Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Kuva

NutritionFacts


 • Kirjaudu vastataksesi
50 vastausta aiheeseen

#1 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 05 syyskuu 2011 - 16:13

NutritionFacts

Kyseessä on Michael Gregerin vähän aikaa sitten avaama sivusto. Aiempina vuosina Greger on julkaissut Latest in Clinical Nutrition -koosteita yhden vuodessa. Nyt ymmärtääkseni neljän ensimmäisen osan sisällöt on ladattu tuonne sivustolle katseltavaksi. Uusimmasta löytyy vasta osa, mutta senkin videoita ilmestyy sinne jatkuvasti lisää. Greger käy vuosittain läpi tuhansia tutkimuksia ravintoon liittyen, ja poimii niistä mielestään merkittävimmät sekä kiinnostavimmat koosteisiinsa.

Tarkoituksena on ensimmäisen vuoden ajan julkaista video päivässä, ja katsoa sitten sen jälkeen, että miten jatketaan. Videoiden yhteydestä löytyy yleensä linkit lähteisiin. Sivustolta löytyy myös blogi.

Ajattelin, että tähän ketjuun voisi poimia kiinnostavimpia videoita, joista voisi mahdollisesti syntyä jatkokeskustelujakin.

Katselin eilen tuon uusimman koosteen. Siinä Greger on jälleen etsimässä huonoja puolia vähäisestäkin kananmunien syömisestä:Heh, viimeisimmän videon jälkeen jutut kananmunien rikkaudesta luteiinin ja zeaxanthinin suhteen tuntuvat hieman huvittavilta. Ehkäpä on helpompi syödä kulhollinen pinaattia kuin kymmeniä kananmunia...

Blogin puolella jatkoa kananmunista:

Bad Egg

Greger on itse kasvissyöjä, joten häneltä saattaa löytyä intoa kaivella eläinperäisten ruokien haittoja hieman tarkemmin. Siitä huolimatta jokaisesta koosteesta kuitenkin löytyy haittojen kaivelua kasveistakin. Uusimmassa suurin yllätys oli avokadon laittaminen mahdollisesti haitallisten listalle. Videota ei ole vielä julkaistu sivustolla, mutta ajatuksena on se, että eräs kyseisen kasvin luontaisesti tuottama hyönteismyrkky (persin) päätyy jossakin määrin myös hedelmään. Koeputkessa tämä tekee huomattavaa haittaa ihmisen soluille. Ravinnosta saatuna tilanne on luultavasti jokseenkin toisenlainen, mutta nykyisen tiedon perusteella Greger on päättänyt suositella suhtautumaan varauksella avokadoon.

Toinen kiinnostava kohta oli sahramin toimiminen tehokkaana lääkkeenä Alzheimerin tautiin. Sekin video on vasta tulossa sivustolle. Asia vaatii lisää tutkimuksia, mutta Greger mainitsi, että jos joku oma sukulainen tai tuttava sairastuisi, niin sahramin kokeileminen varmaan kävisi mielessä näilläkin tiedoilla.

Mukana oli myös kasvisten ja eläinperäisten ruokien vertailua antioksidanttien suhteen:Gregerin mielestä tämä jo yksinään on hyvä syy harkita kasvispainotteista ruokavaliota. Maininta siitä, että olut on merkittävä antioksidantten lähde tavallisessa amerikkalaisessa ruokavaliossa antaa melko karun kuvan kyseisen dieetin terveellisyydestä...

Koosteet löytyvät helposti myös torrentteina, ja Greger on niitä tietääkseni itse laittanut ihmisten saataville. Jos noita päätyy levyinä ostamaan, niin kaikki tuotot menevät hyväntekeväisyyteen.#2 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 06 syyskuu 2011 - 22:53

Noihin kananmunavideoihin liittyen voisi lisätä, että niiden terveellisyys tai haitallisuus on omalta kannalta melko yhdentekevää. Kuitenkin olen miettinyt, että miten todellisen riskin ne muodostavat sydäntautien riskiryhmissä oleville? Näitä kyllä löytyy esimerkiksi sukulaisten joukosta.

Greger jatkoi myös B12-vitamiinilisän tärkeyden puolesta kampanjointia:Tuon mukaan 52 prosenttia Britannian vegaaneista kärsii B12-puutoksesta, ja 21 prosentilla on vajausta. Vegetaristeilla vastaavat luvut 7 ja 17. No, Durianrider ja kumppanit usein kovaäänisesti mainitsevat, että kyse ei ole kasvissyöjien ongelmasta, vaan puutosta ja vajausta löytyy sekasyöjiltäkin. Heh, tuon videon mukaan luku ei tosin ole useita kymmeniä prosentteja, kuten Harley haluaa antaa ymmärtää, vaan Gregerin mukaan noin 1,4 prosenttia (puutos ja vajaus yhteensä). Se on ihan hyvä, että Greger jaksaa vuodesta toiseen jauhaa tämän asian tärkeydestä, koska viesti ei selvästikään ole mennyt vielä läheskään kaikille perille.

Nykyään Gregerin suositukset ovat B12-vitamiinin suhteen joko kerran viikossa 2500 mikrogrammaa syanokobalamiinia tai kerran päivässä 250 mikrogrammaa samaa ainetta.

#3 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 30 syyskuu 2011 - 18:34

Poimitaanpa tuolta Gregerin uusimmat suositukset B12-vitamiinin suhteen hieman tarkemmin:

•At least 2,500 mcg (µg) cyanocobalamin once each week, ideally as a chewable, sublingual, or liquid supplement

•or at least 250 mcg daily of supplemental cyanocobalamin (you needn’t worry about taking too much)

•or servings of B12-fortified foods three times a day, each containing at least 25% U.S. “Daily Value” on its label

•Tip: If experiencing deficiency symptoms, the best test is a urine MMA level (not serum B12 level)


Optimum Nutrition Recommendations

Näköjään D-vitamiininkin suhteen kohtalaisesti virallista suositusta runsaammalla linjalla. Syanokobalamiini vs. metyylikobalamiini -kysymyksessä Greger on sillä kannalla, että jälkimmäinen on lähinnä keino myydä B12-vitamiinia hieman kalliimpaan hintaan. Jos ei tupakoi, omaa maksavauriota tai syö todella paljon maniokin juurta, niin halvemman syanokobalamiinin pitäisi riittää.

Suositukset tuntuvat nousevan jatkuvasti... B12-vahvistettujen ruokien osalta ne eivät ole mielestäni täysin johdonmukaisia verrattuna noihin muihin, koska näissä ruoissa määrät ovat yleensä huomattavasti matalampia.

#4 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 06 lokakuu 2011 - 00:57

Heh, Kaliforniassa on haastettu oikeuteen "PCB-vapaita" tuotteita kauppaavia kalaöljykauppiaita:#5 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 06 lokakuu 2011 - 06:31

Vertailin huvikseni noita puhdistetuista kalaöljykapseleista saatuja PCB-määriä kalansyöntiin.

Otetaanpas tuolta pari esimerkkiä:
http://www.ifosprogr...umerReport.aspx

Nordic Naturals Ultimate Omega
http://www.ifosprogr...Lot 257069D.pdf
PCB: 0.1991 pbb

Life Extension Super Omega-3
http://www.ifosprogr...atch 0G1083.pdf
PCB: 0.242 pbb


Laskin miten tuo vastaa kalansyönnistä saatavaa määrää. EU:n raja PCB:lle kaloissa on 8 pg/g. Itämeren lohi ylittää tämän lukeman arvolla 10 pg/g.
www.evira.fi/files/products/1308559106186_eu_kalat_260511.pdf

Yksi 100g kala-ateria sisältää 500mg kalaöljykapseliin verrattuna luokkaa 6,5-8 kertaisen määrän PCB:tä, jos laskee tuolla arvolla 8 pg/g. Myös EPA- ja DHA-rasvahappoja on kapselissa jonkin verran enemmän kuin 100 grammassa lohta.

Ainakin noissa puhtaissa kalaöljytuotteissa PCB:n määrä on siis aika pieni verrattuna vaikka Itämeren loheen tai tohon raja-arvoon. Järvikaloissa PCB:tä on paljon vähemmän, ja niihin verrattuna yksi kapseli vastaa about 50g-450g kala-ateriaa PCB-pitoisuudeltaan, mutta järvikaloissa on taas elohopeaa varmasti paljon enemmän. Kapseleista elohopeakin on puhdistettu.


Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#6 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 06 lokakuu 2011 - 07:26

Olin aiemmin siinä luulossa, että kalasta saisi aina monta kertaluokkaa enemmän PCB:tä verrattuna kapseleihin. Noi puhdistusmenetelmät ei kuitenkaan olekaan ihan niin supertehokkaita kuin olen aiemmin luullut. Itämeren rasvaisista kaloista siis kuitenkin saa luokkaa 10-kertaisen määrän PCB:tä kapseliin verrattuna, jos puhutaan vastaavista määristä EPA- ja DHA-rasvahappoja.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#7 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 06 lokakuu 2011 - 07:45

Heh, Kaliforniassa on haastettu oikeuteen "PCB-vapaita" tuotteita kauppaavia kalaöljykauppiaita:

http://www.youtube.com/watch?v=oMZ4R2vNW6U


Tossa oikeusjutussa noi eniten PCB:tä sisältäneet öljyt eivät olleet kunnollisella menetelmällä puhdistettuja, ja ne oli lisäksi saastuneista kalalajeista tehtyä öljyä.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#8 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 06 lokakuu 2011 - 09:21

Noihin kananmunavideoihin liittyen voisi lisätä, että niiden terveellisyys tai haitallisuus on omalta kannalta melko yhdentekevää. Kuitenkin olen miettinyt, että miten todellisen riskin ne muodostavat sydäntautien riskiryhmissä oleville? Näitä kyllä löytyy esimerkiksi sukulaisten joukosta.

Greger jatkoi myös B12-vitamiinilisän tärkeyden puolesta kampanjointia:

http://www.youtube.com/watch?v=SRVrtqy-3NA

Tuon mukaan 52 prosenttia Britannian vegaaneista kärsii B12-puutoksesta, ja 21 prosentilla on vajausta. Vegetaristeilla vastaavat luvut 7 ja 17. No, Durianrider ja kumppanit usein kovaäänisesti mainitsevat, että kyse ei ole kasvissyöjien ongelmasta, vaan puutosta ja vajausta löytyy sekasyöjiltäkin. Heh, tuon videon mukaan luku ei tosin ole useita kymmeniä prosentteja, kuten Harley haluaa antaa ymmärtää, vaan Gregerin mukaan noin 1,4 prosenttia (puutos ja vajaus yhteensä). Se on ihan hyvä, että Greger jaksaa vuodesta toiseen jauhaa tämän asian tärkeydestä, koska viesti ei selvästikään ole mennyt vielä läheskään kaikille perille.

Nykyään Gregerin suositukset ovat B12-vitamiinin suhteen joko kerran viikossa 2500 mikrogrammaa syanokobalamiinia tai kerran päivässä 250 mikrogrammaa samaa ainetta.


Kuka vielä väittää, että ihminen ei ole luonnoltaan sekasyöjä? :)

250 µg päivässä? Tuollaiseen lukemaan pääsee vain B12-lisällä tai syömällä maksaa joka päivä. Virallinen suositus näyttäisi olevan 2-3 µg/vrk.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#9 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 07 lokakuu 2011 - 13:15

Tuossa kalaöljyasiassa kysymys lienee lähinnä kuluttajan tietoisesta huijaamisesta:

“While looking at the industrial fishing operations of controversial Omega Protein, we found that the industry seems very aware that fish oil supplements can be high in PCBs,” said Chris Manthey, one of the plaintiffs. “That's why many of them say their supplements have been ‘treated’ to remove or reduce PCBs,” he said. “But since they don’t say how much PCB contamination is still left, even consumers who choose ‘treated’ supplements can’t know what PCB levels they're swallowing along with their daily omega-3."


Some “healthy” fish oil supplements come with serious chemical contamination; lawsuit to force warnings

Kuka vielä väittää, että ihminen ei ole luonnoltaan sekasyöjä? :)


Tuonkin takia minua harmittaa, kun ihmiset höpisevät eri palstoilla sitä, että kasvissyönti on ihmisen "luonnollinen" ruokavalio, ja jättävät tarpeelliset lisäravinteet ottamatta. Asiaa eivät yhtään auta tyypit, jotka alkavat selittää, että B12-vitamiinia saa kyllä luultavasti ihan tarpeeksi, jos ei noudata kovin hygieenisiä menetelmiä erilaisia ruokia käsitellessä. Esimerkiksi syö huonosti pestyjä tai kuorittuja vihanneksia ja muuta vastaavaa.

250 µg päivässä? Tuollaiseen lukemaan pääsee vain B12-lisällä tai syömällä maksaa joka päivä. Virallinen suositus näyttäisi olevan 2-3 µg/vrk.


Jos jakaa viikkosuosituksen tasaisesti, niin siitä tulee jo yli 350 mikrogrammaa päivälle. No, esimerkiksi Betolvex-purkin mukana tuleva suositeltu annos on vieläkin suurempi:

Annostus:

Mikäli lääkäri on määrännyt jonkin muun annoksen, tulee sitä ensisijaisesti noudattaa. Aikuisille: Alkuannos on yleensä 2-4 tablettia (2-4 mg) vuorokaudessa ja ylläpitoannos 1 tabletti (1 mg) vuorokaudessa.


BETOLVEX 1mg tabletti

Päivittäinen ylläpitoannos on neljä kertaa suurempi kuin Gregerin suosittelema. No, valmistaja saattaa hieman liioitella tarvetta, jotta tuotetta pitäisi käydä useammin hakemassa.

#10 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 10 lokakuu 2011 - 02:44

Tuota B12:sta monet ottaa jopa piikkinä.Health is a crown worn by the healthy people on their heads.

#11 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 10 lokakuu 2011 - 03:55

Tuota B12:sta monet ottaa jopa piikkinä.


Sellaisille henkilöille, joilla on ongelmia imeytymisen kanssa, tuo on ihan hyvä ratkaisu. Ja onhan se muutenkin tavallaan helpompaa ottaa pistos pari kertaa vuodessa kuin päivittäin lisäravinteena.

#12 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 12 lokakuu 2011 - 01:39

Ensimmäisessä viestissä mainitsin tuon avokadon luontaisen torjunta-aineen. Kyseinen video:Vasta alustava tutkimus, jolla ei vielä ole välttämättä paljoakaan tekemistä käytännön kanssa.

#13 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 17 lokakuu 2011 - 17:43

Gregerilta on jälleen tullut uusi kooste. Sisällysluettelon perusteella vaikuttaa siltä, että ainakin D-vitamiini saa kohtalaisen paljon huomiota:

1. Is alkaline water a scam?
2. Is potassium sorbate bad for you?
3. SAD state of affairs
4. Corporate guidance for the dietary guidelines
5. With a grain of Big Salt
6. He who pays the piper calls the tune
7. USDA conflicts of interest
8. Just say no
9. Dietary Guidelines for Americans: the first 25 years
10. Dairies to berries
11. It’s all Greek to the USDA
12. Package deals
13. Science versus corporate interests
14. Advisory Committee conflicts of interest
15. Dietary Guidelines for Americans: 2010
16. Progressing from pyramid to plate
17. Food fight
18. A doctor a day keeps the apples away
19. If all else fails
20. Doctors without orders
21. Nutrition bill doctored in the California Senate
22. Medical associations oppose bill to mandate nutrition training
23. Dr. McDougall champions California Senate Bill 380
24. Infant nearly killed by homeopathy
25. Total recall
26. U.S. meat supply flying at half staph
27. Airborne MRSA
28. MRSA in U.S. retail meat
29. Amyloid and apple juice
30. The nutrition facts missing from the label
31. Best fruit juice
32. Constructing a cognitive portfolio
33. Alzheimer’s and apple juice
34. Is pomegranate juice that wonderful?
35. Pink juice with green foam
36. Vitamin D recommendations changed
37. Evolutionary argument for target vitamin D level
38. Is vitamin D the new vitamin E?
39. Vitamin D and mortality may be a U-shaped curve
40. Vitamin D supplements may be necessary
41. The difficulty of arriving at a vitamin D recommendation
42. How the Institute of Medicine arrived at their vitamin D recommendation
43. Resolving the vitamin D-bate
44. Take vitamin D supplements with meals
45. The risks and benefits of neti pot nasal irrigation
46. Dying under normal circumstances
47. Agribusiness sees it differently
48. Purely a question of diet
49. Do you want fries with that? Lipitor?
50. Tolerable upper intake of zero#14 Panu

Panu
 • Members
 • 696 Viestit

Lähetetty 19 lokakuu 2011 - 11:57

Gregerilta on jälleen tullut uusi kooste. Sisällysluettelon perusteella vaikuttaa siltä, että ainakin D-vitamiini saa kohtalaisen paljon huomiota:


Hyvää juttua ainakin alkaloidusta vedestä:

http://nutritionfact...e-water-a-scam/

#15 Richard

Richard
 • Authors
 • 1 745 Viestit

Lähetetty 19 lokakuu 2011 - 12:09


Tuon mukaan 52 prosenttia Britannian vegaaneista kärsii B12-puutoksesta, ja 21 prosentilla on vajausta. Vegetaristeilla vastaavat luvut 7 ja 17. No, Durianrider ja kumppanit usein kovaäänisesti mainitsevat, että kyse ei ole kasvissyöjien ongelmasta, vaan puutosta ja vajausta löytyy sekasyöjiltäkin. Heh, tuon videon mukaan luku ei tosin ole useita kymmeniä prosentteja, kuten Harley haluaa antaa ymmärtää, vaan Gregerin mukaan noin 1,4 prosenttia (puutos ja vajaus yhteensä). Se on ihan hyvä, että Greger jaksaa vuodesta toiseen jauhaa tämän asian tärkeydestä, koska viesti ei selvästikään ole mennyt vielä läheskään kaikille perille.
Durianrider viittaa Tuftin yliopiston selvitykseen, jonka mukaan yhdysvaltalaisista 30% kärsii b-12 puutoksesta. En usko että vegaaneilla tätä ongelmaa olisi kolmannessa maailmassa, jossa syödään likaisia kasviksia, eikä elätä steriileissä oloissa. B-12'han on bakteerin syntetisoima ravinne, jota ihmiskehossa valmistuu nenessä, suussa ja anuksessa.

Tässä sitten lihansyöjille ja maidon litkijöille ihan omaa videota


Viimeksi muokannut Blueteam, 25 marraskuu 2013 - 10:07 .


#16 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 19 lokakuu 2011 - 17:18

Durianrider viittaa Tuftin yliopiston selvitykseen, jonka mukaan yhdysvaltalaisista 30% kärsii b-12 puutoksesta. En usko että vegaaneilla tätä ongelmaa olisi kolmannessa maailmassa, jossa syödään likaisia kasviksia, eikä elätä steriileissä oloissa. B-12'han on bakteerin syntetisoima ravinne, jota ihmiskehossa valmistuu nenessä, suussa ja anuksessa.


Oliko kyse aidosta puutoksesta, vai laskettiinko mukaan tyypit, joilla tasot olivat vähemmän optimaaliset? Melko hurja luku tuo 30 prosenttia, varsinkin kun vertaa tuossa Gregerin videossa mainittuun prosenttiin sekasyöjien kohdalla.

#17 Richard

Richard
 • Authors
 • 1 745 Viestit

Lähetetty 20 lokakuu 2011 - 13:48

Oliko kyse aidosta puutoksesta, vai laskettiinko mukaan tyypit, joilla tasot olivat vähemmän optimaaliset? Melko hurja luku tuo 30 prosenttia, varsinkin kun vertaa tuossa Gregerin videossa mainittuun prosenttiin sekasyöjien kohdalla.


Uskoisin, että samaan syssyyn niputettiin myös kaikki lievästä puutoksesta kärsivät. B-12 puutos on kuitenkin aika yleinen länsimaissa vanhuksien parissa.

#18 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 15 joulukuu 2011 - 02:36

Gregerin D-vitamiinisarja alkaa lähentyä loppuaan:

Uusi kooste on ilmestynyt, jälleen mukana ihan kiinnostavia aiheita:

1. Abdominal aortic aneurysms: ticking time balloons
2. How to help prevent abdominal aortic aneurysms
3. Glycotoxins
4. Avoiding a sugary grave
5. Preventing childhood allergies
6. Preventing adulthood allergies
7. Say no to drugs by saying yes to plants
8. Throw household products off the scent
9. Carcinogenic putrescine
10. Better than green tea
11. Best berries
12. Dried apples versus cholesterol
13. Better than goji berries
14. Amla versus cancer cell growth
15. Amla versus cancer cell invasion
16. Power plants
17. Amla versus diabetes
18. Antioxidants in a pinch
19. Better breakfast
20. Ayurvedic medicine worse than lead paint exposure?
21. Get the lead out
22. Amla and triphala tested for metals
23. Dragon’s blood
24. Anti up on the veggies
25. Anti-inflammatory antioxidants
26. The power of NO
27. Bulking up on antioxidants
28. Atkins diet: trouble keeping it up
29. Plant-based Atkins diet
30. Vitamin B12 recommendation change
31. Safest source of B12
32. Cheapest source of vitamin B12
33. Daily source of vitamin B12
34. New vitamin B12 test
35. Soy worth a hill of beans?
36. Doping with beet juice
37. Priming the proton pump
38. Don’t use antiseptic mouthwash
39. Out of the lab onto the track
40. Asparagus pee
41. Pretty in pee-nk
42. Hearts shouldn’t skip a beet
43. Vegetables rate by nitrate
44. Is bacon good or is spinach bad?
45. When nitrites go bad
46. Bacon and botulism
47. Are nitrates pollutants or nutrients?
48. Prevention is better than cured meat
49. Carcinogens in the smell of frying bacon
50. Vitamin C enriched bacon
51. So should we drink beet juice or not?
52. Meat additives to diminish toxicity


B12 saa taas oman osansa, lisäksi ainakin minua kiinnostavat nuo tulevat nitraattijutut.

#19 Aschenisto

Aschenisto
 • Members
 • 191 Viestit

Lähetetty 15 joulukuu 2011 - 04:16

Mielenkiintoista 250 mikroa täytyy saada B12-vitamiinia päivässä...

Miten hitossa toikin on mahdollista?

Edes markkinoiden vahvimpiin kuuluvassa Nowin Biocomplex satasessa on vain cyanocobalamina B12:sta vaivaiset 100 mikroa.. mcg

#20 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 15 joulukuu 2011 - 04:43

Mielenkiintoista 250 mikroa täytyy saada B12-vitamiinia päivässä...

Miten hitossa toikin on mahdollista?


Ainakaan kaikissa tableteissa imeytyvyys ei ole kovin hyvä, mikä on yksi syy moninkertaisille suosituksille kasvissyöjille. Se voi olla 5-10 prosentin luokkaa. Toki valmisteiden laadussa on eroja, ja kyseisen vitamiinin eri muodot myös imeytyvät eri tavoin.

Edes markkinoiden vahvimpiin kuuluvassa Nowin Biocomplex satasessa on vain cyanocobalamina B12:sta vaivaiset 100 mikroa.. mcg


Yhdeksännessä viestissä mainittu Betolvex sisältää tuhat mikrogrammaa tablettia kohti, mikä on jo ihan reipas annos. Lisäksi käyttöohjeissa aloitusannokseksi suositellaan aikuisilla 2-4 tablettia päivässä. Itse pitäisin tuota jo liioitteluna, ellei ole syytä olettaa, että vajausta on päässyt syntymään.

#21 Aschenisto

Aschenisto
 • Members
 • 191 Viestit

Lähetetty 15 joulukuu 2011 - 05:01

Iherbissä ei tuota Betolvexia ilmeisesti myydä, kun heitin hakukenttään.

#22 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 15 joulukuu 2011 - 05:28

Iherbissä ei tuota Betolvexia ilmeisesti myydä, kun heitin hakukenttään.


Se on kotimainen valmiste, jota saa apteekeista. Ei mitään ihan halvinta tavaraa. IHerbista löytyy esimerkiksi tuollainen:

Jarrow Formulas, Methyl B-12, 1000 mcg, 100 Lozenges

Voimakkuudeltaan vastaava, muoto tosin metyylikobalamiini, minkä pitäisi joidenkin mukaan olla paremmin imeytyvää. Tosin en oikein näe tarvetta panostaa B12-lisään, jos on sekaravinnolla. Varsinkaan tuollaisia määriä.

#23 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 07 maaliskuu 2012 - 21:42

Huomenna siirrytään uuden koosteen videoita purkamaan. Mukana on jälleen joitakin kiinnostavia aiheita:

1.Is there anything kale can’t do?
2.Smoking versus kale
3.Smoking versus broccoli
4.From stem to stern
5.From broccoli to breast
6.Liver toxicity due to broccoli juice?
7.How much broccoli is too much?
8.The best detox
9.Sometimes the enzyme myth is true
10.Have broccoli, won’t travel
11.Biggest nutrition bang for the buck
12.The dangers of broccoli?
13.Raw broccoli and bladder cancer survival
14.Breast cancer survival, butterfat, and chicken
15.Breast cancer survival and trans fat
16.Breast cancer survival and lignan intake
17.Flax and fecal flora
18.Breast cancer survival and soy
19.Coffee and cancer
20.What about the caffeine?
21.Vegetarians versus healthy omnivores
22.EPIC findings on lymphoma
23.Dioxins, viruses, or antibiotics?
24.Poultry and penis cancer
25.Carcinogenic retrovirus found in eggs
26.Poultry exposure and neurological disease
27.Poultry and paralysis
28.Cross-contamination risks
29.Meat-borne infection risk from shopping carts
30.A treatment for chronic fatigue syndrome
31.Cholesterol and female sexual dysfunction
32.Cholesterol and lower back pain
33.Watermelon as treatment for erectile dysfunction
34.The safer cinnamon
35.Raw veggies versus cooked for heart disease
36.The fruit whose juice is healthier
37.Preventing COPD with diet
38.Treating COPD with diet
39.Eating healthy on the cheap
40.When meat can be a lifesaver
41.Creatine brain fuel supplementation
42.Cheese mites and maggots
43.Cow’s milk-induced infant apnea
44.Cow’s milk casomorphin and crib death
45.Cow’s milk casomorphin and autism
46.National Dairy Council on acne and milk
47.Skim milk and acne
48.The acne-promoting effects of milk
49.Apples and oranges: dietary diversity
50.Garden variety anti-inflammation
51.Preventing macular degeneration with diet
52.How to see 27 miles farther
53.Preventing cataracts with diet#24 Mikko Lahtinen

Mikko Lahtinen

  Administrator

 • Administrators
 • 1 815 Viestit

Lähetetty 27 maaliskuu 2012 - 20:49

Tuosta soittolistasta löytyvät kaikki Gregerin Latest in Clinical Nutrition -DVD:t:

Latest in Clinical Nutrition 2007-Present

Myös tällä hetkellä sivustolla läpikäytävä kahdeksas osa löytyy sieltä kokonaisena, jos ei halua odottaa päivittäisiä videoita. Samoin vähän muitakin Gregerin vanhempia videoita.

Toki nuo videot löytyvät helposti torrentteinakin. Käsittääkseni Gregeriä ei tällainen pahemmin häiritse, koska hän on ilmeisesti itsekin noita torrentteja lisäillyt ja kommentoinut positiiviseen sävyyn muiden tekemiä tietyillä sivustoilla. Eikä tyyppi muutenkaan yritä jutuillaan rikastua, sillä tulot menevät hyväntekeväisyyteen.

#25 Blueteam

Blueteam

  Administrator

 • Administrators
 • 3 474 Viestit

Lähetetty 05 huhtikuu 2012 - 15:18

Nykyään Gregerin suositukset ovat B12-vitamiinin suhteen joko kerran viikossa 2500 mikrogrammaa syanokobalamiinia tai kerran päivässä 250 mikrogrammaa samaa ainetta.


Tuossa kalaöljyasiassa kysymys lienee lähinnä kuluttajan tietoisesta huijaamisesta:Some “healthy” fish oil supplements come with serious chemical contamination; lawsuit to force warningsTuonkin takia minua harmittaa, kun ihmiset höpisevät eri palstoilla sitä, että kasvissyönti on ihmisen "luonnollinen" ruokavalio, ja jättävät tarpeelliset lisäravinteet ottamatta. Asiaa eivät yhtään auta tyypit, jotka alkavat selittää, että B12-vitamiinia saa kyllä luultavasti ihan tarpeeksi, jos ei noudata kovin hygieenisiä menetelmiä erilaisia ruokia käsitellessä. Esimerkiksi syö huonosti pestyjä tai kuorittuja vihanneksia ja muuta vastaavaa.Jos jakaa viikkosuosituksen tasaisesti, niin siitä tulee jo yli 350 mikrogrammaa päivälle. No, esimerkiksi Betolvex-purkin mukana tuleva suositeltu annos on vieläkin suurempi:BETOLVEX 1mg tabletti

Päivittäinen ylläpitoannos on neljä kertaa suurempi kuin Gregerin suosittelema. No, valmistaja saattaa hieman liioitella tarvetta, jotta tuotetta pitäisi käydä useammin hakemassa.


Tämä onkin mielenkiintoista, että mistä tulee noin iso suositus. Minullakin on multivitamiinissa yli 600 mikrogrammaa. Haitallisiahan nämä isot annokset ei ole, mutta ilmeisesti niistä on jotain hyötyä? Vai miksi muuten niitä joka paikassa suositeltaisiin...

Vähän sama asia C-vitamiinin kohdalla.
Health is a crown worn by the healthy people on their heads.
0 käyttäjää lukee aihetta

0 jäsentä, 0 vierasta, 0 anonyymiä käyttäjää