Hyppää sisältöön



Tervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Vähähiilihydraattinen ruokavalio (VHH) eli karppaus


  • Kirjaudu vastataksesi
183 vastausta aiheeseen

#26 Puuha-Pete

Puuha-Pete
  • Members
  • 313 Viestit

Lähetetty 27 marraskuu 2011 - 19:25

Tuolta voi lukea lisätietoja asiasta:
http://karppaus.info...hp?f=15&t=59319

Kyseessä siis on ilmeisesti yksi yksittäinen tapaus, jossa joku naapuri tai vastaava on tehnyt perättömän ilmiannon lastensuojeluviranomaisille, jotka ovat käyneet paikalla katsomassa ja todenneet ettei ole mitään ongelmaa. Kyseinen henkilö on siis kai kertonut itse asiasta blogissaan ja Schwab on sen sieltä tai karppausfoorumilta bongannut. Huostaanotto ja sen harkinta tapahtuu kyseisen alan viranomaisten toimesta ja on salassapidettävä asia. Siinä ei ravitsemusalan ihmisillä ole mitään osaa eikä arpaa, eikä heille anneta tietoja tällaisista asioista. Eli Schwab on siis yhden väärin ymmärtämänsä yksittäistapauksen perusteella lehdessä mehustelemassa kuinka karppaajien lapsia meinataan ottaa huostaan. Todella vastuullista toimintaa ravitsemustieteen ammattilaiselta ja Suomen ravitsemussuositusten suunnittelijalta. Tämä on kyllä pahin rimanalitus ikinä näissä karppauspelotteluissa ja siinä on kuitenkin rima jo aika korkealla. Eroa, idiootti!

Pikkuisen tekisi mieli lähettää palautetta kyseisen jutun kirjoittaneelle toimittajalle ja Ursulalle itselleen, mutta en taida viitsii. Eiköhän sinne ainakin muutaman kymmentä palautemailia tule jo muidenkin toimesta.
Hatun alla jättikokoinen orgoniitti, eli liekitetään valuet next levelille!

Richard ei ole hyvä ihminen.

#27 S@mppa

S@mppa
  • Members
  • 148 Viestit

Lähetetty 27 marraskuu 2011 - 19:30

^^ Jos ajatellaan "perussuomalaista" (ei poliittisesti), niin harva ymmärtää oikeasti, mitä karppaus tarkoittaa tai pitää "sisällään". Moni kyllä luulee tietävänsä...

Mitä tulee Heikkilään, niin minulle hän ei ole koskaan ollut mikään mentori, enkä tiedä hänen suosituksiaan kovinkaan tarkasti, mutta muistelisin, että hän on kyllä ottanut kantaa GI/GK -asiaan hiilareiden suhteen; mitä pienempi GI/GK, sen parempi.

Kalorit pysyvät pitkällä juoksulla vakiona, ei-tärkkelys kasviksissa ei ole juurikaan kaloreita, karppaus tarkoittaa automaattisesti terveydelle hyvin ongelmallisten eläintuotteiden hyvin suurta roolia kokonaiskaloreissa. Ei hyvä juttu kenellekään, eikä etenkään lapsille.

Tuota eläintuotteiden "ongelmallisuutta" jankutat joka ketjussa, enkä ala enää siihen ottamaan kantaa. Ei yksinkertaisesti kiinnosta vääntää tuosta asiasta enempää...

#28 Puuha-Pete

Puuha-Pete
  • Members
  • 313 Viestit

Lähetetty 28 marraskuu 2011 - 12:36

Tällainen tuli vastaan noita Schwabin horinoita selaillessa:
http://www.koltta.co...esittelyni.html

Kaveri on sii koittanut noudattaa diabeetikoille annettuja vähärasvaisia ja runsashiilarisia ohjeita, piikittänyt insuliinia todella suuria määriä ja painanut melkein 200kg.. Sitten löysi karppauksen ja nyt on painoa lähtenyt jo melkein 50 kiloa ja verensokeri pysyy optimaalisena ilman lääkkeitä. Ihan käsittämättömän loistavat tulokset. Jokaisen diabeetikon pitäisi lukea tuo ja miettiä asioita vähän uusiksi.
Hatun alla jättikokoinen orgoniitti, eli liekitetään valuet next levelille!

Richard ei ole hyvä ihminen.

#29 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 28 marraskuu 2011 - 21:49

Jutussa ei käynyt ilmi mitään perheen syömisistä, joten mitäpä tuohon oikein voi edes kommentoida? Media käsittää karppauksen lähes poikkeuksetta ketoosidieettinä, jossa vedetään hiilarit minimiin. Minulle (ja monelle muullekin asiaan perehtyneelle) asia ei ole todellakaan noin yksiselitteinen. Karppaus käsitteenä ei näytä aukeavan virallistieteelliselle puolelle, ei sitten millään.

Ei niin, pelkkä nimitys saa useimpien lääkäreiden ja ravitsemusterapeuttien verenpaineen kiitoradalle ja siihen järkevä ajattelu päättyykin. Mitään keskustelua ei kyetä käymään ja aikuisille annettujen ruokavalio-ohjeiden oikeellisuus oletetaan erityisen parhaaksi keskenkasvuisille - tietenkin ilman mitään kunnollisia pitkäaikaistutkimuksia suuntaan tai toiseen toisin kuin aikuisilla.

Vähähiilihydraattinen ruokavalio onkin nimityksenä parempi, koska sitä on vaikeampi survoa johonkin karkeaan lokeroon samalla tavoin. Karppaus on ikään kuin muotikäsite wanhalle kunnon Atkinsille, joka on kirosana riippumatta siitä kuinka monta kymmentä tutkimusta sen ilmeisistä eduista onkaan julkaistu, kuinka vaikutusvaltaisissa lehdissä hyvänsä. Nomen est omen.

Eihän lapselle nyt kannata mitään ketoosidieettiä alkaa edes harkitsemaan, sanoohan sen nyt järkikin (ainakin pitäisi).

Voi olla, ketoosidieettejä on sovellettu jo kauan epileptisillä lapsilla ja toki valvotuissa olosuhteissa. Oikein tehtynä ongelmia on vähän, kuten voisi odottaakin. Pelot liittyvät lähinnä pituuskasvuun ja elektrolyytteihin ym.

Karppausta puolestaan voisin suositella vaikka jokaiseen perheeseen. Tällä tarkoitan nyt nimenomaan sitä, että karsitaan ruokavaliosta pois kaikki turhat nopeat hiilarit, einekset ja sokerit.

Aivan, tällä tavoin hiilarimäärä (ja rasvakin) tippuu kummasti ja ruokavalio järkeistyy välittömästi.

#30 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 28 marraskuu 2011 - 21:56

Kyllä tuo Schwab vaan on aika kujalla. Tuo on kuulemma joku yksittäistapaus, jossa huostaanottouhkaukset eivät edes johtuneet ruokavaliosta, vaan ihan muista asioista. Aika huolestuttavaa, että tuollaista palturia puhuva ihminen on päättämässä Suomen ravitsemussuosituksista. Ei kyllä pysty Ursulan juttuja ottamaan enää edes semivakavasti, ihan täysi pelle.

Vaarallinen pelle. Kaikista muista ravitsemuspuolen päättäjistä voi jotenkin ymmärtää esitettyjä pointteja, mutta Schwabin kohdalla tuota paskapuheen tulvaa seuratessa ei voi kuin pyöritellä päätään. Valitettavasti hän (Fogelholmin) myös päättää siitä mitä lapset, vanhukset ja erillissairaat syövät seuraavat 5 vuotta. Erityisesti siksi kritiikistä olisi syytä ottaa enemmän opiksi.

#31 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 28 marraskuu 2011 - 21:59

on totta että käsitykset karppauksesta vaihtelevat mutta kaksi huomiota

1) Moni suomalaisista käsittää karppauksen kuten Antti Heikkilä, ja pari ruotsalaislääkäriä, jotka siis eivät edes tee eroa "nopeiden" ja "hitaiden" hiilareiden välillä, kuten jopa Atkins teki, ja kehottavat karsimaan kasviruat (kalorittomia vihanneksia lukuunottamatta) aivan minimiin.

Heikkilä, Kostdoktor tai Dahlqvist käsittääkseni kaikki suosittavat LC-vihannesten kulutusta varsin ad lib. Toki vastanäyttö otetaan vastaan.

2) Kalorit pysyvät pitkällä juoksulla vakiona, ei-tärkkelys kasviksissa ei ole juurikaan kaloreita, karppaus tarkoittaa automaattisesti terveydelle hyvin ongelmallisten eläintuotteiden hyvin suurta roolia kokonaiskaloreissa. Ei hyvä juttu kenellekään, eikä etenkään lapsille.

Jos tästä olisi näyttöä, pelot olisivat oikeutettuja. Koska näyttöä ei ole, on kyse arveluista ja ekstrapoloinneista.

#32 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 28 marraskuu 2011 - 22:10

^^ Jos ajatellaan "perussuomalaista" (ei poliittisesti), niin harva ymmärtää oikeasti, mitä karppaus tarkoittaa tai pitää "sisällään". Moni kyllä luulee tietävänsä...

Kulttuurintutkijana puhuisin "pahasta tiedosta", joka on kumuloitunut käsittämään hiilarien rajoittaminen itsessään pahana asiana. Tätä pahaa tietoa pidetään yllä sillä, ettei tarvitse eritellä mitä puhutaan. Sama homma pätee hyvin mm. biologiaan vetoamiseen pahuuteen tai sukupuolieroihin liittyen. Pelkkä sana riittää selkäydinreaktioihin.

Mitä tulee Heikkilään, niin minulle hän ei ole koskaan ollut mikään mentori, enkä tiedä hänen suosituksiaan kovinkaan tarkasti, mutta muistelisin, että hän on kyllä ottanut kantaa GI/GK -asiaan hiilareiden suhteen; mitä pienempi GI/GK, sen parempi.

Kyse ei ole on/off-asiasta, koska kontrolloiduissa tutkimuksissa näille on saatu yllättävän vähän eroa. Varsinaiset ruoat ja hiilarinmäärä voivat olla tärkeämpiä. Moni asia riippuu mm. aktiivisuustasoista ja erinoten syödyistä ruoista itsessään.

Jos GI:n vaikutuksen epäselvyys vaikuttaa oudolta ajatukselta, nämä kunnollisemmat tutkimukset korostanevat epäselvyyttä:

http://www.ncbi.nlm....pubmed/17923862
http://www.ncbi.nlm....pubmed/16864756
http://www.ncbi.nlm....pubmed/17823436
http://www.ncbi.nlm....pubmed/17490981
http://www.ncbi.nlm....pubmed/17311054
http://www.ncbi.nlm....pubmed/15277154
http://www.ncbi.nlm....pubmed/12600851

#33 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 28 marraskuu 2011 - 22:12

Tällainen tuli vastaan noita Schwabin horinoita selaillessa:
http://www.koltta.co...esittelyni.html

Kaveri on sii koittanut noudattaa diabeetikoille annettuja vähärasvaisia ja runsashiilarisia ohjeita, piikittänyt insuliinia todella suuria määriä ja painanut melkein 200kg.. Sitten löysi karppauksen ja nyt on painoa lähtenyt jo melkein 50 kiloa ja verensokeri pysyy optimaalisena ilman lääkkeitä. Ihan käsittämättömän loistavat tulokset. Jokaisen diabeetikon pitäisi lukea tuo ja miettiä asioita vähän uusiksi.

Ravitsemussuositusten ongelma on se, että kun suositusten "ohi" yritetään parantaa oloa, sen toimiminen selitetään pois kaikella mahdollisella mutta menestyminen taas otetaan itsestäänselvyytenä. Usein on aivan sama, mitä tutkimukset itsessään asiasta sanovat. Tärkeää on tunnustaa Suositusten Suuri Ilosanoma parhaasta tunnetusta ruokavaliosta.

#34 S@mppa

S@mppa
  • Members
  • 148 Viestit

Lähetetty 28 marraskuu 2011 - 23:12

Kulttuurintutkijana puhuisin "pahasta tiedosta", joka on kumuloitunut käsittämään hiilarien rajoittaminen itsessään pahana asiana. Tätä pahaa tietoa pidetään yllä sillä, ettei tarvitse eritellä mitä puhutaan. Sama homma pätee hyvin mm. biologiaan vetoamiseen pahuuteen tai sukupuolieroihin liittyen. Pelkkä sana riittää selkäydinreaktioihin.

Näinhän se on. Mitä tulee karppaukseen, niin median välityksellä (tietämättömät toimittajat) on kyllä onnistuttu luomaan sille tavalliselle iltapäivälehtien lukijalle hyvin yksipuolinen kuva karppauksesta. Uskoisin monelle tulevan assosiaatio kananmunaan ja pekoniin, kun puhutaan karppauksesta. Suurin osa ihmisistä ei käsitä karppausta dieettinä (=ruokavalio), vaan laihdutuskuurina.

Kyse ei ole on/off-asiasta, koska kontrolloiduissa tutkimuksissa näille on saatu yllättävän vähän eroa. Varsinaiset ruoat ja hiilarinmäärä voivat olla tärkeämpiä. Moni asia riippuu mm. aktiivisuustasoista ja erinoten syödyistä ruoista itsessään.

Ehkä tuli yleistettyä hieman. Asiahan ei siis todellakaan ole mikään on/off, kuten mainitsitkin. Kokonaisella aterialla harvoin syödään pelkkää hiilihydraattia, joten koko GI/GK pohdinta on aika turhaa loppujen lopuksi. Itsekin keskittyisin ennemmin hiilarimääriin kuin tuijottamaan joitain lukuarvoja...

#35 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 01 joulukuu 2011 - 10:09

Liiallisen hiilihydraattien(erityisesti fruktoosin) syömisen sekä rasvan ja kolesterolin puutteen väitetään tässä johtavan aivojen rappeutumiseen:

http://www.sciencedi...953620511000045

Alzheimer's disease is a devastating disease whose recent increase in incidence rates has broad implications for rising health care costs. Huge amounts of research money are currently being invested in seeking the underlying cause, with corresponding progress in understanding the disease progression. In this paper, we highlight how an excess of dietary carbohydrates, particularly fructose, alongside a relative deficiency in dietary fats and cholesterol, may lead to the development of Alzheimer's disease. A first step in the pathophysiology of the disease is represented by advanced glycation end-products in crucial plasma proteins concerned with fat, cholesterol, and oxygen transport. This leads to cholesterol deficiency in neurons, which significantly impairs their ability to function. Over time, a cascade response leads to impaired glutamate signaling, increased oxidative damage, mitochondrial and lysosomal dysfunction, increased risk to microbial infection, and, ultimately, apoptosis. Other neurodegenerative diseases share many properties with Alzheimer's disease, and may also be due in large part to this same underlying cause.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#36 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 01 joulukuu 2011 - 11:13

Heikkilä, Kostdoktor tai Dahlqvist käsittääkseni kaikki suosittavat LC-vihannesten kulutusta varsin ad lib. Toki vastanäyttö otetaan vastaan.


Opi lukemaan, niinhän kirjoitin. Suosittelevat ainoastaan kasveja joissa ei ole kaloreita, ja joiden varaan ei ruokavaliota rakentaa. Nämä tyypit kehottavat ihmisiä lisäämään lihankulutusta ja rasittamaan ympäristöä entisestään. Nämä tyypit ovat uhka yhteiselle hyvinvoinnille. Ei mitään hyviä ihmisiä.

(2011)

"new autopsy study found that those with cholesterol levels over 226 had up to 25 times the odds of having Alzheimer’s pathology (neuritic plaques) in their brains compared to those with cholesterol under 226".

http://nutritionfact...estyle-changes/

Alzheimeria ei tavata kansojen parissa kansojen parissa joiden kolesterolit alle 150mg/dl, kyseesä siis lähes vegaanista diettiä kuluttavat kansat (maaseutu Aasia, Keski-Afrikka, Papua Uusi-Guinea, etc) Joten kirjoita ennemmin sellaista joka on merkityksellistä lukijalle. Ei ole alzheimeria Kitavilla.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#37 cgs

cgs
  • Members
  • 611 Viestit

Lähetetty 01 joulukuu 2011 - 23:07

huomasin tuossa sellaisen termin kuin "höttöhiilarit". Osaako joku selittää mitä ne ovat?

#38 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 02 joulukuu 2011 - 00:13

Pulla, ranskanleipä, keksit, ranskanperunat jne.

Alzheimeria ei tavata kansojen parissa kansojen parissa joiden kolesterolit alle 150mg/dl, kyseesä siis lähes vegaanista diettiä kuluttavat kansat (maaseutu Aasia, Keski-Afrikka, Papua Uusi-Guinea, etc) Joten kirjoita ennemmin sellaista joka on merkityksellistä lukijalle. Ei ole alzheimeria Kitavilla.

Kitavan naisilla oli verrattavasti hyperkolesterolemiaa verrattuna ruotsalaisiin naisiin ja jopa korkeampi kokonaiskolesteroli. (247 mg/dL eli 6.4 mmol/L)

Syynä mahdollisesti oli lauriinihapon runsas saanti (kookospähkinöistä), joka siis on pahapaha tyydyttynyt rasvahappo. Ruotsalaisilla vastaava epäillyin kolesterolin nostaja oli eläinrasvoissa yleisempi palmitiinihappo.

Mutta ei toki anneta tämänkään pilata hyvää showta... :)

#39 Puuha-Pete

Puuha-Pete
  • Members
  • 313 Viestit

Lähetetty 02 joulukuu 2011 - 11:42

Pulla, ranskanleipä, keksit, ranskanperunat jne.

Se on makuasia mihin höttöhiilarin raja vedetään, ei siinä ole mitään selvää rajaa. Höttöhiilaria on näkökulmasta riippuen myös tavallinen leipä, "täysjyvä"leipä, pasta, "täysjyvä"pasta, riisi, jne.

Ehkä se loogisin hötön raja on siinä onko jokin oikeasti whole foodia vai ei.
Hatun alla jättikokoinen orgoniitti, eli liekitetään valuet next levelille!

Richard ei ole hyvä ihminen.

#40 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 02 joulukuu 2011 - 13:37

^Hiilari-termin keksi atkins ("carbs"), terveysammattilaiset ovat aina kehoittaneet ihmisiä välttämään värjättyä, prosessoitua vehnäjauhoa, pullia, karkkeja cokista, etc. Mitä helvetin järkeä on omaksua läskin, hämmentyneen pullukan termistöä, joka vielä itse sairastui sepelvaltimotautiin, siis kardiologi Atkins. Kaikki alaan vihkiytyneet tietevät että ruokavalio, joka perustuu prosessoimattomiin tärkkelyksiin (riisi, maissi, peruna, bataatti, etc) luo terveyttä, parantaa diabetekseen, tiputtavat painoa, parantaa sydäntaudin, parantaa eturauhassyövän, etc. Nyt nämä terveysruuat ("carbs") ovat yhtäkkiä samassa veneessä tikkarin kanssa.

Jos haluat tehdä itsestäsi sairaan (paino, kolesteroli kyllä paranee VHHlla paperilla, aivan kuten kemoterapian ja ruokamyrkytyksen yhteydessä, mutta se on lumetta) välttele terveysruokia. Jos haluat olla terve, syö niitä, simple as that.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#41 Puuha-Pete

Puuha-Pete
  • Members
  • 313 Viestit

Lähetetty 02 joulukuu 2011 - 14:00

Voisiko modet taas hiukan siivoilla noita Richardin höpinöitä johonkin soveliaampaan ketjuun? Tässä ketjussa olisi käsittääkseni tarkoitus puhua VHH.sta, eikä tärkkelyksen ja veganismin ilosanomasta.
Hatun alla jättikokoinen orgoniitti, eli liekitetään valuet next levelille!

Richard ei ole hyvä ihminen.

#42 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 02 joulukuu 2011 - 15:45

Voisiko modet taas hiukan siivoilla noita Richardin höpinöitä johonkin soveliaampaan ketjuun? Tässä ketjussa olisi käsittääkseni tarkoitus puhua VHH.sta, eikä tärkkelyksen ja veganismin ilosanomasta.


Myös sitä report-painiketta voi käyttää, jos kyseessä on jokin tietty viesti. Siirsin nyt yhden toisaalle. Tuo Richardin yksi viesti on lähinnä vastine liittyen hiilihydraattien Alzheimer-riskiin, jota aiemmin ketjussa väläyteltiin. Viimeisin taas jonkinlaista Atkins-kritiikkiä, joka kai sopii tähän ketjuun noin aiheensa puolesta.

Richardin siirretty viesti löytyy täältä:

Vähärasvaisen kasvisruokavalion terveellisyys

#43 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 03 joulukuu 2011 - 00:44

^Hiilari-termin keksi atkins ("carbs"), terveysammattilaiset ovat aina kehoittaneet ihmisiä välttämään värjättyä, prosessoitua vehnäjauhoa, pullia, karkkeja cokista, etc. Mitä helvetin järkeä on omaksua läskin, hämmentyneen pullukan termistöä, joka vielä itse sairastui sepelvaltimotautiin, siis kardiologi Atkins.

Atkinsilla ei ollut sepelvaltimotautia.

Kaikki alaan vihkiytyneet tietevät että ruokavalio, joka perustuu prosessoimattomiin tärkkelyksiin (riisi, maissi, peruna, bataatti, etc) luo terveyttä, parantaa diabetekseen,

Kakkostyypin diabeteksesta jotain näyttöä, mutta yleisesti ottaen heikompaa kuin karppidieeteillä. Insuliinisensitiivisyys voi parantua, mutta myöntyvyys näyttää heikommalta, samoin pitkäaikaiset tulokset. (mm. Barnard)

tiputtavat painoa,

Kuten sanottua, heikommin kuin Atkins-tyylinen ruokavalio. Mutta vuoden parin päästä suurin osa syö jo niin samankaltaisesti ettei erot ole ihmeellisiä.

parantaa sydäntaudin,

Näyttö tästä on heikompaa kuin oletetaan ja kliininen regressio voi selittyä lukuisilla tekijöillä.

parantaa eturauhassyövän, etc.

Missäs tämän näyttö nyt olikaan?

Nyt nämä terveysruuat ("carbs") ovat yhtäkkiä samassa veneessä tikkarin kanssa.

Kyse ei ole siitä ovatko rehut kivoja (ne ovat), vaan siitä mistä bulkkikalorit hankitaan.

#44 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 03 joulukuu 2011 - 14:44

Atkinsilla ei ollut sepelvaltimotautia.


Miksi valehtelet? Atkinssin vaimo antoi julkisuudella lausonnon jossa totesi miehellään olleen progressed coronary heart disease. Tämä siis miehen kuoleman jälkeen, mies itse yritti kusettaa asian, myönsi vain cardiomyopathyn, kielsi sen olevan yhteydessä miehen diettiin.

http://www.pcrm.org/search/?cid=1051

Hyvin olen jälleen Neonomide kärryillä....lol

Aivan kuten Staffan Lindeberg totesi, maailmassa ei ole yhtään tutkimusta joka osoittaisi glukoositoleranssin parantuneen karppidieteillä. Glukoositoleranssi diabeetikolla paranee paremmin jopa virallisilla hoitosuosituksilla kuin VHHlla. Diabeteksen hoito VHHlla on pelkkää pseudotiedettä. Sillä saadaan oireet kuriin, mutta ei tautia parannettua, toisin kuin whole-food vegaanidietillä.

Atkinsillä paino tippuu siksi että ihmiset syövät sillä vähemmän kaloreita, samanlailla tippuisi painoa vaikka söisi pelkkiä nallekarkkeja jos vedät 1000-kaloria päivässä. Sinä kyllä jaksat näistä jauhaa....lol

“In all cases, individuals on high-fat, low carbohydrate diets lose weight because they consume fewer calories.”

“No magic ingredients, strange food combinations or pseudoscientific formulas will alter this metabolic fact”

Popular Diets: A Scientific Review: A Scientific Review.” Obesity Research 9(2001):1S

Bravata DM, Sanders L, Huang J, et al. Efficacy and safety of low-carbohydrate diets: a systematic review. JAMA 2003;289:1837-1850.

Atkinssilla laihtuminen verrattavissa ruokamyrkytyksen hankkimiseen tai kemoterian ottamiseen. Kyseessä on "make yourself sick diet". Mitä sivuvaikutuksia ovatkaan Atkinssin potilaat reportoineet, hiustenlähtöä, kammottavaa hengityksen hajua, impotenssia, rytmihäiriöitä, jne.

Näyttö tästä on heikompaa kuin oletetaan ja kliininen regressio voi selittyä lukuisilla tekijöillä.


Henkilökohtainen mielipiteesi. Kun otetaan huomioon että jopa liha-diettien puolesta aikaisemmin propagoinut South-Beach Dietin keksijä, Agathon sanoo että vähärasvainen vegaanidietti sydäntaudin hoitoon on "Americas best kept secret" voidaan todeta, että itse olet junttilauman hännillä, edes tiede ei käännä päätäsi. 8/11 osassa tapauksista sydäntauti parantuu low-fat vegaanidietillä, lopuissa tapauksissakin taudin edistyminen loppuu kokonaan. Näin osoittaa data.

Sinulla on oikeus henk. koht mielipiteeseen, mutta omaan dataan, eli faktapohjaan sinulla ei ole oikeutta. Ymmärrätkö tämän eron?

Missäs tämän näyttö nyt olikaan


Saxe, et al, 2001, Ornish, 2005

"A second question that naturally arises regarding the reduction in adiposity is whether it matters, in terms of effects on prostate cancer progression, how it is achieved. One aspect of this question has to do with the preferred dietary strategy for reducing energy intake. Another facet regards whether it is more desirable to increase energy expenditure or decrease intake to achieve this end. Although our study and its findings did not address these issues, they remain important ones that warrant consideration in the planning and design of future behavioral approaches to the management of progressive PC. What can be said is that while both a plant-based diet and a high-protein, low-carbohydrate diet high in foods of animal origin (such as the popular Atkins diet) may both result in weight loss, the former is far more consistent with the dietary cancer prevention guidelines of various agencies"

Saxe, et al. 2001
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#45 Aschenisto

Aschenisto
  • Members
  • 191 Viestit

Lähetetty 03 joulukuu 2011 - 17:50

http://takkirauta.bl...at-kalorit.html Luepas uudelleen toi artikkeli. Siinä kerrotaan miten biologisella tasolla karppaus toimii. Mikäli joku nollatutkimus väittää toista, niin se on sitten oltava väärä. Lisäksi tuhannet ihmiset ovat atkinsilla laihtuneet ja tunteneet olonsa paremmaksi, joten keksi jotain muuta kuin syöpävertauksia.

VHH ja karppaus auttaa diabetekseen koska:

"Diabeetikkojen ruokavalio on 1970-luvulta heittänyt häränpyllyä. Kun joku neropatti keksi, että useimmat diabeetikot ovat ylipainoisia ja he syövät runsaasti rasvaisia ruokia, niin johtopäätös oli vanha kunnon cum hoc ergo propter hoc, eli että rasvan syöminen aiheuttaa ylipainoa - ja niinpä diabeetikkojen ruokavaliota rukattiin hiilihydraattipitoiseen ja vähärasvaiseen suuntaan. Tämä sama neropatti ilmeisesti ei ymmärtänyt endokrinologiasta yhtään mitään eikä tiennyt, että hiilihydraateista vain noin 45% menee energiaksi ja 55% varastoituu suoraan lipogeneesin kautta rasvaksi - kyse on itse itseään ruokkivasta noidankehästä! Diabeetikkojen nykyinen ruokavaliosuositus on puhtaasti endokrinologiselta kannalta katsoen katastrofi - se vain stimuloi itse tautia entistä pahemmin!"

#46 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 03 joulukuu 2011 - 17:57

Atkinssillä pääset nesteistä nopeasti eroon, rasvasta et niinkään. Vähärasvaiselle, ultrahiilihydraattisella vegaanidietillä läskille käy juuri toisinpäin. Carbo-HYDRATE.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#47 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 03 joulukuu 2011 - 18:28

Luepas uudelleen toi artikkeli. Siinä kerrotaan miten biologisella tasolla karppaus toimii.


Esimerkiksi Stephan Guyenet on omissa kirjoituksissaan kritisoinut kohtalaisen mittavasti noita Taubesin teorioita.

Tämä sama neropatti ilmeisesti ei ymmärtänyt endokrinologiasta yhtään mitään eikä tiennyt, että hiilihydraateista vain noin 45% menee energiaksi ja 55% varastoituu suoraan lipogeneesin kautta rasvaksi - kyse on itse itseään ruokkivasta noidankehästä!


Eli voin odottaa rasvavarastojeni kasvavan käsittämättömästi jatkossa? Jos näin ei tapahdukaan, niin onko kyseessä jonkinlainen ihme?

#48 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 03 joulukuu 2011 - 19:07

Tässä neonomidelle vielä pätkää


Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#49 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 04 joulukuu 2011 - 07:36

Atkinssin vaimo antoi julkisuudella lausonnon jossa totesi miehellään olleen progressed coronary heart disease. Tämä siis miehen kuoleman jälkeen, mies itse yritti kusettaa asian, myönsi vain cardiomyopathyn, kielsi sen olevan yhteydessä miehen diettiin.

http://www.pcrm.org/search/?cid=1051

Ainakin USAtoday raportoi saman lauseen, joten kai siihen pitää sitten uskoa. Esimerkiksi Pritikinillä saattoi hyvin olla Apo E4-genotyyppi, joka vaikutti siihen että vähärasvainen kasviruokavalio toimi hänellä. Toisen Apo-ryhmän omaavilla hyväkin kasviruokavalio voi mennä lahjakkaasti pieleen. Ex-veganismiuskovainen William Davis on tästä elävä esimerkki (sydänlääkäri hänkin).

Atkins ei todennäköisesti ole sydänterveellisin ruokavalio mm. AGE-tuotteiden herkästi korkean saannin vuoksi (kypsennys, ). Tämä liittynee ruoan kypsennykseen ja lihan laatuun enemmän kuin ruokiin sinänsä.

Muistutan vielä ettei yksittäistapauksilla voi perustella isommista kuvioista yhtään mitään. Ne ovat kiinnostavia yleensä muista kuin tieteellisistä syistä. Esimerkiksi trollailun merkeissä.

Aivan kuten Staffan Lindeberg totesi, maailmassa ei ole yhtään tutkimusta joka osoittaisi glukoositoleranssin parantuneen karppidieteillä. Glukoositoleranssi diabeetikolla paranee paremmin jopa virallisilla hoitosuosituksilla kuin VHHlla.

Point taken. Sitämyöten monet jonkin aikaa karppailleet diabeetikot ovat todenneet paastosokerien nousevan jossain määrin. Toki "parantuminen" tarkoittaa sitä että glukoosinsiedonkin tulisi parantua, tämä on totta. Enpä tiedä kunnon pitkäaikaisdataa siitä "paranemisesta" millään metodilla. Oireita voidaan toki minimoida ja silloin haiman beetasolukadollakaan (joka tietyn rajan jälkeen ei enää pysähdy) ei aiheudu kummempaa vaaraa pidemmässäkään juoksussa. Pitkät sokerit ja aterianjälkeiset hoituu vhh:lla tuosta vain ja ne ovat paastosokereita tai pitkäaikaista glukoosinsietoa tärkeämpiä.

Homma kai perustuu siihen että palmitiinihappo luonnostaan lisää insuliiniresistenssiä, koska muuten verensokerimme laskisi alle 1 mmol/L, mistä seuraisi että silmien paikalle ilmestyisi raksit kuin maantiekiitäjä-sarjakuvissa. Samaa palmitiinihappoa syntyy myös lf-valioilla, mutta metabolinen konteksti noin muutoin eroaa.

Diabeteksen hoito VHHlla on pelkkää pseudotiedettä. [Sillä saadaan oireet kuriin, mutta ei tautia parannettua, toisin kuin whole-food vegaanidietillä.]

Pseudotieteeksi vhh-ta diabeteksessa ei voi mitenkään sanoa. Viitsisitkö ystävällisesti palauttaa mieleen mitä kävimme läpi diabeteksesta ja karppaamisesta versus veganoinnista jokin aika sitten (alla)? Katsotaanpa millaisia tutkimuksia tahansa, hiilarien vähentäminen pienentää diabeteksen kliinisiä oireita ja useimpia markkereita säännönmukaisesti enemmän kuin vähärasvaiset ruokavaliot, jopa vuosikausien seurannoissa !

http://raakaruoka.co...yypin-diabetes/

Lindebergin omissa paleotutkimuksissa esidiabeetikoilla/diabeetikoilla muuten glukoositoleranssi parani, vaikka proden saanti huiteli 30% paremmalla puolella. :ruusu:

Atkinsillä paino tippuu siksi että ihmiset syövät sillä vähemmän kaloreita,

Jep, juuri näin. Lisäksi proteiinin lisääminen voi tuoda pientä metabolista etua termogeneesin vuoksi. Pertti Mustajoen ja Matti Uusituvan klassiset varoittelut siitä kuinka rasva on vähiten kylläisyyttä ylläpitävää, on kuitenkin todettu aika fuulaksi ideaksi, koska hiilarikonteksti, prode, konkreettiset ruoat ja niiin edelleen vaikuttavat selvästi asiaan. Lisäksi makrojen kylläisyysefektit ovat yksilöista riippuvia.

Sama määrä prodeakin herajauheena versus lihana on aikas eri asia.

“In all cases, individuals on high-fat, low carbohydrate diets lose weight because they consume fewer calories.”

“No magic ingredients, strange food combinations or pseudoscientific formulas will alter this metabolic fact”

Popular Diets: A Scientific Review: A Scientific Review.” Obesity Research 9(2001):1S
Bravata DM, Sanders L, Huang J, et al. Efficacy and safety of low-carbohydrate diets: a systematic review. JAMA 2003;289:1837-1850.

Tuollaisten itsestäänselvyyksien lateleminen on naurettavaa, mm. koska a) kalorien laskeminen on todettu huonoksi laihdutustavaksi, b ) pelkkä kalorien merkityksen toteaminen ei auta nälänhallintaa, ja c) ihmisten & elämäntilanteiden erojen vaikutuksille viitataan kintaalla.

Psykologiset tekijät kuten annoskokojen kontrollointi, rytmittäminen, kunnon aamiainen ja tasainen ja runsas prodensaanti pitkin päivää ovat merkityksellisiä nälähallinnan kannalta. Makrot ovat tässä kakkosroolissa, proteiinia lukuunottamatta josta on joka tapauksessa hyötyä.

Atkinssilla laihtuminen verrattavissa ruokamyrkytyksen hankkimiseen tai kemoterian ottamiseen. Kyseessä on "make yourself sick diet". Mitä sivuvaikutuksia ovatkaan Atkinssin potilaat reportoineet, hiustenlähtöä, kammottavaa hengityksen hajua, impotenssia, rytmihäiriöitä, jne.

Sama veganismilla/frugivorismilla; on raportoitu hampaiden kulumista, raudanpuutosta, pernisiöösianemiaa, hormonitasojen heittelyä, hiustenlähtöä ja liiallista painon putoamista.

En edes haluaisi aloittaa virallisterveellisen ruokavalion ongelmista.

Henkilökohtainen mielipiteesi. Kun otetaan huomioon että jopa liha-diettien puolesta aikaisemmin propagoinut South-Beach Dietin keksijä, Agathon sanoo että vähärasvainen vegaanidietti sydäntaudin hoitoon on "Americas best kept secret"

Siis missä ja milloin + miten tarkalleen? Jonkinlainen (PRM:ää) alkuperäisempi lähde kiitos.

voidaan todeta, että itse olet junttilauman hännillä, edes tiede ei käännä päätäsi.

Meillä taitaa olla se ero että tiedekäsityksemme on vähän erilainen. Useampaakin lähdettäsi tarkastaessa on tullut eteen ristiriitaista tietoa ja valikoivaa lähteiden käyttöä (sekä viittauksissasi että itse papereissa). Akateeminen koulutus tai asenne auttaisi keskustelun edistymistä jonkin verran.

8/11 osassa tapauksista sydäntauti parantuu low-fat vegaanidietillä, lopuissa tapauksissakin taudin edistyminen loppuu kokonaan. Näin osoittaa data.

Osa datasta. Sydäntaudeissa pitkäaikaisdataa vhh-näkökulmasta on vähän, mutta vielä 2 vuoteen (pisin kunnolla tutkittu aika) asti se on pessyt klassisilla markkereilla low fatin. Tämä on pakko ottaa huomioon, toistaiseksi olevan tiedon valossa.

Esimerkiksi yksi lowfat-diabetespaperisi (kooste) oli mielenkiintoinen, muttei game changer. Kokonaiskäsitykseni diabeteksen kontrolloinnista ajautuu edelleen enemmän vhh:n suuntaan.

Sinulla on oikeus henk. koht mielipiteeseen, mutta omaan dataan, eli faktapohjaan sinulla ei ole oikeutta. Ymmärrätkö tämän eron?

WFT!? lol...

#50 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 04 joulukuu 2011 - 11:11

VHH ei ole ikinä pessyt low-fat diettiä, mistä edes keksit tällaista roskaa?

Tarkennetaan, minä ymmärrän low-fat dietin niin kuin se ymmärretään suurimmassa osassa maailmaa, eli whole-food kasvipohjainen dietti, jossa luonnollisesti n. 10% kaloreista tulee rasvana. Jos tutkitaan tällaista ruokavaliota, edellytetään myös että potilaat syövät näin tutkimuksessa. Onko sinulla joku eri käsitys "low-fat"-dietistä? Tämä vähärasvainen dietti sen sijaan pesee VHH milloin vain esim insuliinin hallinnassa. Ainoa dietti joka kykenee vähentämään insuliinin eritystä verenkierrossa merkittävästi.

"A study done at Tufts, for example, presented at the 2003 American Heart Association convention, compared four popular diets for a year. They compared Weight Watchers, The Zone Diet, the Atkins Diet (almost no carbs), and the Ornish Diet (almost all carbs) for a year. The insulin levels of those instructed to go on the Ornish diet dropped 27%. Out of the four diets that were compared that year, Ornish’s vegetarian diet was the only one to significantly lower the "Monster" "Hormone That Makes You Fat," even though that’s supposedly what Atkins and The Zone diets were designed to do" (Michael Greger)

"One Year Effectiveness of the Atkins, Ornish, Weight Watchers, and Zone Diets in Decreasing Body Weight and Heart Disease Risk" by Michael L. Dansinger, Joi L. Gleason, John L. Griffith, Wenjun Li, Harry P. Selker, Ernst Schaefer; Tufts University, New England Medical Center, Boston, Mass".

Keskutelumme loppuu pian, jos jatkat kusettamista ja paskanjauhantaa, vai VHH hyvä sydäntaudille?

"Both high-protein and low-GI regimens increase body fat loss, but cardiovascular risk reduction is optimized by a high-carbohydrate, low-GI diet"

Comparison of 4 diets of varying glycemic load on weight loss and cardiovascular risk reduction in overweight and obese young adults: a randomized controlled trial.

Mitä vikaa on virallisissa suosituksissa VHHn nähden? Peter Cliftonin ja Brinkworthin tutkimuksissa, viralliset suositukset ja VHH toimivat kumpikin vaille merkittävää eroa. Et kai syyllisty hieman valikoivaan tieteeseen? Mutta mikä onkaan virallisten suositusten compliance historiallisesti? Täysin onneton, kukaan läskeistä ei ole edes ikinä syönyt suositusten mukaan, saati sitten yrittänyt hoitaa diabetesta niiden mukaan, vaan on menty sieltä mistä aita on matalin, eli Atkinssin pariin. Kivahan se on sellaisella ruokavaliolla kun voi McDonaldssissaakin käydä, heittää vain hampurilaisen sämpylät menemään.

http://www.ajcn.org/...3.full.pdf html

Lopetetaanko pelleily? Low-fat diettiä ei olla ikinä länsimaissa syöty. Ei ainakaan viimeiseen viiteenkymmeneen vuoteen. Rasvan osuus on voitu dillutoida cokiksella ja muilla sokerijuomilla, mutta absoluuttinen määrä rasvan kulutuksen osalta on noussut yhtäjaksoisesti yli kolmenkymmenen vuoden ajan. Low-fat dietti on whole-food vegaanidietti jossa rasvan määrä on luonnollisesti n. 10% paikkeilla, monilla jopa alempi.

Sama veganismilla/frugivorismilla; on raportoitu hampaiden kulumista, raudanpuutosta, pernisiöösianemiaa, hormonitasojen heittelyä, hiustenlähtöä ja liiallista painon putoamista.


Subjektiivinen: hampaani putosi vegaanidietillä
Objektiivinen : hampaaniputosi vegaanidietillä, söin ainoastaan oliiviöljyä ja nallekarkkeja, n. 1200 kalorin verran päivässä

Subjektiivinen: kokeilin low-fat diettiä, ei toiminut, tuli rinkula mahaan, ja lihakset hävisivät
Objektiivinen: kokeilin low-fat diettiä, toimi todella hyvin, söin Neal-Barnardin ohjelman mukaan.

Ymmärrätkö eron? Onnetomilla spekulaatioilla joidenkin fad diettien vetäjistä ei ole mitään merkitystä. Niillä ei ole minkäänlaista objektiivista todistusvoimaa. Kyllä kuset nopeasta fruittidietin jos vedät 1000 kaloria viinirypäleitä päivässä, etkä muuta. Ei kai tästä ole mitään epäselvyyttä. ja raakavegaanidietti menee 99% jengistä puihin, kun se vedetään David Wolf tyyliin, kuten 99% sen tekee, eli 80% rasvoilla ja kroonisilla alikaloreilla, ja vatsalaukku paskana erilaisten "superfoodien"-takia.

Aletaanko ottamaan listaa niistä "sivuvaikutuksista", joista lihadiettejä veteneet ovat kärsineet? Hyvää dataa löytyy joa lihantuottajien omista tutkimuksista, kun on jengiö laitettu inuiittidietille, ja siis puhutaan objektiivisesta datasta.

Osa datasta


Ainoa data mitä aiheesta on, siis low-fat diettien osalta on Esselstynillä, Ornishilla ja Pritikinillä. Ei ole muita lääkäreita jotka olisivat sydäntautisille low-fat diettiä syöttänyt. Murhaavan hyvin toimi. Greger kertoo isoäidistään ja Pritikinistä:


Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html




0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää