Hyppää sisältöön



Tervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

NutritionFacts


  • Kirjaudu vastataksesi
50 vastausta aiheeseen

#26 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 05 huhtikuu 2012 - 20:39


Tämä onkin mielenkiintoista, että mistä tulee noin iso suositus. Minullakin on multivitamiinissa yli 600 mikrogrammaa. Haitallisiahan nämä isot annokset ei ole, mutta ilmeisesti niistä on jotain hyötyä? Vai miksi muuten niitä joka paikassa suositeltaisiin...


Tuolla videolla (kohdasta 0:30 eteenpäin) Greger selittää, miksi suositeltu viikottainen annos on noinkin korkea:



Tuossa on laskettu tarvittavia määriä, jos vitamiinia otetaan vähintään kerran päivässä:



Näistä huolimatta tuo Betolvex-suositus näyttää edelleen jokseenkin korkealta...

Vielä vähän asiaa suosituksista, joita nostettiin jokin aika sitten:


  • Blueteam tykkää tästä

#27 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 05 toukokuu 2012 - 13:12

Tuohon torrenttiin on koottu melko paljon Gregerin käyttämiä tutkimuksia ja artikkeleita:

Latest in Clinical Nutrition Volume 1-5 2010 PDF Studies Only - Dr Greger 2010

En ole kaikkia selaillut läpi, mutta vaikuttaisi siltä, että suurin osa tutkimuksista on kokonaisuudessaan, vaikka tiivistelmiäkin on tuolta löytynyt. PDF-tiedostoja paketista löytyy yli 1400 kappaletta. Kuitenkin tuosta taitavat puuttua ainakin kolmen uusimman DVD-koosteen lähteet.
  • Blueteam tykkää tästä

#28 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 05 toukokuu 2012 - 14:40

Aika iso paketti tuo.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#29 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 26 heinäkuu 2012 - 22:52

Sipulilla ja valkosipulilla tehostamaan ravinteiden imeytymistä aterioiden yhteydessä.



Samalla Gregeriltä pari sanaa kammoksutun fytiinihapon puolustukseksi.

Tämän päivän video onkin poikkeuksellisesti Gregerin tunnin luento:



Kyseessä siis tuo aiemmin levyllä julkaistu luento:

“Uprooting” DVD Now Available (all proceeds to charity)

Lähitulevaisuudessa sivustolta voi katsella tuollaisiin aiheisiin liittyviä videoita:

1. Human neurotransmitters in plants
2. The wrong way to boost serotonin
3. A better way to boost serotonin
4. The best way to boost serotonin
5. The true shelf-life of cooking oils
6. Black versus English walnuts
7. Diet vs. drugs for high cholesterol
8. Nuts & bolts of cholesterol lowering
9. How fiber lowers cholesterol
10. How phytosterols lower cholesterol
11. Optimal phytosterol dose
12. Optimal phytosterol source
13. Nuts & obesity: the weight of evidence
14. Solving the mystery of the missing calories
15. Testing the pistachio principle
16. Testing the dietary compensation theory
17. Testing the fat burning theory
18. Fat burning via arginine
19. Fat burning via flavonoids
20. Fawning over flora
21. Boosting good bacteria without probiotics
22. Tipping Firmicutes to Bacteroidetes
23. The ice diet
24. Diet vs. exercise for weight loss
25. Meat & weight gain in the PANACEA study
26. Cattlemen’s Association has beef with study
27. Waist circumference < half your height
28. Tightening the bible belt
29. Biblical Daniel Fast put to the test
30. Diet pills do a fat lot of good
31. To snack or not to snack?
32. Extra virgin olive oil vs. nuts
33. Slimming the gecko
34. Engineering a cure
35. Ex vivo cancer proliferation bioassay
36. Is it the diet, the exercise, or both?
37. Some prostates are larger than others
38. Prostate vs. plants
39. Prostate vs. a plant-based diet
40. IGF-1 as one-stop cancer shop
41. Cancer-proofing mutation
42. The answer to the Pritikin puzzle
43. How plant-based to lower IGF-1?
44. Protein intake & IGF-1 production
45. Higher quality may mean higher risk
46. Animalistic plant proteins
47. Too much soy may neutralize benefits
48. How much soy is too much?
49. Plant-based bodybuilding
50. Paleolithic lessons
51. Modern meat not ahead of the game
52. Filled full of lead
53. The healthiest meat
54. Bug Appétit: Barriers to entomophagy
55. Eating green to prevent cancer

  • cgs tykkää tästä

#30 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 28 heinäkuu 2012 - 01:10

Aiemmin mainitussa haastattelussa Greger hieman vähätteli erittäin vähärasvaisen kasvisruokavalion hyviä puolia. Liittyen tuohon uudempaan luentoon, Jeff Novick käy läpi muutaman kohdan, jossa Greger nojaa juurikin vähärasvaisella ruokavaliolla saavutettuihin etuihin. Kyseinen kommentti on luettavissa täällä. Tästä saa hieman erikoisen kuvan Gregerin linjasta, kun Fuhrmanin haastattelussa tyyppi antaa ymmärtää, että erittäin vähärasvaiselle ruokavaliolle ei löydy kunnollisia perusteita, mutta itse kuitenkin käyttää useampaa tällaista tutkimusta omassa puheessaan. Heh, se punainen lanka kenties vähän hukassa...?
  • Richard tykkää tästä

#31 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 28 heinäkuu 2012 - 16:19

Oon alkanut funtsimaan, että mitä jos McDougall on sittenkin kaikessa aina oikessa. Miehellä kova track-list jo nyt.
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#32 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 02 elokuu 2012 - 17:10

McDougallin palstalla on edelleen esitetty kritiikkiä Gregeriä kohtaan, esimerkiksi tuossa ketjussa:

Debunking Michael Greger

Greger kyllä on lukenut tuotakin ketjua, kun on siihen kirjoittanut, mutta ei ole vastannut kuitenkaan esitettyyn kritiikkiin, mikä on melko harmillista. Erityisesti pähkinäasia on Gregerin uusien videoiden myötä noussut pintaan.



Häneltä on myös pyydetty selvennystä siihen, miksi hän näki tarpeelliseksi vähätellä vähärasvaista kasvisruokavaliota suosittelevien lääkärien työtä aiemmassa Fuhrmanin haastattelussa, mutta vieläkään ei ole näkynyt vastauksia, mikä on myös ikävää. Lisäksi kritiikkiä on esitetty punaisen langan puuttumisesta, hieman ristiriitaisten neuvojen antamisesta sekä perusteettomien päätelmien vetämisestä tietyistä tutkimuksista ja kyvyttömyydestä sovittaa ne suurempaan kokonaisuuteen. Näidenkään kohdalla ei olla toistaiseksi nähty vastinetta.

Oma arvaus on, että tähän linjattomuuteen yksi syy löytyy siitä, että Gregerillä ilmeisesti on isompi porukka käymässä läpi tutkimuksia ja mahdollisesti kirjoittamassa niistä päätelmiään. Sellaisessa tilanteessa on ihan todennäköistäkin, että johdonmukaisen linjan löytyminen on haastavaa. Toinen syy saattaa olla se, että video päivässä -linja tuottaa tiettyä painetta löytää jatkuvasti uutta materiaalia, mikä taas saattaa johtaa pienoiseen tason laskemiseen.

Seurailen noita ketjuja edelleen mielenkiinnolla, josko Greger vaikka jossakin vaiheessa selventäisi sanomisiaan ja linjojaan...


  • Richard tykkää tästä

#33 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 26 lokakuu 2012 - 23:10

Pitäisi varmaan alkaa käyttämään sahramia useammin. Gregeriltä tuli muutama uusi aiheeseen liittyvä video vähän aikaa sitten.

Sahramia masennuslääkkeeksi:



Apua PMS-oireisiin:



Pelkällä "vaimennetulla" tuoksullakin voi olla positiivisia vaikutuksia:



Laitetaan nyt tähän vielä samalla ne pari vanhempaakin juttua.

Hoidoksi Alzheimerin tautiin:




  • cgs tykkää tästä

#34 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 16 marraskuu 2012 - 15:38

Gregerin pari uusinta videota käsittelevät Gersonin terapiaa ja sen toimivuutta syöpähoidossa, kun vertaillaan kemoterapiaan:





#35 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 30 huhtikuu 2013 - 00:36

Millaisia ajatuksia tämä Gregerin uudehko video herättelee?

 



#36 Toni Rissanen

Toni Rissanen
  • Members
  • 133 Viestit

Lähetetty 30 huhtikuu 2013 - 12:30

Millaisia ajatuksia tämä Gregerin uudehko video herättelee?

 

Kuitu pitäisi laskea neljänneksi makroravinteeksi.

 

Lukee Kresserin ja Masterjohnin vastineet karnitiinitutkimukseen niin on selvää että TMAO -ongelma johtuu suoliston bakteereista, eikä mistään yksittäisestä asiasta mitä ihmiset syövät.

 

http://chriskresser....ut-not-the-meat

http://www.westonapr...bolism-to-tmao/

 

Kun käytännössä kasviksetkin nostavat TMAO tasoja yhtä paljon kuin punainen liha (osa kasviksista nosti tasoja 2x niin paljon kuin biiffi), niin mitä ihmettä. Ainoat ruoat mitkä selvästi vaikuttivat TMAO tasoihin oli merenelävät (500 - 8000mmol merieläimillä vs 100mmol mikä oli punaisella lihalla tai 200mmol mikä oli päärynöillä). Ja huom. kontrolli minkä sisältöä ei määritelty oli 150mmol eli enemmän kuin punainen liha.



#37 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 30 huhtikuu 2013 - 15:23

^Sure. Kaksi neropattia. Masterjohn ja Kresser tietää. Odotteleppa Jussi Riekin uutta jatko-osaa. Siinä mennään kolesterolijutuissa syvemmällä, ja pikkulinnut kertovat, että kyseiset kaverit saavat myös hieman huomiota osakseeen. Jos sinulle ei ole minkäänlaista fundamentaalista ymmärrystä ja diet-heart jutuista ja biokemiasta, niin nuo kaksi tyyppiä on viimeisimmät tässä maailmassa, jolta kannattaa neuvoja kysellä. 


Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#38 Richard

Richard
  • Authors
  • 1 745 Viestit

Lähetetty 30 huhtikuu 2013 - 15:42

Masterjohn väittää Saflorinsiemenöljyn aiheuttavan negatiivisen rasvamaksan. Idea kehontoimintojen homeostaasista ei siis päde Masterjohn tietää kertoa. Varo kasviöljyjä. Maksan rasva voi mennä negatiiviseksi. 

 


  • Jea! tykkää tästä
Forks Over Knives and Healthy Longevity: A Missed Opportunity for the Cholesterol Skeptics
http://healthylongev...-longevity.html

#39 cgs

cgs
  • Members
  • 611 Viestit

Lähetetty 30 huhtikuu 2013 - 15:50

Kuitu pitäisi laskea neljänneksi makroravinteeksi.
 
Lukee Kresserin ja Masterjohnin vastineet karnitiinitutkimukseen niin on selvää että TMAO -ongelma johtuu suoliston bakteereista, eikä mistään yksittäisestä asiasta mitä ihmiset syövät.


Tassa on joku ristiriita. Gregerin videon mukaanhan kasvissyojien bakteerikanta on sellainen, ettei TMAO-tasot nouse edes liha-atrian jalkeen, kun taas lihansyojilla ne nousivat. Niita bakteereita ilmeisesti ruokkii juuri karnitiini ja koliini. Tai ainakin videolta nain ymmarsin, en ole aiheeseen sen kummemmin perehtynyt.

Jack Norris kirjoitteli aiheesta myos: http://jacknorrisrd....-heart-disease/
 

Stay tuned – this story is not over.



#40 Petteri

Petteri
  • Members
  • 87 Viestit

Lähetetty 01 toukokuu 2013 - 17:50

Kerrotko Richard vielä mikä tuossa mainitsemiesi "neropattien" TMAO-jutussa mättää? Paitsi se, että nää neropatit ei ollutkaan lowfat-vegaaneja...

 

Heikkoa argumentointia.



#41 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 02 toukokuu 2013 - 23:27

Gregerin uusimmassa blogikirjoituksessa vähän juttua "mikrovihreiden" ja itujen ravinteikkuudesta:

 

 

 

USDA researchers recently published a study assessing the nutrition content of 25 commercially available microgreens, seedlings of vegetables and herbs that have gained popularity in upscale markets and restaurants. Just a few inches tall, they boast intense flavors and vivid colors, but what about their nutritional content? No one knew until now.

 

We’ve known that baby spinach leaves, for example, have higher levels of phytonutrients than mature spinach leaves, but what about really baby spinach–just a week or two old?

 

Microgreens won hands down (leaves down?), possessing significantly higher nutrient densities than mature leaves. For example, red cabbage microgreens have a 6-fold higher vitamin C concentration than mature red cabbage and 69 times the vitamin K.

 

Microgreens are definitively more nutrient dense, but are often eaten in small quantities. Even the healthiest garnish isn’t going to make much of a difference to one’s health, and microgreens may go for $30 a pound! But BYOM—birth your own! You can have rotating trays of salad that you can snip off with scissors. It’s like gardening for the impatient—fully-grown in just 7 to 14 days! If that’s too long, what about sprouting? See my 1-min. video Antioxidants Sprouting Up to see what happens to the antioxidant content of seeds, grains, and beans when you sprout them.

 

Homemade sprouts are probably the most nutrition-per-unit-cost we can get for our money. See Biggest Nutrition Bang for Your Buck, where they beat out the previous champ, purple cabbage (Superfood Bargains). Broccoli sprouts are probably the best—see for example The Best Detox and Sulforaphane From Broccoli to Breast. I would recommend against alfalfa sprouts (even when home sprouted) as fecal bacteria from manure can hide in the seed’s nooks and crannies and cause illness: Don’t Eat Raw Alfalfa Sprouts.

 

Are Microgreens Healthier?

 

Tutkimus kokonaisuudessaan:

 

Assessment of Vitamin and Carotenoid Concentrations of Emerging Food Products: Edible Microgreens

 

Jos nyt oikein laskin, niin noin kymmentä listalla olevaa on tullut testailtua mikroversiona. Kuten Gregerkin tuossa mainitsee, niin jos näitä alkaa suuremmissa määrin käyttämään, niin ainakin ostettuina voi sitten tulla hintaakin kivasti. Jotkut ovat tosin jo maultaankin sen verran voimakkaita, ettei niitä innosta ainakaan sellaisenaan syödä suurempaa määrää kerralla. Itse miellän nuo vähän mausteiden tavoin käytettäviksi, tosin on tullut lisäiltyä lähinnä tuoreena pienehköjä määriä salaatteihin. Tuovat kivasti uutta ilmettäkin lautaselle.

 

Myönnetään, että oma into idätykseen ja versotukseen on päässyt vähän laskemaan, mutta kyllä niitä edelleen tulee harrasteltua.

 

Vanhempi video itujen antioksidanttipitoisuuksista:

 



#42 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 03 toukokuu 2013 - 00:31

Gregeriltä tuli myös kiinnostava paketti pellavansiemenestä, joten kootaanpa niitä vähän tähän...

 

Eturauhassyöpään liittyen:

 

 

Jatkoa edelliselle. Nyt pohditaan kumpi vaikutti, pellavansiemenet vai vähärasvaisuus:

 

 

Vähärasvaisuus ei tässäkään tosin aivan toteutunut.

 

Rouhitun pellavansiemenen vaikutuksesta diabeetikkojen verensokeriin, kolesteroliin ym.:

 

 

Pellavansiemenöljystä apua herkälle iholle?:

 

 

Greger kyllä suosittelee kokonaisten siementen käyttöä öljyn sijaan. Saa mukaan muut ravinteet, eivätkä rasvat ole niin suojaamattomia.

 

Rouhitusta pellavansiemenestä apua rintasyövän ehkäisyssä?:

 

 

Pellavansiemenistä apua rintasyöpään?:

 

 

 

Pellavasiemenet ja rintakivut:

 

 

Greger tosin on jo aiemmilla videoillaankin puhunut pellavansiemenen puolesta, joten tuossa ei tosiaan ole kaikki, mitä hänellä on siitä sanottavanaan. Sivustolta voi etsiä vanhempia juttuja. Tuossa lähinnä viimeisen runsaan kuukauden aikana ilmestyneet jutut siihen liittyen.

 

Pellavaan liittymättömänä bonuksena vähän pohdintaa ravitsemussuosituksiin liittyen:

 

 

Jaa-a, ehkäpä päivän videohäiriköinti alkaa olla hoidettu...



#43 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 15 heinäkuu 2013 - 21:28

Greger taas tehnyt vähän pidempää summausta:

 



#44 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 26 elokuu 2013 - 22:02

Greger selvittelee tuossa, mitkä ovat hyviä merilevävalintoja rintasyövän ehkäisemisen kannalta. Videolla sivutaan muitakin leviin liittyviä ominaisuuksia.

 

http://www.youtube.com/watch?v=ffMo0DtoEbM

 

Seuraava ei ole Gregerin video, mutta siinä on lyhyesti merilevään liittyvää asiaa mm. Charlie Yarishin kertomana:

 

http://www.youtube.com/watch?v=9X8Fnu-Hn3g

 

From the Lab to the Dinner Table: Seaweed



#45 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 12 lokakuu 2013 - 16:17

Pihvillä kolesterolia alentamaan?

 


  • Richard tykkää tästä

#46 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 23 lokakuu 2013 - 18:28

Tuolla Gregerin melko uudella videolla sivutaan kiinnostavasti sitä, miten ruoka ja eristetty lisä saattavat merkittävälläkin tavalla erota vaikutuksiltaan.

 

 

Videon loppupuoleen viitaten, onkin tullut sattumalta kulauteltua enemmänkin erilaisia yrttijuomasekoituksia, joissa on reippaasti tuota sitruunaverbenaa...



#47 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 02 marraskuu 2013 - 23:04

Gregeriltä asiaa palkokasveihin liittyen.

 

Ehkäpä ne palkokasvit eivät olekaan sellaisia perkeleitä, mitä Cordain ja kumppanit huuruilevat. Ainakaan pitkän iän kannalta eivät vaikuttaisi olevaan mitään kovaa myrkkyä...

 

 

Papuvertailua:

 

 

Ravinteikkuudessa ei juurikaan eroa, mitä tulee valmiisiin tölkkipapuihin tai itse kokkailtuihin. Erot lähinnä hinnassa ja suolapitoisuudessa jälkimmäisten eduksi.

 

Vaikutuksesta verensokeriin:

 

 

Jaa-a, mitäköhän papuja seuraavaksi keittelisi...?


  • Blueteam tykkää tästä

#48 Blueteam

Blueteam

    Administrator

  • Administrators
  • 3 474 Viestit

Lähetetty 25 marraskuu 2013 - 10:09

Se on kotimainen valmiste, jota saa apteekeista. Ei mitään ihan halvinta tavaraa. IHerbista löytyy esimerkiksi tuollainen:

Jarrow Formulas, Methyl B-12, 1000 mcg, 100 Lozenges

Voimakkuudeltaan vastaava, muoto tosin metyylikobalamiini, minkä pitäisi joidenkin mukaan olla paremmin imeytyvää. Tosin en oikein näe tarvetta panostaa B12-lisään, jos on sekaravinnolla. Varsinkaan tuollaisia määriä.

 

Juu, hurjat on myyntikatteet Betolvexissä. :blink:

 

Vitacostissa tai iHerbissa B-12 on erittäin halpaa.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#49 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 26 helmikuu 2014 - 15:43

Tuollaista olisi kuunneltavissa:
 
 

Pete wraps up Food Week with a discussion on veganism between Nutritional Sciences Researcher, Dr. Chris Masterjohn and founder of NutritionFacts.org, Dr. Michael Greger.

 
Kaupan päälle pari tuoreempaa antioksidanttivideota:
 
 


#50 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

    Administrator

  • Administrators
  • 1 815 Viestit

Lähetetty 04 elokuu 2014 - 18:32

Greger jatkaa vuosittaisten hieman pidempien summaustensa sarjaa:
 

Currently I have videos covering 1,814 nutrition topics. Where do you even begin? Many have expressed their appreciation for the breadth of material, but asked that I try to distill it into a coherent summary of how best to use diet to prevent and treat chronic disease. I took this feedback to heart and in 2012 developed Uprooting the Leading Causes of Death, which explored the role diet may play in preventing, arresting, and even reversing our top 15 killers. Not only did it rise to become one of the Top 10 Most Popular Videos of 2012, it remains my single most viewed video to date, watched over a million times (NutritionFacts.org is now up to more than a million hits a month!).
 
In 2013 I developed the sequel, More Than an Apple a Day: Combating Common Diseases, in which I explored the role diet could play in treating some of our most common conditions. I've been presenting it around the country over the past year and it ended up #1 on our Top 10 Most Popular Videos of 2013.
 
Now I'm honored to bring you the third of the trilogy, From Table to Able: Combating Disabling Diseases with Food, in which I explore the role of diet in correcting some of our leading causes of disability. 

 


  • Blueteam tykkää tästä




0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää