Hyppää sisältöön



Tervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Vehnä ravintona

vehnä

  • Kirjaudu vastataksesi
211 vastausta aiheeseen

#201 Petteri

Petteri
  • Members
  • 87 Viestit

Lähetetty 23 syyskuu 2013 - 11:53

Viljojen välttämisellä säästyy kasalta haitallisia mykotoksiineja:

http://cen.acs.org/a...den-Toxins.html


  • banaani tykkää tästä

#202 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 23 syyskuu 2013 - 16:04

Viljojen välttämisellä säästyy kasalta haitallisia mykotoksiineja:

http://cen.acs.org/a...den-Toxins.html

 

On niitä muissakin ruoka-aineissa. Mielenkiintoista olisi tietää, että onko noita luomuruoassa enemmän. Näköjään joitain mykotoksiineja käytetään ruoanvalmistuksessakin:

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Mycotoxin

Citrinin is a toxin that was first isolated from Penicillium citrinum, but has been identified in over a dozen species of Penicillium and several species of Aspergillus. Some of these species are used to produce human foodstuffs such as cheese (Penicillium camemberti), sake, miso, and soy sauce (Aspergillus oryzae).


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#203 Toni Rissanen

Toni Rissanen
  • Members
  • 133 Viestit

Lähetetty 28 syyskuu 2013 - 16:42

http://180degreeheal.../healthy-grains

 

http://180degreeheal...-grains-part-ii



#204 Petteri

Petteri
  • Members
  • 87 Viestit

Lähetetty 01 lokakuu 2013 - 20:21

"Gluteeni ei minulle ainakaan ole millään tavalla ongelmallinen."

 

 

Tässä on ihan tiukahko podcast aiheesta:

http://www.bulletpro...obryan-podcast/



#205 cgs

cgs
  • Members
  • 611 Viestit

Lähetetty 02 lokakuu 2013 - 00:50

en lähtisi gluteenittomalle ruokavaliolle ilman kunnollista näyttöä sen eduista. Sen haitoistahan on hiukan näyttöä: http://dx.doi.org/10...007114509371767

tuossa näkyy olevan "ihan tiukahko" blogaus aiheesta: http://impruvism.com/gluten-free-diet/

#206 Petteri

Petteri
  • Members
  • 87 Viestit

Lähetetty 03 marraskuu 2013 - 00:44

Jatketaanpas vaikka tätä vehnä-palstaa gluteeni-läpyskällä taas. Tässä oli mun mielestä aika selkeä esitys siitä, miksi viljayliherkkyys on niin monimutkainen asia ja tavallisilla vasta-ainetesteillä ei välttämättä saada mustaa valkoiselle:



#207 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 03 marraskuu 2013 - 01:29

Varmasti kaikista ruoka-aineista saadaan monimutkaisia asioita, jos käydään tutkimaan kaikenlaisia niiden sisältämiä yhdisteitä. Miten gluteeniyliherkkyys ja keliakia liittyy näihin muihin yhdisteisiin? Onko osoitettu, että vehnä on jotenkin ongelmallinen muutenkin kuin näille gluteeniyliherkille? Tuo on tuollaista ihmisten pelottelua.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#208 Petteri

Petteri
  • Members
  • 87 Viestit

Lähetetty 22 marraskuu 2014 - 02:32

Saattaa olla, että monen oireilu vehnästä ja muistakin viljoista ei johdukaan gluteenista. Muissa kuin luomussa käytetään Round-upia viljojen tuleentumisen nopeuttamiseen ja nämä glyfosaatti-jäämät ryssivät sitten suoliston bakteerikannan aika huolella. Eli jos vehnää jostain syystä pitää mättää, niin kannattaa valita luomu. http://www.thehealth...its-not-gluten/

#209 Petteri

Petteri
  • Members
  • 87 Viestit

Lähetetty 22 marraskuu 2014 - 02:44

Dataa vielä perään: http://www.ncbi.nlm....pubmed/24678255

#210 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 22 marraskuu 2014 - 04:17

Dataa vielä perään: http://www.ncbi.nlm....pubmed/24678255


Tuohan on spekulaatiota. EPA:n mukaan tuo on turvallista.

http://www.epa.gov/o...ts/0178fact.pdf

nämä glyfosaatti-jäämät ryssivät sitten suoliston bakteerikannan aika huolella.


Jos noin tapahtuisi, niin asiasta olisi näyttöä. :)
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#211 Petteri

Petteri
  • Members
  • 87 Viestit

Lähetetty 22 marraskuu 2014 - 14:52

Täältä pääsee muuten lukemaan tuon tutkimuksen kokonaan: http://www.mdpi.com/...-4300/15/4/1416

Eipä sillä, että noista entsyymeistä ym. maallikko tajuaisi juuri mitään, mutta glyfosaatin haitoista löytyy kyllä roppakaupalla tutkimuksia: hedelmättömyyttä, syöpää ja vaikka mitä. Myrkyllistä se on, ei siitä pääse mihinkään ja mun on vaikea uskoa, että glyfosaatilla juuri ennen sadonkorjuuta ruiskutettu vehnä olisi jotenkin tervellistä ja hyvää ruokaa ihmiselle.



#212 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 22 marraskuu 2014 - 16:39

EPA oli laskenut worst case -skenaarion, missä kaikki syöty ruoka oli tuolla ruiskutettu. Silti ei muodostunut haitallisia pitoisuuksia.

 

Varmasti myrkyllistä isoina määrinä mutta turvallista käytettyinä pitoisuuksina.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.





myös merkitty yhdellä tai useammalla näistä avainsanoista: vehnä

1 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 1 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää