Hyppää sisältöön



Tervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Maitotuotteet

maitotuotteet

  • Kirjaudu vastataksesi
11 vastausta aiheeseen

#1 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 31 joulukuu 2011 - 15:00

Maitotuotteet ovat itseasiassa ihan terveellisiä, vaikka monet niitä haluaa mustamaalata. Ainakaan mustamaalaukselle ei ole mitään perusteita.

http://www.ncbi.nlm....29/?tool=pubmed

Lipids. 2010 Oct;45(10):925-39. Epub 2010 Apr 16.
The consumption of milk and dairy foods and the incidence of vascular disease and diabetes: an overview of the evidence.
Elwood PC, Pickering JE, Givens DI, Gallacher JE.

Department of Primary Care and Public Health, Cardiff University, University Hospital of Wales, Cardiff, UK. pelwood@doctors.org.uk

The health effects of milk and dairy food consumption would best be determined in randomised controlled trials. No adequately powered trial has been reported and none is likely because of the numbers required. The best evidence comes, therefore, from prospective cohort studies with disease events and death as outcomes. Medline was searched for prospective studies of dairy food consumption and incident vascular disease and Type 2 diabetes, based on representative population samples. Reports in which evaluation was in incident disease or death were selected. Meta-analyses of the adjusted estimates of relative risk for disease outcomes in these reports were conducted. Relevant case-control retrospective studies were also identified and the results are summarised in this article. Meta-analyses suggest a reduction in risk in the subjects with the highest dairy consumption relative to those with the lowest intake: 0.87 (0.77, 0.98) for all-cause deaths, 0.92 (0.80, 0.99) for ischaemic heart disease, 0.79 (0.68, 0.91) for stroke and 0.85 (0.75, 0.96) for incident diabetes. The number of cohort studies which give evidence on individual dairy food items is very small, but, again, there is no convincing evidence of harm from consumption of the separate food items. In conclusion, there appears to be an enormous mis-match between the evidence from long-term prospective studies and perceptions of harm from the consumption of dairy food items.

PMID: 20397059
PMCID: PMC2950929 Free PMC Article


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#2 Turbokameli

Turbokameli
  • Members
  • 303 Viestit

Lähetetty 31 joulukuu 2011 - 16:10

Maitotuotteet ovat itseasiassa ihan terveellisiä, vaikka monet niitä haluaa mustamaalata. Ainakaan mustamaalaukselle ei ole mitään perusteita.

http://www.ncbi.nlm....29/?tool=pubmed


Joo, ehkä pitäisi kuitenkin katsoa sepelvaltimokuolleisuuden ja aivohalvausten sijaan kokonaiskuolleisuutta. Sen kohdalla tulee käsitykseni mukaan näkyviin maitotuotteiden käytön U:n muotoinen suhde kuolleisuuteen eli joku 2 (tai 2-3) annosta maitotuotteita päivässä voi olla ihannemäärä, jos lähtee näyttöä kaivelemaan.

Myös maitotuotteiden laadulla lienee väliä siten, että hapanmaitotuotteet ja kypsytetyt juustot ovat terveellisimpiä. Perinteellinen suomalskansallinen maidon juonti, voin käyttö ja jäätelön syönti näyttävät sen sijaan olevan epäterveellisempiä valintoja.

#3 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 31 joulukuu 2011 - 16:15

Eikös siinä ollut kokonaiskuolleisuuttakin katsottu?

Meta-analyses suggest a reduction in risk in the subjects with the highest dairy consumption relative to those with the lowest intake: 0.87 (0.77, 0.98) for all-cause deaths


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#4 Turbokameli

Turbokameli
  • Members
  • 303 Viestit

Lähetetty 31 joulukuu 2011 - 16:17

Eikös siinä ollut kokonaiskuolleisuuttakin katsottu?


Sorry, olin huolimaton. :rolleyes: Muilta osin pysyn kuitenkin kannassani. :P

#5 Puuha-Pete

Puuha-Pete
  • Members
  • 313 Viestit

Lähetetty 31 joulukuu 2011 - 23:34

Joo, kyllä maitotuotteet taitaa olla tutkimusdatan perusteella ihan terveellistä kamaa. Liian suuria määriä ei välttämättä kannata nauttia, muuten voi mennä tiettyjen ravinteiden osalta homma epätasapainoon. Mutta niinhän se on melkein minkä vaan ruuan kohdalla.

Maitotuotteiden mahdolliset ongelmat on vaikutusket hengityselimistöön ja muut autoimmuunijutut. Näistä ei toki oikein kunnollista tieteellistä dataa taida olla, mutta aika moni kertoo huomaavansa maidon vaikutukset astmaan, hengitysteiden tukkoisuuteen, jne.

Ja tietysti sitten on vielä nuo mahdolliset metioniinin aiheuttamat haitat, mutta nekin taitaa olla enemmän hypoteesin tasolla.
Hatun alla jättikokoinen orgoniitti, eli liekitetään valuet next levelille!

Richard ei ole hyvä ihminen.

#6 Turbokameli

Turbokameli
  • Members
  • 303 Viestit

Lähetetty 11 toukokuu 2012 - 12:13

Esimerkiksi Valio rikastaa joitakin maitotuotteitaan kalsiumilla. Ravintoasiantuntija Juhana Harju tyrmää sen mielekkyyden uudessa blogikirjoituksessaan:

"Kalsiumin saannin korostaminen osteoporoosin ehkäisyssä olisi paikallaan, jos suomalaisten kalsiumin saanti olisi yleisesti liian vähäistä. Siitä huolimatta, että kalsiumin saanti on yleisesti riittävää, mainonnassa suomalaisille toitotetaan kalsiumia ja maitotuotteita pääasiallisena keinona torjua osteoporoosia."


"Sen lisäksi, että liiallisesta kalsiumista ei ole hyötyä luustolle, se voi myös kohottaa sydäntapausten riskiä, kuten British Medical Journalissa vuoden 2008 alussa julkaistu satunnaistettu ja lumekontrolloitu tutkimus paljastaa.

Tutkittavat olivat iäkkäitä mutta terveitä naisia, jotka saivat kalsiumia ruokavaliostaan noin 850 milligrammaa eli suurin piirtein saman määrän jonka suomalaisnaisetkin saavat. 1 000 milligramman kalsiumlisä kohotti heillä sydäninfarktiriskin peräti kaksinkertaiseksi lumevalmistetta saaneisiin verrattuna. - -

Asialle saatiin vielä vahvistusta kesällä 2010 British Medical Journalissa julkaistusta meta-analyysistä eli aiempien tutkimusten yhteenvedosta. Sen mukaan kalsiumlisän käyttö on yhteydessä noin 85 prosenttia suurempaan sydäninfarktiriskiin niillä tutkituista, joiden kalsiumin saanti ruokavaliosta oli jo riittävää eli vähintään 800 milligrammaa päivässä. "


http://ruohikolla.bl...milla-onko.html

#7 Vintorez

Vintorez
  • Members
  • 46 Viestit

Lähetetty 11 toukokuu 2012 - 13:19

Tinkimaidon kohdalla en ole huomannut mitään haittavaikutuksia, toisin kuin näiden käsiteltyjen jogurttien yms. kohdalla.

#8 Turbokameli

Turbokameli
  • Members
  • 303 Viestit

Lähetetty 11 toukokuu 2012 - 15:05

Tinkimaidon kohdalla en ole huomannut mitään haittavaikutuksia, toisin kuin näiden käsiteltyjen jogurttien yms. kohdalla.


Luuletko, että havaitset jollain tavalla verisuonten kalkkiutumisen?

#9 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 11 toukokuu 2012 - 15:22

http://www.puhdasruo...itkaan-elamaan/

Hurjasti poikkeaa noi sydämen kalkkeutumisarvot miehillä ja naisilla. :ihme: Sivuilla 26 ja 27 niitä on listattu.

Miehillä homma räjähtää käsiin näköjään tuossa 55 ikävuoden jälkeen ja naisilla 65 ikävuoden. Naiset ei kuitenkaan pääse lähellekään miesten lukemia.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#10 Vintorez

Vintorez
  • Members
  • 46 Viestit

Lähetetty 11 toukokuu 2012 - 17:57


Luuletko, että havaitset jollain tavalla verisuonten kalkkiutumisen?


Tarkoitan haittavaikutuksilla lähinnä suun limoittumista jne. Ainakin normaali turkkilainen jogurtti aiheuttaa kyseistä vaivaa.

#11 Panu

Panu
  • Members
  • 696 Viestit

Lähetetty 11 toukokuu 2012 - 21:59

Siinä paljon puhutussa ravintolisätutkimuksessa (jossa taidettiin seurata yli 65v naisia ja jota Jaakko Mursu oli tekemässä) kalsium oli niitä harvoja ravintolisiä, joka vähensi kuolleisuutta.

#12 Turbokameli

Turbokameli
  • Members
  • 303 Viestit

Lähetetty 11 toukokuu 2012 - 22:28

Siinä paljon puhutussa ravintolisätutkimuksessa (jossa taidettiin seurata yli 65v naisia ja jota Jaakko Mursu oli tekemässä) kalsium oli niitä harvoja ravintolisiä, joka vähensi kuolleisuutta.


Voi hyvin olla sekoittavien tekijöiden jäljelle jäänyttä vaikutusta.





myös merkitty yhdellä tai useammalla näistä avainsanoista: maitotuotteet

0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää