Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Suola

suola merisuola vuorisuola pöytäsuola

 • Kirjaudu vastataksesi
29 vastausta aiheeseen

#26 cgs

cgs
 • Members
 • 611 Viestit

Lähetetty 13 tammikuu 2014 - 11:39

Mielenkiintoista, eli suolaa ruokaan ja sitten jätetään muhimaan. Oliko ohjeita missä lämpötilassa ja kuinka kauan annetaan bakteeriston kasvaa?
 
Itselläni edelleen kaikki suola tulee muualta kuin omatekemästä ruoasta. Noin 2,5 vuotta on mennyt näin ja verenpaine alkaa olemaan kohdillaan.


ei siinä kohtaa. Kirjan muissa osissa on paljon juttua miten suolaa kannattaisi käyttää eri ruuissa, mutten ole vielä perehtynyt tarpeeksi voidakseni referoida.. Bakteeriefektillä on kaiketi eniten merkitystä makkaranvalmistuksessa ja ruokien säilömisessä. Siksi kai suola on ollut niin merkittävä ihmisille aikojen saatossa.

ole ole itsekään lisäillyt suolaa omiin keitoksiini viime aikoina, mutta ehkä pitäisi ruveta kokeilemaan. Jos samalla vähentäisi ulkona syömistä ja valmisruokia, suolan kokonaismäärä pysyisi aisoissa.

#27 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 14 tammikuu 2014 - 10:03

Kiinalaisessa lääketieteessä on että verenpaine johtuu munuaisista,

 

Tuo on peruslääketiedettä. Munuaiset kontrolloi verenpainetta. Tuossa on asiaa selvitetty:

 

http://www.youtube.c...rAvWsk#t=33m40s


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#28 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 14 helmikuu 2014 - 00:50

Mielenkiintoista väittelyä suolasuosituksista.

 


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#29 MartianBuddy

MartianBuddy
 • Members
 • 3 Viestit

Lähetetty 02 kesäkuu 2017 - 21:44

Olenkin ihmetellyt paljon noita suolasuosituksia, kun asiantuntijoiden väitteet tuntuvat olevan usein ihan toistensa ääripäistä.

 

En ole oikeastaan koskaan kokenut tarvetta lisätä suolaa ruokaan, ja olen tottunut melko suolattomaan ruokaan. Paitsi nyt viime aikoina olen jostain syystä alkanut suorastaan himoita suolaa. Suolan himo on kuulemma melko yleistä monilla vegaaneilla, ja itsekin olen ollut jo jonkin aikaa lähes vegaani. Olen myös alkanut kärsiä vatsavaivoista ja närästyksestä. Närästys tosin hävisi kokonaan kun aloin syödä enemmän suolaa. Suola kuulemma on tärkeää vatsahappojen muodostuksen ja ruuansulatuksen kannalta. Olen kuitenkin oppinut, että suola on myrkkyä ja nostaa verenpainetta jne. joten hiukan arveluttaa suolan käyttö (käytän toki raffinoimatonta merisuolaa).

 

Suolan syönti tuntuu myös hiukan luonnottomalta. Suola kun ei ole ruokaa, eikä sitä luonnosta juuri sellaisenaan löydy, eivätkä muinaiset ihmisetkään tiettävästi ole suolaa syöneet. Käytännössä kaikki ihmisen tarvitsemat mineraalit voi saada luonnollisesti kasveista.

 

Mutta sitten on näitä suolan puolesta puhuvia asiantuntijoita ja tutkimuksia.

 

"those countries that consume the most salt have the longest life expectancies and those that consume the least salt have the lowest life expectancies."

http://www.saltinsti...to-longer-life/

 

Ja John Mcdougallkin, jota arvostan suuresti, suosittelee käyttämään pieniä määriä suolaa: https://youtu.be/cT133MAEjzo

 

Chris Kresser:

https://chriskresser...lt-restriction/

https://chriskresser...-need-for-salt/#30 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 02 kesäkuu 2017 - 22:56

Tuosta kuvasta saa käsityksen siitä, paljon suola yleensä vaikuttaa verenpaineeseen. Lisäksi on vissiin jotain näyttöä, että liika suola saattaa lisätä vatsasyövän riskiä jonkin verran. Ei nyt mitään myrkkyä ole mutta ei mikään terveystuotekaan. :) Kannattaa hankkia verenpainemittari. 

 

post-1-0-96972100-1429119435.png


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.
0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää