Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva
- - - - -

Regulat - entsyymivalmiste

Regulat entsyymivalmiste

 • Kirjaudu vastataksesi
10 vastausta aiheeseen

#1 Mahtah

Mahtah
 • Members
 • 86 Viestit

Lähetetty 15 huhtikuu 2012 - 23:07

"Regulat on luomutuotantoa oleva entsyymivalmiste, joka tukee elimistön omia entsyymiprosesseja.
Regulat valmistetaan luomuvihanneksista, -pähkinöistä ja -hedelmistä patentoidulla kaskadifermentointi-menelmällä (vaihekäyttämismenetelmällä), jossa seosta maitohappokäytetään useassa vaiheessa noin kolmen kuukauden ajan. Fermentointiprosessien aikana kasveista peräisin olevat fytokemikaalit ja entsyymien määrä kasvaa valmisteessa moninkertaisiksi. Yhden pullon valmistukseen käytetään korillisen verran raaka-aineita. Tuontantoon käytetään aurinkoenergiaa.

Regulatin positiiviset moninaiset vaikutukset näkyvät muun muassa vastustuskyvyssä, energian ja vitaalisuuden lisääntymisenä ja hiusten vahvistumisena. Se vaikuttaa elimistön pH-tasapainoon, aineenvaihduntaprosesseihin sekä uudistaa soluja. Regulatia voi käyttää myös ulkoisesti pienten iho-ongelmien hoidossa.

Tuoteseloste:
vettä*, sitruunoita*, taateleita*, viikunoita*, saksanpähkinöitä*, kookospähkinöitä*, sipulia*, soijapapuja*,kasviperäistä glyseriiniä, selleriä*, pavunituja*, artisokkaa*, herneitä*, hirssiä*, mausteita*, kurkumaa*,sahramia* (*luonnonmukaisesti tuotettuja)."

Onko kukaan käyttänyt? Mielipiteitä?
Internetistä lukenut ja muutamilta ihmisiltä kuullut positiivisia vaikutuksia moniin eri ongelmiin, kuten reuman, ihon ja mielen hoitoon. Onko tieteellisiä näyttöjä? Vai ihmisten omia johtopäätöksiä?

#2 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 15 huhtikuu 2012 - 23:11

Minuakin kiinnostaa, onko entsyymien syömisestä jotain hyötyä, vai riittääkö itse tuotetut entsyymit ihan hyvin.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#3 Metsäsika

Metsäsika
 • Members
 • 22 Viestit

Lähetetty 16 huhtikuu 2012 - 07:03

Entsyymipotentiaalin idea on jo melko vanha (ainakin 1940-luvulla jo esitetty). Tiedossani ei ole, onko sitä todistettu tieteellisesti, mutta idea on joka tapauksessa mielenkiintoinen ja harkitsemisen arvoinen.

Idea pelkistetysti on että jokaisella ihmisellä on oma geneettinen entsyymipotentiaali (=kapasiteetti valmistaa entsyymejä).
Kun syödään kuumennettua ruokaa, puuttuvat siitä entsyymit, ja elimistön pitää valmistaa pilkkomiseen ruuansulatusentsyymit. Tämä vie runsaasti energiaa ja on poissa muiden entsyymien valmistuksesta ja elimistön ei-kriittisistä korjausprosesseista.

Entsyymivalmistajien mukaan tätä potentiaalia voi ja kannattaa "suojella" nauttimalla entsyymivalmisteita, poikkeuksena tähän raakaravinnon suurkuluttajat, jotka saavat mukavasti ruuansulatus- ja muita entsyymejä ravinnosta.

Oma kokemus on, että voin syödä varsin raskaita aterioita (esim. iso pihvi ja vihannekset tai kananmunat + pekoni) ilman tavanomaisia ähkyn tunnetta ja aterian jälkeistä väsymysreaktiota, jos otan alle vahvan entsyymivalmisteen. (http://www.iherb.com...0-Capsules/3612).
Enzymedicaa saa nykyisin Suomestakin, mutta hinta on iHerbiin verrattuna melko kova (no big surprise there).

Luultavasti paras tapa selvittää asiaa omalla kohdallaan on testata jollain kunnon valmisteella parin viikon ajan olotiloja, ottamalla entsyymejä aina aterioiden yhteydessä.

#4 Metsäsika

Metsäsika
 • Members
 • 22 Viestit

Lähetetty 16 huhtikuu 2012 - 07:17

Tuo Regulat näyttäisi pikaisesti olevan varsin hintava nestemäinen seos luomuhedelmiä, vihanneksia ja pähkinöitä. Eniten sitruunaa, taatelia ja viikunoita.

En omaa mitään kokemusta Regulatista, mutta lähtökohtaisesti ostaisin samoilla rahoilla (3,5 dl pullo Regulatia peräti 56,90€):

a. marketista luomuvihanneksia, hedelmiä ja pähkinöitä -> blenderiin -> on ainakin tuoretta.
tai
b. Enzymedican Digest Goldia.

Lisäksi, kun tuotteen yhteydessä mainostetaan entsyymejä, kaipaisi tietoa niiden määristä (jota Regulatin valmistaja ei kotisivuillaan kerro), tähän tapaan kuten Enzymedia ilmoittaa:

Ravintoaineet / kapseli
amylaasi, 23 000 DU
proteaasi, 80 000 HUT
glukoamylaasi, 50 AGU
alfagalaktosidaasi, 450 GaIU
sellulaasi, 3 000 CU
lipaasi, 4 000 FCCFIP
laktaasi, 900 ALU
betaglukanaasi, 25 BGU
maltaasi, 200 DP
ksylanaasi, 550 XU
invertaasi, 240 SU
pektinaasi (+fytaasi), 45 Endo-PGU
hemisellulaasi, 30 HCU

#5 Toni Rissanen

Toni Rissanen
 • Members
 • 133 Viestit

Lähetetty 16 huhtikuu 2012 - 09:46

Jos miettii miten massiivisen määrän maksa ja haima tuottaa entsyymejä päivän aikana (puhutaan litroista sappi- ja haimanestettä), tuntuu hassulta syödä pieniä entsyymikapseleita ruoan yhteydessä. Toisaalta, moni on saanut niistä ainakin jotain hyötyä irti. Vakio-laini millä entsyymit todetaan turhiksi on muotoa "vatsahapot tuhoaa ne joka tapauksessa". En tiedä, en ainakaan vielä kiistä tuota. Toisaalta, tulee ottaa huomioon että ihmisen oma entsyymituotanto on erittäin riippuvainen elimistön käytössä olevista mineraaleista. En pitäisi mahdottomana, että vaikka entsyymit tuhoutuisivatkin vatsassa, jotkut saavat niistä hyötyä eräänlaisina keskinkertaisina mineraalivalmisteina.

Mistä haima (ja itseasiassa melkein koko keho) saa käyttämänsä palikat (entsyymit)? Maksasta. Mikä on ensimmäinen asia mitä mineraalivajareissa tapahtuu? Maksa alkaa hajoittamaan itseään. Mitä se tarkoittaa? Kush. Eli jos lähtisi liikkeelle mineraalien saannista?

Toisaalta, sitruuna on ehkä terveellisin asia mitä ruokakaupasta löytyy. Eli, veikkaan, että tuon Regulatin merkittävimmät vaikuttavat palikat on sitruuna ja tuotteen sisältämät mineraalit.

Jos on rahaa niin ettei tiedä mitä sillä tekisi, niin eipä entsyymeissä mitään vikaa ole. Muuten pysyisin ehkä 1-2 luomusitruunassa per päivä, sekä jossain asiallisessa mineraalivalmisteessa. Esim. erään nettikaupan valikoimasta löytyy tällainen: Trace Minerals Research, ConcenTrace, Trace Mineral Drops, 8 fl oz (237 ml)

Tuosta tuotesuosituksesta tuli mieleen, minua naurattaa blogaajien / gurujen tuotehehkutukset. Jos on jokin oikeasti hyvä tuote, niin toki siitä pitää kertoa. Mutta tuntuu huvittavalta miten niitä hyviä tuotteita, joiden tarkoitus on pitää terveyttä yllä tästä hetkestä tappiin asti, on monta kertaa enemmän kuin mitä normaali ihminen kykenee päivän aikana käyttämään. Ihan siis määrällisesti, puhumattakaan sitten käytön vaatimasta ajasta. En sinänsä epäile etteikö jokin asia olisi hyväksi, mutta kuitenkin toivoisi että jos jotain suosittelee, niin pitäisi myös kyetä asettamaan se suositeltu tuote osaksi elämän kokonaisuutta ja aikaisempia suosituksia. Ja en tarkoita elämällä yhteiskunnan kustantamaa vapaaherran elämää :)
 • tajkor tykkää tästä

#6 Mahtah

Mahtah
 • Members
 • 86 Viestit

Lähetetty 16 huhtikuu 2012 - 09:54

a. marketista luomuvihanneksia, hedelmiä ja pähkinöitä -> blenderiin -> on ainakin tuoretta.


Tuotetiedoissa kerrotaan, että fermantoinnissa fytokemikaalien ja entsyymien määrä kasvaa moninkertaiseksi. Eli samaan "vaikutukseen" pitäisi syödä moninkertaisesti vihanneksia, hedelmiä ja pähkinöitä? Ja eikö fermantoinnissa synny myös muita käymistuotteita?

#7 Metsäsika

Metsäsika
 • Members
 • 22 Viestit

Lähetetty 16 huhtikuu 2012 - 09:59

Valmistajan mainostekstiä:
http://www.enzymedic...m/faq.php#faq48
"Are supplemental enzymes destroyed by stomach acid?

Plant based enzymes tolerate stomach acid well. They are not completely denatured by it and a few even maintain activity in stomach acid. The same cannot be said for animal based or glandular enzymes, which many times become denatured in stomach acid."#8 Mahtah

Mahtah
 • Members
 • 86 Viestit

Lähetetty 16 huhtikuu 2012 - 11:28

Kokeilen jossain vaiheessa itse niin sitten tiedän ja voin kertoa muillekkin omista kokemuksista.

#9 tajkor

tajkor
 • Members
 • 41 Viestit

Lähetetty 17 huhtikuu 2012 - 07:37

Tutkimuksessa verrattiin kahta 10 mieshenkilön ryhmää, toinen sai plaseboa ja toinen proteaaseja sisältäviä entsyymivalmisteita, alamäkijuoksun jälkeen tehtiin lihasarkuustutkimus, entsyymejä saanut ryhmä toipui suorituksesta nopeammin ja heillä oli vähemmän lihasarkuutta.

Miller PC, Bailey SP, Barnes ME, Derr SJ, Hall EE. The effects of protease supplementation on skeletal muscle function and DOMS following downhill running. Journal of Sports Sciences, 2004, 22, 365–372
http://152.33.80.122...4/MillerJSS.pdf
 • Blueteam tykkää tästä

#10 Sebastian

Sebastian
 • Members
 • 1 Viestit

Lähetetty 09 heinäkuu 2014 - 10:31

Ensimmäinen postaus foorumille, toivottavasti otatte mut vastaan. =)

Ja anteeksi vanhaan aiheeseen postaaminen jne jne jne.

 

Innostuin erittäin vähän aikaa sitten terveellisestä syömisestä. Olen harrastanut urheilua paljon, mutta viimeisenä 2-vuotena lihonnut +40kg. Lihoaminen lähti läheisen sairastumisesta ja kuolemasta(stress) jonka jälkeen en ole juurikaan välittänyt mitä ja miten paljon syön.

 

Törmäsin youtubessa tälläiseen videoon jonka ansiosta ostin strathia, d-vitamiinia ja regulatpro:ta.

 

Tiedän, että tämä kuullostaa hauskalta mutta olen käyttänyt tuotteita 2-päivää ja luulen huomanneeni jo nyt selvän eron.. "Kiristys" päänupissa on poissa/helpottunut mihin olin jo tottunut ja mitä minulla on ollut nuoresta lähtien. Olin jo tottunutkin siihen kipuun, mutta nyt kun se meni pois olo on paljon vapautuneempi ja pystyn olemaan enemmän oma itseni. Rupesin kuitenkin ihmettelemään, kun iherbissä ei ollut tuota regulattia myynnissä. Tuo on niin saakelin kallista, että en valitettavasti usko, että rupeaisin silti käyttämään siihen n. 120e/kk (2plo). Koska iHerbissä ei myyty tuota rupesin epäilemään, että he ovat tarkoituksella jättäneet ko. saksan myydyimmän tuotteen valikoimasta pois. Siksi kysyisinkin mitä korvaavia lääkkeitä iHerbissä on jotka korvaisi tuon regulatin? Pakko olla jotain? Ketjussa mainittiin jo tuo Enzymedican Digest Gold joka taitaa olla vähän riittoisampaa. Sisältääkö se sitruunaa/mineraaleja (toni rissasen viestiin liittyen)?

 

Anteeksi, olen aivan maallikka näissä asioissa. Pakko ruveta skarppaamaan.#11 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 13 heinäkuu 2014 - 05:48

Terve Sebastian. Hurjasti on tullut painoa lisää. Kannattaa varmaan keskittyä sen eliminointiin. Aika kalliita tuotteita ovat nuo kyllä. Noita entsyymejä on iHerbissa edullisestikin muistaakseni. Hyödyistä minulla ei ole käsitystä.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.
0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää