Hyppää sisältöön



Tervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

reuman ennaltaehkäisy / hoito

reuma

  • Kirjaudu vastataksesi
21 vastausta aiheeseen

#1 hannav

hannav
  • Members
  • 90 Viestit

Lähetetty 13 huhtikuu 2012 - 15:11

Onko kenelläkään kokemusta/näkemystä ruokavalion vaikutuksesta (nivel)reumaan ja sen ennaltaehkäisyyn? Ilmeisestikin voi olla hyvin yksilöllistä, mikä toimii kenelläkin, mutta olisi kiva kuulla millaisia ajatuksia ko. aihe herättää tässä porukassa. Itsellä kyse ennaltaehkäisystä ja äidilläni hoidosta. Ennaltaehkäisyssä etenkään en lähtisi sulkemaan pois ruokavaliosta kaikkea mahdollista, koska lista olisi melko pitkä ja vaikutus uskon asia. Toisaalta jos on jo sairastunut, niin silloin pystynee paremmin seuraamaan kokeilemalla mikä vaikuttaa mitenkin omaan tilaan. Maitotuotteet, punainen liha ja gluteiini tuntuvat olevan suurimmat syntipukit ainakin joiden näkemysten mukaan. Toisaalta täyttä kasvisruokavaliotakaan ei yleisesti ottaen pidetä reumaatikolle optimaallisena ruokavaliona eli vähintään kalaa / kalaöljyä pitäisi mukana olla.

#2 Puuha-Pete

Puuha-Pete
  • Members
  • 313 Viestit

Lähetetty 13 huhtikuu 2012 - 15:38

Viljaa ja maitoa minäkin ihan ensimmäisenä koittaisin poistaa ruokavaliosta. Ja toki mega-annos D:tä on aina hyvä veikkaus.
Hatun alla jättikokoinen orgoniitti, eli liekitetään valuet next levelille!

Richard ei ole hyvä ihminen.

#3 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 13 huhtikuu 2012 - 15:43

Krilliöljy näyttäisi toimivan:

http://www.ncbi.nlm....pubmed/20587038

RESULTS:

Consumption of krill oil and supplemented diet significantly reduced the arthritis scores and hind paw swelling when compared to a control diet not supplemented with EPA and DHA. However, the arthritis score during the late phase of the study was only significantly reduced after krill oil administration. Furthermore, mice fed the krill oil diet demonstrated lower infiltration of inflammatory cells into the joint and synovial layer hyperplasia, when compared to control. Inclusion of fish oil and krill oil in the diets led to a significant reduction in hyperplasia and total histology score. Krill oil did not modulate the levels of serum cytokines whereas consumption of fish oil increased the levels of IL-1alpha and IL-13.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#4 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 13 huhtikuu 2012 - 16:02

Kuten jo Aschenistolle sanoin, uhohda yksittäiset ruuat ja keskity kokonaiskuvaan.

Jo nyt ainakin kuusi tutkimusta, jossa reumaatikot tehokkaasti hoidettu vegaanisella dietillä, yksi näistä on ruotsalainen karoliinisen instituutin ja yksi suomalainen tutkimus Itä-Suomen yliopistosta. En jaksa alkaa kaivamaan, mutta käytännössä mitä tarkoittaa, osta adlibriksestä tämä ja älä syömään sen mukaisesti. Oireet alkavat helpottamaan nopeasti. Lihan kulutus on yhdistty vahvasti reumaan, ja reuma onkin yleinen sairaus kaikille korkeaa eläindiettiä syövien keskuudessa (ja Masai ei ole poikkeus). Itselläni ei ole kokemusta, mutta isäni hoiti itse nuorena reuman pois kasvisdietillä 1970-luvulla. Minulla ei ole mitään hajua mistä keksi idean tuolloin.




Lähetetty kuva


Aah tässä ainakin nutritionfacts.org reumavideo:

http://www.youtube.c...d&v=pAxygdQbY34
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#5 Toni Rissanen

Toni Rissanen
  • Members
  • 133 Viestit

Lähetetty 13 huhtikuu 2012 - 16:34

Ammun nyt täysin lonkalta.

Reuma on rustokudoksen rappeumasairaus. Ensimmäinen asia mitä itse miettisin on, että saanko kaikkia niitä rakennuspalikoita mistä rusto muodostuu. Olennainen rakennuspalikka on kollageeni. Kollageeni muodostuu aika pitkälti glysiinistä, proliinista ja alaniinista. Elukoiden lihaksia syömällä niitä ei juurikaan saa, ei ainakaan oikeissa suhteissa vrt muut aminohapot. Kasviksissa on paremmat aminohapposuhteet, mutta määrät ei välttämättä ole tyydyttäviä (joo, tästä voi väitellä, en nyt kuitenkaan jaksaisi).

Tuon takia uskon, että Richardin ehdotus toimii.

Toisaalta, koska esimerkiksi itse en enää todellakaan lähde vegaaniksi kuin pakon edessä, supplementoin olennaisia aminohappoja syömällä eläinten niveliä, rustoja ja sidekudosta. Eli gelatiinia.

Ehdotan että googlailet sanoilla arthritis + gelatin, tai arthritis + chicken cartilage. Tulee vastaan villejä väitteitä miten reuma paranee hetkessä. Ei aavistustakaan pitääkö väitteet paikkaansa, mutta ideoita taisit hakea. Siinä on :)

#6 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 13 huhtikuu 2012 - 17:21

Tuo proteiinihomma on kasvien osalta täyttä myyttiä. Whole-plant foodeissa kaikki aminohapot, mikäli joku puuttuisi olisi välitön oire päänsärky ja väsymys. Tämä tiedetään jo 1950-luvun kliinisistä trialeista, kun proteiineja testattiin, ja erilaisia aminococtaileja syötettiin.

Proteiinimyytistä ja mytologiasta ei viitsisi alkaa jauhamaan enempää.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#7 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 13 huhtikuu 2012 - 17:22

Noista Gregerin videoiden lähteistä saattaa löytyä kiinnostavaa luettavaa. Varsinkin kasvissyöntiin liittyen. Näyttääpä mukana olevan McDougallin vähärasvaisella kasvisruokavaliollakin tehty kokeilu.

W. B. Grant. The role of meat in the expression of rheumatoid arthritis. British Journal of Nutrition, 84(05):589{595, 2000.

Am J Clin Nutr. 1999 Sep;70(3 Suppl):594S-600S. Rheumatoid arthritis treated with vegetarian diets. Kjeldsen-Kragh J.

Br J Rheumatol. 1998 Mar;37(3):274-81. Uncooked, lactobacilli-rich, vegan food and rheumatoid arthritis. Nenonen MT, Helve TA, Rauma AL, Hänninen OO.

Lancet. 1991 Oct 12;338(8772):899-902. Controlled trial of fasting and one-year vegetarian diet in rheumatoid arthritis. Kjeldsen-Kragh J, Haugen M, Borchgrevink CF, Laerum E, Eek M, Mowinkel P, Hovi K, Førre O.

Br J Rheumatol. 1997 Jan;36(1):64-8. Faecal microbial flora and disease activity in rheumatoid arthritis during a vegan diet. Peltonen R, Nenonen M, Helve T, Hänninen O, Toivanen P, Eerola E.

Br J Nutr. 1994 Oct;72(4):555-66. Changes in plasma phospholipid fatty acids and their relationship to disease activity in rheumatoid arthritis patients treated with a vegetarian diet. Haugen MA, Kjeldsen-Kragh J, Bjerve KS, Høstmark AT, Førre O.

I. Hafstr, B. Ringertz, A. Spangberg, L. Von Zweigbergk, S. Brannemark, I. Nylander, J. R. nnelid, L. Laasonen, and L. Klareskog. A vegan diet free of gluten improves the signs and symptoms of rheumatoid arthritis: The effects on arthritis correlate with a reduction in antibodies to food antigens. Rheumatology, 40(10):1175, 2001.

J. McDougall, B. Bruce, G. Spiller, J. Westerdahl, and M. McDougall. Effects of a very low-fat, vegan diet in subjects with rheumatoid arthritis. J Altern Complement Med, 8(1):71-75, 2002.

J. J. Agren, E. Tvrzicka, M. T. Nenonen, T. Helve, and O. Hanninen. Divergent changes in serum sterols during a strict uncooked vegan diet in patients with rheumatoid arthritis. Br. J. Nutr., 85(2):137-139, 2001.

H. M. ller, F. W. de Toledo, and K. L. Resch. Fasting followed by vegetarian diet in patients with rheumatoid arthritis: A systematic review. Scandinavian journal of rheumatology, 30(1):1-10, 2001.

Toxicology. 2000 Nov 30;155(1-3):45-53. Antioxidants in vegan diet and rheumatic disorders. Hanninen, Kartinen K, Rauma AL, Nenonen M, Torronen R, Hakkinen AS, Adlercreutz H, Laakso J.

Scand J Rheumatol. 1995;24(2):85-93. Changes in laboratory variables in rheumatoid arthritis patients during a trial of fasting and one-year vegetarian diet. Kjeldsen-Kragh J, Mellbye OJ, Haugen M, Mollnes TE, Hammer HB, Sioud M, Forre O.

Clin Rheumatol. 1994 Sep;13(3):475-82. Vegetarian diet for patients with rheumatoid arthritis--status: two years after introduction of the diet. Kjeldsen-Kragh J, Haugen M, Borchgrevink CF, Forre O.

A. Kutlu, S. Ozturk, O. Taskapan, Y. Onem, M. Z. Kiralp, and L. Ozcakar. Meat-induced joint attacks, or meat attacks the joint: Rheumatism versus allergy. Nutr Clin Pract, 25(1):90-91, 2010.

M. Liden, G. Kristjansson, S. Valtysdottir, P. Venge, and R. Hallgren. Self-reported food intolerance and mucosal reactivity after rectal food protein challenge in patients with rheumatoid arthritis. Scand. J. Rheumatol., 39(4):292-298, 2010.

Adam O, Beringer C, Kless T, Lemmen C, Adam A, Wiseman M, Adam P, Klimmek R, Forth W. Anti-inflammatory effects of a low arachidonic acid diet and fish oil in patients with rheumatoid arthritis. Rheumatol Int. 2003 Jan;23(1):27-36.

Kjeldsen-Kragh J, Haugen M, Førre O, Laache H, Malt UF. Vegetarian diet for patients with rheumatoid arthritis: can the clinical effects be explained by the psychological characteristics of the patients? Br J Rheumatol. 1994 Jun;33(6):569-75.

Linkit löytyvät Sources Cited -kohdasta:

Diet & Rheumatoid Arthritis

Inflammatory remarks about arachidonic acid

Yksittäisiä kokemuksiakin löytyy McDougallin sivustolta:

http://www.youtube.com/watch?v=5k0-UmRfvdI

http://www.youtube.com/watch?v=vOttubUyBXQ

http://www.youtube.com/watch?v=zyVYCdRbmcw

Joyce Rossi: From Crippled to Running

Meredith Fishman: Running Marathons after Debilitating Rheumatoid Arthritis

Jean Brown: Curing an Incurable Disease, Rheumatoid Arthritis

Phyllis Heaphy: Former Rheumatoid Arthritis Patient

Nuo nyt pikaisella selaamisella. Tosin pitää mainita, että olen nähnyt McDougallin keskustelupalstan puolella kommentteja, joissa hyödyt eivät ole olleet näin merkittäviä.

#8 Toni Rissanen

Toni Rissanen
  • Members
  • 133 Viestit

Lähetetty 13 huhtikuu 2012 - 17:29

Whole-plant foodeissa kaikki aminohapot, mikäli joku puuttuisi olisi välitön oire päänsärky ja väsymys.


Pitää täysin paikkansa.

#9 Metsäsika

Metsäsika
  • Members
  • 22 Viestit

Lähetetty 14 huhtikuu 2012 - 06:55

LEF kirjoittaa asiasta:

Krill Oil Optimizes Multimodal Arthritis Control

#10 Puuha-Pete

Puuha-Pete
  • Members
  • 313 Viestit

Lähetetty 14 huhtikuu 2012 - 10:55

Mitkä lisäravinteet muuten voisivat toimia limapussin tulehduksen lievittämiseen. Vanhemmalla sukulaismiehellä on tenniskyynärpää vaivannut jo pari kuukautta ja burana, kylmä ja lepokaan ei oikein tunnu auttavan. Kalaöljyä ajattelin ehdottaa, mutta mikä muu voisi olla tehokasta tuollaisen tulehduksen hoitoon?
Hatun alla jättikokoinen orgoniitti, eli liekitetään valuet next levelille!

Richard ei ole hyvä ihminen.

#11 Turbokameli

Turbokameli
  • Members
  • 303 Viestit

Lähetetty 14 huhtikuu 2012 - 11:34

Mitkä lisäravinteet muuten voisivat toimia limapussin tulehduksen lievittämiseen.


Täällä joitain ehdotettuja keinoja:

http://www.umm.edu/a...itis-000022.htm

Kannattaa varmaan ottaa käyttöön monia keinoja yhtä aikaa.

#12 hannav

hannav
  • Members
  • 90 Viestit

Lähetetty 16 huhtikuu 2012 - 12:41

Kiitokset kaikista vinkeistä ja ajatuksista. Aika moninainen on tuo mahdollisesti rajoitettavien ruoka-aineiden kenttä ja näin ennaltaehkäisyssä jos lähtee kerralla kaiken mahdollisen blokkaamaan pois niin tuntuu aika hurjalta ajatukselta. Vihannesten, juuresten, hedelmien ja marjojen osuutta olen yrittänyt jatkuvasti kasvattaa ruokavaliossa ja näillä korvata noita muita, mutta mitään en ole vielä kokonaan lähtenyt poistamaan. Mutta ainakin omasta mielestäni noin kilo päivässä noita 53kg naiselle on jo ihan hyvä määrä. Myönnän, että henkinen kynnys juustoruisleivistä luopumiselle on turhan korkea... Mutta pitää yrittää paremmin tutustua noihin Mikon linkkeihin samoin kuin vakavasti miettiä tuota krilliöljyä. Tähän asti olen halunnut pärjätä ihan vain kalaa syömällä.

Jotkut pitävät riistaa parempana kuin "tavan punaista lihaa" jos nyt välttämättä lihaa haluaa syödä. Osaako kukaan sanoa, onko tälle olemassa jotain tieteellistä perustetta vai onko kyseessä lähinnä plasebo?

#13 Protozoa

Protozoa
  • Members
  • 84 Viestit

Lähetetty 16 huhtikuu 2012 - 16:47

Kiitokset kaikista vinkeistä ja ajatuksista. Aika moninainen on tuo mahdollisesti rajoitettavien ruoka-aineiden kenttä ja näin ennaltaehkäisyssä jos lähtee kerralla kaiken mahdollisen blokkaamaan pois niin tuntuu aika hurjalta ajatukselta. Vihannesten, juuresten, hedelmien ja marjojen osuutta olen yrittänyt jatkuvasti kasvattaa ruokavaliossa ja näillä korvata noita muita, mutta mitään en ole vielä kokonaan lähtenyt poistamaan. Mutta ainakin omasta mielestäni noin kilo päivässä noita 53kg naiselle on jo ihan hyvä määrä. Myönnän, että henkinen kynnys juustoruisleivistä luopumiselle on turhan korkea... Mutta pitää yrittää paremmin tutustua noihin Mikon linkkeihin samoin kuin vakavasti miettiä tuota krilliöljyä. Tähän asti olen halunnut pärjätä ihan vain kalaa syömällä.

Jotkut pitävät riistaa parempana kuin "tavan punaista lihaa" jos nyt välttämättä lihaa haluaa syödä. Osaako kukaan sanoa, onko tälle olemassa jotain tieteellistä perustetta vai onko kyseessä lähinnä plasebo?


Riista on vähärasvaisempaa pääsääntöisesti ja syönyt lajityypilliseen tapaan (optimi tilanne), en oikein muuta keksi. Tuo lajityypillinen ruokailu sit vaikuttanee jollain tasolla lihan laatuunkin. Riistan kanssa ei tarvinne miettiä antibioottijäämiä tms.

#14 Panu

Panu
  • Members
  • 696 Viestit

Lähetetty 16 huhtikuu 2012 - 17:49

Riistan kanssa ei tarvinne miettiä antibioottijäämiä tms.


Toisaalta sitten:

Eläimistä saatavissa elintarvikkeissa kadmiumia on yleensä vain vähän, mutta hirven ja poron maksa- ja munuaisnäytteissä on havaittu kohonneita kadmiumpitoisuuksia. Tämän vuoksi yli 1-vuotiaiden hirvien maksaa ja munuaista ei hyväksytäkään elintarvikkeeksi. Evira muistuttaa myös metsästäjiä, että hirven sisäelimiä ei tulisi käyttää elintarvikkeena korkean kadmiumpitoisuuden vuoksi.


http://www.evira.fi/...rkisto/?bid=508

#15 hannav

hannav
  • Members
  • 90 Viestit

Lähetetty 17 huhtikuu 2012 - 08:40

Riista on vähärasvaisempaa pääsääntöisesti ja syönyt lajityypilliseen tapaan (optimi tilanne), en oikein muuta keksi. Tuo lajityypillinen ruokailu sit vaikuttanee jollain tasolla lihan laatuunkin. Riistan kanssa ei tarvinne miettiä antibioottijäämiä tms.


Joo noiden takia itse syön lähinnä riistaa ja "itse kasvatettua" sen minkä lihaa syön. Lähinnä mietin siis sitä, että mikä näissä voisi olla reumaatikon kipujen kannalta parempaa. Käsittääkseni "punaisen lihan" kollageenipitoisuutta pidetään tekijänä, joka voi lisätä kipuja. Mutta mikä on sitten esim. peuran / hirven kollageenipitoisuus..?

Käsittääkseni nuo korkeat kadmiumpitoisuudet koskevat vain noita mainittuja sisäelimiä? Eli riistanlihasta niitä ei ole havaittu? Ehkä pellavansiemenet kannattaa jättää väliin silloin kun ruokalistalla on hirvenmaksaa :-))

#16 hannav

hannav
  • Members
  • 90 Viestit

Lähetetty 17 huhtikuu 2012 - 11:05

Reuma on rustokudoksen rappeumasairaus. Ensimmäinen asia mitä itse miettisin on, että saanko kaikkia niitä rakennuspalikoita mistä rusto muodostuu. Olennainen rakennuspalikka on kollageeni. Kollageeni muodostuu aika pitkälti glysiinistä, proliinista ja alaniinista. Elukoiden lihaksia syömällä niitä ei juurikaan saa, ei ainakaan oikeissa suhteissa vrt muut aminohapot. Kasviksissa on paremmat aminohapposuhteet, mutta määrät ei välttämättä ole tyydyttäviä (joo, tästä voi väitellä, en nyt kuitenkaan jaksaisi).


Tarkoitatko nyt nivelrikkoa? Meidän suvun tapauksessa kyse nivelreumasta, joka taas on tulehduksellinen sairaus. Tämän takia itse olen erityisen kiinnostunut omega-3 / omega-6 -suhteesta... Ja tämä on asia josta en ole vielä löytänyt tietoa googlettamalla..Mielenkiintoista kaikenkaikkiaan se, että yleisesti ottaen lääkäreiden (ja virallisterveellinen?) näkemys on, että ravinnolla ei merkitystä. Kuitenkin käsittääkseni monet ihmiset ovat omasta mielestään saaneet helpotusta oireisiin nimenomaan ravitsemuksellisilla seikoilla. Tietysti haastavan koko asiasta tekee se, että koko nivelreuma-asia on vielä melkoisen tuntematon viidakko eikä syntymekanismiakaan kunnolla tunneta..

#17 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 17 huhtikuu 2012 - 21:05

Lueskelin tuossa paria aiheeseen liittyvää sivustoa:

Rheumatoid Arthritis Warrior

What do I eat now?

Varsinkin jälkimmäisessä on päädytty melko tiukkiin rajoituksiin. Tosin siinä pitää huomioida, että terveysongelmat ovat moninaisia.

McDougallin juttuja vielä:

Diet: The Only Real Hope for Arthritis

Tuossa vielä McDougallin aiemmin mainittu tutkimus kokonaisuudessaan:

Effects of a Very Low-Fat, Vegan Diet in Subjects with Rheumatoid Arthritis

Lukaisin tutkimuksen pikaisesti läpi. Vaikuttaisi siltä, että tällainen lähestymistapa toimii paremmin siinä vaiheessa, kun ongelma ei ole vielä ehtinyt kovin pahaksi. Lukemani perusteella väharasvaisesta kasvissyönnistä ei välttämättä kannata odottaa ihmeparannusta.

#18 Toni Rissanen

Toni Rissanen
  • Members
  • 133 Viestit

Lähetetty 18 huhtikuu 2012 - 09:46

Tarkoitatko nyt nivelrikkoa? Meidän suvun tapauksessa kyse nivelreumasta, joka taas on tulehduksellinen sairaus. Tämän takia itse olen erityisen kiinnostunut omega-3 / omega-6 -suhteesta...


Reumaa on montaa eri muotoa, nivelrikko on yksi niistä. Kaikissa on kyse rustokudoksen rappeutumisesta.

Käsittääkseni "punaisen lihan" kollageenipitoisuutta pidetään tekijänä, joka voi lisätä kipuja.


Nimenomaan päinvastoin, kollageenin (sidekudoksen) syöminen vähentää kipuja vähentämällä tulehdusta, kun taas eläimen punaisen lihan syöminen lisää kipua lisäämällä tulehdusta. Lihan omega 3/6 -pitoisuudella ei ole tuon kanssa juurikaan tekemistä, koska tulehdusta aiheuttavat punaisessa lihassa runsaassa määrin olevat aminohapot tryptofaani, kysteiini ja metioniini. Kun taas syy miksi kollageeni vähentää tulehdusta on siinä runsaassa määrin olevat aminohapot glysiini, alaniini ja proliini.

Esim. vaikka lohessa onkin runsaasti Omega3-rasvahappoja, sen aminohappokoostumus tekee siitä käytännössä aika huonoa ruokaa. En nyt tarkoita, että kannattaisi lopettaa biiffin syöminen, enemmän sitä että kannattaa keitellä eläimen halvemmista osista (nivelistä, ihosta) liha-, kana- ja kalaliemiä, joiden avulla saa kollageenia ruokavalioon ja aminohappobalanssin hieman järkevämmäksi. Tai jos on laiska, niin voi lusikoida gelatiinia leivän päälle, kastikkeisiin, keittoihin, jne.

#19 banaani

banaani
  • Members
  • 30 Viestit

Lähetetty 22 huhtikuu 2013 - 19:31

Olen jo pari vuotta kärsinyt kroonisesta kivusta polven patellajänteessä ja olen yrittänyt miettiä kuinka tulehdusta/kipua voisi yrittää vähentää ruokavalion avulla? Ideoita?



#20 Toni Rissanen

Toni Rissanen
  • Members
  • 133 Viestit

Lähetetty 22 huhtikuu 2013 - 21:37

Olen jo pari vuotta kärsinyt kroonisesta kivusta polven patellajänteessä ja olen yrittänyt miettiä kuinka tulehdusta/kipua voisi yrittää vähentää ruokavalion avulla? Ideoita?

 

Liikaa liikuntaa suhteessa lepoon, protskuun ja kaloreihin?

 

Stressi?

 

Oletko miettinyt mahdollisuutta, että jokin sinun ruokavaliossa nyt oleva asia aiheuttaa tulehdusta?

 

Kokeillut alueen verenkierron stimulointia? Tyyliin 10min vuorotellen kuumaa ja kylmää suihkua polveen pari kertaa vuorokaudessa puoli vuotta putkeen.

 

 

Noi oli about tärkeysjärjestyksessä.



#21 Toni Rissanen

Toni Rissanen
  • Members
  • 133 Viestit

Lähetetty 22 huhtikuu 2013 - 22:24

 

Lyhyt esimerkki tuosta kuuman/kylmän käytöstä.



#22 banaani

banaani
  • Members
  • 30 Viestit

Lähetetty 23 huhtikuu 2013 - 17:06

1. Liikaa liikuntaa suhteessa lepoon, protskuun ja kaloreihin?

 

2. Stressi?

 

3. Oletko miettinyt mahdollisuutta, että jokin sinun ruokavaliossa nyt oleva asia aiheuttaa tulehdusta?

 

4.Kokeillut alueen verenkierron stimulointia? Tyyliin 10min vuorotellen kuumaa ja kylmää suihkua polveen pari kertaa vuorokaudessa puoli vuotta putkeen.

 

 

Noi oli about tärkeysjärjestyksessä.

1. Lepoa on kyllä tullut, kaloreita sen verran, että paino on pysynyt suht samana ja proteiinia menee varmasti puolet enemmän kuin tällä foorumilla keskimäärin

2. Tätä kyllä riittää, yrittänyt kovasti rentoutuakin välillä

3. Hera (menee melko reippaasti välillä), jogurtit, viljat, liha?

4. Tuo menee kokeiluun, kiitos vinkistä!






0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää