Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Ylipainoepidemia?


 • Kirjaudu vastataksesi
55 vastausta aiheeseen

#51 Aschenisto

Aschenisto
 • Members
 • 191 Viestit

Lähetetty 17 toukokuu 2012 - 03:40

Richardin verbaalinen ulosanti ei välttämättä ole mitään maailman parhainta, mutta kaveri puhuu asiaa linkittäessään PrimitiveNutritionin videoita ja jotain satunnaisia tutkimustuloksia. Minulla ei ole argumentteja noita vastaan, joten jos haluan optimoida terveyteni, on tavallaan pakko syödä vähärasvaista, sokeritonta, kasvisruokaa. Se on totuus, vaikka lihaa rakastankin.

Nykyisen ruokavalion huonot puolina on se, että syön tällä hetkellä kanankoipia, ja niiden mukana tulee marinaadia. Maustamattomasta jugurtista kenties maidon huonoja yhdisteitä. Ja joskus unohdan syödä porkkanaa tai parsakaalia. Minua on pitkään vaivannut kasvojen otsan epäpuhtaus. Nytkin on kaksi finniä eli se tarkoittaa, että ruokavalioni ei ole vielä optimaalinen.

Ei ole koskaan ollut ylipainoa - pikemminkin päinvastoin. Nyt olen lihaksikas - ripped.

Olut ei tosin itsessään ole epäterveellistä, kun sisältää jotain hyödyllisiä aineyhdistelmiä jne. Alkoholitonta olutta tai kotikaljaa - niiden banaanien kera niin saa isomman satsin hyödyllisiä yhdisteitä kroppaan. Tosin kun siirryn kasvisvoittoisempaan ruokavalioon, niin ne pähkinät olkoon treenipäivillä proteiinin ja kaloreiden lähde.

#52 Richard

Richard
 • Authors
 • 1 745 Viestit

Lähetetty 17 toukokuu 2012 - 06:30

Tekee mieli sanoa tähän väliin, että et kai Aschenisto tosissasi ota noita Richardin ruokavinkkejä?


Lähden ihan tieteestä liikkeellä. Voit itsekin tutustua maailman laajimpaan ekologiseen tutkimukseen, joka ravinnosta ikinä tehty.

Diet, lifestyle, and the etiology of coronary artery disease: the Cornell China Study

"There was no evidence of a threshold beyond which further benefits did not accrue with increasing proportions of plant-based foods in the diet".

http://www.sciencedi...002914998007188

Yli 70-vuoden aikana dataa on akkumuloitunut sen verraan, että johtopäätös selvä. Whole-plant-based foods, prosessoimaton kasvipohjainen dietti, eläintuotteet ja öljyt minimissä ja b-12 vitamiini naamaan on mielestäni fiksuin tapa ratkaista, ei pelkästään terveydellisiä, mutta myös niitä ekologisia ja eettisiä haasteita. joita edessä on. Kolesterolit pitää olla alle 3,88mmol/l, se on täysin minimi. Näin maailman laajimman sydäntautitutkimuksen Framingham studyn William Castelli:

"You know, we know that if I can get your total cholesterol down around let's say 100 to 130 or so, and I have maybe not quite a billion people on the earth like that, and those people cannot get atherosclerosis. You know in the China Study, for example, when Chou En-lai was dying of cancer he started a study in China just like the Framingham Study. The only difference was it was in 880,000,000 people so it was a little larger than the Framingham Study. But you know they found these villages in China where you couldn't get a heart attack or you couldn't get diabetes and the women couldn't get breast cancer and you know their total cholesterol were 127, but the chances we could ever get Americans down that low with diet and exercise are not good".

"KIRK HAMILTON: But what would the diet be if you didn't have drugs and you could get everybody to do exactly what you wanted diet-wise in the United States? How would you reverse the heart disease?"

"DR. WILLIAM CASTELLI: Well you'd have them on a pure vegetarian diet and not getting fat on the vegetarian diet."


Amerian Journal of Cardiologyn pääeditoija William Roberts:

"Because humans get atherosclerosis, and atherosclerosis is a disease only of herbivores, humans also must be herbivores"

http://ncp.sagepub.c...t/23/5/464.full

On kiellä, etteikö anabolisilla steroideilla ja ja maidolla (helppo vetää nestämäisiä kaloreita) saada vakuuttavaa tulosta, mutta kun lihaksia saa kivasti vähemmänkin riskipitoisilla taktiikoilla. Ethän siis vastaisuudessa sekoile siitä, että minä en tiedä mistä puhun.

@Mikko,

esim. Tarahumarat kittaavat vähäisen alkoholimäärän omaavaa maissiolutta juuri sen takia, että se nesteyttää ja sillä saadaan helposti kaloreita alas. En sano, että tämä olisi välttämättä hyvä taktiikka Aschenistolle, mutta treenin jälkeen illalla voi yksi olut olla paikallaan.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#53 S@mppa

S@mppa
 • Members
 • 148 Viestit

Lähetetty 17 toukokuu 2012 - 10:59

On kiellä, etteikö anabolisilla steroideilla ja ja maidolla (helppo vetää nestämäisiä kaloreita) saada vakuuttavaa tulosta, mutta kun lihaksia saa kivasti vähemmänkin riskipitoisilla taktiikoilla. Ethän siis vastaisuudessa sekoile siitä, että minä en tiedä mistä puhun.

Minun puolestani asia oli tässä, varsinkin mitä tulee lihasten kasvatukseen. Sen verran paksua tekstiä tulee taas vasta-argumentiksi...

#54 Richard

Richard
 • Authors
 • 1 745 Viestit

Lähetetty 17 toukokuu 2012 - 11:35

En ole perehtynyt bodaukseen perusteita syvemmälle, mutta ne riittävät. Lihasten kasvu vaatii kolme elementtiä, stimulaation, kalorit ja veden. Kropalle aivan sama mistä kalorit tulee, kunhan niitä tulee.
Jack Lasanne oli lakto-ovo-vegetaristi

Lähetetty kuva

Sergio Olivan dietti koostui aktiivisena kilpa-aikana lähinnä pepperonipitsoista ja coca-colasta, kuten Ellington Darden kirjassaan paljastaa, ja antaa ohjeen bodareille "eat lot of carbs". Ainoa lisäravinne mitä tämä liikuntatieteistä väitellyt ex-kilpatason bodari ja Arthur Jonesin kanssa yhteistyötä tehnyt mies suosittelee on kreatiini. Proteiinilitkut ovat hänen mielestään vitsi, jolla ainoastaan menetät rahasi ja terveytesi. Mies antaa väitteidensä tueksi litanian hyvin perusteltuja väiteitä. Ei niistä tässä yhteydessä sen enempää.

Lähetetty kuva

Jos ammattilais kenialaismaratoonari saa tarvittavat kalorinsa whole-food kasvipohjaisesta dietistä niin miksi Aschenistoon rinnastettava amatööribodari, jonka päämäärnää on lähinnä (kai) saada naisseuraa paikallisesta sedulasta ei saisi riittävästi kaloreita ja ravinteita tällaisesta ruokavaliosta lihasten kasvua varten?
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#55 S@mppa

S@mppa
 • Members
 • 148 Viestit

Lähetetty 17 toukokuu 2012 - 12:18

Tulihan sieltä se vegaanibodarin kuva. Vieläpä uusi tälle foorumille?

Miksi sinun täytyy vetää nuo kirjoitukset aina äärimmäisyyksiin? Alkaa pikku hiljaa jo vituttaan. Kyllähän jollain pizza-kokis -linjallakin voi lisää lihasmassaa saada, mutta kenenkään täysjärkisen ei sellaiseen kannata tietoisesti ryhtyä. Miksi tuollainen esimerkki pitää edes kaivaa esille..?

En olisi kyllä edes kaivannut sinulta mitään vastausta edelliseen viestiini, sillä kantasi on tullut esille jo aivan liian monta kertaa tällä foorumilla, eikä sitä tarvitse enää toistaa...

#56 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 26 heinäkuu 2012 - 00:26

Turkissa yritetään välttää ylipaino-ongelmien lisääntymistä:

Turkki määräsi kansalaiset laihdutuskuurille

Sieltä:

Turkissa on aloitettu taistelu kansalaisten turpoavia vyötärönseutuja vastaan. Turkkilaiset lihovat huolestuttavaa vauhtia: terveysministeriön mukaan jo yli joka kolmas turkkilainen on ylipainoinen.

Vaikka Turkki on vielä kaukana Pohjois-Amerikan ja Euroopan huippuluvuista, hallitus haluaa pistää lihomiselle pisteen. Se on aloittanut kilokampanjan, jonka tavoitteena on saada miljoona turkkilaista laihtumaan. Kampanjaan kuuluu radio- ja televisiomainoksia, joissa ihmisiä kehotetaan syömään vähemmän ja laihduttamaan.


Turkkilaisten paino näyttää kääntyneen nousuun samaa tahtia kaupungistumisen kanssa.

Hürriyet-lehden haastatteleman professori Abdullah Bereketin mukaan yhteys on selvä: ihmiset ovat sitä lihavampia, mitä isommassa kaupungissa he elävät.

"Maan itäosissa keskimääräinen paino-indeksi on 20–21 ja kaakkoisosissa 23–24. Tämä johtuu siitä, että siellä missä suurin osa väestöstä asuu maaseudulla, elämä on aktiivisempaa kuin Turkin länsiosissa", ministeri Akdag sanoi Today's Zaman -lehdelle.

Ihminen on ylipainoinen, kun hänen painoindeksinsä on yli 25.

Kasvava ylipaino-ongelma näkyy jo terveydenhuollossa. Yhä useampi turkkilainen kärsii ylipainoon liittyvistä terveysongelmista, kuten kohonneesta verenpaineesta. Diabetespotilaiden määrä on 12 vuodessa liki kaksinkertaistunut.

Terveysekspertit ovat harmissaan, sillä Turkissa on yllin kyllin tarjolla tuoreita vihanneksia, hedelmiä ja kalaa, joita tarvitaan terveelliseen ruokavalioon.

"Nykyelämästä on tullut sellaista, että syömme yhä nopeammin ja kiinnittämättä huomiota siihen, minkälaista ruokaa syömme", sanoo lääkäri Murat Tuncer.


0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää