Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva
- - - - -

Luomulakko (blogi)

Luomu Ekologisuus Blogit

  • Kirjaudu vastataksesi
25 vastausta aiheeseen

#26 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 25 heinäkuu 2014 - 20:35

Luomuun laitetaan Raidia. :)

 

Älä huoli torjunta-aineista - Artikkelit - Tiede

 

Luomun puhtaus on puolitotuus. Luomutuotteista löytyy luonnollisesti vähemmän jäämiä, sillä keinotekoiset kemikaalit ovat pannassa. Biologisia torjujia sen sijaan käytetään.

– Luonnollisuus ei ole turvallisuuden tae, Jouko Tuomisto muistuttaa. – Voimakkaimmista tunnetuista myrkyistä useimmat ovat luonnonaineita.

Allergiaa aiheuttava pyretriini-hyönteismyrkky on esimerkki turvallisuusharhasta. Crysanthemum-suvun kasveista saatavaa pyretriiniä käytetään yleisesti luomuviljelyssä. Sen sukulaiskemikaalit, synteettiset pyretroidit, ovat kiellettyjen listalla, vaikka ne eivät allergisoi

 

Kesän ötököitä torjutaan järein myrkyin | Jutut | Kuningaskuluttaja | yle.fi

 

Raidia on myyty Suomessa yli 50 vuotta. Raidin ”perusversio” House & Garden Insect Killer sisältää kahta tehoainetta, pyretriinejä ja piperonyylibutoksidia. Pyretriinit ovat hyönteisiä tappavia hermomyrkkyjä, joita saadaan eksoottisista päivänkakkaralajeista. Pyretriinit ovat periaatteessa sallittuja luomuviljelyssä.

Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

myös merkitty yhdellä tai useammalla näistä avainsanoista: Luomu, Ekologisuus, Blogit

0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää