Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva
- - - - -

proteiinit


 • Kirjaudu vastataksesi
39 vastausta aiheeseen

#26 cgs

cgs
 • Members
 • 611 Viestit

Lähetetty 27 syyskuu 2012 - 16:02

onhan ne Pavelin jutut vähän erikoisia, joten ei yllätä jos moni naureskelee niille. Selkeää rahastuksen makua on myös.

#27 mikaelk

mikaelk
 • Members
 • 22 Viestit

Lähetetty 27 syyskuu 2012 - 19:00

No No, ne Pavelin jutut on pääsääntöisesti suunnattu ihan taviksille. Siis keski-ikäisille jenkeille. Varsinkin ne Power to the People tyyppiset jutut. Se täytyy ymmärtää. Eikä master of sport oo mikään tutkinto, se on enempikin osoitus tietystä suoritustasosta jossakin urheilumuodossa. Pavel on master of sport tai oli Girevoy sportissa. Tämä vissiin on kuitenkin hiukka epäselvä juttu, mitä Pavel ei ole kyennyt osoittamaan todeksi eli ei se ees oo master of sport.

Itse oon pikkasen lisäproteiiniä käyttänyt, nyt käytössä jotain garden of lifen kasvisproteiinilisää joka on erinäisistä iduista vissiinkin. Myös heraa oon käyttänyt välillä ja hyväksi todennut. Tosin se on nyt se yksi driksu päivässä ehkä 30g. Tai yksi 15g ennen treeniä ja toinen 15g jälkeen treenin. Aikä pikkumäärillä mennään. Aminohappolisiä oo joskus myös vetässyt eli lähinna BCAA. Muutamissa grammoissa myös siinä menty. Mehustetuissa viherjuomissahan on hyvin aminoita litran kun vetäsee erilaisista vihreistä ja iduista koostuvaa juomaa niin saapi reilusti proteiiniä tosin tulee maksamaan maltaita.

Voimailussa ja bodauksessakin pelkällä kasvissafkalla on vaikea kilpailla sekasafkaa vastaan. No siksi niillä on omat sarjansakkin.
Pelkkien maitotuotteiden lisääminen muuttaa tilannetta huomattavasti. Eikä sitä kasvissafkaa tarvi kuin hiukka turbobuustata eläinpohjaisella.

#28 max

max
 • Members
 • 59 Viestit

Lähetetty 27 syyskuu 2012 - 19:40

se on näköjään arvonimi Мастер спорта http://ru.wikipedia....i/Мастер_спорта

#29 cgs

cgs
 • Members
 • 611 Viestit

Lähetetty 27 syyskuu 2012 - 21:44

Pavelin jutut ovat kuitenkin Jenkkilässä ilmeisesti suosittuja kamppailulajien harrastajien parissa. Perusajatus ei tunnu täysin väärältä, jos harrastaa lajia jossa voimasta on etua mutta massasta haittaa. Itse en kyllä Pavelin ohjelmilla ole saavuttanut aivan toivottua kehitystä, kun olen kokeillut. Palautuminen ei ole ollut riittävää luokkaa.

Kasvisproteiinin riittämättömyydestä kilpailemattomalle perusjampalle pitäisi vielä saada vakuuttavampaa näyttöä, joka ehkä tulee omalla kohdalla eteen tai sitten ei. Kovin perusteltuja vastaväitteitä tämän asian tiimoilta en ole nähnyt. Beyond Brawn -kirjassakin vain todetaan, ettei vegaanivalio ole yhteensopiva painoharjoittelun kanssa (kirjoittaja itse on "pesko-lakto-ovo" tai mikälie). Jos olen väärässä, sen näkee sitten.

#30 max

max
 • Members
 • 59 Viestit

Lähetetty 27 syyskuu 2012 - 22:08

kyllähän kasvisruokavalio ainakin teoriassa yhtä pätevä kuin sekaruokavalio tiettyyn pisteeseen asti, mutta jos nyt halutaan maksimoida lihaskasvu niin lisäravinteista saadaan sellaisa etuja mitä kummallakaan ruokavaliolla ei saavuteta
tossa pintaraapaisu
http://www.nutrition...3-7075-5-20.pdf
http://www.ergo-log....ureprotein.html
http://www.ergo-log....nbreakfast.html
http://www.ergo-log....cle-growth.html
http://www.ergo-log....hoursafter.html
http://www.ergo-log....aminoacids.html
http://www.ergo-log....ithoutwhey.html

#31 cgs

cgs
 • Members
 • 611 Viestit

Lähetetty 27 syyskuu 2012 - 22:42

kyllähän kasvisruokavalio ainakin teoriassa yhtä pätevä kuin sekaruokavalio tiettyyn pisteeseen asti, mutta jos nyt halutaan maksimoida lihaskasvu niin lisäravinteista saadaan sellaisa etuja mitä kummallakaan ruokavaliolla ei saavuteta
tossa pintaraapaisu


en mä sitä epäilekään. Itseäni nyt ei vain kiinnosta lihaskasvun maksimointi. Eikä oikeastaan voimankaan maksimointi, kunhan sitä tulee lisää. Perusjampan tavoitteet ovat muutenkin hyvin maltilliset. Siis kun kysytään mitä mieltä on proteiinilisistä, pitäisi vastaajan lähtökohdat huomioida.

#32 max

max
 • Members
 • 59 Viestit

Lähetetty 28 syyskuu 2012 - 07:51

Lähetetty kuvatietysti tarvii olla joku järki tossa lisäravinteiden käytössä se enenpi on parempi ei vaan toimi http://www.ergo-log.com/20grams.html

#33 cgs

cgs
 • Members
 • 611 Viestit

Lähetetty 28 syyskuu 2012 - 10:49

tuossa on ilmeisesti hyvä kirja proteiinista, onpahan vain turhan kallis: http://www.bodyrecom...he-protein-book

The type of sport, the goals of the athlete, the specifics of the situation all determine how much protein is required, what protein might be optimal, etc. No single recommendation can possibly be appropriate for all athletes under all situations.


itseä ehkä kiinnostaisi enempi urheilullisten ja terveyteen liittyvien pyrintöjen tasapainottaminen. Molempi parempi.

#34 max

max
 • Members
 • 59 Viestit

Lähetetty 28 syyskuu 2012 - 11:15

kirjoittajahan on kynäniska Lähetetty kuva parempi pysyä Nortin opeissa Lähetetty kuva

#35 mikaelk

mikaelk
 • Members
 • 22 Viestit

Lähetetty 28 syyskuu 2012 - 12:45

Enpä mä tiedä onko ne Pavelin jutut niin suosittuja kamppailulajien treenaajienkaan kohdalla, kahvakuula kylläkin on. Pavelin kahvakuulatreeni on jotenkin niin jäykkää, nostetaan jotain 16 kg kahvakuulaa niin, että jännitetään koko keho esim pystypunnerruksessa jne. Ne kehon liikuvuus ja venytysjutut voi toimiakin niillä. No en minä oikeesti tiedä, mutta kun oon katellut niitä koulutuksia mitä Pavel ennen Dragondoorin kanssa piti niin aikas keski-ikästä perusjamppaa näytti olevan. Monasti edistyneemmät kahvakuulailun treenaajat löytää ajan kanssa muita muotoja treenata kuulien kanssa kuin Pavelin opit. Luulen asian olevan samoin hänen kehonpaino- ja levytankotreenien kanssa. Ne kantaa määrättyyn pisteeseen.

Mielestäni muuten se perusjammpa, kuten minäkin ei kyllä mitään proteiinilisiä tarvi. Muttei niiden maltillinen käyttö nyt mitään terveyttäkään vaaranna ennenminkin hiukka ehkä helpottaa arjen ruokailuja tjms. Runsaammasta käytöstäkään nyt mitään todistettavaa haittaa liene ole.


Jos pyritään maksimaaliseen lihaskasvatukseen tai voimaillaan tosissaan, kannattaa ehkä tietoa hakea muualta kuin täältä, tosin voi "kynäniskakin kuten lyle" jotain tietää, nääs se ei vaan välttämättä halua näyttää yhtä kuin Norttonin poika. Eikäs Lyle voimanostoa treenaa ja kyseessä painoluokkalaji kuitenkin.

#36 Richard

Richard
 • Authors
 • 1 745 Viestit

Lähetetty 28 syyskuu 2012 - 13:36

CGS:n uteluihin viitaten, tässä tiedenäkemys proteiinista ja lisäravinteista.

IOM asettaman eksperttipaneelin näkemys:

Summary. In view of the lack of compelling evidence to the contrary, no additional dietary protein is suggested for healthy adults undertaking resistance or endurance exercise.”

http://www.nap.edu/o...=10490&page=661

En meinaa, että kaikkien tulisi olla vegaaneista, mutta vegaanitbodarit kiva proxy mikäli puhutaan lihastenkasvusta ja väitetystä eläinproteiinin välttämättömyydestä:

vegaanipainonnonnostaja, lähde: veganbodybuilding.com

Lähetetty kuva

Lähetetty kuva
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#37 cgs

cgs
 • Members
 • 611 Viestit

Lähetetty 28 syyskuu 2012 - 17:01

IOM asettaman eksperttipaneelin näkemys:

Summary. In view of the lack of compelling evidence to the contrary, no additional dietary protein is suggested for healthy adults undertaking resistance or endurance exercise.”


mulla on myös ollut se käsitys, että kaloriensaanti ja riittävä palauttelu ovat oleellisinta. Olen tainnut nähdä tuon sitaatin MASSAA! VOIMAA! -kirjassa, joten ei ajatus voimailupiireissäkään tavaton liene.

#38 max

max
 • Members
 • 59 Viestit

Lähetetty 29 syyskuu 2012 - 11:58

lihakset saatiin kasvaan treenaamatta korkeaproteiini ja vähähhiilarisella dietillä http://jcem.endojour...9/5175.abstract

#39 max

max
 • Members
 • 59 Viestit

Lähetetty 30 syyskuu 2012 - 08:42

punanen liha korvataan kanalla ja kuolleisuus tippuu 16% http://www.ergo-log....hickenbeef.html

#40 max

max
 • Members
 • 59 Viestit

Lähetetty 06 lokakuu 2012 - 20:39

liian vähän kaloreita/proteiinia niin keho alkaa syömään sydämen proteiineja joka johtaarytmihäiriöihin ja kuolemaan http://www.ncbi.nlm..../pubmed/1290242
0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää