Hyppää sisältöön



Tervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva
- - - - -

Piperiini ja resveratroli

piperiini resveratroli

  • Kirjaudu vastataksesi
6 vastausta aiheeseen

#1 Metsäsika

Metsäsika
  • Members
  • 22 Viestit

Lähetetty 13 huhtikuu 2012 - 13:52

Resveratroli on varsin hintava mutta hyvin mielenkiintoinen lisäravinne.

LEF kirjoittaa siitä maaliskuun numerossa: How Resveratrol Combats Leading Causes of Death


Rottakokeiden mukaan piperiini tehostaa mukavasti annosten vaikutusta:


Enhancing the bioavailability of resveratrol by combining it with piperine.


We found that the degree of exposure (i.e. AUC) to resveratrol was enhanced to 229% and the maximum serum concentration (C(max)) was increased to 1544% with the addition of piperine.

...

CONCLUSION: Our study demonstrated that piperine significantly improves the in vivo bioavailability of resveratrol. However, further detailed research is needed to study the mechanism of improved bioavailability of resveratrol via its combination with piperine as well as its effect on resveratrol metabolism.


Seuraavaan iherb-tilaukseen lähtee piperiiniä, halpaa kuin saippua: http://www.iherb.com...120-Tablets/992



#2 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 13 huhtikuu 2012 - 13:59

Joissain rottakokeissa on käytetty jättimäisiä määriä, mutta näköjään kokeita on tehty myös vähän pienemmilläkin annoksilla.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#3 Metsäsika

Metsäsika
  • Members
  • 22 Viestit

Lähetetty 13 huhtikuu 2012 - 14:03

Ihmiskoe on näemmä menossa asiaan liittyen: http://clinicaltrial...how/NCT01324089

Dietary Supplement: Resveratrol
Dietary Supplement: Resveratrol 2.5grams with 5mg piperine
Dietary Supplement: Resveratrol 2.5g with 25mg piperine

ja tuolla myös tietoa: http://www.biotivia....rine-study.html

#4 Metsäsika

Metsäsika
  • Members
  • 22 Viestit

Lähetetty 13 huhtikuu 2012 - 14:09

Jos tätä BioPerine-valmistajan sivua on uskominen:

http://bioperine.com...-bioperine.html

... niin näyttäisi että piperiini tehostaa varsin monien ravintoaineiden imeytymistä.
Täytynee testailla subjektiivisesti foodien kanssa, esim. gojista ja spiruliinasta kaikki ilo irti. :peukku:

#5 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 13 huhtikuu 2012 - 14:17

http://www.puhdasruo...ndpost__p__4705

Neo totesikin asian jo ubikinoniin liittyen.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#6 Metsäsika

Metsäsika
  • Members
  • 22 Viestit

Lähetetty 13 huhtikuu 2012 - 14:29

Wikipedia kertoo:

Piperine has also been found to inhibit human CYP3A4 and P-glycoprotein, enzymes important for the metabolism and transport of xenobiotics and metabolites.[9] In animal studies, piperine also inhibited other enzymes important in drug metabolism.[10][11] By inhibiting drug metabolism, piperine may increase the bioavailability of various compounds and alter the effectiveness of some medications.[10] Notably, piperine may enhance bioavailability of curcumin by 2000% in humans.[12] The exact mechanism of piperine's bioavailability enhancing abilities is unknown.[13]


piperiinillä näyttäisi olevan runsaasti ei-toivottuja interaktioita lääkkeiden kanssa.

#7 Toni Rissanen

Toni Rissanen
  • Members
  • 133 Viestit

Lähetetty 30 toukokuu 2012 - 12:23

Luulen että piperiini ja kapsaisiini toimivat melkein samalla tavalla, molemmat tehostavat muiden aineiden imeytymistä / toimintaa. Esimerkiksi piperiini + kurkumiini, minkä tietävät kaikki. Voisin melkein lyödä vetoa, että kapsaisiini tehostaa kurkumiinia suunnilleen yhtä paljon kuin piperiini.

Ero on siinä, että kapsaisiinia ei juurikaan kannata prosessoida (eli luoda lisäarvoa), sitä saa tarpeeksi suuren annoksen syömällä hieman chiliä, cayennea tai habaneroja. Chili on erittäin terveellistä sellaisenaan, puhdasta voittoa. Sen sijaan mustapippuri on paljon käytettynä lievä karsinogeeni ja aiheuttaa monen suolistolle ongelmia.

Kyse voisi olla perinteestä, suurimman osan historiasta punaisia pippureita ei ollut tarjolla joka puolella maapalloa. Mustapippuri ja kurkuma on tainnut olla combo tuhansien vuosien ajan, joten sitä on myös tutkittu viime aikoina? En tiedä.

Cayenne on kyllä minun silmissä samassa kategoriassa kuin sitruuna ja lesitiini - jotain überia.
  • Takoja tykkää tästä




0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää