Hyppää sisältöön



Tervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

Vehnä ravintona

vehnä

  • Kirjaudu vastataksesi
211 vastausta aiheeseen

#51 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 13:12

Meinaatko todellakin pokkana vetää tyydyttyneen rasvan sokerin ohi tässä asiassa?

...


100%. Sokeri on pelkkä huono syntipukki. Kun diabeetikolle syöttää kunnolla sokeria parenee diabeetikon kunta kaikilla mittareilla. Kun rafinoitja hiilareita alettiin syöttämään kunnolla, koko diabetes parannetaan.

Smith U. Carbohydrates, fat, and insulin action. Am J Clin Nutr. 1994 Mar;59(3 Suppl):686S-689S.

Sen sijaan, kuten jo tiedetään, kun laitetaan ihminen parin viikon lihadietille, diabeteksen oireet tulevat saman tien esiin.

Samppa ei millään pahalla, mutta sinä taidat olla sen marginaalin mies, joka esittää sekopää teorioitaan, joten sinulla taitaa olla se todistustaakka. Minun ei tarvitse mitään agendaan sopivia tutkimuksia cherry-pickailla. Inuiitit olivat läpeensä sairaita,vaikka eivät syöneet transrasvoja, limuja tai vehnäjauhoja ollenkaan.

@Panu

kivoja teorioita esität. Ei kuitenkaan mitään tekemistä threadin kanssa. Vehnässä ei ole mitään vaarallista kuin niille joilla on genetic disorder nimeltä keliakkia. Jos vehnäjauho olisi sairausepidemia syy, olisi Yhdysvalloissa 1800-luvun alussa painittu diabeteksen ja ylipainon painon kanssa.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#52 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 13:21

Näin kun syöt pelkästään lihaa hetken aikaa. Diabetes oireet tulevat vuoden sisällä, ilman minkään limujen, transrasvojen tai muiden sokerian tai muiden avulla. Päästään hyvin erilaiseen lopputulokseet kun syötäisiin pari viikkoa pelkkää perunaa, esimerkkinä vain mainittakoon.


Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#53 Panu

Panu
  • Members
  • 696 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 13:52

Vehnässä ei ole mitään vaarallista kuin niille joilla on genetic disorder nimeltä keliakkia. Jos vehnäjauho olisi sairausepidemia syy, olisi Yhdysvalloissa 1800-luvun alussa painittu diabeteksen ja ylipainon painon kanssa.


Aiemmin olit sitä mieltä, että on "no brainer", että valkoiset vehnäjauhot aiheuttavat sairauksia. Täsmentäisitkö mikä on nykyinen mielipiteesi valkoisesta vehnäjauhosta.

#54 S@mppa

S@mppa
  • Members
  • 148 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 14:06

100%. Sokeri on pelkkä huono syntipukki. Kun diabeetikolle syöttää kunnolla sokeria parenee diabeetikon kunta kaikilla mittareilla. Kun rafinoitja hiilareita alettiin syöttämään kunnolla, koko diabetes parannetaan.

Aika paksua tekstiä. Diabeetikolle tärkeintä on pitää veren sokeriarvot mahd. tasaisina. Se onnistuu parhaiten syömällä valkaistua sokeria? Melkoista jojottelua ja sokeriarvojen vuoristorataa, jos tuohon lähtee...

Niin...ja diabetestä ei käsittääkseni voida parantaa täysin, oli ruokavalio mikä tahansa. Saa korjata, jos olen väärässä (todisteet kehiin).

Sen sijaan, kuten jo tiedetään, kun laitetaan ihminen parin viikon lihadietille, diabeteksen oireet tulevat saman tien esiin.

Haluaisin mielelläni nähdä tutkimuksen asiasta.

Samppa ei millään pahalla, mutta sinä taidat olla sen marginaalin mies, joka esittää sekopää teorioitaan, joten sinulla taitaa olla se todistustaakka.

Olenko esittänyt joitain hatusta vedettyjä teorioita? Ei ole kovin kaukaa haettua väittää, että sokeri on syyllinen diabeteksen syntyyn. Itse vähättelet asiaa ja etsit syyllistä muualta (tyydyttyneistä rasvoista), joten pystyt varmaan myös todistamaan väitteesi, että sokeri ei ole haitallista diabeteksen synnyssä?

#55 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 15:00

Lähetetty kuva
No brainer, ettei valkoista vehnäjauhoa tule syödä. Valkoista vehnäjauhetta ja sokeria en lähtisi diabeetikolle syöttämään, mutta en todellakaan myöskään pidä näitä taudin aiheuttajana.

@Sampsa,

hölmöläinen, tieteellinen kirjallisuus on dokumentoinut lukuisia tapauksia, joissa diabetes (adult-onset) on parannettu ruokavaliolla. Ihan jo sadan vuoden takaa.

Rockefeller- instituutin lääketieteellinen yksikkö raportoi näin (1915).

Anyone can readily convince himself that, in a suitably severe diabetic who is sympton-free for days of weeks (after fast) and on a fixed diet, the addition of some quantity of butter or olive oil to the diet will bring back the glycosuria, ketonuria and other symptoms immeadiately or within short time

Allen FM. Prolonged fasting in diabetes. American journal of the medical sciences, 1915:159 (4)

Kanadalainen I.M Rabinowitch esitti jo vuonna 1936 1000-case tutkimusta Bostonin diabetes järjestölle. Hänen mukaansa suurin syy joka esti sokerimetabolismin normaalin insuliinin erityksen yhteydessä (type 2 diabetes) oli liika rasva verenkierrossa.

Glukoositoleranssi parannetaan diabeetikolla kasvisdietillä, eli korkeahiilihydraattisella dietillä. Näin osoitettu lukuisissa tutkimuksissa.

Medical research confirms that up to 50% of people with Type 2 diabetes can eliminate diabetes risk and discontinue medication within three weeks by adopting a low-fat, plant food diet and regular daily excersise”.

American Journal of Clinical Nutrition, 1979

Ideally, diets providing 70% of calories as carbohydrate and up to 70gm fiber daily offer the greatest health benefits for individual with diabetes”.
Dr. Anderson, MD

Anderson JW. “Dietary fiber in nutrition management of diabetes” In: G. Vahouny, V. and D. Kritschevsky (eds.), Dietary Fiber: basic and clinical aspect, pp. 343-360. New York Plenum Press, 1986

Sen sijaan mikään karppitutkimus ei ole ikinä osoittanut, että glukoositoleranssi saisi parannettua karppauksella. Oireet saadaan ainoastaan kuriin, eli karppaus on verrattavissa insuliiniterapiaan, sivuvaikutukset ja riskitkin samaa tasoa.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#56 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 15:10

Katsookaahan Robert Lustig'iä, mies saarnaa palopuheillaan kiivaasti sokeria vastaan ja jotenkin silti onnistunut vetämään itsestään pullean, puoliläskin. En usko Lustig paljoa limuja vetelee.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#57 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 16:17

Entinen aivokirurgi Russell Blaylock pitää suuria sokeriannoksia erittäin haitallisina aivoille:

http://video.google....728494205235281
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#58 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 16:18

Juu... ei varmasti hyvä juttu ole, valkoinen pala-sokeri siis, ja videossahan vielä puhutiin makeuttamisaine aspartamista.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#59 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 16:21

Blaylockin mukaan tuoremehun sokeri on myös haitallista. Tuoremehussahan voi olla jopa enemmän sokeria kuin kokiksessa.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#60 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 17:30

Tuoremehujen sokeri on ihan tutkimustenkin mukaan haitallista. Efekti on ihan toinen jos syö saman kokonaisina hedelminä -> kuitu -> fruktoosin ja glukoosin imeytymisnopeus hidastuu.

Aika paksua tekstiä. Diabeetikolle tärkeintä on pitää veren sokeriarvot mahd. tasaisina. Se onnistuu parhaiten syömällä valkaistua sokeria? Melkoista jojottelua ja sokeriarvojen vuoristorataa, jos tuohon lähtee...

Niin...ja diabetestä ei käsittääkseni voida parantaa täysin, oli ruokavalio mikä tahansa. Saa korjata, jos olen väärässä (todisteet kehiin).

Tarpeeksi monta (~5+ ) vuotta diagnoosista tosiaan vähentää todennäköisyyttä saada täysin buenot sokeriarvot vaikka millä kikkakakkosella -> tekee homman vähän haastavammaksi. Haiman insuliinia tuottavat beetasolut ei oikein tykkää uusiutua. Laihdutus, sopiva ruokavalio, liikunta ja näiden tehoa seuraava sokerimittarin zoomailu voi silti pitää diabeteksen ihan hallinnassa ja ilman piikitystä vähän pidempäänkin sairastaneilla. Eli riippuu miten määritellään se "paraneminen". Jos se määritellään siten että saa syödä samaa paskaa kuin 10 vuotta ennen sairastumista ilman että sokeriarvot nytkähtääkään, niin siinä tapauksessa ei olla parantuneita. Mikäli parantuminen meinaa verensokerien pitämistä terveiden luokassa erityisruokavaliolla ja ilman lääkkeitä, niin sitten voidaankin "parantua". Riippuu määritelmästä.

Esimerkiksi Välimeren ruokavalio ja Paleoliittinen ruokavalio voivat myös olla hyviä vaihtoehtoja diabeetikoille, myös ilman painonlaskua tai rasvoilla mälläämistä. Höttöhiilarien (mm monien vehnätuotteiden) karsiminen auttaa myös tässä kivasti. (viitaten otsikkoon)

Haluaisin mielelläni nähdä tutkimuksen asiasta [vähärasvaisesta ruokavaliosta diabeteksessa].

Richard on [Dean] Anderson-koulukuntaa, joka uskoo että diabeetikolle paras (ei välttämättä kaikkien mielestä ainoa) toimiva hoito on hyvin vähärasvainen ruokavalio, joka palauttaa insuliinisensitiivisyyden takaisin. Kyllähän se jotenkin toimii, mutta myöntyvyys on vähän niin ja näin. minusta ongelma on siinä, että mm. Kirk et al. meta-analyysissa tehtiin selväksi, että interventiotasolla hiilarien vähentäminen toimii IRL paremmin kuin rasvarajoitus, piste.

Mutta tämän huomauttamisesta lähtee sitten mopo taas siihen suuntaan miten rehuravinnolla ehkäistään stellaarisesti diabeteksen liitännäistauteja (sydäntaudit, syövät ym.), munuaiset ei rasitu (proteiinin saannin vähäisyys) ja niin edelleen. Sama keskustelu käytiin jo tuossa linkissä pitkällä kaavalla, jos perselihakset kestää niin eikun s’il vous plaît:

http://raakaruoka.co...yypin-diabetes/

#61 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 17:41

Tuoremehujen sokeri on ihan tutkimustenkin mukaan haitallista. Efekti on ihan toinen jos syö saman kokonaisina hedelminä -> kuitu -> fruktoosin ja glukoosin imeytymisnopeus hidastuu.


Esselstynkin tästä huomautti vähän aikaa sitten Facebook-sivullaan. Tosin hän varoitteli mehustamisen lisäksi myös hedelmäpitoisten viherpirtelöiden mahdollisesta haitallisuudesta. Heh, alkoi tulla kiukkuista palautetta mehustimiaan ja Vitamix-laitteitaan rakastavilta tyypeiltä, joten ne varoitukset sitten katosivat jonnekin...

#62 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 18:00

Lisäksi pakastaminen/mehustaminen ilman sokeria näyttää huonolta jotain mustaherukkaa lukuunottamatta. Sekin asettaa talviselle elämiselle lähirehuilla omia rajoitteitaan.

#63 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 18:11

Campbell, Esselstyn, McDougall, Klaper etc ovat kaikki ei ainoastaan mehuja myös smoothieita vastaan. Esselstyn joutui ottamaan maininnan pois sivuiltaan kun viherpirtelövegaanit suuttui ja alkoi käyttäytymään huonosti. Esselstyn kyllä itse kirjassakin varoittelee smotthien vaaroista. Tajusin jo silloin skipata paskapirtelöt, kun tajusin, että Esselstyn on varmaan eka konsultoinut Campbelliä asian suhteen. Itse en ole n. puoleen vuoteen juonut yhtään smoothieta ja mehua. Tämä voi kuulostaa far-fetched tekaistulta jutulta, mutta iho parani vielä ennestään, pienet näppylät otsasta katosi, luulin etten ikinä pääse niistä eroon, ja ainoa ero jonka keksin on smoothieiden lopettaminen. Happy Herbivoren kirjoittaja kertoi koko tarinan, ja mainitsi myös miten Campbell oli häntä opettanut aiheesta, siis smoothieiden pahuudesta. Ilmeisesti hänkin poisti blogikirjoituksen, kun en sitä enää löydä. Jengi suuttui yhtä paljon kun pekonijengi suuttuu kun varoitellaan kolesterolista.

@Neonomide,

huom. vähärasvainen voi olla mitä vaan, cokista, kanaa, vähärasvaista maitoa, mitä ikinä tahansa keksitään vähärasvaiseksi nimittämään. Barnardin diabetes trial oli laatujaan ensimmäinen trial ikinä missä ei ollut minkäänlaista kalorirajoitusta, ja voitti silti kalorirajoitteisen referenssidietin. Triallissa siis diabeetikot veti kaloreita ihan kunnolla, ja homma toimi. Minä olen high-starch vegan, naturally low in fat ja protein koulukuntaa. Ei siis mitä tahansa "vähärasvaista koulukuntaa". Minulla oli pieni raakaruokailu vaihe, ennen kuin tajusin että homma on yhtä pseudotiedettä kuin paleo.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#64 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 19:20

Campbell, Esselstyn, McDougall, Klaper etc ovat kaikki ei ainoastaan mehuja myös smoothieita vastaan. Esselstyn joutui ottamaan maininnan pois sivuiltaan kun viherpirtelövegaanit suuttui ja alkoi käyttäytymään huonosti. Esselstyn kyllä itse kirjassakin varoittelee smotthien vaaroista. Tajusin jo silloin skipata paskapirtelöt, kun tajusin, että Esselstyn on varmaan eka konsultoinut Campbelliä asian suhteen. Itse en ole n. puoleen vuoteen juonut yhtään smoothieta ja mehua.


Itse ajattelin jatkossakin näitä käyttää. Tosin en yleenä laita hedelmiä sekaan. Kesäisin varsinkin tulee päivittäin näitä juotua. Pystyy kätevästi hyödyntämään villivihanneksia ja yrttejä monipuolisemmin. Varsinaista makeutusta en pahemmin kaipaa, vaan käytän esimerkiksi tuoretta minttua. Kalorimäärä jää kovin vähäiseksi yleensä, joten sen ei pitäisi olla ongelma. Näin saa kätevästi lisää vihreitä ruokavalioon helposti nautittavassa muodossa.

#65 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 20:15

Happy Herbivoren kirjoittaja kertoi koko tarinan, ja mainitsi myös miten Campbell oli häntä opettanut aiheesta, siis smoothieiden pahuudesta. Ilmeisesti hänkin poisti blogikirjoituksen, kun en sitä enää löydä. Jengi suuttui yhtä paljon kun pekonijengi suuttuu kun varoitellaan kolesterolista.


Vähän tylsää tuollainen kirjoitusten poistelu, jos palaute sattuu olemaan vähemmän miellyttävää. Selitys toki löytyy, mutta kommenttejakaan ei pääse lukemaan:

I decided to temporarily take this post down; I really didn't expect it to cause such a stir, especially because other people have been blogging about this topic, too -- but my point is, I didn't intend to cause a ruckus, that's the last thing I wanted (and the last thing I need).

I have a new book to write and need to focus. As much as I have loved all the great questions, sweet emails, and debate about this topic, it's too distracting.


Why I Stopped Drinking Green Smoothies

Luin sen alkuperäisen kirjoituksen pikaisesti, kun se McDougallin palstalle linkitettiin. Mielestäni se ei ollut kovin kattava esitys aiheesta. Jos lukija ei ole vastaavalla tavalla kumartamassa Campbellia kuin kirjoittaja, niin sitten "koska Colin sanoo"-jutut ovat vähän hyödyttömiä.

Tuolta löytyy linkki Esselstynin näkemyksiin, josta pitäisi selvitä mehustamisen ja viherpirtelöiden pahuus:

Juicing- Is it all right to juice?

Do not juice. You lose all the fiber and its benefits.

Fruit juice – What about fruit juice?

Drinking fruit juice is like pouring the sugar bowl down your throat. It is fine to eat the whole fruit. Do not drink the juice.

Smoothies – How about smoothies? I love them!

Avoid smoothies. The fiber is so finely pureed that its helpful properties are destroyed. The sugar is stripped from the fruit, bypasses salivary digestion and results in a surge of glucose and the accompanying fructose contributes to inflammation and hypertension.


Q&A

Voisi kysyä, että miten tämä pätee esimerkiksi viherpirtelöihin, jotka koostuvat enimmäkseen vihreistä sekä ovat energian ja sokerin suhteen vähäisiä?

No, tavallaan huvittavaa, että viherpirtelötkin ovat niin tulenarka aihe, että Esselstyn ja Happy Herbivore katsovat parhaaksi poistaa kirjoituksensa...

#66 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 20:30

Luin sen alkuperäisen kirjoituksen pikaisesti, kun se McDougallin palstalle linkitettiin. Mielestäni se ei ollut kovin kattava esitys aiheesta. Jos lukija ei ole vastaavalla tavalla kumartamassa Campbellia kuin kirjoittaja, niin sitten "koska Colin sanoo"-jutut ovat vähän hyödyttömiä.


Olet sitten kyllä yksi sankari. Ai nyt pitäisi kokkien kirjoittaa sellaisia blogeja ravintobiokemiasta, että herra olisi otettu.

Let see: viherpirtelöt ovat täysin kasvikamaa, Campbellilla ei ole mitään taloudellista intressiä puhua smoothieita vastaan. Campbell on ravintotieteiden biokemisti, professori, tiedemies. Jos Campbell sanoo, että varo Smoothieita niin helvetissä kuuntelen häntä. Miksi en kuuntelisi? Ei minulla ole auktoriteettiongelmaa.

Kasvismoothiet varmaan parempia, mutta Campbell oli nimenomaan tullut varoittamaan tota mimmiä kun hänen kädessään oli Green smoothie, eikä siis mikään hedelmäpommi smoothie. Koska itse vielä koin, että smoothieiden pois jättämisestä oli konkreettista hyöytä, niin lopetin homman kuin seinään.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#67 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 20:40

"Jeff has already said, like how we get enough nutrients on a plant-based diet and there is no need for juices/smoothies to force more nutrients in".

Lännessä tää ajattelu ei oikein uppoa, kun jos joku on hyvä niin more is better. Pätee lompakon paksuuteen, mutta en ole varma biokemiasta.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#68 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 20:55

Olet sitten kyllä yksi sankari. Ai nyt pitäisi kokkien kirjoittaa sellaisia blogeja ravintobiokemiasta, että herra olisi otettu.


No, mielestäni selitykset, että Campbell kyllä perusteli asian erittäin kattavasti, mutta kirjoittaja ei täysin ymmärtänyt niitä, ovat vähän yhdentekeviä.

Let see: viherpirtelöt ovat täysin kasvikamaa, Campbellilla ei ole mitään taloudellista intressiä puhua smoothieita vastaan. Campbell on ravintotieteiden biokemisti, professori, tiedemies. Jos Campbell sanoo, että varo Smoothieita niin helvetissä kuuntelen häntä. Miksi en kuuntelisi? Ei minulla ole auktoriteettiongelmaa.


Ne auktoriteetit voivat olla erehtyväisiä, joten siksi olisi mukavaa lukea ne varsinaiset perustelut myös.

Anthony Colpolla oli vähän aikaa sitten hyvää juttua liittyen tähän auktoriteettikysymykseen. Kun varsinaiseen asiaan ei olekaan kauheasti sanottavaa, niin "kaikkitietävä" auktoriteetti voikin alentua käsittämättömiin tuotoksiin. Tuossa yksi esimerkki siitä, miksi auktoriteetin kuunteleminen voi johtaa pahasti harhaan:

Why “Doctor” Janet Brill, Author of “Cholesterol Down”, is Absolutely Clueless

What’s Good for the Goose is Good for the Gander, Janet!

Reader Mail: Readers Respond En Masse to Janet Brill

Itse haluaisin lukea ne Campbellin perustelut kielteisen suhtautumisen takana, enkä vain jonkin kirjoittajan mielipidettä hänen perustelujensa laadusta. Voin sitten itse yrittää ymmärtää asian, ja jos se ei onnistu, niin ei voi mitään.

#69 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 03 helmikuu 2012 - 21:07

Siksi valitsenkin auktoriteettini huolella. Kirjan kirjoittaminen tai Phd ei vielä riitä. Campbellillä yli 300 paperia vertaistarkastetuissa journaleissa. William Robertsilla yli 1300. Ei tämäkään mikään tae ole, mutta jotain se kertoo laadukkuudesta. Jos menee puihin ne menee pienemmillä todennäköisyyksillä. Esselstynillä paperit Yalesta, ja hyvin kattava kliinen kokemus, hyvin paljon luottamustehtäviä, jne. Sitä paitsi mielestäni vertailusi jonkun sekopään blogiin ja siinä esiintyvään tutkijaan oli aika low. Jouduin vieläpä näkemään tuon stand-up koomikko Ravnskovin naamaan. Kaipaile sinä perusteluja. Minä en mielelläni käyttäisi aikaa pirtelöistä lukemiseen. Joten tyydyn ihan vain suoriin neuvoihin.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#70 Aschenisto

Aschenisto
  • Members
  • 191 Viestit

Lähetetty 04 helmikuu 2012 - 04:41

Esselstynkin tästä huomautti vähän aikaa sitten Facebook-sivullaan. Tosin hän varoitteli mehustamisen lisäksi myös hedelmäpitoisten viherpirtelöiden mahdollisesta haitallisuudesta. Heh, alkoi tulla kiukkuista palautetta mehustimiaan ja Vitamix-laitteitaan rakastavilta tyypeiltä, joten ne varoitukset sitten katosivat jonnekin...


Käsittääkseni nämä hedelmäpirtelöiden lihat on edelleen siinä litkussa mukana kuitujen ja muiden kanssa. Samanlaiseksi mössöksi nämä hedelmät menevät suussa... En ymmärrä, miten se voi olla ongelma? Mahalaukussa on sitten sitä mehustettua mössöä, kuidut on edelleen tallella.

#71 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 04 helmikuu 2012 - 05:19

Käsittääkseni nämä hedelmäpirtelöiden lihat on edelleen siinä litkussa mukana kuitujen ja muiden kanssa. Samanlaiseksi mössöksi nämä hedelmät menevät suussa... En ymmärrä, miten se voi olla ongelma? Mahalaukussa on sitten sitä mehustettua mössöä, kuidut on edelleen tallella.


Toisaalta blenderi jauhaa paljon hampaita tehokkaammin sen mössön.
  • Neonomide tykkää tästä
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#72 Panu

Panu
  • Members
  • 696 Viestit

Lähetetty 04 helmikuu 2012 - 12:34

Jos edes blenderillä ei saa mitään jauhaa niin mites esim. toi viljojen jauhaminen? Richard on suuri pastan ystävä mutta viljajauhothan on teollisesti jauhettu vielä pienemmiksi partikkeleiksi kuin mihin mikään kotiblenderi pystyy.

#73 cgs

cgs
  • Members
  • 611 Viestit

Lähetetty 04 helmikuu 2012 - 14:38

viljakuidun tarkoitus on kai imeä nestettä ruuansulatuskanavassa, ja tätä luulisi lähinnä jauhamisen edistävän, koska kokonaispinta-ala kasvaa. Tietty näitä voi vain arvailla. Wikipedia kertoo: "Insoluble fiber is associated with reduced diabetes risk, but the mechanism by which this occurs is unknown."

#74 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 07 helmikuu 2012 - 02:11

huom. vähärasvainen voi olla mitä vaan, cokista, kanaa, vähärasvaista maitoa, mitä ikinä tahansa keksitään vähärasvaiseksi nimittämään. Barnardin diabetes trial oli laatujaan ensimmäinen trial ikinä missä ei ollut minkäänlaista kalorirajoitusta, ja voitti silti kalorirajoitteisen referenssidietin. Triallissa siis diabeetikot veti kaloreita ihan kunnolla, ja homma toimi. Minä olen high-starch vegan, naturally low in fat ja protein koulukuntaa. Ei siis mitä tahansa "vähärasvaista koulukuntaa". Minulla oli pieni raakaruokailu vaihe, ennen kuin tajusin että homma on yhtä pseudotiedettä kuin paleo.

Joo ollaan kirjoiteltu tästä "hiilari ei ole hiilari"-aiheesta vuosikaudet. Kiitos kun keksit pyörän (vielä kerran) uudelleen.

Let see: viherpirtelöt ovat täysin kasvikamaa,

... mikä ei merkanne yksin vielä mittään.

Campbellilla ei ole mitään taloudellista intressiä puhua smoothieita vastaan. Campbell on ravintotieteiden biokemisti, professori, tiedemies. Jos Campbell sanoo, että varo Smoothieita niin helvetissä kuuntelen häntä. Miksi en kuuntelisi? Ei minulla ole auktoriteettiongelmaa.

Minulla on, koska olen kompastellut ihan samalla tavalla kuin kuka tahansa muukin kun on sopiva fakta ja sopiva viestintuoja tupsahtanut eteen. Se on inhimillistä (kuten kaikki muukin), mutta olisi toivottavaa ottaa onkeen kun selvästi mennään huolettomalle peehoodeen-nuolentaosastolle. Tosiasiassa hirveän koulutetuillakin tyypeillä on sokeita pisteitä, taipumuksia sopeuttaa sanomisiaan sosiaalisen koheesion vaatimuksiin ja yleisesti vain tehdä virheitä oman alansakin sisällä ja yksinkertaistaa asioita sulasta tottumuksesta. Sitten on toki media joka tekee parhaansa saadakseen asiat näyttämään mustavalkoleffalta. Esimerkiksi Robert Eckelin juttuja lukiessa alkaa keittää tosi pahasti, tässä vain yksi esimerkki:

http://www.proteinpo...-low-carb-bias/

No okei mm. John Cannellia vähän edelleen fanitan. En vähiten siksi että hän on sanonut "ei ole salaliittoja, on vain epäpätevyyttä".

Kasvismoothiet varmaan parempia, mutta Campbell oli nimenomaan tullut varoittamaan tota mimmiä kun hänen kädessään oli Green smoothie, eikä siis mikään hedelmäpommi smoothie. Koska itse vielä koin, että smoothieiden pois jättämisestä oli konkreettista hyöytä, niin lopetin homman kuin seinään.

Hyvin monet, myös minä, on toivottu tooosi lujaa että marjasmoothiet ja vihersmoothiet olisi ihan mahtava juttu koska ne helpottaa vihreiden ja marjojen saamista alas. Mutta koko kuviohan on absurdi, marjat ja vihreät on mahdollista sotkea vaikka minkälaiseksi ruoaksi kun on vähän luova, miksi ihmeessä edes lähteä kuitujen hajotuslinjoille?

#75 Neonomide

Neonomide

    Super Moderator

  • Members
  • 513 Viestit

Lähetetty 07 helmikuu 2012 - 02:30

Siksi valitsenkin auktoriteettini huolella. Kirjan kirjoittaminen tai Phd ei vielä riitä. Campbellillä yli 300 paperia vertaistarkastetuissa journaleissa. William Robertsilla yli 1300. Ei tämäkään mikään tae ole, mutta jotain se kertoo laadukkuudesta. Jos menee puihin ne menee pienemmillä todennäköisyyksillä. Esselstynillä paperit Yalesta, ja hyvin kattava kliinen kokemus, hyvin paljon luottamustehtäviä, jne. Sitä paitsi mielestäni vertailusi jonkun sekopään blogiin ja siinä esiintyvään tutkijaan oli aika low.

Colpo kirjoittaa paljon ärsyttävää ad hominem-clutteria mutta siellä seassa on ihan järkevää argumentaatiota. Se taas perustuu siihen, että heppu (yleensä) lukee paperit joihin viittaa. Tooosi harva oikeasti tekee niin, itsekin tunnustan viittailevani silloin tällöin vaikka kokoteksti olisi tarkistettavissa. Hävettää siksikin, että tähtään itse tutkijaksi (eri alalta tosin). Eli ärsyttävistäkin lähteistä voi oppia asioita.



Jouduin vieläpä näkemään tuon stand-up koomikko Ravnskovin naamaan.

Olipa Ravnskovista mitäkin mieltä, niin miehen kyltymättömyys tuoda jatkuvasti esiin epäkoherenssia kolesterolitutkimuksissa on maksanut itsensä kun katselee n. 3 viime vuoden aikan julkaistuja koostepapereita. Lisäksi sympatiapisteitä kerää miehen niskaan kaadettu turhamainen tylytys vaikkapa tuoreessa BMJ:ssä Uusituvalta ja muilta kiihkoilijoilta. Samassa numerossa myös ravitsemustieteen opiskelija(!) Robert Hoenselaar onnistuu kritisoimaan professorilaumaa eläloogisuuksistaan. Siis laumaa, ei vain jotain yksittäistä supertutkijaa.

Kaipaile sinä perusteluja. Minä en mielelläni käyttäisi aikaa pirtelöistä lukemiseen. Joten tyydyn ihan vain suoriin neuvoihin.

Me ollaan hifistelijöitä, me toisin sanoen halutaan tietää edes miksi voidaan olla teorioinemme väärässä. :)





myös merkitty yhdellä tai useammalla näistä avainsanoista: vehnä

1 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 1 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää