 92 nmol (ilman supplementointia).

Tämä vähärasvaisen, tärkkelyspohjaisen vegaaniruokavalion kontekstissa.


Onneksi olkoon! Itsellä 7,4 puolitoista vuotta sitten ja nyt elokuussa 6,4. Tavoitteena päästä edes virallisiin suosituksiin ilman suplementointia tai lääkkeitä. Eikös rautaa pidetä nykyisin kaiken pahan aiheuttajana ja siksi tuota nykyistä anemia-käsitystä pitäisi ehkä arvioida uudelleen? Vai olikos se vaan hemirauta, joka on paha?

Jos rautastatus kiinnostaa niin toinen mittari on ferritiini.

#7 cgs

cgs
  • Members
  • 611 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 15:45

128:han on vain lievästi viitearvojen alapuolella, joten tokko tuossa suuria muutoksia tarvitaan.

Innokkaimmat teenlipittäjät ovat pohtineet tätä rauta-asiaa: http://www.amazing-g...a-and-iron.html
Sitruunan kerrotaan parantavan raudan imeytymistä.

#8 Panu

Panu
  • Members
  • 696 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 15:52

Täysjyväviljan fytaatithan heikentävät mineraalien imeytymistä myös:

Esimerkiksi kasvikunnan tuotteiden raudan imeytyminen nelinkertaistuu, mikäli ateria sisältää lihaa tai kalaa maidon, juuston tai kananmunien sijaan. Lisäksi pienikin määrä C-vitamiinia tehostaa ei-hemiraudan imeytymistä. Runsaasti täysjyväviljaa ja muita fytaatteja sisältäviä ruoka-aineita olevasta ruokavaliosta, jossa on vähän tai ei ollenkaan lihaa, raudan imeytyminen on alle 10 %.


http://www.avoin.hel...ais_rauta.shtml

Itsehän olet tosin dissannut tuota fytaattiteoriaa...

#9 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 15:52

Kokonaiskolesteroli 3,2mmol/l
LDL: 1,8mmol/l
HDL: 1,07mmol/l
Trig: 0,7mmol/l


Tuskin haittaa tuo alhainen HDL:kään, kun kokonaiskolesteroli ja LDL on noin alhaalla.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#10 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 15:57

OK. Ostetaan sitruunaa tänään.

Muista viite-arvoista en tiedä, mutta kolesterolin osalta ne ovat päin helvettiä, se on varmaa. 5mmol/l on aivan liikaa, ja menettelee ehkä ainoastaan silloin jos verenpaineet ja verensokerit todella hyviä, ja elämätyyli muuten tip-top ja HDL:ää paljon. Oli hauska lukea, että kolesteroli oli yksi niistä harvoista, joihin ei olla määritelty mitään ala-rajaa. Stranberg kertoo kirjassaan, että Suomessa on tavattua joku jolla LDL 1mmol/l, eli jos tämä oli mainitsemisen arvoinen (sama kuin Don Mateszin vegaanivaimolla) niin se varmaan on yksi alhaisimmista mikä on normaalikontekstissa Suomessa mitattu (pois anorektikot, lapset, syöpäsairaat, jne). Solufunktioihin tarvitaan n. 0,4mmol/l LDL:ssä. Joten on ymmärrettävää, että mitään ala-rajoja ei kolesterolille asetata. The lower, the better.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#11 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 16:01

Tuskin haittaa tuo alhainen HDL:kään, kun kokonaiskolesteroli ja LDL on noin alhaalla.


Yep, ei tuossa kontekstissa, ja viitearvo on muistaakseni yli 0,95 mmol/l (yllä viittasin kokonaiskolesteroliin, ja LDL:ään). Saisin ehkä hilattua LDL:ää alas jos vetäisin vähemmän pähkinöitä (alhaisen kolesterolin kontekstissa ne eivät enää laske kolesteroli, päinvastoin), ja maanantain mittausta ennen olin viikonloppuna vähän dokannut, joka saattoi hieman näkyä kohonneena LDL:nä maanantaina. Mutta, joku raja nyt kaikella. Pitää sitä vähän elääkin.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#12 Panu

Panu
  • Members
  • 696 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 16:12

Yep, ei tuossa kontekstissa, ja viitearvo on muistaakseni yli 0,95 mmol/l (yllä viittasin kokonaiskolesteroliin, ja LDL:ään). Saisin ehkä hilattua LDL:ää alas jos vetäisin vähemmän pähkinöitä (alhaisen kolesterolin kontekstissa ne eivät enää laske kolesteroli, päinvastoin), ja maanantain mittausta ennen olin viikonloppuna vähän dokannut, joka saattoi hieman näkyä kohonneena LDL:nä maanantaina. Mutta, joku raja nyt kaikella. Pitää sitä vähän elääkin.


Viina nostaa HDL:ää.

#13 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 16:13

Ja vähän LDL:ääkin.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#14 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 16:20

Täysjyväviljan fytaatithan heikentävät mineraalien imeytymistä myös:



http://www.avoin.hel...ais_rauta.shtml

Itsehän olet tosin dissannut tuota fytaattiteoriaa...


Tämä voi olla ongelma jos kalorien perustuna yksi tai kaksi tärkkelystä, esim. maissi ja sorghum. Esim. dietti liian yksipuolinen. Mutta en usko fytaatti-teorialla on paljon relevanssia länsimaisessa kontekstissa. Fytaateissa on syövältä suojaavia ominaisuuksia.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#15 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 17:46

Vai olikos se vaan hemirauta, joka on paha?


Hemirauta liittyy raudan imeytymiseen, ei noihin rauta-arvoihin sinällään käsittääkseni.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#16 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 04 lokakuu 2012 - 19:42

Kun aiheeseen liittyy,

niin laitetaan tähän. Olisiko pavuissa sittenkin ratkaisu raudan puutteeseen?

Olisi ollut kiva, jos LDL:ssävielä pari desimaalia vähemmän, vaikka onkin maagisen 70mg/dl rajan, ja vastaavasti ne desimaalit HDL:ssä. Mutta minä en mikään optimaalinen case, en ole buddhalaismunkki. Stressaan, jännitän, syön paljon pähkinöitä ja tummaa suklaata, jotka paperilla laskevat kyllä kolesterolia ainakin korkean kolesterolin kontekstissa, koska korvaavat haitallisempia kaloreita, mutta onhan näissä hieman tyydyttynyttä rasvaa ja tod.näk toimivat päinvastoin alhaisen kolesterolin kontekstissa. Tarvitsen kuitenkin paljon kaloreita ja rasvoissa niitä löytyy. Nyt mennyt myös hieman öljyjä kun alkanut vetämään opiskelijaravintolan vegaanisafkoja. Tiukalla McDougall/Esselstyn dietillä saa yleensä vielä vakuuttavampia lipidipaneeleja. Olen kuitenkin pirun iloinen, että LDL alle 70mg/dl, eli 1,8mmol/l = 69,6mg/dl, vaikka hieman korkeammallakin pärjää varmasti loistavasti.

Scientist First to Identify Novel Iron Source: Newly Identified Iron Absorption Mechanism Suggests that Legumes Could Provide Key to Treating Iron Deficiency Worldwide
http://www.newswise....iency-worldwide
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#17 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 05 lokakuu 2012 - 08:35

Hehe...

O'Keefen ja Cordainin paperista (2004)

"Thus, although an LDL level of 50 to 70 mg/dl seems excessively low by modern American standards, it is precisely the normal range for individuals living the lifestyle and eating the diet for which we are genetically adapted".

Mielestäni O'Keefen ja Cordainin paperi hyvin oikeilla jäljillä, mutta missasivat sen seikan, että lähes kaikilla ei-teollistuneilla maanviljelijäväestöillä on fysiologinen kolesterolitaso, eli vastaavat kolesterolitasot kuin luonnossa elävillä nisäkkäillä.

Diet, lifestyle, and the etiology of coronary artery disease: the Cornell China Study
http://www.sciencedi...002914998007188
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#18 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 05 lokakuu 2012 - 19:15

Hyvä video vielä Gregeriltä


Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#19 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 08 lokakuu 2012 - 13:00

Pritikin sivuilta liittyy hyvin aiheeseen. Timo Strandberg kertoi minulle, että ateroskleroosi estyy vasta kun mennään LDL:ssä lukuihin 1,8mmol (69.6mg/dl) , ja mielellään ehkä alemmas. En täysin ymmärtänyt koskiko tämä sekä sairaita, että terveitä.

PrimitiveNutrition -kaverilla LDL 63 ja HDL 49, eli paremmat arvot kuin minulla (69.6 ja 41.3), vaikka kokonaiskolesterolit aavistuksen korkeammalla kuin minulla. Alan itse karsimaan nyt hieman pähkinöitä dietistä ja korvaamaan kalorit tärkkelyksillä. Minulla ei ole paljoa volyymiä HDL-fraktioissa, joten joudun pitämään LDL:n kurissa. Olisin tyytyväinen jos saisin yhden tai kahden desimaalin tuosta LDL:stä pois, jos HDL olisi ollut vastaavasti pari desimaalia suurempia olisin jo nyt tyytyväinen, vaikka onhan nämä arvot jo nyt aika hyvät, koska kuitenkin selvästi fysiologiset tasot.

LDL (Bad) Cholesterol

What are optimal levels?

To avoid a heart attack, numerous studies have found that lowering your LDL (bad) cholesterol is the single most important thing you can do. Striving for LDL levels of 100 and below is good, but dropping to 70 and lower may be even better.

In 2005, a major study published in JAMA followed 8,800 European patients, all of whom had previously suffered heart attacks. It found that those patients who reduced their LDL levels to an average 81 significantly reduced their risk of major coronary events like heart attacks and strokes at the 4-1/2 year follow-up compared to those who reduced their LDL to 104.

In an editorial in the same issue, Christopher P. Cannon, MD, of Brigham and Women’s Hospital and Harvard Medical School wrote that aggressive LDL lowering is the ideal – "lower is better."

The JAMA study’s findings echo those of another large 4,162-patient study, published in the New England Journal of Medicine in 2004. It concluded that LDL cholesterol levels of 62 were even better than levels of 95 at preventing death, heart attacks, and other cardiovascular-related problems in people with heart disease.

Should those of you without heart disease have the same LDL cholesterol goal? We believe the answer is yes. True, we do not have extensive data for healthy people as we do for those with heart disease. But what we have is pretty strong. A recent trial of more than 15,000 volunteers without heart disease found that cardiovascular events decreased when LDL (bad) cholesterol was lowered from about 100 to about 60.






Recommended Value For LDL (Bad) Cholesterol:

Less than 100, ideally less than 70


Total Cholesterol

What are optimal levels?

Heart disease rarely occurs in people with total cholesterol levels below 150. The large Multiple Risk Factor Intervention Trial found that the men with the lowest death rates had a total cholesterol value of 122.

A total cholesterol of 122 sounds very low, particularly in a country like the U.S. where the norm is 206, but in nature, a total cholesterol of 122 is the rule. The total cholesterol of primates like chimpanzees ranges from 110 to 140, as does the total cholesterol of primitive hunter-gatherers living today – and neither primates nor hunter-gatherers have heart attacks. By every line of evidence, having a total cholesterol value below 130, or certainly below 150, is ideal for avoiding heart disease.






Recommended Value For Total Cholesterol:

Less than 150, ideally even lower.

Key lifestyle actions to lower LDL (bad) and TOTAL cholesterol:
  • Eat far fewer saturated fats (such as butter, palm oil, coconut oil, meat fats, and milk fats); trans fats (such as margarine, vegetable shortening, and partially hydrogenated oils); and dietary cholesterol.
  • Eat far more fiber-rich foods (especially soluble fiber from beans, yams, oats, barley, and berries, or BYOBB).
  • Eat vegetable proteins (such as tofu and beans) in place of meat and poultry.
  • Eat fewer refined sugars (especially fructose) and refined grains (such as white flour).
  • Eat frequent smaller meals (grazing) rather than one or two big meals each day.
  • Exercise regularly: 1) Aerobic exercise daily, a minimum of 30 minutes and optimally 60 to 90 minutes, alternating moderate-intensity days with vigorous-intensity days; 2) Full-body resistance routine two to three times weekly; and 3) Stretching exercises daily to greatly enhance your overall flexibility and ability to exercise more freely.
  • Lose excess weight, especially weight around the middle.*
  • Use plant sterols (such as CholestOff)
  • If necessary, talk to your doctor about medications.
* Excess body weight is defined as a BMI (Body Mass Index) greater than 25. More important, in terms of lowering your total and LDL cholesterol, is lowering your abdominal girth. Of particular concern are males who measure more than 40" around the waist and females who measure more than 35". Belly fat is a central contributing factor for not only elevated cholesterol but also diabetes, hypertension, and other cardiovascular-related diseases.
http://www.pritikin....mbers-mean.html

HDL (Good) Cholesterol

What are optimal levels?
With HDL (good) cholesterol, the general rule is: the higher, the better. Organizations like the American Heart Association recommend that men aim for levels over 40; women, over 50.

However, if you have little garbage (LDL bad cholesterol) to begin with, you may not need as many garbage trucks (HDL good cholesterol). It’s important to point out that the populations with the lowest rates of heart disease in the world, such as the people living in Okinawa and other rural regions of Asia, have very low levels of HDL (good) cholesterol – often in the 20s and 30s. But their total and LDL (bad) cholesterol levels are very low, too.

Studying rural Chinese populations in the 1990s, Dr. Colin Campbell of Cornell University found that their death rates from heart disease were 94% lower than that of American men. The total cholesterol of these 6,000+ rural Chinese averaged between 135 and 140. Their HDL (good) cholesterol was about 30. Yes, very little HDL (good) cholesterol, but very good heart health.
The diet of these rural Chinese? Like the Pritikin Eating Plan, it was rich in vegetables, fruits, rice, and other grains – and had three times more fiber than a typical American diet.

Bottom Line: While high HDL (good) cholesterol levels are desirable, very low LDL (bad) cholesterol levels and total cholesterol levels are even more desirable.

Risk of low HDL was established for those following a typically American diet (a high-fat, calorie-dense diet). Lower levels of HDL do not appear as risky if you are following a Pritikin-style diet and if your LDL is less than 100.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#20 Panu

Panu
  • Members
  • 696 Viestit

Lähetetty 08 lokakuu 2012 - 17:04

Kiinnostaisi tietää millä mekanismilla ja kuinka paljon tämä vaikuttaa LDL:ää ja kokonaiskolesteroliin:

"Eat frequent smaller meals (grazing) rather than one or two big meals each day."
  • Richard tykkää tästä

#21 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 09 lokakuu 2012 - 08:56

^Hyvä pointti. Itse ainakin ahmin ja syön tosi isoja aterioita kerralla. Ei varmaan mikään optimaalinen ratkaisu. Myös Esselstyn painotti, että ruoka pitää purra kunnolla. Minulla ei kuitenkaan mitään tietoa siitä nämä tavat vaikuttavat biomarkkereihin.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#22 cgs

cgs
  • Members
  • 611 Viestit

Lähetetty 19 lokakuu 2012 - 16:47

itsellä kokonaiskolesteroli näyttäisi olevan 2,8 ja HDL 1,2, suhde 2,4, triglyjä ei mitattu. En tiedä voiko vähärasvainen kasvisvalio laskea sitä parissa kuukaudessa, jolloin olen sitä enimmäkseen noudatellut. On se ennen ollut vähän korkeampi.

#23 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 19 lokakuu 2012 - 17:06

Voi se. Pari kuukautta riittää mainiosti suurimmalla osalle. Minullakin olisi varmaan pari desimaalia vielä alhaisempi jos en olisi alkanat juuri syyslukukauden alussa vetämään unicafen rasvapommeja, joita ikivä kyllä vegaanisafkatkin ovat. Oliiviöljyssä 13% tyydyttynyttä rasvaa, ja se näkyy kolesterolissa kyllä, etenkin jos fysiologiset tasot päällä. Kasvissyöjillä yleensä tippuu kolesterolit saman tien kun vähentävät öljyjen käyttöä. Mistä olet saanut nuo mittaukset? Triglyt kyllä yleensä vakio matskua lipidipaneelissa. Ei ole varmaan syönyt paljoa pähkinöitäkään.

Villinä , luonnossa elävilla apinoilla normaalisti LDL-fraktiossa 1.03-1.8mmol/l. Mikä on LDL-kolesterolisi? Tuo 2.8mmol/l (108mg/dl) on kyllä aika pirun tiukka luku. Onnittelut! Länsimaisessa eco-nichessä, jossa ei kärsitä kausittaisista nälkaperiodeista tai, jossa parasiitit puuttuvat kokonaan, joutuu syömään hyvin kasvispainotteisesti ja low-fat, jos haluaa pitää normaalit, fysiologiset kolesterolit tasot, jotka luonnossa elävillä nisäkkäilläkin on.

Brown & Goldsteinin nobel-luonnosta:

"Several lines of evidence suggest that plasma levels of LDL-cholesterol in the range of 25-60 mg/dl (total plasma cholesterol of 110 to 150 mg/dl) might indeed be physiologic for human beings. First, in other mammalian species that do not develop atherosclerosis, the plasma LDL-cholesterol level is generally less than 80 mg/dl. In these animals the affinity of the LDL receptor for their own LDL is roughly the same as the affinity of the human LDL receptor for human LDL, implying that these species are designed by evolution to have similar plasma LDL levels. Second, the LDL level in newborn humans is approximately 30 mg/dl, well within the range that seems to be appropriate for receptor binding. Third, when humans are raised on a low fat diet, the plasma LDL-cholesterol tends to stay in the range of 50 to 80 mg/dl. It only reaches levels above 100 mg/dl in individuals who consume a diet rich in saturated animal fats and cholesterol that is customarily ingested in Western societies".

Diet and chronic degenerative diseases: perspective from China

Mean intakes of animal protein (about one-tenth of the mean intake in the United States as energy percent), total fat (14.5% of energy), and dietary fiber (33.3 g/d) reflected a substantial preference for foods of plant origin. Mean plasma cholesterol concentration, at approximately 3.23-3.49 mmol/L, corresponds to this dietary life-style”

These findings suggest that even small intakes of foods of animal origin are associated with significant increases in plasma cholesterol concentrations, which are associated, in turn, with significant increases in chronic degenerative disease mortality rates
”.

http://ajcn.nutritio...S.full.pdf html
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#24 cgs

cgs
  • Members
  • 611 Viestit

Lähetetty 19 lokakuu 2012 - 17:13

nuo on paikallisessa terveyskeskuksessa Oxfordin liepeillä mitattu. Vuosittain näitä mitataan, mutten tiedä miksei triglyjä ja LDL:ää tällä kertaa mitattu.
  • Richard tykkää tästä

#25 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 19 lokakuu 2012 - 17:25

No joo viis niistä, se on sanomattakin selvää, että nekin ovat todella kovat (siis alhaiset) noilla kokonaiskolesteroliluvuilla. Kommentoiko kukaan mitään?
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html





myös merkitty yhdellä tai useammalla näistä avainsanoista: LDL, kolesteroli, vegaani

1 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 1 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää