Hyppää sisältöön



Tervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Lipidihypoteesi

Lipidihypoteesi

  • Kirjaudu vastataksesi
432 vastausta aiheeseen

#26 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 23 heinäkuu 2012 - 16:09

Richard jätti mainitsematta että LDL-muutos koirilla hypothyroidismin yhteydessä nimenomaan pidensi LDL:n elinaikaa veressä ja lisäsi siten sen oksidaatiopotentiaalia. Samasta on paljon viitteitä ihmisilläkin. Kun hapettumis/glykaatiokaskaadi ja liporoteiinien kuljettamien antioksidanttien puute osuu yksiin, muutos voi hyvin näkyä myös LDL:ssä.


Niinhän tuo teoria käsittääkseni meneekin: kun LDL-partikkelien määrä lisääntyy, niin tulee enemmän kilpailua noihin APO100B-reseptoreihin, mikä johtaa LDL:n pidentyneeseen elinaikaan ja hapettumiseen/vaurioitumiseen.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#27 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 23 heinäkuu 2012 - 16:09

Tässä on vuonna 2008 julkaistu tutkimus, joka toteaa statiinit(rosuvastatin) toimiviksi:

http://en.wikipedia....i/JUPITER_trial

Noi skeptikot eivät ole ikinä edes yrittäneet edetä kyseisellä alalla, koska ovat muiden alojen miehiä.

Tuo kriitikko de Lorgeril on sama kaveri, joka on ruokavalio-interventiolla saanut 70%+ aleneman sydänkuolleisuudessa ilman mitään muutosta LDL-tasoissa. Mikää kolesterolilääke tai -lipidi-interventio ei ola koskaan päässyt edes samaan suuruusluokkaan.

Lipidologit ovat lipidologeja, epidemiologit ovat epidemiologeja ja kliinikot ovat kliinikkoja. On paljon kertovaa, että tässä ketjussa spämmätään lipidologian tutkimuksia, kun oikeasti kyse on sydänsairauksien ehkäisystä. Sillä saralla pelkällä lipidologialla ei ole päästy lähellekään em. MD diet patternia. Ilman nytkähdystäkään LDL-tasoissa.

#28 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 23 heinäkuu 2012 - 16:13

Tuo kriitikko de Lorgeril on sama kaveri, joka on ruokavalio-interventiolla saanut 70%+ aleneman sydänkuolleisuudessa ilman mitään muutosta LDL-tasoissa. Mikää kolesterolilääke tai -lipidi-interventio ei ola koskaan päässyt edes samaan suuruusluokkaan.


Mitattiinko tuossa myös partikkelimääriä? Onko linkkiä tuohon? Kalaöljyä syömällä voidaan esimerkiksi alentaa LDL-P -arvoa, vaikka LDL-C nouseekin.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#29 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 23 heinäkuu 2012 - 16:14

Toinen kohuttu lipidi-ruokavalioteorian kriitikko Ramsden on taas alkoholitutkija. Alkoholi voi hyvin voimakkaasti ehkäistä sydäntauteja. Miten ihmeessä Ramsden ei voisi omata paljon antoisaa sanottavaa *sydäntaudeista*? Lipidologit ovat osoittaneet itse ettei yhteys toimi ruokavalion kanssa kovin hyvin, miksi siis heitä täytyisi pitää jonain eksklusiivisena asiantuntijaryhmänä?

#30 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 23 heinäkuu 2012 - 16:16

Mitattiinko tuossa myös partikkelimääriä? Onko linkkiä tuohon? Kalaöljyä syömällä voidaan esimerkiksi alentaa LDL-P -arvoa, vaikka LDL-C nouseekin.

Tässä olennaiset:

http://www.pronutrit...tui-sydantauti/

#31 Jari

Jari
  • Members
  • 182 Viestit

Lähetetty 23 heinäkuu 2012 - 16:30

Suomessa on vielä monen ravitsemusvaikuttajan suhteen kovassa huudossa sellainen (yksinkertaistettu?) lipidihypoteesi, että tietyt ruokavalinnat olisivat terveellisiä tai epäterveellisiä perustuen yksinomaan siihen, miten ne vaikuttavat kokonais- ja LDL-kolesteroliin. Ei siis oteta ollenkaan huomioon kolesteroliarvojen kokonaistilannetta. Jos joku ei tällaiseen hölynpölyyn usko, niin onko silloin kyse lipidihypoteesin "vastustamisesta"?

#32 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 23 heinäkuu 2012 - 16:37

Tässä olennaiset:

http://www.pronutrit...tui-sydantauti/


Kolesteroliarvot parani tuossa tutkimuksessa kuitenkin:

http://www.ncbi.nlm....icles/PMC59636/

At the end of the follow-up period serum lipids and apoprotein B levels did not differ between the groups. However, in both groups serum total cholesterol was reduced by approximately 5%, LDL-cholesterol by 7% and triglycerides by 14%, and HDL-cholesterol was increased by approximately by 10% from baseline.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#33 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 23 heinäkuu 2012 - 16:51

Suomessa on vielä monen ravitsemusvaikuttajan suhteen kovassa huudossa sellainen (yksinkertaistettu?) lipidihypoteesi, että tietyt ruokavalinnat olisivat terveellisiä tai epäterveellisiä perustuen yksinomaan siihen, miten ne vaikuttavat kokonais- ja LDL-kolesteroliin. Ei siis oteta ollenkaan huomioon kolesteroliarvojen kokonaistilannetta. Jos joku ei tällaiseen hölynpölyyn usko, niin onko silloin kyse lipidihypoteesin "vastustamisesta"?


Siis tuohon kun lisätään vielä HDL, niin hyvä kokonaistilanne on jo olemassa. Lisäksi täällä on aiemmin keskusteltu myös uudesta LDL-P -mittauksesta, joka on vanhaa LDL-C:tä parempi.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#34 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 23 heinäkuu 2012 - 17:52

Tuo kriitikko de Lorgeril on sama kaveri, joka on ruokavalio-interventiolla saanut 70%+ aleneman sydänkuolleisuudessa ilman mitään muutosta LDL-tasoissa. Mikää kolesterolilääke tai -lipidi-interventio ei ola koskaan päässyt edes samaan suuruusluokkaan.


Tämä vertailu ei ole reilu. Kolesterolilääkkeiden testit on tiukempia kuin tuo Lyonin tutkimus. Lyon-tutkimuksessa on enemmän tuntemattomia epävarmuustekijöitä:

http://www.ajcn.org/.../3/920.full.pdf

Third, for all its possible confounders, the Lyon
study (5) was a randomized controlled secondary prevention trial
that, supported by a blood fatty acid analysis, clearly implicated
ALA in risk reduction of cardiovascular disease and death. Hence,
these diverse examples are consistent with cardiovascular benefits of
ALA. They can in no way substitute for placebo-controlled RCTs,
but they show that grounds exist for well-controlled trials to assess
whether ALA reduces the risk of cardiovascular death.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#35 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 23 heinäkuu 2012 - 20:26

ALAa yritettiin aiemmin ja Lyonin jälkeen ja pieleen meni joka kerta. Voidaan ajatella Lyonia kokonaisuutena tai sitten pohtia oliko joku tietty tekijä/tekijät jotka vaikutti erityisen hyvään tulokseen. Itse veikkaan että omega3/6 suhde oli tärkeä tekijä, sillä tutkimus testasikin juuri tätä.

Lääketutkimuksissa tutkitaan joo lääkkeitä, mutta statiinit tekee myös asioita joita ei voida luotettavasti mitata ja jotka lienevät yhteisiä toisten vastaavien lääkeaineiden kanssa. Lipidihypoteesi = statiinit, lipidi-ruokavaliohypoteesi on jotain paljon monimutkaisempaa. Noin hyvin karkeasti sanottuna.

Blue, tuo muutaman prossan muuto LDL: on ihan mitätön, jos vertaa vaikkapa Essesltynin ja Ornishin interventioihin tai Jupiteriin. Kolesteroli ei selitä Lyonin menestystä, se on mahdotonta.

#36 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 23 heinäkuu 2012 - 20:38

Ei ole kuitenkaan aivan vertailukelpoinen tuo tutkimus lääkekokeen kanssa. Eli jos tehtäisiin tuhat Lyon-koetta ja tuhat lääkekoetta, niin Lyon-kokeen tulokset vaihtelisi enemmän. Tämäkin voi olla syy siihen, että suurin(ja mahdollisesti myös pienin) sydäntautien alenema saataisiin jossain niistä Lyon-kokeista. Se alenema johtuisi kuitenkin osittain tuntemattomista tekijöistä. Lääkekokeen alenema taas on luotettavammin juuri lääkkeen aiheuttama.

Blue, tuo muutaman prossan muuto LDL: on ihan mitätön, jos vertaa vaikkapa Essesltynin ja Ornishin interventioihin tai Jupiteriin. Kolesteroli ei selitä Lyonin menestystä, se on mahdotonta.


HDL:kin nousi 10%. Ei varmastikaan selitä koko menestystä, mutta voi kuitenkin vaikuttaa tulokseen. :)
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#37 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 24 heinäkuu 2012 - 09:05

Pakkiksen Paletaani kertoo tarkemmin noista kolesterolimarkkereista:

http://www.pakkotois...-8/#post3773590

Tuollaiset spesiaalimittaukset ovat yleensä pelkästään tutkimuskäytössä ja niiden kohdalla tärkeä kysymys onkin, tuovatko ne jotain oleellista lisäarvoa standardimittausten päälle. Pieni LDL-partikkelikoko on joidenkin tutkimusten (mutta ehkä hieman yllättäen, ei kaikkien) mukaan aterogeenisempaa kuin suuri. Tämä assosiaatio kuitenkin häviää jos tulokset korjataan triglyseridien suhteen. Partikkelikoko ei siis näyttäisi olevan itsenäinen riskitekijä, sillä korkea triglypitoisuus indikoi pienempää partikkelikokoa ja kertoo riskistä kaiken oleellisen.

LDL-partikkelimäärä on myös lupaava riskimarkkeri muttei aivan ongelmaton sekään. Kaikissa tutkimuksissa se ei ole tuonut lisätarkkuutta riskiarvioon. Toisaalta on esitetty, ettei LDL-P:n antama riskiarvio ole sen parempi kuin tot/HDL-suhde tai jenkkilässä muodissa oleva non-HDL-C.

Sekä LDL-partikkelikoko, että -lukumäärä vaativat helvetin kalliit mittauslaitteistot mitä ei todellakaan löydy jokaisesta terveyskeskuksesta. Vieläpä näyttäisi siltä, että wanha kunnon standardi-lipidimittaus kertoo riskistä kaiken oleellisen. Tämä ei toki estä esim. monia jenkkiläisiä yksityislabroja ja -klinikoita tekemästä kovaa bisnestä näillä spesiaalimittauksilla.

Jos tuohon partikkelikokoon keksitään joku näppärä ja halpa mittausmenetelmä niin se voi aivan hyvin yleistyä. Sillä voitaisiin ehkä saada seulottua esiin tiettyjä riskipotilaita. Muitakin lupaavia riskimarkkereita on, kuten LP-PLA2, CRP (ja muut tulehdusmarkkerit), Lp(a) jne mutta kliinisen käyttökelpoisuuden selvittäminen vaatii vielä lisätutkimuksia.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#38 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 24 heinäkuu 2012 - 23:35

William Davisillahan tuo "business" meinaa sekä partikkelimäärien ja triglyjen sun muiden ohella kalsiumin mittaamista suoraan valtimoista, joka on taas astetta tarkempaa täsmähoitoa. Pointtina on hoitaa *kaikkia* valtimotautien syitä, eikä monomaanisesti statinoida sakkia tai pistetä heitä vaikeasti ylläpidettäville vegaanidieeteille. Jotenkin tuo holistisempi lähestymistapa kuulostaa umpteen times better. Parhaiten valtimokalkkeja mätkii Davidin kokemuksen mukaan välimerellinen viljaton vähempihiilarinen. Safat sopivat joillekin, toisille ei (geneettisesti vaikutusta partikkelikokoon).

Voisin kaivaa paperin, jossa hdl/tgl -suhde ennusti sydäntapahtumia 9 kertaa paremmin kuin lipoproteiinit (hdl/ldl). Noin esimerkkinä.

#39 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 25 heinäkuu 2012 - 20:33

Hyviä linkkejä ja tukimuksiakin, mutta punainen lanka on hieman kateissa taas. Lipidihypoteesi, eli supistetusti se että LDL:llä on väliä, on useimpien kolesteroliskeptikoidenkin mielestä ihan jees tulkinta. On hyvä olla tarkkana käytettyjen termien suhteen, lipidi-ruokavaliohypoteesi on eri juttu kuin lipidipelit.

Richard jätti mainitsematta että LDL-muutos koirilla hypothyroidismin yhteydessä nimenomaan pidensi LDL:n elinaikaa veressä ja lisäsi siten sen oksidaatiopotentiaalia. Samasta on paljon viitteitä ihmisilläkin. Kun hapettumis/glykaatiokaskaadi ja liporoteiinien kuljettamien antioksidanttien puute osuu yksiin, muutos voi hyvin näkyä myös LDL:ssä.


Otin tuon jutun suoraan American Journal of Cardiologyn pääeditoijalta William Robertssilta. Pitäisiköhän sinun laittaa itse miehelle palautetta?

Kreationistit ovat aloittaa lipidi-hypoteesiin tutustumisen vaikkapa Nobel-voittaja kaksikon Brown & Goldsteinin 400 sadan tutkimuspaperin kautta.

Maailmassa ei ole yhtäkään todellista lipidi-asiantuntijaa, joka käyttäisi aikaa partikkelikoosta tai partikkelimäärästä puhumiseen. Dayspring on laboratorioiden mainosvideoissa se poikkeus. Tämä fakta hyvä pitää mielessä, kun karppausblogistien blogeja lukee. Anyways, laitaan mukaan Steinbergin jutut statiineista, liittyen siihen miksi on päästy "ainoastaan" 40% tiputuksiin sv-tautien määrässä:

1) "First, except for some very recent studies, the dose of statins used in clinical trials has been less than the maximum and less than optimal. Nor were adjuvant antilipid therapies included in an effort to obtain the maximal LDL decrease. Even this less than ideal intervention has reduced event rates dramatically. For primary prevention (Fig. 4), the prediction from extrapolation is that with an on-treatment LDL level of 57 mg/dl, there might have been no events. We recognize that extrapolations like this are not really justified, and we have tongue firmly in cheek. Still, the data suggest that we may not yet have reached the limit of what can be achieved just by decreasing LDL. With simultaneous attention to other causative factors, the impact should be even greater.

2) Second, these studies have for the most part lasted for only 5 years. Percentage reduction in event rate might be significantly greater after 10 or 15 years of treatment.

3) Third, almost all of the trials to date have been done in subjects with an average age of 50–60 years. We know that the arteries of these subjects harbor well-developed lesions even if they have no clinical manifestations of atherosclerosis. What, then, if intervention was started at age 40 or even 30, when the lesions are fewer and smaller? By how much would such early intervention further reduce the event rates? In individuals at unusually high risk, treatment should be started even earlier, even inotid artery and no adverse effects on growth, hormone levels, sexual maturation, or liver function (59). In short, the impact of the statins may ultimately exceed considerably that demonstrated in the clinical trials to date.

http://www.jlr.org/c...9.full.pdf html

The Cause of Atherosclerosis (William Roberts, American Journal of Cardiology Editor in Chief)

"Thus, although not clearly established at this time, to prevent atherosclerotic plaques, the serum LDL cholesterol must be <70 mg/dL, the serum total cholesterol certainly <150 mg/dL, and the high-density lipoprotein (HDL) cholesterol >20 mg/dL. The latter—surely a surprise to most readers—is in patients with a serum total cholesterol level about 130 mg/dL and a LDL cholesterol level of about 60 mg/dL. Exactly what HDL cholesterol level is required to prevent plaques is unclear at this time, but clearly if the LDL cholesterol is very low (eg, 50 mg/dL), then a low HDL cholesterol—as long as it is >20 mg/dL—appears not to be dangerous. Ideal may be equal serum HDL and LDL cholesterol levels or an HDL cholesterol > LDL cholesterol. In summary, the recommended guideline numbers—particularly those for primary prevention—are intended for decreasing the risk of atherosclerosis events, not for preventing formation of atherosclerotic plaques".
http://ncp.sagepub.c...t/23/5/464.full

Eli summa summarum, kuten kaikki maailman epidemiologinen data näyttää, mukaanlukien Framinghamin 40-vuotias data, ateroskleroosin saaminen on mahdotonta alle 150mg/dl kolesteroli-tasoilla (olettaen, että tasoja on pidetty kauemmin kuin pari viikkoa). LDL:n tavoitemäärä tulisi olla about 60mg/dl, näillä tasoilla sitten jopa diagnosoitu ateroskleroosi alkaa paranemaan.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#40 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 25 heinäkuu 2012 - 20:55

^Ihminen ei ole sen kummenpi kuin mikään muukaan eläin näissä jutuissa. Alhaisella LDL-tasolla alhaiset sydäntautimäärät, ja jos ateroskleroosi jo diagnosoitu se paranee kun LDL:ää pidetään tarpeeksi alhaalla, tarpeeksi kauan. Kreationistit eivät näistä faktoista pidä. Pelkillä statiineilla päästään hyvin pitkällä. Esselstynin aggressiivisella ruokavalio-interventiolla sitten taas mennään yksi taso ylemmäs.

Lowering LDL can halt and even reverse heart disease in humans. In the Reversal of Atherosclerosis with Aggressive Lipid Lowering (REVERSAL) trial, coronary atherosclerosis was virtually stopped in its tracks when LDL was maintained at 79 mg/dL

Nissen SE, Tuzcu EM, Schoenhagen P, Brown BG, Ganz P, Vogel RA, Crowe T, Howard G, Cooper CJ, Brodie B, Grines CL, DeMaria AN; REVERSAL Investigators. Effect of intensive compared with moderate lipid-lowering therapy on progression of coronary atherosclerosis: a randomized controlled trial. JAMA. 2004 Mar 3;291(9):1071-80.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#41 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 25 heinäkuu 2012 - 21:11

Lipidologit ovat lipidologeja, epidemiologit ovat epidemiologeja ja kliinikot ovat kliinikkoja. On paljon kertovaa, että tässä ketjussa spämmätään lipidologian tutkimuksia, kun oikeasti kyse on sydänsairauksien ehkäisystä. Sillä saralla pelkällä lipidologialla ei ole päästy lähellekään em. MD diet patternia. Ilman nytkähdystäkään LDL-tasoissa.


Kuinkakohan moni kliinikoista länsimaissa, siis kardiologeista määrää statiineja ja pitää lipid-teoriaa todistettuna, olisikohan about 99%. Tieteellinen konsensus on kolesteroli-teorian osalta asiantuntijoiden parissa samaa tasoa kuin muissakin universaalisesti hyväksytyissä ideoissa, evoluutiossa, antropogeenisessä ilmastonlämpenemisessä, suhteellisuusteoriassa, jne.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#42 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 25 heinäkuu 2012 - 21:29

MD diet pattern? Mikä se tarkkaan ottaen on? Lyon-tutkimusta ei ole pystytty toistamaan. Kukaan ei tiedä tarkasti, miksi välimerellä on vähemmän sydäntauteja. Johtuuko ravinnosta vai jostain muusta? Lipidologialla ja placebo-kontrolloidulla RCT:llä päästään käsittääkseni hyvin toistettaviin tuloksiin sydäntautien vähentämisessä. Tämä koskee myös muita tapoja kuin lääkkeet, joilla kolesterolit saadaan alas. Missä ovat MD diet patternin toistettavat tulokset ja näyttö kolesteroliteoriasta riippumattomasta suojavaikutuksesta? Herra de Lorgeril sen sijaan lyttää lipidihypoteesin. :)
  • Richard tykkää tästä
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#43 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 26 heinäkuu 2012 - 00:44

^Denialistien ykköstaktiikka on tehdä suuri numero pienistä poikkeamista ja hylätä se valtava todistusmateriaali, joka ei tue denialistien argumentteja.. Aivan kuten biologiassa kaikki menisi lineaarisesti, ilman mitään poikkeamia.

PP:n kiva video



Esselstyniltä tulee pian ulos uusi tutkimus suuremmalla samplella. Sama homma kuin ennenkin. Lyon on tulosten suhteen pelkkä vitsi näiden rinnalla. Ornish ja Esselstyn onnistuvat 100% jokaisen potilaan kohdalla. Lyon osoitti, että ns. välimeren dietti mallilla ateroskleroosi kehittyy hitaammin niillä kenellä se on diagnosoitu suhteessa niihin, jotka syövät perus-diettiä. Kenelläkään potilaalla ateroskleroosin kehitys on loppunut saati sitten, että se olisi reversaantunut. 25%-30% interventiopotilaista oli kuollut tai saanut uuden cardiovascular eventin tutkimuksen jälkeen. On myös jännää miksi Neonomide ottaa esiin juuri Lyon'in. Interventionryhmä karsi kovasti tyydyttyneitä rasvoja ja LDL kuitenkin laski alkutasoon verrattuna. Tämä tutkimus ei todellakaan edistä yhtään "tyydyttynyt rasva on ok"-jengin juttuja.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#44 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 26 heinäkuu 2012 - 01:04

Anyways, tässä kiva kiruginen tutkimus lipidhypoteesista. En nyt muista tarkasti miten tämä meni, mutta taisi olla ohutsuolen leikkauksella pystyttiin vähentämään sappinesteitä, ja näin ollen alentamaan veren kolesterolia. Näin päästiin lähes statiinien tasolle sv-tauti kuolleisuuden ehkäisyssä.

POSCH trial 25-year follow-up results: latest news from an old kid on the block

http://www.futuremed....2217/clp.10.58
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#45 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 26 heinäkuu 2012 - 07:16

PP mielestäni ihan turhaan kalaöljyä dissailee. Siinä tulee vegaaniagenda hänellä selvästi esille. :)

Kalaöljyn vaikutus on täysin lipiditeorian mukainen, koska se laskee LDL-P -arvoa, joka on LDL-C:tä tarkempi mittari. Toinen asia on sitten se, että voidaanko tämä vaikutus havaita ilman LDL-P:tä lisäämällä analyysiin triglyseridit ja HDL. Lisäksi tietysti kalaöljyllä on positiivisia vaikutuksia, jotka ei liity ateroskleroosiin mitenkään.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#46 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 26 heinäkuu 2012 - 09:01

^PP:llä on agenda, mutta se ei ole veganismi. PP pyrkimyksenä on osoittaa, että suurin osa mainstream näkemyksistä lääketieteissä on hyvin perusteltuja.

Sitä paitsi eihän kukaan terveysintoilija kala-öljyjä vetäisi, siis middlemania, kun voi vetää suoraan algae-omega3 valmistetta. 100% vastaava tuote, ilman kalaöljyn tuomia monia haittoja.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#47 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 26 heinäkuu 2012 - 20:47

Mun mielestä Kari Salmisen pointti on huono, koska sellaista tutkimusta, josta hän puhuu, on käytännössä kovin vaikea tehdä. Aletaanko siis syöttää joillekin ihmisille kontrolloidusti voita useiden vuosien tai vuosikymmenten ajan, jotta vaikutus saadaan esille? Vai mitä hän ehdottaa? Voin kolesterolia nostavan vaikutuksen hän vain sivuuttaa suoraan.


Kari Salmisella ei ole minkäänlaista ymmärrystä ravintotieteistä, mies tekee klassisen mokan puhumalla asiasta mistä hänellä ei ole mitään ymmärrystä. Yksi esimerkkiä riittää kumoamaan miehen esimerkin voista.

Tässä tutkimus, joka osoittaa voin syönnin haitat:

Serial angiograms of people’s heart arteries show that all three types of fat—saturated (animal) fat, monounsaturated (olive oil), and polyunsaturated (omega-3 and -6 oils)—were associated with significant increases in new atherosclerotic lesions over one year of study. Only by decreasing the entire fat intake, including poly- and monounsaturated-oils, did the lesions stop growing.

Blankenhorn DH, Johnson RL, Mack WJ, el Zein HA, Vailas LI. The influence of diet on the appearance of new lesions in human coronary arteries. JAMA. 1990 Mar 23-30;263(12):1646-52.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#48 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 26 heinäkuu 2012 - 20:58

Katsoin hieman ekaa pätkää A-talk ohjelmasta. Kari Salminen on täysi denialisti, aivan käsittämätöntä roskaa. Mies viittaa kolmeen "riippumattomaan meta-analyysiin", jonka mukaan tyydyttyneillä rasvoilla ei ole yhteyttä sv-tautehin. Onko siis Dairy Counsillin maksamasta Siri-Tarinon meta-analyysistä tullut yhtäkkiä riippumaton? Onko Dairy Counsillin sponsaama meta-analyysi osoittanut ettei tyydyttyneellä rasvalla ole yhteyttä sv-tauteihin. Vastaus kumpaankin on ei.

"Tutkimus julkaistiin merkittävässä ravitsemusalan tieteellisessä julkaisussa American Journal of Clinical Nutrition (AJCN 2010; 91: 535–46). Lehdessä julkaistiin myös samojen kirjoittajien laajempi katsausartikkeli (AJCN 2010; 91: 502–9) sekä pääkirjoitus (Stamler, AJCN 2010; 91: 497–9). Nämä kaksi viimeksi mainittua artikkelia näyttävät jääneen lukematta niiltä ”kolesteroliskeptikoilta”, jotka innostuivat juhlimaan vapaasti siteeraten ”rasvahypoteesin lopullista kumoutumista”.

"Ennen kuin mennään arvioimaan meta-analyysin antia, annetaan tutkijoille itselleen puheenvuoro: ”Tämän meta-analyysin tilastollinen voima ei ollut riittävä arvioimaan, miten tietyn määrän tyydyttynyttä rasvaa korvaaminen tyydyttymättömällä rasvalla tai hiilihydraateilla vaikuttaa sydän- ja verisuonitauteihin. Lopuksi: ravintoepidemiologiset tutkimukset ovat vain yksi näytön laji arvioitaessa tyydyttyneen rasvan saannin suhdetta sepelvaltimotautiin, aivohalvaukseen ja sydän- ja verisuonitauteihin. Kokonaisarviossa on otettava huomioon myös kliiniset tutkimukset ja tiedot tyydyttyneen rasvan vaikutuksesta taustalla oleviin mekanismeihin.”

http://www.sydan.fi/lisatietoa
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#49 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 26 heinäkuu 2012 - 21:02

Kari Salmisella ei ole minkäänlaista ymmärrystä ravintotieteistä, mies tekee klassisen mokan puhumalla asiasta mistä hänellä ei ole mitään ymmärrystä. Yksi esimerkkiä riittää kumoamaan miehen esimerkin voista.

Tässä tutkimus, joka osoittaa voin syönnin haitat:

Serial angiograms of people’s heart arteries show that all three types of fat—saturated (animal) fat, monounsaturated (olive oil), and polyunsaturated (omega-3 and -6 oils)—were associated with significant increases in new atherosclerotic lesions over one year of study. Only by decreasing the entire fat intake, including poly- and monounsaturated-oils, did the lesions stop growing.

Blankenhorn DH, Johnson RL, Mack WJ, el Zein HA, Vailas LI. The influence of diet on the appearance of new lesions in human coronary arteries. JAMA. 1990 Mar 23-30;263(12):1646-52.


Olikohan tässä tutkitut terveitä vai sydäntautisia? Jos ne oli sydäntautisia, niin kolesteroliskeptikko sanoo tähän, että ei koske terveitä nuoria ihmisiä.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#50 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 26 heinäkuu 2012 - 21:21

Ainiin unohdin tosiaan ton vakuuttavan argumentin :) Mutta Salminen peräänkuulutti yhtä tutkimusta joka osoittaisi voin syönnin haitat ilman mitään disclaimereitä. I delivered. :)

Nyt laitan kermasta, siis eläinrasvasta tutkimuksen, joka osoittaa, että kerma ei hyvä juttu:

Differential effects of cream, glucose, and orange juice on inflammation, endotoxin, and the expression of Toll-like receptor-4 and suppressor of cytokine signaling-3.

"Although both glucose and cream induce NF-kappaB binding and an increase in the expression of SOCS3, TNF-alpha, and IL-1beta in MNCs, only cream caused an increase in LPS concentration and TLR-4 expression. Equicaloric amounts of orange juice or water did not induce a change in any of these indexes. These changes are relevant to the pathogenesis of atherosclerosis and insulin resistance".

http://www.ncbi.nlm....pubmed/20067961


http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=p_uy4kfQDkA


Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html




2 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 2 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää