Hyppää sisältöönTervetuloa Puhdasruoka.fi -sivustolle! Täällä voit keskustella kaikenlaisista asioista liittyen ravintoon, terveyteen ja hyvinvointiin, tai sitten voit halutessasi puhua muistakin aiheista. :) Rekisteröitymällä pääset käyttämään kaikkia sivuston toimintoja. Rekisteröityminen on todella helppoa ja nopeaa. Voit myös rekisteröityä vielä helpommin Facebook- tai Twitter-tilisi kautta klikkaamalla sivun oikeassa yläreunassa olevia kuvakkeita.

Eniten tykätty sisältö


#13653 Esittele annoksesi

Lähettänyt Jea! - 03 kesäkuu 2013 - 18:50

Punajuuriohrattoa savutofulla ja mango-rucolasalaatti

 

8938462446_eb73de8864_c.jpg


 • Blueteam, Richard, cgs ja 1 muu tykkää tästä


#13641 Jeff Novick

Lähettänyt Jea! - 01 kesäkuu 2013 - 12:37

Kävin Jeff Novcickin innoittamana kaupassa:

 

8910584729_830b2bd67a_h.jpg

ja torilla:

 

 

 

 

8910587895_337ecf7507_h.jpg


 • Blueteam, Richard, banaani ja 1 muu tykkää tästä


#8157 Detox-kuuri? Huuhaata vai totta?

Lähettänyt Toni Rissanen - 14 maaliskuu 2012 - 14:53

Mielipide detoxeista on pikkuhiljaa taipunut tälle kannalle:

Jos elimistön toiminnassa on niin suuria ongelmia, että detox-kuureilla saa jotain aikaiseksi, kannattaa ensin harkita elämäntapojen muuttamista ja kuureja vasta sen jälkeen. Eli en usko että kenenkään varsinaisesti kannattaa alkaa ostelemaan tuotetta X. Ensin tarkistaa mitä muutettavaa elämäntavoissa on, sitten muuttaa niitä tapoja, tarkkailee miten keho reagoi, jne.

Ok, suurin osa ihmisistä ei tietenkään kykene arvioimaan mitä omassa toiminnassa on pielessä. En itsekään ole aina täysin varma mitä teen, ja olen sentään noin kaksi vuotta nörttäillyt terveysasioiden parissa (insinööritaustalla) suurimman osan vapaa-ajastani. Lisäksi, on mahdotonta esittää perinpohjaista toimintamallia mikä sopisi edes suurimmalle osalle niistä ketkä kuuntelevat.

Mutta. Toki on yksinkertaisia detox-malleja joiden avulla melkein jokaisen hyvinvointi menee parempaan suuntaan, esim.:

- Liikunta, 20min rentoa hieman hien nostavaa liikuntaa päivässä riittää. Ajatuksena varsinkin aineenvaihdunnan nopeuttaminen ja stressin vähentäminen.

- Raaka porkkanasalaatti (pari keskikokoista porkkanaa) kerran päivässä. Oikeasti. Porkkanan kuitu ei sula ihmisen ruoansulatuksessa eikä bakteerit suostu syömään sitä. Tämä yksinään on vastine melkein kaikille markkinoilla oleville detox valmisteille, paitsi että tämä on parempi.

- Gelatiini (liivate), eli kypsennetty kollageeni. Perinteinen osa melkein jokaisen kulttuurin ruokavaliota, paitsi että länsimaissa sitä ei ole juurikaan syöty viimeiseen ~100 vuoteen. Valmistetaan teollisesti naudan ja sian ihosta ja nivelistä, perinteisesti esim. kanaliemi, luuliemi, kalaliemi. On ällöä. On myös erittäin terveellistä, erityisesti iholle ja nivelille. Sekä (pidätä hengitystä)... suolistolle. Sisältää täysin eri aminohappopaketin kuin eläinten lihakset, erityisesti gelatiinissa oleva glysiini (mikä estää tulehdusta) vs lihaksissa oleva tryptofaani (mikä aiheuttaa tulehdusta).
http://raypeat.com/a...s/gelatin.shtml Fanitan tätä biologia paljon. En ole täysin samaa mieltä hänen kanssaan kaikesta, mutta luen ehdottomasti kaiken mitä hän kirjoittaa.

- Maksa. Se on pahaa, mutta sisältää luonnollisessa paketissa huomattavan paljon vitamiineja ja mineraaleja mitä ihmisen maksa tarvitsee. Ei, maksa ei ole jätettä, se käsittelee elimistön roskaa mutta ei varastoi sitä. Maksapihvi kerran parissa viikossa on hyvä lisä melkein jokaisen ruokavalioon. A-vitamiinia tulee runsaasti, mutta harvalle liikaa.

- Meditointi. Stressinhallinta on detoxia.

- Nestemäinen fruktoosi ja valkoinen sokeri pois ruokavaliosta. Hedelmämehut (fruktoosi) ja sokerilimut (fruktoosia sakkaroosin hajotessa maksassa) rasittavat maksaa antamatta vitamiineja/mineraaleja rasitteen käsittelyyn. Tämä ei ole täysin itsestäänselvä, riippuu tilanteesta - joskus sokeri on päinvastoin hyödyllinen aineenvaihdunnan tehostajana. Yleisesti voisi sanoa, että hedelmiä kannattaa kuitenkin syödä runsaasti, koska fruktoosin ohessa tulee kuitua, kaliumia, magnesiumia, jne.

Tuossa esimerkkejä. Kaikki yksinkertaisia ja joko ilmaisia tai ruokakaupasta saatavia halpoja asioita. Sopivat melkein kaikille. Toki aina voi hifistellä ja hioa henkilökohtaisen paketin omien tarpeiden ja elämäntilanteen mukaan, mutta kuinka moni aloittaa perusasioista?

Nimim. kävin yksi päivä paikallisessa Lifessä ostamassa kookosöljyä ja edessäni 50-vuotias turkkiin pukeutunut - kasvojen perusteella alkoholin väärinkäyttäjä - täti osti kahdella sadalla eurolla detox-kuureja. Nyt h#lvetti oikeasti, vähän järkeä touhuun.
 • Blueteam, S@mppa ja hannav pitää tästä


#7969 Kauneusruokaa

Lähettänyt Turbokameli - 07 maaliskuu 2012 - 13:06

Ajattelin, että tähän keskusteluketjuun voisi kerätä tietoja ihon hyvinvointiin ja kauneuteen liittyvistä asioista.

Tässä aluksi paistamisen haitoista ja siinä muodostuvista AGE-tuotteista (engl. advanced glycation end-products, suomeksi glykosylaation lopputuotteet). Näitä haitallisia aineita muodostuu, kun ruokaa kypsennetään yli 140 asteessa. AGE-tuotteet stimuloivat NF-kappaB:n muodostumista. Se on transkriptiotekijä, joka liiallisena lisää tulehdusta ja vauhdittaa myös ihon ikääntymistä:

http://www.skininc.c...633.html?page=1

Paistamisen lisäksi AGE-tuotteita muodostuu, jos verensokeritasot ovat korkeita. Sen vuoksi paistamisen lisäksi kannattaa välttää nopean glykeemisen indeksin hiilihydraatteja, kuten valkoista leipää, pullaa, sokeria ja sokeroituja juomia.

Kauneusruokaa ovatkin raakaravinto sekä keitetty ja höyrytetty ruoka.
 • Blueteam, S@mppa ja nastarakki pitää tästä


#14853 Esittele annoksesi

Lähettänyt Petteri - 22 toukokuu 2014 - 15:46

Nyt ois Fogelikin varmaan ihan tyytyväinen, vaikka leipä ja maito yllättäen puuttuukin. Eli savustettuja muikkuja, perunaa, porkkana-chili-sipuli-lisäke, maitohorsma-nokkonen-siankärsämö-hapate ja hapankaalia. Annos on ruma kuin piru, mutta potkii kuin hevonen.

Liitetyt pikkukuvat

 • DSC_0430.JPG

 • Blueteam, Protozoa ja Jea! pitää tästä


#13891 Postaa kuva

Lähettänyt Mikko Lahtinen - 06 elokuu 2013 - 23:46

Jee, Lappi! Puitteet kunnossa, mutta kuvaaja valitettavasti vähän kehno...

 

Lap10.jpg

 

Lap09.jpg

 

Lap07.jpg

 

Lap01.jpg

 

Blogin puolella hieman mietteitä matkasta ja pikkuisen lisää kuvia.


 • Blueteam, JakeB ja Jea! pitää tästä


#13792 Esittele annoksesi

Lähettänyt topstar - 09 heinäkuu 2013 - 20:23

Samaa linjaa, tällä kerralla vähärasvainen versio. Nopea ja helppo tehdä. Kaupasta löytyi hyvälaatuista romainea, lisäksi kehittelen omaa variaatiota HP-kastikkeesta - kehitystyö kesken :)

 

800 g bataattia höyrystettynä

260 g valkoisia papuja tölkistä

 

kastike:

taatelisiirappi, sitruunamehu, suola, nutmeg, valkosipulijauhe, tinjami (voi myös käyttää balsamic vinegaria)

 

salaatti:

300 g romaine

ruohosipulia

sitruunan mehua

 

Ateria sisältää n. 1000 kcal, 35 g proteiinia ja 17 mg rautaa!

Liitetyt pikkukuvat

 • Image30.jpg

 • Blueteam, tajkor ja Jea! pitää tästä


#13755 Verikoetuloksia

Lähettänyt Protozoa - 18 kesäkuu 2013 - 16:43

Jahas, kävin verikokeissa kun työnantaja kustansi ja toki olin muutenkin menossa lähiaikoina. Ei aikaisempia tuloksia joihin verrata ja olen 30 vuotias. Tulokset siis:

 

B -Leuk 6.6

B -Hb 156

B -Trom 218

 

fP-Gluk 4.6 (17h paasto kun en tiennyt 14h ylärajasta joten saattaa olla hitusen alakanttiin?)

 

fP-Kol 3.8

fP-Kol-HDL 1.40

fP-Kol-LDL 2.4

fP-trigly 0.71

 

P-ALAT 21

 

Kaikki taitaa olla ihan ok siihen nähden että en nykyään ota kovin paineita ruoasta. Pääasiassa tärkkelyksistä kalorit ja hiukan oliiviöljyä/rypsiöljyä kylkeen ja rehut+paljon hapatettuja juttuja ja sieniä. suvussa ei sydän- ja verisuonitauteja juuri ole ollut.

 

Oisko mitään sanottavaa näistä?


 • Blueteam, Richard ja Jea! pitää tästä


#13514 Statiinit

Lähettänyt Blueteam - 14 toukokuu 2013 - 08:22

"Medicine for the 21st century"

 

Ideahan tuossa on selvästi väittää vuosikymmeniä ja jopa vuosisatoja kertynyttä tutkimusnäyttöä vääräksi, ja sitten antaa mielikuva, että viime aikoina on tullut joku suuri tieteellinen vallankumous, joka kumoaa kaiken kertyneen tutkimusnäytön. Lukija haluaa olla muodikas ja uskoa tätä "uusinta mullistavaa tietoa".

 

Helsinki Paleon iskulause taas on "Tuorein näkökulma terveyteen".

 

Samaa juttua käytetään politiikassa, kun mainostetaan "muutosta". Muutos on jotain uutta, hienoa ja mullistavaa:

 

 


 • Panu, Richard ja Jea! pitää tästä


#13487 Esittele annoksesi

Lähettänyt Jea! - 11 toukokuu 2013 - 14:32

Bataatti-papupihvejä ja spelttivehnäsämpylöitä. Täytteinä myös salaattia, paprikaa ja nopeasti paistettu kesäkurpitsa.

 

8727615379_56a8f20826_c.jpg


 • Blueteam, Richard ja banaani pitää tästä


#13440 Verikoetuloksia

Lähettänyt topstar - 07 toukokuu 2013 - 00:33

Mielenkiintoinen ketju. Tässä oma "parantumiseni". Vuonna 2010 syötiin Antti Heikkilän innoittamana paljon lihaa ja pekonia, kunnes keho alkoi ilmoittamaan hyvin selvästi, että kaikki ei ole ok. Verikoetulokset näytti tältä:

S -AFOS = 71  U/l (35-105)
S -ALAT = 13  U/l (10-70)
S -ASAT = 16  U/l (15-45)
S -Gluk = 5.1  mmol/l (4.2-6)
S -GT = 15  U/l (10-80)
fS-Kol = 5.6* mmol/l (<5)
fS-Kol-HDL = 1.56  mmol/l (>1)
fS-Kol-LDL = 3.7* mmol/l (<3)
fS-Trigly = 0.74  mmol/l (<2)
S -Krea = 110* umol/l (60-100)

Eli 31-vuotiaalla kohonnut kokonaiskolesteroli ja LDL, näiden lisäksi vatsakatarri, refluksi, suolisto tulehtunut/täysin hajalla, jatkuva flunssa/kuumeilu, päänsäryt, brainfog, lisäaineyliherkkyys, rosacea jne. Lääkäri määräsi vain närästyslääkkeitä vatsaan, ihotautilääkäri antoi antibioottivoiteen, mutta tajusin kyllä, että ruokavaliolla tämä korjataan. Halusin yksinkertaisesti selvittää, mitä pitää syödä jotta olisi terve. Onneksi lyhyeksi jääneen raakamaito-superfood-vaiheen jälkeen löytyi Esselstyn, Campbell, Liferegenerator :) ja muu tiimi sekä tietenkin 80/10/10, jonka pääperiaatteita aloin vähitellen noudattamaan. Ruuan suhteen minulla ei ole tippaakaan itsekuria, joten en noudata mitään valmista mallia, mutta oman fiiliksen ja kokeilun mukaan muutoksia on tehty. Ruokavalio on ollut tasan 2 vuotta täysin vegaaninen ja vähärasvainen. Hedelmiä menee toki paljon, mutta heitän mukaan viljoja, riisiä, linssejä, bataatia yms. jos siltä tuntuu (ja huono hedelmätilanne sitä vaatii). Rasvaakin menee fiiliksen mukaan 5-20 E% eli jos tekee mieli enemmän avokadoa, pähkinöitä ja siemeniä niin siitä vaan :) Pyrin kuitenkin välttämään öljyjä ja käytän kookosöljyä kohtuudella. Oireileva vatsa/ruuansulatus sanelee aika paljon mitä syön ja millä tavalla. Banaani hellii kyllä vatsaa ja keräkaalimehu parantaa!

Tässä tuoreimmat tulokset. Mittautin myös B12:n ja D:n, koska halusin tietää onko supplementaatio hyvällä tasolla. Hb on aina ollut alhainen ja siihen olisi hyvä saada vinkkejä! Cron-o-meterin mukaan rautaa tulee kyllä 100-200% suosituksesta. Kolesteroleissa taidan vetää päivän pohjat :D

E -MCV = 84  fl (82-98)
E -MCHC = 354  g/l (320-355)
E -MCH = 30  pg (27-33)
B -Leuk = 6.2  10E9/l (3.3-8.2)
B -HKR = 39  % (38-50)
B -Hb = 138  g/l (134-167)
B -Eryt = 4.7  10E12/l (4.2-5.7)

S -ASAT = 17  U/l (15-45)
S -ALAT = 12  U/l (10-70)
S -GT = 17  U/l (10-80)

S -Gluk = 4.8  mmol/l (4.2-6)

S -K = 4.2  mmol/l (3.6-5)
S -Na = 141  mmol/l (137-145)

S -Krea = 95  umol/l (60-100)
S -Uraat = 338  umol/l (230-480)

fS-Kol = 3.3  mmol/l (<5)
fS-Kol-HDL = 1.16  mmol/l (>1)
fS-Trigly = 1.13  mmol/l (<2)
fS-Kol-LDL = 1.7  mmol/l (<3)

S -CRP, <10 mg/l (viitearvo Mies: < 10)

S -B12-TC2, >128. pmol/l (viitearvo >35)

S -D-25 = 80 nmol/l (viitearvo >40), 80
LAUS: Luuston hyvinvoinnin kannalta suositeltava
 pitoisuus on yli 80 nmol/l.
 Toksisuuden raja on noin 375 nmol/l. (28.02.2013)

S -TSH = 1.8  mU/l (0.3-4.5)
S -T4-V = 14  pmol/l (10-21)

 

Facesta löytyy muuten hyvä sivu Vihreää voimaa


 • Blueteam, Richard ja Jea! pitää tästä


#13123 Esittele annoksesi

Lähettänyt Jea! - 20 huhtikuu 2013 - 19:51

8665183415_8c4f9454a1_c.jpg

 

Punajuuri-linssikeittoa, avokado-pinaatti-saksanpähkinäsalaatti, Mahtahin innoittamana kurkumalla maustettu kikhernelätty riisillä, pavuilla ja kasviksilla :)


 • Blueteam, Richard ja Mahtah pitää tästä


#13122 Vinkkejä pitkäikäisiltä ihmisiltä

Lähettänyt Mikko Lahtinen - 20 huhtikuu 2013 - 19:28

Kun usein pitkäikäisyysgurut vaikuttavat olevan reippaasti alle 50-vuotiaita, niin ehkäpä tähän ketjuun voidaan kerätä juttuja sellaisilta, jotka ovat onnistuneet tällaisen iän itse käytännössä saavuttamaan.

 

Tuossa haastatellaan lyhyesti 98-vuotiasta Ellsworth Warehamia:

 

 

Eli hän siis harjoitti ammattiaan 95-vuotiaaksi asti, mutta katsoo edelleen kolme vuotta myöhemmin olevansa täysin työkykyinen. Nyt eläkkeellä ollessaan hän pyrkii pysymään fyysisesti aktiivisena esimerkiksi pihatöiden parissa. Noin puolet elämästään Wareham on ollut vegaani, mutta kertoo, ettei nuorempanakaan käyttänyt paljoakaan eläinperäisiä ruokia, sillä oli jo silloin vahvasti kallellaan kasvispainotteiseen ruokavalioon. Vegaaniksi hän ei alkanut aiemmin, koska ei silloin vielä ollut täysin varma siitä, miten toimivia kasvisruokavaliot ovat ravitsemuksellisessa mielessä. Hän myös suositteli potilailleen kasvispohjaista ruokavaliota, mutta usein se oli varsin haastava omaksuttava.

 

Videolla Wareham painottaa alhaisen kolesterolin merkitystä hyvälle sydänterveydelle. Kokonaiskolesterolille hän antaa yläarvon 140, ja kertoo, että oma on 117. Minulle ei täysin selvinnyt, noudattaako hän itse vähärasvaista kasvisruokavaliota, mutta ainakin videon loppupuolella hän sellaisen puolesta puhuu. Kertoo myös tyydyttyneen rasvan välttelyn hyödyllisyydestä.

 

Muista elämäntavoista hän mainitsee, että pyrkii välttelemään asioiden turhaa murehtimista ja että yrittää nukkua riittävät yöunet.

 

Maailman vanhin elossa oleva ihminen täytti eilen 116 vuotta. Tuossa Jiroemon Kimura kertoo lyhyesti myös ruokavalionsa perustasta:

 

 


Kimura is living with his 60-year-old granddaughter-in-law and has a three-meal-a-day diet of rice, pumpkins and sweet potatoes, according to local media.

 

World's oldest person celebrates his 116th birthday in Japan

 

Tuonne taas on kerätty maailman kymmenen tällä hetkellä vanhinta ihmistä:

 

Top 10 Living Supercentenarians

 

Joidenkin kohdalla on lyhyesti myös mainittu elintavoista:

 

Jiroemon Kimura:

 

 


He chalks up his long life to a healthy diet. Having retired from his 40-year stint as a postman, Japan's oldest person now spends his time watching televised sumo wrestling matches.

 

 


Kimura is health conscious and active, having worked for the post office for 40 years and after retiring he turned to farming until age 90. He wakes up early in the morning and reads newspapers with a magnifying glass. Also, he enjoys talking to guests and follows live parliamentary debates on television.

 

According to him, small portions of food are the key to a long and healthy life.

 

Misao Okawa

 

 


Her secret to living a long life? "Watch out for one's health," she told a reporter after receiving her Guinness certificate. For Okawa that means eating whatever she likes as long it's made in Japan.

 

Jeralean Talley:

 

 


She attributes her extreme longevity to her belief in God. While her hearing is failing, her memory is sound. She has no problem recounting what it was like to grow up on a Georgia farm.

 

Susannah Jones:

 

 


Born four years before the Wright brothers made their first flight, Jones credited her longevity to God and clean living.

 

 


Surrounded by family, friends and local dignitaries, Jones, who has never touched booze or cigarettes, partied for an hour before needing to rest.

 

Bernice Madigan:

 

 


The couple never had any children, which Madigan says saved her a lot of stress in life, potentially contributing to her longevity. After her husband died in 1976, she stayed active with a group of friends near her home in Silver Spring, Maryland.

 

Soledad Mexia:

 

 


Mexia's nurse, Rona Pascual, says she remains alert, eats without assistance and speaks to the staff in her native Spanish. Most important? She is always smiling, says Pascual.

 

Emma Morano-Martinuzzi:

 

 


Born on 29 November 1899, Emma Morano-Martinuzzi lives in her apartment today without any sort of medical assistance or nursing. As an Italian, she says part of what has kept her alive this long is a daily bit of chocolate and Mediterranean wine.

 

Grace Jones:

 

 


She attributes her longevity to "good, English food, never anything frozen".

 

Vähän vaihteleville jutuille siis annetaan painoarvoa.


 • Blueteam, Richard ja Jea! pitää tästä


#13086 Esittele annoksesi

Lähettänyt Mahtah - 19 huhtikuu 2013 - 09:39

17.04.jpg

 

Savustetulla paprikalla maustettua tofua, puikulaperunoita ja salaattia.


 • Blueteam, Richard ja Jea! pitää tästä


#13056 Tyydyttynyt rasva

Lähettänyt Mikko Lahtinen - 16 huhtikuu 2013 - 21:21

Heh, tuossa vähän vinkkejä siitä, mitä voi tehdä olla muuttumatta (kiihkoilevaksi) vihaiseksi vegaaniksi:

 

 

En itse kuitenkaan osaa pitää (ainakaan kaikkea) kiihkoilua pahana asiana. Voin kyllä myöntää, että pidän itseäni jossakin määrin kiihkoilevana vegaanina, mutta vihaisuus on ainakin enimmäkseen pysynyt poissa kuvioista.

 

Lohi kyllä kuului sekasyöntiaikoina suosikkeihin, mutta en minä sitäkään osaa enää oikein kaivata.


 • Richard, cgs ja Jea! pitää tästä


#13019 Kolesterolin alentaminen ruokavaliolla käytännössä

Lähettänyt Panu - 15 huhtikuu 2013 - 16:56

Joo helppohan se on listailla mitä pitäis syödä ja välttää. Käytännön toteutus on sitten täysin eri juttu eikä tuossa minusta puhuttu siitä mitään. Mielestäni tärkeintä on edetä pikkuhiljaa ja miettiä mitä tilalle kun aikoo pudottaa jotain ruokia pois.

 

Itselläni on toteutusvaihe ollut menossa noin 1,5 vuotta. Se on edennyt tässä järjestyksessä:

 

1. Vegaaniaterioiden syöminen

2. Vegaanipäivien pitäminen

3. Voista luopuminen

4. Punaisen lihan vähentäminen

5. Kanamunien vähentäminen

6. Rasvaisista maitotuotteista luopuminen

7. Kauran lisääminen

8. Juustoista luopuminen

 

Viimeinen kohta on toistaiseksi ollut ainoa, joka aiheutti vähän päänvaivaa. Eli en voinut kuvitellakaan luopuvani juustoista, joten en edes yrittänyt. Sitten keksin ottaa öljyt takaisin käyttöön eli tarvittaessa kaadan spagetin sekaan reippaasti oliiviöljyä yms.

 

Luopuminen tarkoittaa kohdallani sitä, että en itse ruokaa tehdessä noita käytä. Mutta mitä enemmän syö jonkun muun kuin itsensä tekemää ruokaa niin sitä enemmän tulee syötyä tyydyttynyttä rasvaa ym. Eli tämä on yksi todellinen käytännön haaste: kuinka tiukkapipoiseksi haluaa ryhtyä kun syö muiden tekemää ruokaa. Aikoinaan sain tarpeekseni tiukkapipoisuudesta eikä suurempaa hinkua siihen paluuseen ole. Matkaillessa tämä tulee erityisen selkeästi esiin ja itse haluan tutustua paikallisiin ruokiin, jotka voivat sitten olla läskiä ja lihaa. Lisäksi pidän kotonakin muutaman kerran vuodessa jakson, jolloin en kunnioita näitä "sääntöjäni". 

 

Eli oma strategiani on toistaiseksi saada arkiruoka järkeväksi suurimmaksi osaksi aikaa. Katsotaan mihin asti sillä pääsee.


 • Blueteam, Richard ja Jea! pitää tästä


#13012 McDougallin dietti

Lähettänyt TacoTacoMies - 13 huhtikuu 2013 - 07:11

Mä löysin kanssa tämän McDougall systeemin YouTubesta, nyt 7 viikon jälkeen on painoa pudonnut 9kg ja olo on tosi hyvä, eli tästä meinaan pitää kiinni.

Suomessa vaan on tullut eteen ,että melkein kaikissa ruuissa ja ruoka-aineissa on jo lisättynä suolaa, sokeria ja rasvaa :-(

Eli suomessa ollessani annan noista vähän periksi.

 

Lihaa ja maitotaloustuotteita ei ihme kyllä ole ollut ikävä yhtään? Rasvaakaan en ole tarvinnut lisätä (itse) mihinkään.

 

SUOSITTELEN !!!!


 • Blueteam, Richard ja Jea! pitää tästä


#12381 Esittele annoksesi

Lähettänyt Mahtah - 14 tammikuu 2013 - 13:52

Salaattia(salaatti,kurkku,tomaatti,oliivit) quinoaa ja kurpitsansiemenpestoa.

Liitetyt pikkukuvat

 • salaattiquinoapesto.jpg

 • Blueteam, Marjamummo ja Richard pitää tästä


#12330 Ancel Keys - Kari Salminen

Lähettänyt Richard - 08 tammikuu 2013 - 10:05

Maailman arvostetuin kansanterveystutkija, edesmennyt Ancel Keys vastasi tunnetulle suomalaiselle kolesteroliskeptikolle, Valion tutkimusjohtaja Kari Salmiselle Duodecim lehdessä vuonna 1988. Vastine käännetty suomeksi. Suomessa oli vuonna 1988 käynnissä rasvasota, joka alkoi Valion maksetusta puheenvuorosta maan johtavien päivälehtien kannessa. Pekka Puska mainitsee omaelämänkerrallisessa kirjassaan (2012), että Valion offensiivin takana oli hyvin todennäköisesti itse tutkimusjohtaja Kari Salminen, jonka viesti ei ole vuosien saatossa lainkaan muuttunut, vaikka aihetta olisi. Ancel Keyssin vastine todella mielenkiintoista luettavaa. Suosittelen lämpimästi kaikille.

PDF-liitteen ohessa PrimitiveNutrition sarjaan kuuluvat tuoreet videot Keyssistä ja niistä pimeistä voimista, jotka yrittävät kirjoittaa diet-heart historiikin uudelleen.Liitetyt tiedostot


 • Blueteam, Turbokameli ja Jea! pitää tästä


#10942 McDougallin dietti

Lähettänyt Mikko Lahtinen - 15 syyskuu 2012 - 11:33

McDougallin uusi esitys (The Diet Wars) viimeisimmästä Advanced Study Weekend -tapahtumasta:Hieman vanhempi luento kolmen kuukauden takaa:


 • Blueteam, Richard ja TacoTacoMies pitää tästä