Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Lipidihypoteesi

Lipidihypoteesi

 • Kirjaudu vastataksesi
432 vastausta aiheeseen

#426 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 20 marraskuu 2012 - 13:08

mitä on resiini? Wikipedian mukaan kyse on pihkasta: http://en.wikipedia.org/wiki/Resin


http://en.wikipedia....cid_sequestrant
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#427 Liver

Liver
 • Members
 • 3 Viestit

Lähetetty 23 marraskuu 2012 - 15:21

Päivää taloon. Luin ketjun läpi, esitän pari huomiota, mielipidettä. Jos liian ot, poistakaa.

Jätän lipidihypoteesit omaan arvoonsa, kunnes vakavastiotettavia tutkimuksia aiheesta ilmestyy (sic!), tai oma keho antaa hälyttäviä signaaleja. Toki seuraan tutkimusta ja keskustelua, ainakin sivusilmällä.
Aloitin kolmisen vuotta sitten oman ihmiskokeen. Kyllä, 'karppauksen'. Oma karppaukseni heiluu välillä runsaseläinrasvainen-erittäin runsaseläinrasvainen. Päivästä riippuen saatan paastota, mässäillä, puputtaa hiilareita jne. Syön kasviksia silloin kun maistuu, ei mitään kasveja vastaan. Proteiineja 50-150g päivässä, munista, rasvaisista maitotuotteista, lihoista. Kasviksista vakioina tomaatti, sipuli, valkosipuli, parsakaali+muuta. Voita ja kylmäpuristettua oliiviöljyä. Leipää vihaan, vihaan!!!!
Eipä siitä enempää, olen ainoa joka tuntee kaikki muuttujat, niin hyvin kuin ne ovat tunnettavissa. En ole mittauttanut arvojani, ennen aloitusta enkä nyt. Kovin epätieteellinen koe, mutta ehkä tulevaisuudessa todistusarvoltaan nollaa varteenotettavampi. Mikäli Uusituvan ennustuksista huolimatta selviän viittä vuotta pidempään. Katsotaan kuin äijän käy.

Moderaattorien ja Jarin asiallinen keskustelu oli varsin virkistävää. Nimimerkki Richardin agressio taas tuntui kovin vieraannuttavalta. Nimittely; karppaus-idiootit, paleo-hihhulit (paidattomat, sic!), denialistit... Erityisesti ihmetytti kreationismin yhdistäminen karppari-idiootteihin???? En tunne yhtään karppari-idioottitoveria, joka kiistäisi evoluutioteorian (tai suhteellisuusteorian).
Mikä tällaisen agression taustalla on? Ideologia? Pelko ja viha? Narsistinen mielihäiriö, psykopatia? Ihmeellinen varmuus kaverilla, ihan tulee uskonto mieleen. Tieteen kaavun alle piilotettua öööö... terveysfasismia? Ainoan oikean totuuden löytänyt vege-natsi (Hitler oli enemmänkin leivoksiin koukussa, ei ollut tiukka vege mutta anyways :)), jonka tehtävänä on pelastaa maailma karppari-idioottien ja paleohihhulien levittämältä saastalta?
Richard Leijonamieli ristiretkellään. (Saku Sammakko kosiomatkallaan...)
Pelottavia nämä fundamentalistit. Älykkäät idiootit, tuntenette määreen, käytän paremman puutteessa ja laiskana. En loukkauksena, en toki.
Että ihan kaikille sama ruokavalio ja sairaudet voitetaan ja maailma pelastuu. Dziisus ja muut profeetat sentään!
En jaksanut lukea spämmejään, myönnän, kanta ja asenne tuli esiin lainauksissakin. Oli miten oli, konsensus vallitkoon, minä (ja moni muu) teemme oman mielen mukaan, omalla vastuulla (vedenpaisumus jälkeemme, joo). Tulkiten, mielipiteitä esittäen. Emme edelleenkään välttyne konfrontaatioilta. Tiede on jänskää!

Ei tarvitse kommentoida, tämä on uskossaan varman mielipide. Vasemmalla kädellä ja oikealla aivolohkolla huitaistu :). Turha jankata. This is a one-timer. Greetings from the dark side, if You will! (Lähetän epäröiden. Well, what the hell.)

Navigare necesse est, hyvää jatkoa!

#428 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 23 marraskuu 2012 - 16:08

Mitä vikaa on esimerkiksi 4S-trialissa mielestäsi, kun se lopullisesti vakuutti kaikki lipidihypoteesiin vielä 90-luvun alussa kriittisesti suhtautuvat asiantuntijat? Eikö muka ole vakavastiotettava tutkimus? :)
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#429 Liver

Liver
 • Members
 • 3 Viestit

Lähetetty 23 marraskuu 2012 - 17:38

Mitä vikaa on esimerkiksi 4S-trialissa mielestäsi, kun se lopullisesti vakuutti kaikki lipidihypoteesiin vielä 90-luvun alussa kriittisesti suhtautuvat asiantuntijat? Eikö muka ole vakavastiotettava tutkimus? :)


Enpä ole perehtynyt ko. tutkimukseen. Tutkimus vakuutti siis kaikki lipidihypoteesiin vielä 90-luvun alussa kriittisesti suhtautuneet asiantuntijat. Entä asiantuntijat vuonna 2012?
(lis. Ymmärsin että blogisteja ynnä muita huuhaahörhöjä ei hyväksytä asiantuntijoiksi. Vain vertaisarvioidut nobelistit kelpaa... Hassua tuo tiede, ämätöörit ovat arvottomia osallistumaan!)

Tykkään syödä lihaa ja voita, perustan kantani tähän faktaan. Tykkään kovasti myös tomaatista ja paprikasta! Muita hataria perusteluja; Seeprakin haukkaa tilaisuuden tullen kunnon suupalan haaskasta, kun kohdille osuu. Karppaus edistää tehotuotannosta luopumista. Jos muuta, vaikka mitä!

Niin no, mites ne VHH-geenit, oliko osalla väestöstä semmoset? Kolesteroli ja aivot, keuhkot ynnä muut solut? Prkl, ei ollut tarkoitus jumittua tänne väittelemään! Täältä lyhyesti tähän, palannen asiaan jos en parempaa tekemistä keksi! :)

#430 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 23 marraskuu 2012 - 18:44

Hauska seurata kun Blueteam vie tiedettä Tiede-palstalle.

Ymmärrän hyvin kaikkia lipidihypoteesin vastustajia. Kun virallinen taho alkaa pelottelemaan jollain asialla, toimin yleensä refleksinomaisesti täsmälleen päinvastoin kuin he suosittelevat. Se on tunneperäinen reaktio holhoamiseen. Helposti herää myös epäilys, että taustalla on iso paha lääketeollisuus tms. Vielä epäilyttävämpää on jos valtio alkaa kerätä veroja asialla, jolla pelottelee (ilmastonmuutos). Sitten kun otetaan vielä media siihen väliin paisuttelemaan asioita niin viha-reaktiot ovat varmoja. Ainahan löytyy joku tutkimus tukemaan sitä omaa näkemystä. Ja tietenkin on tosi coolia tehdä erilailla kuin valtavirta ja seurata guruja. Valitettavasti totuus ei miksikään muutu vaikka se olisi kuinka tylsä ja ikävystyttävä kuten Blueteam on täällä tainnut mainita.

Kun pizzan ja pullan vaihtaa kermaloheen ja kasviksiin niin fiilis paranee ja paino putoaa. Tällä perusteella monet tyrmäävät lipidihypoteesin. Kannattaa yrittää työntää tunteet sivuun ja tarkastella asiaa järjen kanssa. Silloin saattaa huomata, että lipidihypoteesi vaikuttaa aika hyvin todistetulta. Soppaa hämmentää se, että monet asiat kuten liikunta ja kalaöljy stabiloivat plakkeja vähentäen infarktiriskiä vaikka plakkia olisi valtimoissa reilumminkin. Peruskysymys kuuluukin haluatko yrittää pitää plakit stabiileina vai olla kokonaan ilman niitä.
 • Richard tykkää tästä

#431 Richard

Richard
 • Authors
 • 1 745 Viestit

Lähetetty 23 marraskuu 2012 - 19:10

Hohhoijaa...kerrotaan nyt vielä, että itse henkilökohtaisesti altistuin tieteellä, ja vasta tämän jälkeen muutin ruokavaliota. Eli, "ideologia" tuli vasta jälkikäteen. Nämä asiat ovat olleet hyvin selviä jo about 100 vuotta (siis globaali epidemiologia ja siitä vedettävät johtopäätökset pitkän ajan terveyttä parhaiten tukevan ruokavaliomallin osalta).
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#432 Richard

Richard
 • Authors
 • 1 745 Viestit

Lähetetty 23 marraskuu 2012 - 19:15

Nykyinen kolesteroliteoria on A-luokan teoria, ja samaa tasoa kuin esim. evoluutio-oppi. Lipiteorian vastustajat ovat samaa tasoa kuin the flat-earth society, kumpikin lahko katsoo, että 100% aiheen asiantuntijoista mukaanlukien kaikki maailman meteorologiset/kansanterveys instituutiot ovat väärässä, tai osallisena salaliitossa.

Jo ennen 4S-trialia 90-luvun alussa about 95% maailman ateroskleroosi/lipidi eksperteistä katsoi lipiditeorian todistetuksi niin kattavasti kuin lääketieteellinen teoria voi olla todistettu. Lipiditeorian puolesta kaikki maailman kansanterveysorganisaatiot.

Diethelm (2009) esittää artikkelissaan yhden denialismin muodoista, joka asettaa epärealistiset odotukset siitä mitä tieteen pitäisi pystyä näyttämään toteen. Mikä olisi se todistusaineisto, joka saisi esim. nim. Liverin vaihtamaan näkemystään? Miten lipiditeoria pitäisi todistaa, että se kelpaisi? Eikö eläinmallit, epidemiologia, geenitutkimukset, kirurgiset tutkimukset tai tutkimukset eri lääkkeillä jo riitä? Entäs vaikkapa meta-regressio käyrä 108 satunnaistetusta kontrolloidusta tutkimuksesta, joka osoitaa LDL kolesterolin alentamisen alentavan huomattavasti sydäntautien päätetapahtumia ja kokonaiskuolleisuutta, HDL kolesterolin, triglyceridien tai eri lääkkeiden ei-lipidejä laskevien ominaisuuksien muutoksista huolimatta? Entäpä ne yli 100 kokeellista tutkimusta osoittaa ravinnon kolesterolin indusoivan kokeellisen ateroskleroosin jokaisella eläimellä, jolla se pystyy kolesterolia nostamaan, siitä huolimatta, että kolesterolin nousu olisi hyvin pientä. Mukaan mahtuu apinat joiden osalta pienikin määrä ravinnon kolesterolia saa aikaan ikiviä seuraamuksia verisuonille; minkäänlaista ala-rajaa tasolla jolla ravinnon kolesterolin haittoja ei havaittaisi, ei ole eläinmalleissa havaittu. Tämä siitä huolimatta, että tutkijat ovat huolehtineet tarvittavien mikroravinteiden saannin. Miten paleo-lahko ottaa huomion esim. Darwinin homologian näiden mallien valossa?

Miten kattavasti kolesteroliteoria pitäisi todistaa? Milloin saa jo riittää?

Jos haluaa syödä paljon lihaa, kalaa, voita ja kermaa, miksi teeskennellä, että tällainen olisi terveellistä? Voihan sitä vetää sikariakin ilman, että uskottelisi itselle vetävän terveyttä edistävää "puhdasta luonnontuotetta".
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#433 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 23 marraskuu 2012 - 20:52

Karppaus edistää tehotuotannosta luopumista. Jos muuta, vaikka mitä!


Ehkä ei pitäisi tarttua tähän, mutta kuitenkin hieman ihmettelen, millä logiikalla tämä näin menee? Kun katselee vaikka lukuja, joiden mukaan Suomen oloja tehokkaammin tuotettujen eläinperäisten tuotteiden rahtaaminen ulkomailta on nousussa, niin voisi kuvitella jotakin muuta... Esimerkiksi Don Matesz kirjoitteli aikoinaan, miten vähähiilihydraattisella ruokavaliolla voi olla edullisesti, ja voi huoletta hankkia juurikin sitä tehotuotettua tavaraa. En ole nähnyt mitään selvitystä tai mitään muutakaan kunnollista todistetta siitä, että tällaista ruokavaliota noudattavat pääsääntöisesti ostavat tehottomammilla menetelmillä tuotettuja sekä usein selvästi kalliimpia eläinperäisiä tuotteita. Kulutuskyselyihin nyt voidaan vastata ihan mitä sattuu ja miten jossakin haavemaailmassa saattaisi joissakin olosuhteissa toimia, mutta todellisuuden kanssa sellaisella ei välttämättä ole paljoakaan tekemistä. Käsittääkseni Suomessa on paljon ihmisiä, joilla ei todellakaan ole varaa tai edes halua maksaa ruoasta sellaisia hintoja kuin mihin johtaisi tehokkaammin tuotettujen vaihtoehtojen poissulkeminen ja niiden korvaaminen usein huomattavasti kalliimmilla vaihtoehdoilla. Oma näkemys on ennemmin se, että tällaisen ruokavalion yleistyminen johtaisi enenevissä määrin vieläkin tehokkaammin tuotetun halvemman tuontilihan suosion nousemiseen.

Jos aiheesta haluaa jatkaa, niin kannattaa siirtyä tuohon ketjuun, joka sopii paremmin näille jutuille:

Ruoka, ympäristö ja eettisyys
2 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 2 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää