Hyppää sisältöön



Tervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Tyypin 2 diabetes

tyypin 2 diabetes

  • Kirjaudu vastataksesi
33 vastausta aiheeseen

#1 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 19 joulukuu 2011 - 09:29

Betasolujen tuho saattaa alkaa jo verensokerin paastoarvolla 5.0-5.4 mmol/l. Tällöin ensimmäisen vaiheen insuliinituotanto alkaa heiketä. Paastoarvolla 6.0 mmol/l myöhemmätkin vaiheet alkavat vaurioitua. Lääkäri toteaa diabeteksen vasta arvolla 7.0 mmol/l.

Liitetyt tiedostot


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#2 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 19 joulukuu 2011 - 09:42


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#3 Puuha-Pete

Puuha-Pete
  • Members
  • 313 Viestit

Lähetetty 19 joulukuu 2011 - 10:36

Betasolujen tuho alkaa jo verensokerin paastoarvolla 5.0-5.4 mmol/l. Tällöin ensimmäisen vaiheen insuliinituotanto alkaa heiketä. Paastoarvolla 6.0 mmol/l myöhemmätkin vaiheet alkavat vaurioitua. Lääkäri toteaa diabeteksen vasta arvolla 7.0 mmol/l.

Siis tuhoaako korkea verensokeri itsessään betasoluja, vai jokin muu mekanismi? Vai johtuuko verensokerin nousu betasolujen alkaneesta tuhosta? Muna vai kana?
Hatun alla jättikokoinen orgoniitti, eli liekitetään valuet next levelille!

Richard ei ole hyvä ihminen.

#4 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 19 joulukuu 2011 - 10:42

Insuliiniherkkyys heikkenee, ja betasolujen pitää tuottaa liiallisia määriä insuliinia. Ilmeisesti se väsyttää niitä soluja, ja ne alkavat kuolla liiallisesta rasituksesta. Insuliinit on koholla jo ennen kuin vaikutus aletaan huomaamaan verensokeriarvojen nousuna.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#5 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 23 joulukuu 2011 - 16:41

Itsellänikin on käsitys että jo melko maltilliset paastosokrut voi kertoa siitä että haima alkaa piiputtaa. Aterianjälkeiset sitten kertovat omasta toleranssista hyvin paljon. Kuten verenpaineen suhteen, verensokerien skannailussa ei tarvitse luottaa mihinkään labraverikoekakkaan vaan voi hoitaa itse riskitekijäänsä ihan omassa himassa, omalla tai vanhempien sukulaisten mittareilla.

#6 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 23 joulukuu 2011 - 17:41

Mittarit on halpoja, mutta ne mittaliuskat on kohtuu hintavia. Saiskohan netistä jostain halvalla ison kasan...

Sellainen laite olisi jännä, joka mittaisi jatkuvasti verenpainetta ja verensokeria ja tallentaisi arvot lyhyin aikavälein. Minua kiinnostaisi tällainen vehje enemmän kuin mikään pulssimittari. :)
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#7 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 25 joulukuu 2011 - 01:05

Ettei ketju tärkeästä aiheesta mene vaan yksittäisen paperin fiilistelyksi, linkkaan tähän mielestäni varsin opettavaisen keskustelun kakkostyypin diabeteksesta (jossa myös törmäsin rakkaaseen ystävääni Richardiin :ruusu: ):

http://raakaruoka.co...yypin-diabetes/

#8 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 07 tammikuu 2012 - 23:44

David Jenkins, tyystin tuntematon tutkija joka mm. keksi glykeemisen indeksin ( :) ), selostelee omaa lähestymistapaansa diabetekseen (kasvidieetti mm. pakollisilla pähkinöillä):

http://www.ajcn.org/.../78/3/610S.long
http://www.scienceda...10712094201.htm

Tässä lopputulos vuodelta 2008 viljapainotteisena, vertailussa lähes yhtäaikaa julkaistu Eric Westmanin karppiruokavalio diabeetikoilla (punainen ja violetti):

Posted Image

http://www.ncbi.nlm....pubmed/19088352
http://www.nutrition...3-7075-5-36.pdf


Saagan uusin on syksyllä 2011 Jenkinsin julkaisema kasvis/pähkinätutkimus diabeetikoilla:

Posted Image

http://care.diabetes...1-0338.abstract
http://www.nutrition...3-7075-2-34.pdf


Huomatkaa sinisen kontrollidieetin olennainen sisältö. :)
Punaisella Yancy et al. low carb-tutkimuksen pitkän sokerin pitoisuus vertailun vuoksi.

Kiitokset Richard Feinmanille vuoden tähän asti hauskimmasta blogikirjoituksesta: http://rdfeinman.wor...-of-this-first/

Toki jos sattuu olemaan diabeetikko jolta on (kasvisruokavaliosta, täysjyväviljasta ja pähkinöistä huolimatta) amputoitu molemmat jalat ja käy viikoittain dialyysissa, huumori saattaa saada värikkäämpiä sävyjä.......... (hys hys siellä takana!)

#9 Puuha-Pete

Puuha-Pete
  • Members
  • 313 Viestit

Lähetetty 08 tammikuu 2012 - 00:38

Kiitokset Richard Feinmanille vuoden tähän asti hauskimmasta blogikirjoituksesta: http://rdfeinman.wor...-of-this-first/

Pieniä merkkejä kelkan kääntymisestä, toivoa siis on.

Voiko joku selittää tuon kommenteissa olleen jutun kun en tajua:
“Now is the discount of our winter tents.”
  • Neonomide tykkää tästä
Hatun alla jättikokoinen orgoniitti, eli liekitetään valuet next levelille!

Richard ei ole hyvä ihminen.

#10 Panu

Panu
  • Members
  • 696 Viestit

Lähetetty 08 tammikuu 2012 - 11:53

Voiko joku selittää tuon kommenteissa olleen jutun kun en tajua:
“Now is the discount of our winter tents.”


Liittynee Shakespearen juttuihin:

Now is the winter of our discontent
Made glorious summer by this sun of York;
And all the clouds that lour'd upon our house
In the deep bosom of the ocean buried.


http://en.wikipedia....chard_III_(play)

#11 Panu

Panu
  • Members
  • 696 Viestit

Lähetetty 08 huhtikuu 2012 - 14:51

Isot ateriat ilmeisesti rasittavat haimaa:

"Jos tutkittava söi päivässä kolme ateriaa, hänen riskinsä saada diabetes oli noin neljänneksen pienempi kuin kerran tai kaksi kertaa syövien."

http://www.hs.fi/ulk.../a1305559491737

Itse tykkään syödä harvoin ja paljon kerrallaan...
  • Turbokameli tykkää tästä

#12 Panu

Panu
  • Members
  • 696 Viestit

Lähetetty 10 huhtikuu 2012 - 09:43

Rasvan ja proteiinin syönti liittyy korkeampaan diabetes-riskiin, hiilarit GI:stä riippumatta liittyvät matalampaan riskiin. Tämähän kuulostaa ihan Richardilta:

Sen sijaan ruokavalion suurempi hiilihydraattipitoisuus oli yhteydessä pienempään tyypin 2 diabeteksen riskiin: sairastumisriski oli pienempi, kun hiilihydraatit korvasivat rasvaa tai proteiinia, erityisesti kovaa rasvaa tai eläinperäistä proteiinia. Tulos ei riippunut siitä, mikä oli rasvaa tai proteiinia korvaavien hiilihydraattien GI.


http://www.tekniikka...tekseen/a798128

#13 Turbokameli

Turbokameli
  • Members
  • 303 Viestit

Lähetetty 10 huhtikuu 2012 - 10:13

...diabetes-riskiin, hiilarit GI:stä riippumatta liittyvät matalampaan riskiin.



http://www.tekniikka...tekseen/a798128


Ei pidä katsoa vain yhtä yksittäistä tutkimusta. Glykeemisellä indeksillä ja hiilareiden laadulla on väliä.

#14 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 01 lokakuu 2012 - 17:53

Korkearasvaiset ruokavaliot liittyvät epidemiologisissa tutkimuksissa voimakkaimmin kakkostyypin diabeteksen riskin kasvamiseen. Kakkostyypin diabeetikoille(ja muillekin) suositellaan alle 10% tyydyttynyttä ja alle 10% monityydyttymätöntä rasvaa kokonaisenergiasta.

Williams textbook of endocrinology

Dietary fat is the nutrient that is most closely associated
in epidemiologic studies with the risk of developing T2DM.
Although dietary fats clearly have an impact on total
caloric intake (related to their calore density) and on circulating
lipids, they have a minimal impact on glycemia
acutely. Fat intake is a contributor to obesity and is the
critical nutrient for cardiovascular risk management. It is
recommended that people with diabetes (and everyone in
general) consume a diet that is modestly restricted in calories
(if overweight) and contains less than 10% of total
calories as saturated fat and less than 10% as polyunsaturated
fat. Some advocate substituting foods high in monounsaturated
fatty acids (i.e., seeds, nuts, avocado, olives,
olive oil, and canola oil) for carbohydrate, but most patients
do not find adequate variety in the monounsaturated fatty
acid category and often overeat these high-calorie foods


Higher-carbohydrate diets can raise postprandial glucose
and triglycerides but are much less calorically dense than
higher-fat diets and have a higher thermic effect, both of
which tend to promote weight loss.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#15 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 01 lokakuu 2012 - 19:11

Tässä tuore tutkimus inuiitti-kohortista, jossa mukana metabolisesti haasteellisia tapauksia Kanadan arktosilta seuduilta. Hiilihydraatti assosioitui käänteisesti lihavuuteen (sokerilimuja lukuunottamatta). Timo Strandberg kuvaa hyvin kirjassaan "Kolesteroli ja totuus" kuinka diabetes on oikeastaan "rasvatauti". GI-konsepti on ollut kamala virhe, ja diabeetikoille minkäänlaisen muun kuin korkea-hiilihydraattinen nutrient-dense, luonnollisesti vähäkalorisen dietin suosittelen olisi edesvastuutonta. Eli diabeetikolle perunoita, bataattia, maissia, tattaria, etc ja paljon salaatteja ja muita kasviksia. Vähän pähkinöitä ja minimaalisesti jos ollenkaan eläintuotteita ja öljyjä.

Regarding carbohydrates, a new study (2012) found that the percentage of energy from carbohydrate intake was inversely associated with at-risk BMI in amongst Canadian Inuit’s, although consumption of high-sugar drinks was positively associated. The authors pointed out that these findings “raises concerns regarding carbohydrate restricted diets.”
http://www.ncbi.nlm....pubmed/22989025
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#16 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 01 lokakuu 2012 - 19:39

Hiilihydraattipitoiset juurekset ovat myös evoluutio mielessä pitäen fiksu ratkaisu, vaikkei evoluutio voisi itseäni kiinnosta pennin vertaa, mutta monille on iskenyt appeal-to-nature fallacy päälle.

Did Cooked Tubers Spur the Evolution of Big Brains?

"Nor do modern tropical hunter-gatherers rely heavily on meat. Among modern tropical African tribes, "there is no case of [people] eating more meat than plant food," Wrangham points out. For example, anthropologists James O'Connell and Kristen Hawkes of the University of Utah, Salt Lake City, found that although a hunter belonging to the Hadza tribe of Tanzania on average might catch one large animal per month, often weeks would go by with no kills. The Hadza hunt with bows and arrows, technology far more advanced than that of any early humans, yet even for these modern hunters, "this is no way to feed the kids," says Hawkes.

But if meat wasn't responsible for the increase in brain size 1.8 million years ago, what was? Cooked tubers, says Wrangham, arguing that these starchy roots would have been quite abundant on the plains of Africa 2 million years ago, even when drier climates made fruits, nuts, and perhaps animal prey scarce. Today, there are 40,000 kilograms of tubers per square kilometer in Tanzania's savanna woodlands, for example. Other tuber-eating animals, such as wild pigs, thrived in Africa during this time, and Wrangham notes that fossil mole rats, which subsist almost entirely on tubers, have been found among hominid remains from 2 million years ago
".

http://cogweb.ucla.e...Pennisi_99.html
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#17 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 01 lokakuu 2012 - 19:59

Toisaalla kirjassa on vielä tiukempi rajoitus tyydyttyneelle rasvalle eli <7%. Tässä ruokavalio-ohjeet kakkostyypin diabeetikolle:

diabetes1.png
diabetes2.png
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#18 Panu

Panu
  • Members
  • 696 Viestit

Lähetetty 01 lokakuu 2012 - 22:54

Toisaalla kirjassa on vielä tiukempi rajoitus tyydyttyneelle rasvalle eli <7%. Tässä ruokavalio-ohjeet kakkostyypin diabeetikolle:

diabetes1.png
diabetes2.png


Eli vähennetään rasvaa, hiilareita, proteiinia ja alkoholia!

#19 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 05 lokakuu 2012 - 03:35

Ketju on muuten nukuttavaa kamaa, mutta...

Hiilihydraattipitoiset juurekset ovat myös evoluutio mielessä pitäen fiksu ratkaisu, vaikkei evoluutio voisi itseäni kiinnosta pennin vertaa, mutta monille on iskenyt appeal-to-nature fallacy päälle.

Pitäisi kiinnostaa, sillä eläimet harvemmin saa luonnonruoalla metabolisia sairauksia, mutta labraruoalla se on suorastaan metodologinen vaatimus. Evoluutiobiologia on myö siitä jännä juttu, että sen vastustaminen on yleisen tieteenvastaisuuden keskeisimpiä ilmiöitä (ja siten haitallinen asia).

#20 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 05 lokakuu 2012 - 07:25

^Appeal to nature-fallacy:

kohonneet kolesterolit luonnossa elävillä apinoilla yhdistyy (tietenkin) ateroskleroosiin, josta apinatkin luonnossa kärsivät. Diabeteksestä ei dataa, mutta luulen, että sinun jutut tulevat paleo-hörhöjen blogeista suoraan.

http://www.springerl...48115x2/?MUD=MP

Minä en vastusta evoluutio-teoriaa, päinvastoin. Sinä kuka vastustat lipiditeoriaa, olet kreationisti, ja implisiittisesti väität, että teoria, joka toimii kaikilla nisäkkäillä, ei toimi ihmisellä. Darwinin homologia sanelee, että tietti stimulus vaikuttaa samassa lajikkeessa samansuuntaisesti. Ravinnon kolesteroli aiheuttaa apinoille helposti ateroomaplakkeja, ja evoluuutio-opin mukaan ei ole syytä olettaa, ettei cause-and-effect toimisi samansuuntaisesti ihmisellä.

Goldstein & Brown evoluutiosta.

"In a view of the 10 to 1 gradient between concentrations of LDL in plasma and interstitial fluid, a level of LDL-cholesterol in plasma of 25 mg/dl would be sufficient to nourish body cells with cholesterol. This is roughly one-fifth of the level usually seen in Western societies. Several lines of evidence suggest that plasma levels of LDL-cholesterol in the range of 25-60 mg/dl (total plasma cholesterol of 110 to 150 mg/dl) might indeed be physiologic for human beings. First, in other mammalian species that do not develop atherosclerosis, the plasma LDL-cholesterol level is generally less than 80 mg/dl. In these animals the affinity of the LDL receptor for their own LDL is roughly the same as the affinity of the human LDL receptor for human LDL, implying that these species are designed by evolution to have similar plasma LDL levels. Second, the LDL level in newborn humans is approximately 30 mg/dl, well within the range that seems to be appropriate for receptor binding. Third, when humans are raised on a low fat diet, the plasma LDL-cholesterol tends to stay in the range of 50 to 80 mg/dl. It only reaches levels above 100 mg/dl in individuals who consume a diet rich in saturated animal fats and cholesterol that is customarily ingested in Western societies"
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#21 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 05 lokakuu 2012 - 21:00

Tässä vielä Neonomidelle lisää evoluutio-teoriaa:

"If we combine the data from all of these modern trials, we find that the level of LDL reduction at which the cardiac event rate can be predicted to approach zero is in the 50 to 70 range, the same range we see in wild animals and early humans.

Furthermore, the effect of dramatic LDL reduction was so profound at preventing heart attacks at this lower range that we can theorize that LDL cholesterol is a required catalyst in the atherosclerosis process, whereby extremely low LDL may prevent coronary heart events regardless of other risk factors. Reversal and protection may be available for the majority with a cholesterol of 110 or lower if they were eating a truly heart-healthy diet; however, without a great diet, more cholesterol lowering clearly is needed.

Observations of those living the Nutritarian lifestyle (a vegetable-based, high-nutrient-density diet) over a long term (10 years or more) have illustrated that people routinely achieve the numbers seen only in childhood and in wild animals"

http://www.eatrighta...lesterol-level/

O'Keefe ja Cordain (2004)

"Thus, although an LDL level of 50 to 70 mg/dl seems excessively low by modern American standards, it is precisely the normal range for individuals living the lifestyle and eating the diet for which we are genetically adapted".
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#22 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 08 lokakuu 2012 - 20:04

Artikkeli intialaislääkäreista, jotka parantavat diabetes-potilaitaan öljyttömällä kasvipohjaisella hiilihydraattidietillä. Kyseessä uusi elokuva. Vegsourcen pitäjä facebuukkasi, että paljon ollut intilaisia lääkäreitä oppimassa näitä juttuja Kaliforniassa.

Posted Image
Participants enjoy a healthy, whole plant-based fare at SHARAN, a 21-day workshop, held in Delhi in August 2012.
The workshop teaches patients how to reverse diabetes through a whole plant-based diet

http://www.mid-day.c...-truths-out.htm
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#23 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 09 lokakuu 2012 - 09:08

Anyways, minulla verensokeri tuo 5,2mmol/l, vedin tosin ennen mittausta aamulla yhden roibos-teen, en tiedä vaikuttiko. muuten paastosin. Anyways, pitää alkaa tekemään enemmän kestyvyysurheilua ja syömään pienempiä annoskokoja useammin päivässä. Nyt vedän tyyliin kolme jättiannosta ja yhden hedelmä aterian. Ehkä pitäisi jakaa ateriat neljään.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#24 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 09 lokakuu 2012 - 12:46

Verensokerin paastoarvo voi kai vaihdella jonkin verran. Kannattaisi mitata myös sitä sokeroitunutta hemoglobiinia.
  • Richard tykkää tästä
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#25 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 09 lokakuu 2012 - 14:27

PrimitiveNutrition -kaverilla sokerit saman tyylisellä dietillä 4,6mmol/l ja kyseessä vielä minua vanhempi kaveri. Jännää miten tulee erilaisia tuloksia. No, ehkä elämäntyyli ei paras mahdollinen.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html




0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää